Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tekesport - Kerethirdetés a világbajnokság előtt

Megvan vb-résztvevők listája! Nincs már kérdőjel a magyar keretben, miután eldőlt, hogy a zalaegerszegi Farkas Sándor (fotó) utazhat a jövő vasárnap kezdődő világbajnokságra.


A vb-nek a lengyelországi Leszno városa ad otthont, ahol a magyar együttes (a nőknél és a férfiaknál is) maximális létszámmal vesz részt.
Az utolsó kérdőjel a férfiak mezőnyében volt, mivel Boanta Claudiu és Farkas Sándor annyira egyforma mutatókkal rendelkezett, hogy a szövetség eldöntötte: a Zalaegerszeg-BKV magyar bajnoki összecsapás afféle válogatóként funkcionál, és a legtöbb fát gurító csatlakozhat a válogatotthoz. Végül Boanta Claudiu 607, Farkas Sándor pedig 640 fás teljesítménnyel zárt, így utóbbi képviselheti a magyar színeket Lengyelországban.
„Még lesz a csapatoknak egy bajnoki, aztán jövő hétvégén utazunk a világbajnokságra” – mondta Fehér László, a férfiak szövetségi kapitánya, aki hangsúlyozta: a magyarok helyzete egyetlen világversenyen sem egyszerű, hiszen a mieink a legjobbak közé tartoznak, így minden ellenfél kettőzött erővel készül ellenünk.
A lengyelországi egyéni vb-re utazó férfi-válogatottat a Szegedi TE és a Zalaegerszegi TK tekézői alkotják, míg a nőknél a Fradiból két, a Rákoshegyi VSE együtteséből három, a zalaegerszegiektől pedig egy kiválóság csatlakozott az utazó kerethez.

A női válogatott: Csongrádi Gyöngyi, Sáfrány Anita (FTC), Méhész Anita, Tímár Edina, Sajermann Nóra (Rákoshegyi VSE), Nemes Irén (ZTE-ZÁÉV TK).

A férfi válogatott: Kiss Norbert, Karsai László, Zapletán Zsombor (Szegedi TE), Kiss Tamás, Nemes Attila és Farkas Sándor (Zalaegerszegi TK).
0 Tovább

Tekesport – Taroltak csapataink Európa-szerte

Nemzetközi viadalokon folytatták remek szereplésüket a magyar klubcsapatok. A hétvégén egy Világkupa-győzelem, két Európa Kupa érem, és egy NBC Kupán megszerzett harmadik hely a magyar mérleg.

A férfiaknál a Szegedi TE a németországi Augsburgban megrendezett Világkupán lépett pályára, ahonnan elhozta az aranyérmet. Nem érte be kevesebbel a Zalaegerszegi TK (fotó) együttese sem. A jövő évi csapat-világbajnokságnak otthont adó Zalaegerszeg büszkeségei a szerbiai Apatinban megnyerték az Európa Kupát. Női fronton két csapatunk volt érdekelt. Apatinban a Ferencváros második lett az Európa Kupán, míg a Banja Lukán lebonyolított NBC Kupán a Rákoshegyi VSE a harmadik helyet csípte el.

0 Tovább

Teke-vb – A férfiak már a csoportban összecsaphatnak a nagy rivális németekkel

Sorsoltak a tekézők jövő évi csapat-világbajnokságra. A zalaegerszegi világversenyen a nők a D-csoportban Szlovákiával, Bosznia-Hercegovinával és Dániával kerültek össze.

A férfi válogatott összes csoportellenfele még nem ismert, hiszen Ausztrián és Bosznia-Hercegovinán kívül és egy a selejtezőből érkező együttessel is találkozik a nemzeti csapat.

Dávid Veronika, a Magyar Bowling és Teke Szövetség főtitkára a sorsolás után elmondta, hogy a lányoknál kiszámíthatóbbnak tűnik a csoportkör. „A férfiaknál Németország selejtezni fog, így akár az is előfordulhat, hogy a mi csoportunkba kerül a nagy rivális. A nőknél egyértelműnek tűnnek az erőviszonyok” – mondta a sportvezető.

A május 10-én kezdődő világbajnokságon a csoportokból az első két válogatott jut majd tovább.

 

 

A vb csoportjai:

Férfiak

A-csoport: Magyarország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, (plusz egy selejtezős)

B- csoport: Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Franciaország

C-csoport: Csehország, Macedónia, Lengyelország, (plusz egy selejtezős)

D-csoport: Szerbia, Románia, Olaszország, (plusz egy selejtezős)

 

Selejtezőt játszik: Montenegró, Észtország, Dánia, Németország, Katalónia, Svájc

 

Nők

A-csoport: Szlovénia, Horvátország, Makedónia, (plusz egy selejtezős)

B-csoport: Románia, Szerbia, Észtország, (plusz egy selejtezős)

C-csoport: Ausztria, Csehország, Olaszország, (plusz egy selejtezős)

D-csoport: Magyarország, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Dánia

 

Selejtezőt játszik: Montenegró, Németország, Katalónia, Lengyelország, Franciaország

0 Tovább

Tekesport - Kiss a horvátországi Varasd után Zalaegerszegen is WTC-aranyérmes lett!

Magyar győzelemmel ért véget a World Tour Classic (WTC) zalaegerszegi állomása. A rangos pénzdíjas nemzetközi viadalt Kiss Norbert nyerte meg, miután a kiélezett csatát hozó döntőben – hirtelen halál után – győzött a szerb világbajnok, Vilmos Zavarko ellen.

 

Vilmos Zavarko, Dávid Veronika, Kiss Norbert

Kissnek ez a második sikere a sorozatban, hiszen a WTC varasdi állomásán sem talált legyőzőre. A 9000 eurós összdíjazású versenyen két horvát versenyző, Matko Bulka és Mario Musanic végzett a harmadik helyen. A díjakat Dávid Veronika, a nemzetközi szövetség elnökhelyettese, a helyi szervezők részéről pedig Takács László adta át.

 

A negyeddöntőben – Kissen kívül – volt még egy magyar: Hergéth Zoltán 2-0-ra kikapott a későbbi ezüstérmes Zavarkótól.

           

Az idei WTC-sorozat decemberben zárul Ausztriában. December 15-én Ritzing városa látja vendégül az elitmezőnyt.

 

Végeredmény

2. FIQ-World Tour Classic, Zalaegerszeg:

 

1. Kiss Norbert (Magyarország)

2. Vilmos Zavarko (Szerbia)

3. Matko Bulka és Mario Musanic (mindkettő Horvátország)

0 Tovább

Tekesport - 9000 euró talál gazdára Zalaegerszegen

Ilyen még nem volt! Szombaton megrendezik a World Tour Classic (WTC) pénzdíjas tekeverseny magyarországi viadalát.

A zalaegerszegi nemzetközi versenyen 10 ország 48 férfi tekése lép pályára. Ebben a sportágban ez az első pénzdíjas sorozat, a legjobbak között 9000 eurót osztanak szét.

A mezőnyben a világ legjobbjait találhatjuk, köztük 15 magyarnak szurkolhat a zalaegerszegi közönség. A sorozat első állomását a horvátországi Varasdon bonyolították le, ott Kiss Norbert aranyérmet, Nemes Attila pedig ezüstérmet szerzett.

A szeptember 1-i zalaegerszegi verseny után a sorozat idei utolsó viadalát decemberben, az ausztriai Ritzing ad otthont.

0 Tovább

Tekesport - A magyarok közül négyen már biztosan ott lesznek a WTC zalaegerszegi állomásán

Négy magyar indulása tűnik biztosnak a zalaegerszegi World Tour Classicon. A Magyar Bowling és Tekeszövetség tájékoztatása szerint a Németországban légióskodó Hergéth Zoltán, Boanta Claudiu (Zalaegerszegi TK), valamint a WTC első állomásának két döntőse, Kiss Norbert és Nemes Attila lesz ott magyar színekben az új pénzdíjas sorozat második állomásán szeptember 1-én.

„Természetesen lesz még lehetőség a magyaroknak arra, hogy kvalifikálják magukat a versenyre. Egy négy versenynapos előselejtezőn harcolhatják ki az indulási jogot, amelyet Zalaegerszegen rendezünk meg augusztus 10-én, 11-én és 12-én, valamint 20-án. Az előselejtezőből 10 játékos kap WTC-s kvótát” – mondta Dávid Veronika, a magyar szövetség főtitkára.

A World Tour Classic azzal a céllal indult, hogy népszerűsítse a tekesportot. Idén először bonyolítják le a pénzdíjas versenyt három helyszínnel. A horvátországi Varasd volt az első állomás, a Kiss Norbert aranyérmet, Nemes Attila pedig ezüstérmet szerzett. Szeptember 1-én lesz a zalaegerszegi verseny, míg december 15-én rendezik meg az idei harmadik viadalt, amelynek az ausztriai Ritzing ad otthont.

0 Tovább

Tekesport - Kiss Norbert megnyerte a World Tour Classicot!

Elsöprő magyar siker a Word Tour Classic első állomásán. A horvátországi Varasdon már az elődöntőben kialakult a magyar fölény, ugyanis a legjobb négy közé Kiss Norbert és Nemes Attila is bejutott. A döntőbe kerülésért Kiss a szlovák Tomas Pasiakot győzte le, Nemes pedig az osztrák Jürgen Ertl ellen nyert.

A magyar csapat. Kiss Norbert középen fejpánttal

A fináléban aztán a két magyar csatájából Kiss került ki győztesen, 2-0-ra nyert, ezzel ő lett a nemzetközi szövetség által kiírt World Tour Classic első aranyérmese. Kakuk Levente, Zapletán Zsombor és Kiss Tamás a legjobb 32-ben végzett.

Kiss Norbert elmondta, hogy amikor kialakult a döntő párosítása, egy picit megkönnyebbült. „Akkor már biztos volt, hogy Magyarországé lesz a végső győzelem, onnantól felszabadultan versenyeztem. A válogatott összecsapásokra készülve ez egy jó felkészülési lehetőség volt” – tette hozzá Kiss.

A pénzdíjas sorozaton a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat.

A World Tour fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése. A sorozat következő állomása, a 2013-as csapat-vb helyszíne Zalaegerszeg lesz.

0 Tovább

Az Olaszországból hazatért magyar világbajnok gőzerővel készül a világelit ellen

Zapletán Zsombor kettőzött erővel készül a World Tour Classic varasdi állomására. A magyar világbajnok öt év olaszországi légióskodás után hazatért Szegedre, és mostantól a Tisza-partiakat erősíti.

Zapletán akcióban

„Az elmúlt öt évben négy olasz bajnoki címet nyertünk a Neumarkttal, szép időszakon vagyok túl, mostantól Szeged játékosaként igyekszem öregbíteni a magyar tekesport hírnevét” – kezdte a világbajnok. „Sokáig úgy volt, hogy miután az idény befejeződött már csak a nyaralásra figyelhetek, de aztán kiderült, hogy a magyar szövetség engem is nevezett az új pénzdíjas versenyre, azaz a World Tour Classicra. Kíváncsian várom a viadal debütálását. A World Tour mindenkinek új lesz. Tudomásom szerint gyakorlatilag a teljes világelit ott lesz, ezért jó lenne valami kiemelkedőt alkotni. A lényeg, hogy a varasdi állomás végén elmondhassam: megérte ezen a versenyen indulni. – tette hozzá.

A World Tour Classicon a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat. A sorozat fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése, a sportolók részére színvonalas pénzdíjas események szervezése, valamint a média bevonása a nemzetközi teke vérkeringésbe is.

A World Touron induló magyar csapatot Kiss Norbert, Kakuk Levente, Nemes Attila, Boanta Claudiu, Zapletán Zsombor és Kiss Tamás alkotja.

A sportág nemzetközi szövetségének döntése értelmében a horvátországi Varasd (június 30), Zalaegerszeg (szeptember 1), és az ausztriai Ritzing (december 1) lesz World Tour-állomás.

0 Tovább

Tekesport – Hat magyar vesz részt a World Tour Classic első állomásán

Hat világklasszisunk indul a World Tour Classic varasdi állomásán. A Nemzetközi Bowling és Teke Szövetség egy új pénzdíjas egyéni versenysorozatot indít el ebben az évben. A három állomás egyike a 2013-as csapat-világbajnokság helyszíne, Zalaegerszeg lesz. Június 30-án a horvátországi Varasd (Varazdin) látja vendégül a világ legjobb tekézőit.

Dávid Veronika, a Magyar Bowling és Teke Szövetség főtitkára elmondta, hogy Kiss Norbert, Kakuk Levente, Nemes Attila és Boanta Claudiu, Zapletán Zsombor és Kiss Tamás indul a versenyen. „A World Tour Classicon a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat. A sorozat fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése” – mondta a sportvezető.

A World Tour Classic állomásai:

Június 30 - Varazdin (Horvátország)

Szeptember 1 – Zalaegerszeg (Magyarország)

December 1 – Ritzing (Ausztria)

0 Tovább

Erdei és Madaras beállt tekézni

Mindkét Madár tekézett Mendén. A Pest megyei településen Egészség- és Sportnapot rendeztek, amelynek két „Madár” becenevű sportolónk, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, és Madaras Ádám öttusázó világbajnok volt a fővédnöke.

Erdei Zsolt gurítás előtt

Az eseményen a Magyar Bowling és Tekeszövetség világbajnokai is megjelentek, és egy mobil tekepályán arra ösztönözték a résztvevőket, hogy próbálják ki a sportágat. A két fővédnököt nem kellett különösebben ösztönözni. Erdei Zsolt és Madaras Ádám is élvezte a gurítást.

Madaras koncetrál

„Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy sportágunkat és a 2013. évi felnőtt csapat világbajnokságot - amelynek hazánk ad otthont - népszerűsíteni tudjuk. Ennek egyik állomása volt a vasárnapi mendei egészségnap is, ahol világbajnok sportolóinkkal mutattuk be a tekesportot és ezt a résztvevők ki is próbálhatták a helyszínen” – mondta Dávid Veronika, a magyar szövetség főtitkára.

Tekés kiválóságok

Mendén a következő tekevilágbajnokok népszerűsítették a sportágat: Csongrádi Gyöngyi, Sajermann Nóra, Kakuk Levente, Zapletán Zsombor és Németh Csongor.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum