Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tájékozódási búvárúszó Eb – 7 arany, 6 ezüst és 1 bronz Berlinből

Eredményes Európa-bajnokságot zártak a magyar tájékozódási búvárúszók! A berlini kontinensbajnokságon a nemzeti csapat tagjai a felnőtt kategóriában öt aranyat és két ezüstöt nyertek.

A felnőttek között éremhalmozó lett Hatházi Katalin, aki három aranyat szerzett, miután két egyéni számban győzött és párosban Wágner Zsófiával is a dobogó legmagasabb fokára tudott állni. Emellett a csapatversenyben egy ezüstöt is gyűjtött. A sportág egyik legendája Balázs Péter duplázott, miután két aranyérmet nyert, emellett két ezüstöt szerzett, míg a junioroknál Szász Tamás lett a legeredményesebb. A fiatal tehetség két arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zárt.

A magyar delegáció – az összes korosztályt beleszámítva – 7 arannyal, 6 ezüsttel és 1 bronzzal utazhat haza.

Szászné Bundy Erzsébet szerint sikeres Eb-t zárt a magyar csapat. „Összességében egy jó Európa-bajnokság van mögöttünk, mindenki tudta hozni azt, ami benne van. Számunkra nagyon fontos az utánpótlás, és jó volt látni azt, hogy a nemzetközileg megerősödő junior mezőnyben is helyt tudtunk állni.” – összegzett a csapatvezető.

0 Tovább

Kick-box Eb: 22 arany a zárónap előtt

A pénteki versenynapon 27 magyar érdekeltségű döntő várt a magyar versenyzőkre Győrben a rekordlétszámot hozott utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon, amiből 18 arany- és 9 ezüstérem született. A Magyar Kick-box Szakszövetség beszámolója szerint a korábbi eredményekkel együtt – a szombati zárónap előtt – a magyar csapatnak 22 első, 16 második és 49 harmadik helye van.

A hatalmas számok mögött az áll, hogy az Audi Aréna Győrben zajló Eb-n a sportág mind a hét szabályrendszerében – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – 8 és 18 éves kor között több korosztályban osztanak érmeket, egy kategóriában pedig nemzetenként két versenyző indulhat.

Az Eb legnépesebb csapatát a magyarok indították, összesen 179-en képviselik a magyar színeket. Az eredményekkel Magyarország a második helyen áll az éremtáblázaton, egyedül az oroszok előzik meg a mieinket.

Szombaton további 11 magyar érdekelt a finálékban, emellett a csapat versenyszámokat is a zárónapon rendezik.

0 Tovább

Balázs és Szász is aranyat nyert pénteken

Jól teljesítenek a magyarok a 2019-es tájékozódási búvár kontinensbajnokságon. A nemzeti csapat tagjai eddig tizenkét érmet, közte hét aranyat szereztek Németországban.

Balázs Péter újabb Európa-bajnoki címet szerzett a Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A magyar világklasszis a paralel versenyszámban lett aranyérmes pénteken. A junior fiúknál is volt magyar elsőség, erről Szász Tamás gondoskodott, így a magyar válogatott két arannyal zárta a pénteki napot.

A felnőtteknél Wágner Zsófia a 6. helyet szerezte meg, a junior fiúknál Várszegi Vendel a 2., a lányoknál pedig Kremmer Daniella a 4., Hofmeister Aliz a 10. helyet szerezte meg.

A Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon a magyar válogatott 7 aranyat, 4 ezüstöt és 1 bronzérmet szerzett eddig. Szombaton a csoportos versenyszámot bonyolítják le a 2019-es Európa-bajnokságon.

0 Tovább

Több mint száz magyar érem a győri kick-box Eb-n

Elképesztő mennyiségű éremmel gazdagodik a magyar kick-box a sportág Győrben szombat estig tartó utánpótlás Európa-bajnokságán. A csütörtöki küzdelmeket követően ugyanis eldőlt, hogy a magyar fiatalok nyakába egyéniben összességében 110 érmet akasztanak.

A nagy számok mögött az áll, hogy az Audi Aréna Győrben zajló Eb-n a sportág mind a hét szabályrendszerében – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – több korosztályban osztanak érmeket, egy kategóriában pedig nemzetenként két versenyző indulhat.

Arra, hogy pontosan melyik színű éremből mennyi lesz a végén a magyaroknak, a döntők után lehet választ adni, mindenesetre a hazai versenyzők közül pénteken és szombaton 37-en küzdhetnek az aranyéremért.

A magyar kick-boxosok a hétfőtől tartó küzdelmek során már eddig is begyűjtöttek 4 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet, amivel a csütörtöki versenynapot követően Magyarország a harmadik helyen állt a nemzetek éremtáblázatán.

Aranyérmes: 
Hadra Bíborka (gyermek pointfighting 36 kg)
Jancsó Lili (gyermek pointfighting +36 kg)
Annus Marcell (gyermek kreatív formagyakorlat)
Bárdos Inez (kadet2 kick-light 37 kg)

Ezüstérmes: 
Kurunczi Noémi (gyermek pointfighting +36 kg)
Annus Marcell (gyermek pusztakezes formagyakorlat)
Petrovszki Márton (gyermek fegyveres formagyakorlat)
Kis Réka (kadet2 kick-light 37 kg)
Tar Petra (kadet2 kreatív formagyakorlat)
Karai Zétény (junior1 full-contact 45 kg)
Kiss Panna (junior2 full-contact 48 kg)

Bronzérmes: 
Lázár Noel (gyermek fegyveres formagyakorlat)
Nagy Boglárka Boróka (junior2 kreatív formagyakorlat)
Gerencsér Ádám (kadet2 fegyveres kreatív formagyakorlat)
Laurinyecz Emma (gyermek pusztakezes formagyakorlat)
Pap Nikola (junior1 full-contact 48 kg)
Szabó Kitti (junior1 full-contact +60 kg)
Csipkés Krisztián (junior1 full-contact 48 kg)

0 Tovább

​​​​​​​Öt aranynál tartanak a búvárok Berlinben

A csütörtöki nap sem telt el magyar éremszerzés nélkül a búvárok tájolós kontinensbajnokságán. A magyar válogatott tagjai ezúttal egy aranyat és egy bronzérmet gyűjtöttek be.

Hatházi Katalin újabb aranyérmet szerzett a Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A magyar versenyző ezúttal az M-gyakorlatban lett első. A szlalomnak is nevezett versenyszámban Wágner Zsófia a 13. helyen végzett, Poremba Marcell pedig 14. lett. A junior fiúknál Szász Tamás bronzérmesként zárt, Várszegi Vendel 4., Cséplő Kelen pedig a 8. helyig jutott. A junior lányoknál Májer Zsófia szerezte meg a legelőkelőbb helyezést szlalomban, ő 8. lett. Hofmeister Aliz a 11., Kremmer Daniella pedig a 14. pozíciót kaparintotta meg.

A Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon a magyar válogatott 5 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzérmet szerzett eddig.

0 Tovább

Négy magyar érem a thaiföldi nemzetek közötti sárkányhajó vb-n

Három ezüst- és egy bronzéremmel, valamint számos jó helyezéssel zártak a magyarok a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, amelynek a thaiföldi Pattaya adott otthont. Az eddigi legnagyobb és legmagasabb színvonalú vb-n a több mint 50 fős magyar küldöttség – elsősorban a juniorok jóvoltából – túlteljesítette az előzetes elvárásokat.

Harminc országból 3335 sárkányhajós vett részt a világbajnokságon, ami ezáltal az eddigi legnépesebb nemzetek közötti vb lett, létszámában megelőzve a 2013-as magyar megmérettetést – számolt be róla Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

Lévén a sportág ázsiai eredetű, Thaiföldön nemcsak a legnépesebb, de a résztvevő környékbeli ázsiai országok miatt az eddigi legszínvonalasabb világbajnokság zajlott le – mondta a sportvezető, aki egyúttal az IDBF alelnöke is. Járosi Péternek nemzetközi tisztségében a verseny előkészítése volt a feladata, amely során nem kis problémát kellett megoldania, karöltve a helyi szervezőkkel.

"A tervezett helyszínen a szokottnál szárazabb időjárás miatt nem volt víz a mederben, így teljesen új versenypályát kellett létrehozni egy víztározó területén. A pályán túlmenően a teljes infrastruktúrát ki kellett építeni a helyszínen. Nagy munka volt, de sikerrel megoldottuk, és kiváló versenyt tudhatunk magunk mögött" – mesélte.

A világbajnokságon a magyar juniorok három távon is dobogóra állhattak: a 200, az 500 és a 2000 méteres versenyszámban egyaránt a második helyen értek célba U18-asaink. A negyedik érmet a szeniorok szerezték, akik a leghosszabb távon harmadikok lettek.

Járosi Péter (aki a szeniorok között maga is lapátot ragadott) külön kiemelte a premier, vagyis a felnőtt mezőnyben indult magyarok szereplését, akik 2000 méteren 19 hajó közül – három ázsiai legénység mögött – a negyedik legjobb idővel értek célba, kis különbséggel lemaradva csupán a dobogóról.

"Túlteljesítettük az előzetes várakozásokat. A verseny színvonalát tekintve a négy érem, és többek között a premier korosztályban elért helyezések szép eredmények" – összegzett a hazai szövetség első embere.

14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság, a magyar érmesek:

200 m:
Junior A open kishajó: 2. hely
500 m:
Junior A open kishajó: 2. hely
2000 m:
Junior A open kishajó: 2. hely
Senior B mix kishajó: 3. hely

0 Tovább

Hatházi és Balázs is Európa-bajnok lett

Az 5 bója versenyszámmal folytatódott a tájékozódási búvárúszók Európa-bajnoksága. A berlini kontinensbajnokság 3. napján a felnőtteknél Hatházi Katalin Európa-bajnok lett, akárcsak a férfiaknál Balázs Péter.


A junioroknál Szász Tamás szoros versenyben ezüstérmes lett. A magyar tehetség ugyanis mindössze 2 másodperccel kapott ki orosz ellenfelétől.


További magyar eredmények:
Felnőtt: Wágner Zsófia 12. hely
Junior: Várszegi Vendel 4., Májer Zsófia 10., Hofmeister Aliz 15., Mezei Rozi 16.
A magyar válogatott az összes korosztályt nézve 4 aranyérmet és 3 ezüstöt szerzett eddig a Berlinben zajló Európa-bajnokságon.

A fotón Hatházi Katalin és edzője, Kosztin Tibor látható

0 Tovább

Kick-box - A sportág legnagyobb utánpótlás Eb-je zajlik Győrben

1600 harcos küzd Győrben. A Rába-parti városban a sportág eddigi legnagyobb utánpótlás kontinensbajnokságát rendezték meg. A hazai szövetség elnöke szerint fantasztikus hangulatban találnak gazdára az Eb-érmek – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

„Mindent megtettünk azért, hogy ez az Európa-bajnokság zökkenőmentesen induljon. Úgy gondolom, hogy ez sikerült. Egy nagyon látványos és hangulatos megnyitó után megkezdődtek a küzdelmek. Komoly feladat volt megtervezni az 1600 indulónak a versenyeit, és lebonyolítani” – mondta Galambos Péter, az MKBSZ elnöke.

A sportvezető kitért arra is, hogy a magyar csapat eredményes felkészülésen van túl.

„Az edzőink jól végzik a munkájukat, és sikeres edzőtáborokkal vezették fel ezt az Európa-bajnokságot, így biztos vagyok abban, hogy a kitűzött céljainkat elérjük” – fogalmazott Galambos Péter.

Az Európa-bajnokság, amelynek az Audi Aréna Győr ad otthont, szombatig tart. Az Eb legnépesebb csapatát a magyarok indították, összesen 179 versenyző képviseli a magyar színeket.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb -  A 2. napon is volt magyar aranyérem

A csillag gyakorlattal folytatódott a Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság.

A kontinensviadal 2. napján a felnőtt férfi kategóriában Balázs Péter ezüstérmet szerzett. A nőknél Hatházi Katalin a 4. helyen végzett, Wágner Zsófia 6. a helyen zárt.

A junioroknál Szász Tamás aranyérmes lett, ugyanitt Cséplő Kelen 2. lett holtversenyben a német Janik Buhr-ral. Várszegi Vendel pedig az 5. helyen zárt. A junior lányoknál Májer Zsófia 9., Hofmeister Aliz 10., Mezei Rozi pedig a 11. helyen végzett.

Korábban Wágner Zsófia és Hatházi Katalin állhatott a dobogó legfelső fokára. A sportágban rendre jól teljesítenek a magyar versenyzők, ez nem volt másképp az Eb nyitónapján sem. A kontinensbajnokság első napján a Wágner-Hatházi duó a MONK kategóriában lett Európa-bajnok.

0 Tovább

Révész Bulcsú hatalmas sikere a snooker vb-n

Elképesztő bravúrt hajtott végre Révész Bulcsú az oroszországi Tyumenben az IBSF U16-os snooker világbajnokságon. A mindössze 12 éves sportoló remek játékkal egészen a döntőig jutott, ahol csak a toronymagas esélyes lengyel Kowalski tudta megállítani, így ezüstéremmel zárt. Emellett ő lökte a verseny legmagasabb breakjét is.

Pedig a verseny hetében Révész Bulcsúnak és családjának számtalan bosszúság okozott gondot. Az sem kedvezett a jó versenyzésnek, hogy a játékosok és kísérőik nem feltétlenül viselkedtek sportszerűen: gyakori volt, hogy valaki sétálással zavarta meg az éppen lökéshez készülő magyar tehetség koncentrációját. Ennek ellenére a csoportköröket Révész Bulcsú simán, frame vesztés nélkül teljesítette.

Az első komolyabb ellenfél az egyiptomi Mina Awad volt. Bulcsú szép és pontos játékkal 3-1-re hozta az első négy framet, majd egy rossz lökés, egy beesett fehér golyó és egy kellemetlen vita után megfordult a játék képe. A 15 éves egyiptomi kiharcolta a döntő frame-et, amelynek egészen a végéig nem volt biztos, ki lesz a továbbjutó. Révész Bulcsú azonban hihetetlenül nehéz helyzeteket oldott meg, bravúros lökések kellettek ahhoz, hogy 4-3-mal biztosítsa a helyét az elődöntőben.

Ott a pakisztáni Umar Khan várt rá, aki szintén százszázalékos teljesítménnyel jutott el a döntő kapujáig, ráadásul a torna legmagasabb breakjét, vagyis sikeres sorozatát is ő tudta felmutatni. A döcögős kezdést követően Révész Bulcsú egyre magabiztosabban játszott, és elvette a break-rekordot a pakisztáni fiútól: meglökte a torna legmagasabb, 85-ös breakjét, és végül 4-1-re megnyerte az elődöntőt.

A fináléban a vb esélyeseként számon tartott lengyel Antoni Kowalski volt az ellenfél. Révész Bulcsú szépen, de több hibával játszott, mint korábban, így 5-2-re veszített. Jellemző a magyar fiatal játékstílusára, hogy a döntőben nyolc másodperc volt a lökésátlaga, a játékvezető pedig alig győzte visszarakosgatni a golyókat.

A döntő után sportolónk úgy nyilatkozott: a meleg nagyon zavarta, kicsit el is fáradt, de nem érzi magát csalódottnak.

Hogy nagy jövő áll Révész Bulcsú előtt, azt nemcsak a számtalan gratuláció bizonyítja, hanem az is, hogy lengyel ellenfele a meccs végén arról beszélt: nem biztos, hogy az Európa-bajnokságon is képes lesz megverni a magyar fiút.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum