A férfiaknál a sprint világbajnok Kiss Norbert, a nőknél pedig az országos páros bajnokság első helyezettje, Méhész Anita lett az év sportolója a tekézőknél.

A hazai szövetség hagyományos év végi ünnepségén kiderült az is, hogy a fiúknál Kozma Károly, míg a lányoknál Sajermann Nóra lett a 2012-es év legjobbja. A díjakat Lengyel József elnök, és Dávid Veronika főtitkár adta át.

A Magyar Tekeszövetség számára fontos lesz a 2013-as év, hiszen jövőre Zalaegerszegen rendezik meg a sportág csapat-világbajnokságát, így nem csoda, hogy az évzárón a vb is téma volt, amely május 10-én kezdődik.

Az évzárón Weinacht János emlék plakettet vehetett át a szövetség elnökségétől. A szakember idén ünnepelte 70. születésnapját, hosszú évek óta a MATESZ elnökségének tagja, az Utánpótlás Bizottság vezetője, az utánpótlás leány válogatott szövetségi kapitánya.

*

Rangos elismerésben részesült a tekézők főtitkára. Dávid Veronika a Vállalkozók napja ünnepi rendezvényén a "2012. ÉV Vállalkozója" díjat vehette át. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöksége szavazta meg a  VOSZ Sportvállalkozási Szekció jelölését a díjra, mely szekcióban 2010 őszétől a sportvezető társelnöki funkciót tölt be.

A díjat a Művészetek palotájában Demján Sándor /VOSZ ügyvezető elnök/, Szijjártó Péter /a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára/, Czomba Csaba /VOSZ soros elnök/ és Dr. Lits József / VOSZ Ellenőrző Bizottság elnöke/ adta át.