Újabb magabiztos győzelemmel a magyar férfi tekeválogatott bejutott a zalaegerszegi csapat-világbajnokság legjobb nyolc együttese közé. A világverseny eddigi legnagyobb meglepetésén túl vagyunk: az éremesélyes német válogatott nem jutott tovább a csoportból.

Fehér László szövetségi kapitány együttese az A-csoport második fordulójában Bosznia-Hercegovinát 8-0-ra legyőzve kiharcolta a továbbjutást. A csapat szerdai teljesítményére jellemző, hogy mindegyik játékos 600 fa fölött gurított. A legeredményesebb Kakuk Levente volt 650 fával.

Kakuk Levente (fotó: Vörös Nándor)

Az A-csoport másik szerdai meccsén Ausztria 7-1-re nyert Észtország ellen, így a magyar-osztrák összecsapáson dől el a csoportelsőség.

A zalaegerszegi vb-n jól halad a női válogatott is. A mieink már korábban bejutottak a negyeddöntőbe, csütörtökön a szlovákok ellen játsszák le a harmadik csoportmeccsüket.

 

Eredmények

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, A-csoport

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 8-0 (3807-3504)

Észtország-Ausztria 1-7

 

A németek már befejezték

Hatalmas meglepetésre az egyik nagy favorit már kiesett. A D-csoport második fordulójában a románok 6-2-re verték a németeket, akik így biztos, hogy nem jutnak be a negyeddöntőbe. Németország a legutóbbi világbajnokságon nem vett részt, ezért Zalaegerszegen előselejtezőt játszott, amelyet sikerrel vett, ám a sorsolás nem kedvezett. Első csoportmeccsükön ugyanis kikaptak Szerbiától, a románoktól elszenvedett vereség pedig megpecsételte a sorsukat.