Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke-vb: Horvát arany az első napon

Horvátország világrekorddal megszerezte az első aranyérmet a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon. Szombaton az U18-as lánycsapatok léptek pályára, a magyar együttes végül lecsúszott a dobogóról és ötödik lett.

A vb első versenynapján a horvátok fantasztikus, 2410 fás teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet, a dobogó második fokára a németek állhattak fel, megelőzve a szerbeket.

A Hannig Viktória, Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Tóth Katalin alkotta magyar válogatott mindössze 14 fával maradt le a harmadik helyről, és ötödikként zárta a 2013-as világbajnokságot.

Zalaegerszegen vasárnap az U18-as fiúcsapatok kezdik meg a küzdelmeket. A magyar válogatott a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám összeállításban lép pályára, Czeilinger Gábor tartalék lesz.

0 Tovább

Teke-vb: Valóra vált egy álom

Zalaegerszegen az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a 2013-as teke csapat-világbajnokság. Az egerszegi Városi Sportcsarnokban szombattól az U18-as korosztályé a pálya, amelyet német és magyar szakemberek építettek.

A megnyitón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere kiemelte, a magyar tekesport és az egerszegiek nagy álma vált valóra azzal, hogy Magyarországon, Zalában láthatják vendégül a sportág legjobbjait. Hazánk legutóbb 25 évvel ezelőtt, Budapesten rendezett vb-t, így nem csoda, hogy a magyar tekézőknek ez több mint egy világbajnokság – ez életük versenye. A vb fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Az U18-asok után, a felnőtt válogatottak jövő szombaton kezdik meg a küzdelmeket.

„A vb első napján az U18-asoknál 10-kor kezdenek a lányaink. Utánpótlásban nincsenek csoportok és párosítások, itt 4X120-as gurítással alakul ki a nemzetek közötti rangsor. Tehát mindenki legurítja az adagját, és utána derül ki, hogy kik nyerik a vb-aranyat” – mondta a megnyitó után Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

Az U18-as magyar keret:

Leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

Fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

0 Tovább

Teke-vb: Kihirdették a magyar válogatottak kereteit

Ismertették a magyar válogatottak névsorát a zalaegerszegi teke-világbajnokságra. A hazai szövetség keddi sajtóreggelijén részt vett dr. Simon Zoltán, a Magyar Tekeszövetség elnöke, Takács László, a szervező bizottság elnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dávid Veronika, a hazai szövetség főtitkára, és Nemes Attila, a zalaegerszegiek világbajnok tekése.

Nemes Attila beszél

Nemes szerint erre a vb-re régóta várnak. „1988-ban volt legutóbb Magyarországon csapat-vb. Büszke vagyok, mert tagja lehetek ennek a válogatottnak és biztos vagyok abban, hogy minden csapattársam kettőzött erővel fog küzdeni a világbajnokságon. Célunk az, hogy a legfényesebb érmeket itthon tartsuk” – mondta Nemes.

Balaicz Zoltán, dr. Simon Zoltán, Dávid Veronika, Nemes Attila, Takács László

A világbajnokság az U18-asok küzdelmeivel kezdődik május 11-én, a felnőttek pedig május 18-án lépnek pályára.

A sportág idei legnagyobb eseményének Áder János köztársasági elnök a fővédnöke. A szervezők családi programokkal is készülnek. A verseny helyszínéül szolgáló Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok környékén szórakoztató műsorok lesznek, a gyereket többek között fellépők, ugráló vár és arcfestés is várja. 

A válogatottak:

Nők: Airizer Emese Júlia, Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes- Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra

Férfiak: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter

U18 leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

U18 fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Tekesport – A női válogatott legyőzte a szerbeket, a férfiaknál megvan az idei magyar bajnok

Zsúfolt hétvégén vannak túl legjobb tekézőink. A női válogatott Szerbia ellen lépett pályára, a férfiaknál pedig bajnokot avattak a Szuperligában.

 

Győzelemmel hangolt a csapat-világbajnokságra a magyar női tekeválogatott. A mieink Szegeden Szerbiát fogatdák és 5-3-ra nyertek. A női csapatnak ez volt a vb előtti utolsó felkészülési meccse. A zalaegerszegi csapat-világbajnokságot május 10-25. között rendezik meg, Áder János köztársasági elnök fávédnökségével.

 

A férfiaknál eldőlt az aranyérem sorsa. A bajnoki címvédőt a kétmeccses párharcban legyőzte a Zalaegerszeg, így a Szegednek ezútal be kellett érnie a második hellyel. A bajnoki aranyról döntő második meccset – akárcsak Szegeden – hazai pályán is 5-3-ra nyerte a Zalaegerszeg. A bronzérem a Répcelaké lett, miután a harmadik helyért megrendezett párharcban felülmúlta a Ferencvárost.

0 Tovább

Tekesport - Áder János lesz a zalaegerszegi világbajnokság fővédnöke

A Magyar Tekeszövetség bejelentette: Áder János lesz a hazai csapat-világbajnokság fővédnöke. A sportág legnagyobb 2013-as eseményét május 15-25. között rendezik meg Zalaegerszegen.

Áder János

„Egy nemzetközi verseny megrendezése minden esetben kihívás, de nagy öröm is. Megtisztelő, hogy az egyik legeredményesebb sportágunk ezt az örömet meg kívánja osztani velem. A rendezvény lebonyolításához sok sikert, lelkes szurkolókat és kiváló szereplést kívánok” – nyilatkozta Áder János köztársasági elnök.

London 2012 - Áder János magyar szurkolók gyűrűjében

A kiváló szereplésre jó esélye van a válogatottjainknak, hiszen egyre jobb formában vannak, és nagyon várják már a világbajnokságot. Magyarország utoljára 1988-ban rendezett csapat-világbajnokságot, így érthető a várakozás.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy Áder János köztársasági elnök úr elvállalta a fővédnökséget. Igyekszünk minél jobb eredményekkel zárni majd a vb-t. Egyre több a tennivaló, de ez így van rendjén.” – mondta Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

 

Fotók: keh.hu

0 Tovább

Teke a Hír TV-ben

A Hír TV-ben Szabó Dávid vendége Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára volt. A sportvezető a májusi csapat-világbajnokságról és a szegediek BL-győzelméről beszélt.

Forrás: Hír TV

Magyarország legutóbb 1988-ban rendezett csapat-vb-t, így nem csoda, hogy a sportágban nagyon várják már a zalaegerszegi világversenyt, amely május 10-én kezdődik.

0 Tovább

Legyőztük a sógorokat

A nők és a férfiak is legyőzték az osztrákokat. A Zalaegerszegen megrendezett felkészülési válogatott találkozón mindkét nemzeti csapatunk 6-2-re győzött.

A májusi csapat-világbajnokságra való felkészülés kiemelkedő állomása volt a zalai összecsapás, amelyen a férfiaknál két újoncot is avattak. Először volt magyar válogatott Fehér Zoltán Flavius (Zalaegerszegi TK) és Rudolf Balázs (Répcelaki SE).

A férfiaknak ez volt az utolsó hivatalos válogatott mérkőzés a zalaegerszegi vb előtt, a hölgyek május 5-én még egy meccset játszanak Szerbia ellen.

Felkészülési válogatott mérkőzések, Zalaegerszeg

Férfiak

Magyarország - Ausztria férfiak 6-2 (3640-3448)

Nők

Magyarország - Ausztria 6-2 (3304-3027)

0 Tovább

Dr. Simon Zoltán lett a tekések elnöke

Dr. Simon Zoltán lett a Magyar Tekeszövetség elnöke, miután bizalmat kapott a sportág küldöttgyűlésétől. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társasági portfólió felelős igazgatójaként dolgozó szakember Lengyel Józsefet váltja az elnöki székben, megbízatása négy évre szól.

Simon Zoltán, a Magyar Tekeszövetség elnöke, Dávid Veronika, a szövetség főtitkára és Ludwig Kocsis, a nemzetközi szövetség (WNBA) elnöke

Dr. Simon Zoltán két gyermek édesapja. Az általa irányított portfólióba tartoznak többek között a MÁV, valamint a VOLÁN csoport társaságai. Végzettségét tekintve jogász, pályafutása során jelentősnek minősülő gazdasági társaságok képviseletét látta el.

„Mindig is intenzíven érdeklődtem a sportok iránt. Úgy gondolom, hogy betöltött pozícióm és munkám révén rendelkezhetek olyan lehetőségekkel, amelyekkel a sportág fejlődését elősegíthetem. Legfőbb törekvésem az, hogy jelentős támogatókat szerezzek a magyar tekesportnak. A zalaegerszegi világbajnokság vonatkozásában konkrét tervvel rendelkezem egy nívós világverseny lebonyolítása érdekében” – nyilatkozta az új elnök. A tisztújító küldöttgyűlésen részt vett a nemzetközi szövetség (WNBA) elnöke, Ludwig Kocsis is.

A sportágban idén Zalaegerszeg ad otthont a csapat-világbajnokságnak, amely május 10-én kezdődik.

0 Tovább

Méhész és Kiss is ezüstérmes lett a Világkupán!

Tovább folytatták sikersorozatukat a magyar tekések. A nőknél és a férfiaknál is volt hazai döntős a zalaegerszegi Világkupán, ahol végül Méhész Anita és Kiss Norbert is ezüstérmet szerzett.

Méhész Anita és Kiss Norbert Fehér László szövetségi kapitány táraságában

A 2013-as Vk-t a horvát Matko Bulka, a nőknél pedig a szlovén Eva Sajko nyerte meg, míg a 13 országot felvonultató viadalon a nemzetek versenyében Magyarország az első helyen zárt.

Kiss Norbert szerint itt nem volt kedvező sorsolás és könnyű ellenfél. „A Világkupáról tudni kell, hogy a sportág krémje elindul itt. Egyenes kieséses rendszer van olyan ellenfelek ellen, akik a legjobbak közé tartoznak. Zsúfolt időszak előtt állunk. Valamikor júliusra tervezhetünk pihenőt, mert a klubkötelezettségeken túl a válogatottal is készülünk a májusi csapat-világbajnokságra, amelyet itt, Zalaegerszegen rendeznek majd meg” – mondta a szegediek világbajnok tekése a Vk-eredményhirdetés után.

A válogatott versenyzők számára az év legfontosabb eseménye a májusi, zalaegerszegi csapat-világbajnokság lesz. Magyarország legutóbb 1988-ban rendezett csapat-világbajnokságot (akkor Budapesten), így érthető, hogy a mostani generáció mindent megtesz azért, hogy a nagy elődökhöz méltó eredménnyel zárja az év versenyét. A vb-re várhatóan május első napjaiban hirdetnek csapatot a kapitányok.

0 Tovább

Tovább menetel a Szeged a teke BL-ben!

Közel került a Szeged férficsapata a négyes döntőhöz. A Tisza-partiak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a horvát KK Zapresic együttesét fogadták és 7-1-re győztek.

A tavalyi világbajnokságon aranyérmet szerző, a World Touron remeklő Kiss Norbert (fotó) ismét nagy formában játszott: a szegedi világklasszis 630 fával járult hozzá a sikerhez. A negyeddöntő visszavágóját február 16-án rendezik meg Horvátországban.

A Bajnokok Ligája négyes döntőjének a szlovákiai Zólyombrézó (Podbrezová) ad otthont március 30-án és 31-én.

 

Férfi teke Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első meccs

Szegedi TE - KK Zapresic (horvát) 7-1 (3566-3471)

Folytatás február 16-án…

Szombat esti láz

Tóth Gabi metálvillát villantott 

Dundika és Istenes is tánccipőben 

Maradonának meggyűlt a baja a lábaival 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum