Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke-világbajnokság: Negyeddöntős a női válogatott

Szlovéniát is legyőzte a magyar női teke-válogatott a csapat-világbajnokságon. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a nemzeti csapat az utolsó csoportmeccsen 7-1-re nyert a szlovénok ellen. A női válogatott ezzel továbbjutott a csoportjából, és negyeddöntőt játszhat a világbajnokságon.

 

A Magyar Tekeszövetség főtitkára szerint mind a férfi, mind a női csapat jó formában utazott ki a világbajnokságra.

„Mindkét válogatottunk esetében a cél az volt, hogy a legjobb négy közé jussanak Csehországban. Ehhez most a női csapat közel került. A férfi válogatott előtt van még egy csoportmérkőzés” – nyilatkozta Bátor Gábor, a hazai szövetség főtitkára.

0 Tovább

Teke-világbajnokság: Legyőzte Olaszországot a magyar csapat!

Magabiztos sikerrel vette az első akadályt a magyar férfi teke-válogatott Csehországban.

 


A női válogatott után a férfiak is győzelemmel mutatkoztak be a tekézők csapat-világbajnokságán. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a magyarok az olaszokat győzték le 7-1-re vasárnap.
Szombaton a női nemzeti csapat lépett pályára az első körben, és ugyancsak 7-1-re nyert a franciák ellen.
Vasárnap kirobbanó formában gurított Kakuk Levente. A világbajnok magyar játékos 707 fás eredménnyel zárt.
A nők a szlovénok ellen lépnek pályára a következő meccsen, míg a férfiak következő ellenfele a horvát válogatott lesz.

0 Tovább

Tekesport – Magyar győzelem a csapat-világbajnokság rajtján

Győzelemmel kezdte a csapat-világbajnokságot a magyar női válogatott. A csehországi Rokycany-ban zajló világversenyen a magyarok a franciákat győzték le 7-1-re a csoportkör első fordulójában. A férfi válogatott vasárnap kezdi meg a küzdelmeket a teke vb-n, az első ellenfél Olaszország lesz. A női csapat a következő meccsen Szlovénia legjobbjai ellen lép pályára.


A csapat-világbajnokságot megelőzően az U18-as korosztálynak egyéni
világbajnokságot rendeztek Rokycany-ban, ahol Jezsoviczki Anna
aranyérmes lett sprint kategóriában. Az U14-esek világkupán léptek
pályára. Ott Kis Horváth Luca és Simon Szabolcs három érmet is
bezsebelt. Párosban aranyérmesek lettek, tandem mix versenyszámban
ezüstéremmel zártak. Simon Szabolcs egyéni összetettben bronzérmes lett.
Bátor Gábor, a hazai szövetség főtitkára így értékelt az utánpótlás vb
és vk után: „Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra. Fontosnak tartjuk az
utánpótlást. Erre az idei évben nagyobb hangsúlyt is próbáltunk
fektetni. Úgy tűnik, ez meghozta a gyümölcsét”.

0 Tovább

Tekesport – Hamarosan kezdődik a vb

A csehországi Rokycany ad otthont az idei csapat-világbajnokságnak. A felnőtt vb előtt az utánpótláskorúak is pályára lépnek, ugyanis az U14-eseknél világkupát, az U18-asoknál pedig csapat-világbajnokságot rendeznek – tudtuk meg Bátor Gábortól, a Magyar Tekeszövetség főtitkárától.

 

„Azt gondolom jól sikerült felkészülési időszakot tudhatunk magunk mögött, bízunk benne, hogy a lehető legjobb eredményt tudják elérni versenyzőink, a felnőtt válogatottak esetében a cél a legjobb négybe jutás” – fogalmazott a sportvezető.

Felnőtt utazó keretek

Férfiak: Kakuk Levente, Zapletán Zsombor, Kiss Norbert, Kiss Tamás, Karsai László, Brancsek János, Kovács Gábor és Móricz Zoltán.

Nők: Méhész Anita, Sáfrány Anita, Simon Petra, Tóth Katalin, Tóth Andrea, Csongrádi Gyöngyi, Hári Boglárka és Sass Edit.

Az utánpótlás versenyek május 7-én kezdődtek, a felnőtt csapat-vb pedig május 15-én veszi kezdetét.

0 Tovább

Teke – A férfiak és a nők is nyertek a szlovák válogatott ellen

Magyar győzelmek a szlovákok ellen. Debrecenben válogatott meccsekkel avatták a felújított Rigó Dezső Tekecsarnokot.

 

A csapat-világbajnokságra készülő válogatottak Szlovákia legjobbjai ellen léptek pályára. A férfi válogatott 7-1-re nyert, míg a nők 8-0-ra győztek.

Bátor Gábor, a Magyar Tekeszövetség főtitkára elmondta, felnőtt nemzeti csapatokon kívül az utánpótlás válogatottak is gurítottak Debrecenben.  „Fontosnak tartjuk az utánpótlást, így külön örülök annak, hogy az U14-es és az U18-as korosztályos válogatottak is szerepeltek. Nagyon jó tapasztalatszerzési és felkészülési lehetőség számukra” – mondta a sportvezető.

A csapat-világbajnokságnak a csehországi Rokycany ad otthont májusban.

0 Tovább

Teke BL: Negyedik lett a Szeged a négyes döntőben

A negyedik helyen végzett a Szegedi TE az idei teke Bajnokok Ligája négyes döntőben.

 

Idén a horvátországi Zaprešic adott otthon a tekézők legrangosabb sorozatának, a Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A Tisza-partiak az elődöntőben a szlovák Podbrezova ellen léptek pályára és végül 5-3-as vereséget szenvedtek, így eldőlt, hogy a szegedi csapat csak a kisdöntőben guríthat. A bronzmeccsen aztán a Zerbst következett. A Szegedi TE együttesének a németek ellen sem sikerült: a Zerbst 8-0-s sikerrel megnyerte a bronzérmet.

Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke elmondta, a bronzmeccsen dekoncentrált játékot produkált a magyar csapat, az elődöntőben azonban közel álltak a továbbjutáshoz.

Egyszerűen ez nem a mi hétvégénk volt. A szlovákokkal egy szoros elődöntőt játszottunk, közel volt a finálé, de nem sikerült. A kisdöntőben aztán a Zerbst lelépett minket. A németek ellen amúgy sem megy nekünk. A tizenötödik tétmeccset játszottuk ellenük, és mindössze kétszer tudtunk nyerni. Összességében óriási dolognak tartom azt, hogy zsinórban hetedszer itt lehettünk a final four-ban.” – összegzett Karsai Ferenc.

0 Tovább

Tekesport – Ismét guríthat a Szeged a BL négyes döntőjében!

Egy magyar csapat bejutott a tekézőknél a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A Szegedi TE zsinórban hetedszer lesz tagja a Final Four mezőnyének. A legrangosabb kupasorozat négyes döntőjét Zágrábban rendezik meg.

 

 A szegediek a negyeddöntő visszavágón idegenben is győzni tudtak a Zalaegerszeg ellen, így kettős siker után jutottak tovább. A 6-2-es szegedi siker után 7-1-re nyertek a Tisza-partiak.

„Örülünk ennek a sikernek, hogy zsinórban hetedszer is ott vagyunk a legjobb négy között. Nagyon erős a mezőny, hiszen a címvédő szlovák bajnokokkal, a német bajnokokkal és a házigazda horvátokkal kell felvennünk a versenyt” – összegzett Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke.

A nőknél a ZTE-ZAEV TK az első meccsen - hazai pályán - a KK Slovan Rosice csapatát fogadta és végül 5-3-ra ugyan nyert, de a visszavágón 6-2-es vereséget szenvedtek a zalaiak, így a csehek jutottak be a legjobb négy közé.

A Final Four-t március utolsó hétvégéjén rendezik meg.

0 Tovább

Nem hivatalos világrekord és VK-arany

Méhész Anita Világkupa-győztes lett Csehországban. A magyar tekés a világverseny fináléjában a szlovén Brigitte Strelec ellen nyert 690 fával, ami világrekordnak számít. A sportág szabályai szerint azonban nem lett hivatalos világcsúcs, mert azt csak a világbajnokságokon elért eredményekkel lehet elérni.

 

A csehországi VK-n Kiss Tamás és Tóth Andrea egészen a negyeddöntőig jutott. Az U23-asok között Brancsek János ugyancsak negyeddöntőzött, míg Tóth Katalin az első körben befejezte a szereplését. A csehországi VK-n Csányi Béla és Juhász Tibor segítette edzőként a magyar indulókat. 

A tekézőknél egy hét múlva megrendezik a BL-negyeddöntők visszavágóit. A legrangosabb kupasorozatban a férfiaknál összekerült a Szegedi TE és a Zalaegerszeg. Az első meccset a Tisza-parton bonyolították le, ahol a házigazdák 6-2-es előnyre tettek szert. A nőknél a ZTE-ZAEV TK hazai pályán a cseh KK Slovan Rosice csapatát fogadta és végül 5-3-ra nyert. A visszavágókat február 16-án rendezik meg, a párharcok győztesei bejutnak az idei BL-kiírás négyes döntőjébe.

0 Tovább

Teke BL – Előny a Szegednél és a Zalaegerszegnél

Előny a Szeged férfi csapatánál és a Zalaegerszeg női együttesénél a teke BL negyeddöntőjében.

 

A legrangosabb kupasorozatban a férfiaknál összekerült a Szegedi TE és a Zalaegerszeg a BL-negyeddöntőben. Az első meccset a Tisza-parton bonyolították le, ahol a házigazdák 6-2-es előnyre tettek szert. A nőknél a ZTE-ZAEV TK hazai pályán a cseh KK Slovan Rosice csapatát fogadta és végül 5-3-ra nyert. A visszavágókat február 16-án rendezik meg, a párharcok győztesei bejutnak az idei BL-kiírás négyes döntőjébe.

A Final Four áprilisban lesz, a tornának Zágráb ad otthont. A tavalyi négyes döntőben egy magyar csapat szerepelt, a férfiaknál a Szegedi TE a negyedik helyen zárt.

0 Tovább

Magyar bronzérem a rangos világranglista-versenyen

Nemzetközi világranglista-versennyel és a női válogatottat felvonultató kupával indult a 2019-es év a tekézőknél. Közben változás történt a hazai szövetség irányításában is.

 

Szegeden megrendezték a hagyományos BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-versenyt. A rangos nemzetközi viadalra több, mint 200 nevezés érkezett. A 17. alkalommal lebonyolított ranglistán a Szegedi TE játékosa, Karsai László dobogóra állt, miután harmadikként zárt. Az aranyérmet a szerb színekben versenyző Zavarkó Vilmos szerezte meg, megelőzve honfitársát, az ugyancsak szerb válogatott Ernyesi Róbertet.

A legjobb női tekések Egerben randevúztak: a Heves megyei székhely adott ugyanis otthont a II. Viktória-Vilati Női Kupának. Itt Méhész Anita szerezte meg az első helyet, megelőzve Sáfrány Anitát és Hári Boglárkát.

A tekézőkkel kapcsolatos friss hír, hogy Bátor Gábor szerepet kapott a hazai szövetség irányításában. A sportvezető Tóth Lászlót váltotta a főtitkári székben.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum