Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar aranyérem Brnóban!

Brnóban megkezdődött a magyar tekézők – remélhetően a felnőtt egyéni világbajnokság végéig tartó – sikersorozata. Eddig az U18-as vegyespárosunk szerzett aranyat.    

VK-t nyertek a magyarok! A tekézők Brnóban zajló U18 Világkupáján aranyérmes lett a Tóth Katalin, Brancsek János duó. A mieink a párosok versenyében lettek elsők.

Brnóban közben megkezdődött az U23-as korosztály csapat-világbajnoksága. Brancseknek és Tóthnak nincs sok ideje a regenerálódásra, hiszen mindketten tagjai a válogatottnak. A felnőtt egyéni világbajnokság 18-án kezdődik, ugyancsak Brnóban.

Tóth Katalin és Brancsek János egyébként egyéniben is döntőzött az U18-as VK-n. Tóth 565 fával 5., míg Brancsek 574 fával 6. lett.

Az U23-as keret:

Keret: nők: Tóth Katalin, Sajermann Nóra, Soltész Kata, Tóth Dorottya, Nagy Beatrix, Fekete Ágnes, Hegedűs Anita
férfiak: Brancsek János, Pintér Károly, Babos Tamás, Móricz Zoltán, Bíró Patrik, Tóth Áron, Horváth Péter

0 Tovább

Véget ért a Szuperliga

Olimpiai bajnok kenus adta át a bajnoki trófeát a szegedi tekéseknek. A Tisza-partiak ugyanis megnyerték az idei Szuperligát, megelőzve a nagy rivális Zalaegerszegi TK csapatát.

A szegedi ünnepségen Vajda Attila, a pekingi olimpia aranyérmes kenusa adta át a díjat Kiss Norbertéknek. A Szegedi TE 10. alkalommal lett Szuperliga-győztes. A nőknél a Rákoshegyi VSE I szerezte meg az aranyérmet a Zalaegerszegi TK előtt.

Brnóban a fiatalok

A fiatalok Brnóban léptek pályára. Az U18-as kiválóságok a csehországi Világkupán vesznek részt, ahol jó volt a rajt. Brancsek János 612 fával a második, míg Tóth Katalin 563 fával a 7. helyen végzett az egyéni selejtezőben, így mindketten bejutottak a döntőbe.

Az idei Szuperliga végeredménye:

Nők:

1. Rákoshegyi VSE I.

2. ZTE-ZÁÉV TK

3. BKV Előre SC

4. Balatoni Vasas SE

Férfiak

1. Szegedi TE

2. Zalaegerszegi TK

3. Répcelaki SE

4. FTC

0 Tovább

Pintyőke Marcell lett a tekések elnöke

Új elnöke van a Magyar Tekeszövetségnek. A pénteki küldöttgyűlésen Pintyőke Marcellt választották meg a szövetség első emberének.Pintyőke dr. Simon Zoltánt váltja az elnöki székben, aki korábban lemondott.

Pintyőke Marcell jelenleg a KÉSZ Csoport Kommunikációs Üzletág vezetője.  A magyar sportban több poszton is bizonyított: 12 évig első osztályú teniszező volt, ugyanebben a sportágban később oktatott, és utánpótlásban is dolgozott. Alapítója és egyben elnöke volt a Buzánszky Jenő KÉSZ Labdarúgó Akadémiának, tanácsadóként tevékenykedett a magyar tenisz sportban, ezenkívül amerikai és német sportmenedzsment-tapasztalatokkal rendelkezik. „Nem a hatalmat, hanem a kihívást keresem. Életre kelteni és hosszú távon élhetővé tenni azt a potenciált, ami ebben a sportban van” – olvasható az új elnök bemutatkozó dokumentumában.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

0 Tovább

Magyar sportvezető a nemzetközi reformbizottságban

Barcelonában ülésezett a Nemzetközi Tekeszövetség (WNBA) elnökség által megválasztott reformbizottság. A testület feladata, hogy elemezze a sportág jelenlegi helyzetét, és tegyen javaslatot egy modernebb, finanszírozhatóbb szervezeti formára, amely a teke népszerűsítését vonja maga után. A reformbizottságban helyet kapott Dávid Veronika is, aki januári lemondásáig hét évig volt a Magyar Tekeszövetség főtitkára, emellett jelenleg is a WNBA alelnöke.

 

A Katalán Tekeszövetség látta vendégül a reformbizottságot, amely komoly munka előtt áll. Felosztottuk a feladatokat, az én feladatom lesz a gazdasági átvilágítás, valamint a jogi háttér feltérképezése is. A cél, hogy 2017-re ütőképes, megvalósítható anyaggal álljunk elő.”– mondta a magyar sportvezető.

A reformbizottság tagjai: Ludwig Kocsis (osztrák) WNBA-elnök, FIQ-alelnök, Michael Teschner (német) WNBA-alelnök, Veronika David (magyar) WNBA-alelnök, Michael Hänsel (német), Schere szekció képviselője, Erwin Zimmermann (német), Classic szekció képviselője, Leopold Sitz (osztrák), Bohle szekció képviselője, NBBK-elnök, Joan Ricart (katalán), a Katalán Szövetség elnöke.

A fotón: Michael Hänsel, Veronika David, Michael Teschner, Juan Ricart, Ludwig Kocsis, Erwin Zimmermann, Monika Nguyen, Leo Sitz
0 Tovább

Hét év után távozik a Magyar Tekeszövetség főtitkára

Rendkívül sikeres hét év után távozik a Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára. A sportvezető a magyar tekesport olyan korszakában volt jelen a sportág irányításában, amikor mind sportszakmailag, mind marketing és média szempontból ez a magyar sikersportág ismét a régi fényében tündökölt.

A sikerek csúcsa a 2013-as év volt, amikor a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon a magyar női válogatott és a férfi nemzeti csapat is aranyérmes lett. Dávid Veronika nagy hangsúlyt fektetett a sajtókapcsolatokra, két alkalommal is szervezett a szövetség Média Kupát. A Magyar Tekeszövetségben egyelőre nem döntöttek Dávid Veronika utódlásáról.

Dávid Veronika az egyetemi tanulmányai befejezése után az FTC Labdarúgó Zrt.-nél kezdett dolgozni, majd a Magyar Tekeszövetség főtitkára lett. Később megválasztották a Teke Világszövetség (WNBA) elnökhelyettesévé, majd a nemzetközi szervezet főtitkári pozícióját is betöltötte (utóbbi pozíciója a jövőben is megmarad).

„Továbbra is kötődni fogok a sportághoz, hisz a hobbiszintű tekézés megmarad az életemben, valamint sportszakmai tanácsadóként a nyár közepéig szervezem a korosztályos válogatottak felkészülését és részvételüket a világbajnokságon” – mondta Dávid Veronika.

  

Fotó: Dávid Veronika, Kiss Norbert /ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár/, Én, Ludwig Kocsis /WNBA-elnök/, Csányi Béla, kilencszeres világbajnok tekéző.

0 Tovább

Tekesport – Eredményhirdetés az Év Sportolója kategóriában

Megvannak a 2013-as év legjobbjai a tekézőknél. A történelmi sikereket hozó évben a nőknél Méhész Anita (Rákoshegyi VSE), a férfiaknál pedig Kiss Norbert (Szegedi TE) veheti át az Év Sportolója díjat – tájékoztatott a Magyar Tekeszövetség Sajtóosztálya.

Méhész Anita

Ebben a sportágban nem szavazás alapján dől el a rangsor, hanem pontrendszer határozza meg, hogy kik lesznek az adott év legjobbjai. Méhész Anita és Kiss Norbert is tagja volt csapat-világbajnokságot megnyerő magyar válogatottnak. 2013 májusában a zalaegerszegi vb-n a nők is és a férfiak is aranyérmet szereztek.

Kiss Norbert

Utánpótlásban a hölgyeknél Tóth Katalin (BKV Előre SC) a fiúknál pedig Brancsek János (Győr-Szol TC) lett az év legjobbja. Tóth Katalin világrekorddal lett világbajnok a serdülők között Zalaegerszegen, Brancsek János szintén az U18-as világbajnokságon csapatban ezüstérmet, összetett egyéniben bronzérmet szerezett.

0 Tovább

Bajnokok Ligája – Felemásan kezdték a magyar csapatok a nyolcaddöntőt

A Szeged győzelemmel, a Zalaegerszeg vereséggel kezdte a férfi teke Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét. Az odavágón mindkét magyar együttes olasz csapattal csapott össze a legjobb nyolc közé jutásért.

A magyar világbajnokokkal felálló Neumarkt 5-3-ra verte a Zalaegerszeget, amely a visszavágót a hazai pálya előnye miatt bizakodva várhatja.

A címvédő Szeged hazai környezetben megnyerte az első meccset: Szegedi TE - Fugger Sterzing (olasz) 7:1 (3933:3545). A visszavágókat két hét múlva rendezik meg.

 

Férfi teke BL, nyolcaddöntő, első meccsek

 

Szegedi TE - Fugger Sterzing (olasz) 7-1 (3933:3545)

A párok:

Kakuk L.-M. Hofer 1:0 (4:0, 673:559)

Szél T.-Weiskopf 1:0 (3:1, 649:629)

Karsai L.-F. Höller 1:0 (4:0, 664:554)

Zapletán Zs.-F. Thaler 1:0 (2:2, 634:600)

Kiss N.-S. Zini 1:0 (4:0, 667:530)

Fehér B.-R. Gruber 0:1 (1,5:2,5, 646:673)

 

KK Neumarkt(olasz) – Zalaegerszegi Teke Klub 5-3 (3596:3569)

A párok:

Mayr Ivo-Farkas Sándor 0:1 (0:4; 586-611)

Kiss Tamás-Kozma Károly 1:0 (4:0; 616-516)

Righi Georg-Járfás Szilárd 1:0 (2:2; 593-590)

Lantschner Huber-Fehér Zoltán 0:1 (2:2; 573-603)

Blaas Wolfi-Botházy Péter 0:1 (1:3; 573-610)

Kovács Gábor-Nemes Attila 1:0 (2:2; 656-639)

A tekézőkre is lehet szavazni…

A 2012-es évhez hasonlóan idén is lesz közönségszavazás az Év sportolója választáson. A www.facebook.com/sportcsillagok oldalon bárki leadhatja a szavazatát a kedvenc sportolójára, aki 2013-ban nagyot alkotott.

A tekézőknél a válogatott versenyzők idén kitettek magukért: a Világkupa, az Európa Kupa mellett elég, ha a csapat-világbajnokságot említjük, mint magyar sikersztorit.

Utóbbi eseményen a női és a férfi válogatott is vb-aranyat szerzett a zalaegerszegi világbajnokságon, így nem csoda, hogy a világklasszis tekézők is ott vannak a sportcsillagok listáján.

 

 

0 Tovább

Másodszor tarolt a média

A Nemzeti Sport nyerte a II. Média Tekebajnokságot. Az FTC főhadiszállásán lebonyolított eseményen népes mezőny vett részt. Az ezüstérmet a Sport TV szerezte meg az MTI és a Hír TV vegyescsapata előtt.

A Magyar Tekeszövetség először tavaly rendezte meg a tornát az utanpotlassport.hu és az FTC teke szakosztályával közösen, akkor a Magyar Nemzet duója győzött. „Fontosnak tartjuk, hogy az írásaikkal, műsoraikkal, hanganyagaikkal a sportot támogató újságírók, a mi sportágunkban is rendszeresen kipróbálják magukat, közvetlenül is megismerjék a tekesportot” – mondta Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

A magyar tekesport reneszánszát éli. A női és a férfi válogatott is világbajnoki címet nyert idén, remekelnek csapataink a nemzetközi kupákban, valamint az egyéni kategóriákban is meghatározó szerepet játszanak a magyarok.

Azok a médiumok, amelyek részt vettek a II. Média Tekebajnokságon:

Utánpótlássport.hu, Lánchíd Rádió, Magyar Olimpiai Bizottság honlapja, Eurosport, Képes Sport, Telesport, Népszabadság, Sport TV, Nemzeti Sport, MTI, Hír TV, SportKlub, Digi Sport, Komlósi Oktatási Stúdió, Metropol, Juventus Rádió, Magyar Rádió, Sport Plusz, Poptarisznya, Népszava, Sport24.          

0 Tovább

A Szeged és a Rákoshegy is Európa Kupa-győztes lett!

Két arannyal és egy bronzéremmel zártak a magyar csapatok a hétvégén a nemzetközi kupákban.

A Bajnokok Ligája-győztes Szeged együttese megnyerte az Európa Kupát Augsburgban. A Tisza-partiak aranya nem volt az egyetlen magyar siker a bajor városban: a nőknél a Rákoshegy csapata állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A hétvégén Augsburgban bonyolították le az NBC Kupát, azaz a Nemzetközi Klasszikus Teke Szövetség által kiírt versenyt is. Ott a Ferencváros férfi együttese harmadik lett, míg a Fradi női tekései a negyedik helyen végeztek. Az NBC-ben indult még a férfiaknál a Répcelak is, amely hatodikként zárt.

A szerbiai Apatin adott otthont a Világkupának, itt a nőknél és a férfiaknál is a zalaegerszegiek voltak érdekeltek, és mindkét gárda 6. lett.

Az elmúlt hétvége is bebizonyította, hogy a magyar csapatok erőteljesen dominálnak a sportágban. 

0 Tovább

A teke is pályázhat a Világjátékokra

A Nemzetközi Világjátékok Szövetsége (IWGA) döntése értelmében a Világjátékok-sportágak részére pályázatot ír ki. A tender során az egyes sportágak szövetségeinek lehetőségük lesz új alszövetségek megjelölésére, amelyek kedvező döntés esetén felkerülhetnek a nem olimpiai sportágak világversenyének programjára.

 Ilyen az egyik magyar sikersportág, a teke is. Ezt Kevin Dornberger, a Nemzetközi Bowling és Tekeszövetség elnöke jelentette be a sportág hendersoni konferenciáján. Egy sikeres elbírálás után így akár a 2017-es Világjátékokon pályára léphetnek a magyar tekézők – tudtuk meg Dávid Veronikától, a Magyar Tekeszövetség főtitkárától, a közelmúltban érkezett haza az amerikai konferenciáról.

 A tekézőknél a magyarok nemzetközileg is elismert versenyzőknek számítanak. Egyéniben és csapatban is rendszeresen eredményesek a válogatott játékosai. Legutóbb például a májusi zalaegerszegi világbajnokságon szerzett aranyérmet a női, és a férfi nemzeti csapat is.

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum