Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnoki rajt a tekézőknél

Az előttünk álló hétvégén megkezdődik a 77. férfi tekebajnokság. A hölgyek egy héttel később ragadnak golyót a pontvadászatban. Náluk ez lesz a 68. kiírás.

A minden várakozást felülmúló csapat-világbajnokság és a nyári szünet után jönnek a Szuperliga-küzdelmek a tekézőknél. A sportág a reneszánszát éli, az aranygeneráció beérett, mivel a zalaegerszegi csapat-vb-n a nők és a férfiak is világbajnokok lettek. Kérdés, hogy mindez milyen hatással lehet a bajnokságra. A férfiaknál 10, a nőknél pedig 11 csapat indul a Szuperligában. 

A férfi Szuperliga résztvevői

AJKA KRISTÁLY SE

BKV ELŐRE SC

FERENCVÁROSI TC

GYŐR-SZOL TORNA CLUB

KÖZUTASOK KAPOSVÁRI TK

NYÍREGYHÁZI TEKE KLUB

RÉPCELAKI SE

SZEGEDI TE

SZOLNOKI MÁV SE

ZALAEGERSZEGI TK

A női Szuperliga résztvevői

BALATONI VASAS SE

BKV ELŐRE SC

FERENCVÁROSI TC

DYNAMIC TSK

PANNON-FLAX GYŐRI LENSZÖVŐ SE

RÁKOSHEGYI VASUTAS S.E. I.

RÁKOSHEGYI VASUTAS S.E. II.

SZENTESI TEKÉZŐK SPORTEGYESÜLETE

TATABÁNYAI SPORT CLUB

WATT 22 SPORTEGYESÜLET

ZTE- ZÁÉV TK

0 Tovább

Pete Sándor értékes aranya Bécsújhelyen

Pete Sándor megnyerte a Creme de la Creme-Turnier elnevezésű tekeversenyt. A bécsújhelyi viadalon a Répcelaki SE kiválósága mindenkit maga mögé utasított. Pedig a nemzetközi mezőnyben több világbajnok is ott volt: többek között Nemes Attila és Boanta Claudiu is versenyzett.

A kieséses rendszerű megmérettetés első körében Pete ugyan vereséget szenvedett Boanta Claudiutól, de második legjobb kiesőként így is kvalifikálta magát a következő fordulóba. A 2. felvonásban egy hazai versenyzővel került szembe, és 1-1 után szétdobásban kerekedett felül a répcelakiak alapembere. A döntőbe négyen kerültek be, és szettenként osztottak pontokat: a győztes 4, a második 3, a harmadik 2, és a negyedik 1 egységet kapott. Pete itt már semmit sem bízott a véletlenre, és az első három játszmát megnyerve, állva hagyta a vetélytársakat, így gyakorlatilag már a negyedik szett eredményétől függetlenül eldőlt, hogy hazahozza a kupát Bécsújhelyről. "Sanya" ettől függetlenül a záró 30 dobásban sem engedett ki, végül 626 fás, remek eredménnyel zárta a finálét.

Dobogóra állt a BL-címvédő magyar csapat Szlovákiában

A BL-címvédő Szeged a szlovákiai Podbrezován lépett pályára a hagyományos augusztusi ZP-kupán. Ez az A-kategóriás viadal egyben NBC férfi teke világranglista-verseny is egyben. A Tisza-partiak csapatban a harmadik helyen végeztek.
0 Tovább

Tekesport – Több válogatott játékos is csapatot váltott

A két csapat-világbajnoki aranyérmet, és többek között BL-győzelmet hozó versenyévad után az uborkaszezonban zajlik az élet a tekéseknél. Ez elsősorban jelenleg az átigazolásokban valósul meg. A kétszeres világbajnok Botházy Péter otthagyta olasz csapatát és a bajnok Zalaegerszegi TK-ba igazolt.

A májusban Zalaegerszegen vb-aranyat szerző tekés eddig a KK Neumarkt együttesét erősítette. Az ugyancsak világbajnok Kiss Tamás viszont eligazolt Zalaegerszegről, és épp Botházy volt csapatánál, a Neumarkt gárdájánál folytatja. Nemes Irén a ZTE-ZÁÉV TK után az osztrák SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen versenyzője lett, Boanta Claudiu pedig a Zalaegerszegnél fejezte be, és a jövőben a Wiener Neustadt (osztrák) színeiben folytatja. A szintén világbajnok Fegyveres Petra itthon vált klubot, miután a Ferencváros után a Rákoshegyi VSE csapatához megy.  

Többek között a felsorolt magyar válogatott játékosoknak köszönhetően az idei csapat-világbajnokságon az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb eredményét produkálták a magyarok, miután a zalaegerszegi vb-n a nők is és a férfiak is világbajnokok lettek.

0 Tovább

Két arany, örömkönnyek, lánykérés - FOTÓK

Óriási magyar siker Zalaegerszegen! A tekézők csapat-világbajnokságán dupláztak a magyarok, hiszen a nők is, és a férfiak is aranyérmet szereztek. A döntőben a fiúk a macedónokat, míg a lányok a románokat győzték le. Mindkét válogatottunk százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a világbajnokságot.

 Már szombat délelőtt megkezdődött a sikersorozat. A Fehér László szövetségi kapitány irányította férfi válogatott az elődöntőben 0-2-ről felállva, 6-2-re győzött a románok ellen. Következtek a döntőben azok a macedónok, akik Szerbiával vívtak nagy csatát és végül nyertek.

A címvédő női csapat az elődöntőben Horvátországon lépett túl egy szoros meccsen 5-3-mal, a fináléban aztán a románokkal csaptak össze.

 A két döntőt egyszerre bonyolították le a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban felállított nyolcsávos tekepályán, ahol a közönség gyakorlatilag vastapssal kísérte végig a több mint 3 órás küzdelmet.

A Kaszás Zoltán szövetségi kapitány vezette női válogatott gyorsan hátrányba került a finálé elején, majd csak lassan fordult a kocka, de a végére a Méhész Anita-Sáfrány Anita utolsó páros már magyar vezetésnél vette át a meccset. A két Anita keze a folytatásban nem remegett meg, így címvédés lett a vége.

A férfi döntőben hatalmasat versenyzett Kiss Tamás, Karsai László és Boanta Claudiu is, de gyakorlatilag a válogatott mindegyik tagja igazolta azt, hogy ebben a sportágban a magyarok világklasszisoknak számítanak. A magyarok 4012 fás világrekordot gurítottak a döntőben, amellyel gyakorlatilag megkoronázták a vb-n nyújtott teljesítményüket.

Az aranyérmes férfi válogatott: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter. Szövetségi kapitány: Fehér László   

Az aranyérmes női válogatott: Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes-Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra, Airizer Emese Júlia. Szövetségi kapitány: Kaszás Zoltán

Eredmények

Teke-vb, Zalaegerszeg, Döntők

Nők

Magyarország-Románia 7-1 (3526-3498)

Férfiak

Magyarország-Macedónia 7-1 (4012-3809)

Az eredményhirdetés után Méhész Anita elmondta, hogy felemelő volt hazai környezetben a férfiakkal egyszerre aranyérmet nyerni. „Ennél többet egy sportoló nem érhet el egy világbajnokságon. Hazai pályán megvédtük a világbajnoki címünket. Egyszerűen nem lehet szavakba önteni” – nyilatkozta Méhész.

Fantasztikus napja volt Kiss Tamásnak, aki aranyéremmel a nyakában térdre ereszkedett, és megkérte barátnője kezét. „Nem sokan tudtak erről a tervemről. Örülök, mert egy olyan napon tudtam megkérni a menyasszonyom kezét, amikor életem legjobbját nyújtottam egy hazai világbajnokságon, ráadásul ott van még a 4012 fás világrekord, amellyel megnyertünk az aranyérmet. Mi ez, ha nem egy tökéletes nap?” – mondta az ünneplő Kiss.

Fehér László szerint már mindent elért, amit egy tekéző elérhet. (A férfi válogatott szövetségi kapitánya versenyzőként is világbajnok volt.) „Ilyen nap az ember életében csak egyszer van. Örülök, hogy részese lehetek a sikernek” – tette hozzá a sikerkapitány. Kaszás Zoltán azt állítja, hogy az elődöntő sokkal nehezebb volt. A nők szövetségi kapitánya szerint a románok elleni finálé már nem volt annyira kemény, mint az kintről érzékelhető volt.

„Felnőttünk a csapatokhoz. Régóta azon dolgozunk, hogy egy feledhetetlen világbajnokságnak adjunk otthont. Kimagasló munkát végeztek a szervezők, az önkéntesek és az egész teketársadalom kitett magáért. Fantasztikus hozzáállás volt tapasztalható a várostól, a zalaegerszegiektől. De nagyszerű munkát végzett a hazai szövetség is, élén Dávid Veronika főtitkárral” – értékelt Takács László, a Szervező Bizottság elnöke.

Dávid Veronika is hangsúlyozta: a nagy sikerbe mindenki beletette a maga lelkesedését. „Külön köszönet Áder János köztársasági elnöknek, aki elvállata a vb fővédnökségét, köszönet az állami segítségért. Kiss Norbert helyettes államtitkárnak is köszönettel tartozunk, aki a helyszínen szurkolt, és átadta a vb-aranyakat. A magyar média érdeklődése is megható volt, és köszönjük a szurkolóknak, akik végig vastapssal biztatták a válogatottakat. ”

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Teke-vb: Legyőztük Németországot!

A férfiak után a címvédő magyar női csapat is bejutott az elődöntőbe a zalaegerszegi teke-vb-n. Az elődöntőben Horvátország lesz Méhész Anitáék ellenfele.

Tökéletes napot zártak a magyarok a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A férfiak után a nők is bejutottak a legjobb négy közé. A negyeddöntőben Kaszás Zoltán együttese egy fantasztikus hangulatú összecsapáson 6.5 – 1.5-re verte a torna egyik favorit együttesét, Németországot. A magyaroktól Fegyveres Petra volt a legeredményesebb 643 fával.

Délelőtt a férfiak harcolták ki az elődöntőben való részvételt, miután a lengyeleket legyőzték a negyeddöntőben, így az már biztosan kijelenthető, hogy a nők is és a férfiak is éremmel zárják a hazai rendezésű világbajnokságot.

Szombaton a férfiak a románokkal elődöntőznek reggel 8 órától, míg a lányok a horvátokkal csapnak össze a döntőbe jutásért 11 óra 20 perctől.

Szerbia férficsapata világcsúcsot gurított, miután a szlovénok elleni negyeddöntőben 3974 fás teljesítménnyel győztek. A korábbi rekord 3972 fa volt.

Eredmény

Teke-vb, Zalaegerszeg, nők, negyeddöntő

Magyarország-Németország 6.5 – 1.5 (3646-3537)

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Teke-vb: A férfiak már biztos érmesek!

A magyar férfi tekeválogatott biztosan érmet szerez a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A negyeddöntőben a magyar csapat 7-1-re verte Lengyelországot, ezzel elődöntős, és legrosszabb esetben is bronzérmes lesz. A lengyelek az elsők, akik szett-pontot értek el a mieink ellen ezen a világbajnokságon. A csoportmeccsek során ugyanis végig 8-0-s mérkőzéseket produkált Fehér László szövetségi kapitány együttese. Pénteken a legeredményesebb magyar játékos Farkas Sándor volt 669 fával. A döntőbe jutásért Kiss Norberték a Románia-Horvátország negyeddöntő győztese ellen lépnek pályára.

Pénteken a női válogatott is bejuthat a legjobb négy közé, miután 17 óra 45 perctől Németországgal negyeddöntőznek. Kaszás Zoltán, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy nem kell megijedni a németektől. „Jobbak vagyunk. Reális az a cél, hogy bejussunk az elődöntőbe. Minden azon fog múlni, hogy mennyire hisszük el azt, hogy megfogjuk csinálni.” – nyilatkozta a kapitány.

Németország minden világversenyen ütőképes csapattal vesz részt. Így van ez a zalaegerszegi világbajnokságon is, és rajtuk most nagyobb a nyomás, mivel a férfi válogatottjuk a csoportmeccsek után kiesett, így ők biztos nem szereznek érmet Zalaegerszegen.

Eredmény

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, negyeddöntő

Magyarország-Lengyelország 7-1 (3861-3682)

0 Tovább

Teke-vb: Nyolc közé jutott a férfi válogatott is

Újabb magabiztos győzelemmel a magyar férfi tekeválogatott bejutott a zalaegerszegi csapat-világbajnokság legjobb nyolc együttese közé. A világverseny eddigi legnagyobb meglepetésén túl vagyunk: az éremesélyes német válogatott nem jutott tovább a csoportból.

Fehér László szövetségi kapitány együttese az A-csoport második fordulójában Bosznia-Hercegovinát 8-0-ra legyőzve kiharcolta a továbbjutást. A csapat szerdai teljesítményére jellemző, hogy mindegyik játékos 600 fa fölött gurított. A legeredményesebb Kakuk Levente volt 650 fával.

Kakuk Levente (fotó: Vörös Nándor)

Az A-csoport másik szerdai meccsén Ausztria 7-1-re nyert Észtország ellen, így a magyar-osztrák összecsapáson dől el a csoportelsőség.

A zalaegerszegi vb-n jól halad a női válogatott is. A mieink már korábban bejutottak a negyeddöntőbe, csütörtökön a szlovákok ellen játsszák le a harmadik csoportmeccsüket.

 

Eredmények

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, A-csoport

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 8-0 (3807-3504)

Észtország-Ausztria 1-7

 

A németek már befejezték

Hatalmas meglepetésre az egyik nagy favorit már kiesett. A D-csoport második fordulójában a románok 6-2-re verték a németeket, akik így biztos, hogy nem jutnak be a negyeddöntőbe. Németország a legutóbbi világbajnokságon nem vett részt, ezért Zalaegerszegen előselejtezőt játszott, amelyet sikerrel vett, ám a sorsolás nem kedvezett. Első csoportmeccsükön ugyanis kikaptak Szerbiától, a románoktól elszenvedett vereség pedig megpecsételte a sorsukat.

0 Tovább

Teke-vb: Dánia kipipálva

Magabiztos győzelemmel kezdett a címvédő magyar női válogatott a tekézők csapat-világbajnokságán. A zalaegerszegi világverseny D-csoportjában a Sajermann Nóra, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Méhész Anita, Némethné Katona Beáta, Nemes- Juhász Gabriella alkotta csapat Dániát verte 7-1-re.

A magyar válogatott legeredményesebbje Méhész Anita volt, 625 fával. Kaszás Zoltán szövetségi kapitány együttese esélyt sem adott az északiaknak. A magyar csapat címvédőhöz méltó játékkal szerezte meg a győzelmet.

A csoport másik meccse szlovák sikerrel ért véget. Bosznia-Hercegovina – Szlovákia 2-6. A magyar válogatott számára hétfőn folytatódik a vb. 11 óra 15 perctől Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfél.

A férfiak vasárnap mutatkoznak be. A mieink a selejtezőből feljutott észt válogatottal csapnak össze 11 óra 15 perctől. A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, amelyeket pénteken rendeznek meg, míg az elődöntőket és a finálékat szombaton játsszák le.

 

Eredmény

Teke, csapat-vb, Zalaegerszeg

Nők, D-csoport, 1. forduló

Magyarország-Dánia 7-1 (3553-3315)

 Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Teke-vb: Keddre is jutott egy érem

A magyar csapat megszerezte második érmét a teke világbajnokságon. A zalaegerszegi világversenyen az U18-asok egyéni versenyében Nagy Gergő lett harmadik a sprint kategóriában (2X20 gurítás).

Nagy jól versenyzett egészen az elődöntőig, ahol a későbbi világbajnok horvát Dinko Kasmovictól kapott ki, ezzel megszerezte a magyarok második érmét a világbajnokságon. Korábban a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám alkotta csapat lett ezüstérmes. Nagy Gergőnek ez a második dobogós helyezése ezen a világbajnokságon.

Kedden több számban is volt magyar induló: a fiúknál Nagy Gergőn kívül ifj. Horváth Péter is érdekelt volt a sprint kategóriában, ő első meccsén búcsúzott, akárcsak a lányok sprintversenyében Tóbiás Anett és Hanig Viktória. Tandem mixben (vegyespáros) Tóth Katalin és Brancsek János a második körig jutott.

Dávid Veronika szerint az U18-asok mezőnyében a nemzetek között az élmezőnyben nincsenek nagy különbségek, így a két érmünkkel összességében elégedettek lehetünk. „Sokszor csak nüanszokon múlt egy-egy meccs, vagy egy egyéni teljesítmény. Szerdán egyéniben négy magyar lesz érdekelt, bízunk a további jó szereplésben” – mondta a sportvezető.

 

0 Tovább

Teke-vb: Megvan az első magyar érem

Ezüstérmes lett az U18-as fiúcsapat a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon. A magyar válogatott a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám négyessel kezdett, ám a második körben cserélt Fehér László szövetségi kapitány, és Nagy helyett Czeilinger Gábor kapott lehetőséget.

A folytatásban kiderült, hogy bejött a csere és végül a németek mögött a második helyen zárt a magyar csapat. A bronzot a horvátok szerezték meg.

A zalaegerszegi vb-n ez az első magyar érem, szombaton a női U18-as válogatott a pontszerző, ötödik helyen végzett. Hétfőn a párosok versenyével folytatódik a vb, továbbra is az U18-asoké a pálya, a felnőttek 15-én kezdenek.

Az U18-as fiúverseny dobogósai:

1. Németország 2426 fa
2. Magyarország (Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám, Czeilinger Gábor) 2342
3. Horvátország 2306

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum