Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Három futam után továbbra is vezet Érdi Mária az olimpiai tesztversenyen!

A második versenynap után továbbra is élen áll Érdi Mária Japánban! Az Enoshimában zajló olimpiai tesztverseny második versenynapján a tervezett két futamból egyet rendeztek meg.

Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző elmondta, gyenge szelük volt a második versenynapon.

„Nem volt szerencsém, nagyon gyenge szélben bonyolították le az egyetlen futamot a második versenynap, ráadásul sárga lapos figyelmeztetést is kaptam” – nyilatkozta Érdi Mária.

Az első napot egy 1. és egy 2. helyezéssel zárta a tokiói kvótás magyar versenyző, és így összetettben továbbra is az élen áll a női Laser Radial hajóosztályban.

Az olimpiai tesztversenyt 10 futamosra tervezték, és az éremfutammal zárul.

(Fotó: World Sailing)

0 Tovább

Ötven magyar sárkányhajós a thaiföldi vb-n

Augusztus 20. és 25. között Pattaya ad otthont a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságnak, amelyen a nagy távolság és a költséges utazás ellenére három korosztályban mintegy ötven magyar indul. A várhatóan ázsiai dominanciát hozó thaiföldi vb-n a jó helyezések mellett éremben is bízik Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, aki a nemzetközi szövetség alelnökeként azon is dolgozik, hogy legyen elegendő víz a verseny megrendezéséhez.

Hatalmas létszám lesz a világbajnokságon – jelezte Járosi Péter, akinek az IDBF alelnökeként egyik feladata a verseny előkészítése. A már több napja a helyszínen tartózkodó sportvezető elárulta: az időjárási körülmények nem kedveztek a vb-nek, hiszen az esős évszak a szokásosnál kevesebb vizet hozott. A rendezőknek emiatt számos nehézséggel kellett megküzdeniük, de biztos benne, hogy végül kiváló lesz a pálya és nagyszerű világversenynek néz elébe a sárkányhajós társadalom.

Ázsiai eredetű sportág lévén a vb-n legnagyobb létszámban a keleti kontinens képviselői vesznek részt, de rajtuk kívül Európából, valamint Egyesült Államokból és Kanadából is erős legénységek állnak rajthoz. A magyar sárkányhajósokat ötven fős küldöttség alkotja, akik junior (18 éven aluli), premier (felnőtt) és szenior B (50 éven felüliek) korosztályokban indulnak.

"Már az is nagy dolog, hogy egyáltalán el tudunk a thaiföldi vb-re jutni, mert ebben a sportágban sokszor a sportolóknak is ki kell venniük a részüket a költségekből. Most annyiban kedvező a helyzet, hogy a hazai szövetség az ifjúsági és a premier legénység részvételében is tudott segíteni" – mondta Járosi Péter.

Biztos, hogy nagyon meg kell küzdeni a jó helyezésekért, hiszen gyakorlatilag jelen lesz minden olyan ázsiai ország, ahol a sárkányhajózást több száz, vagy akár több ezer éve űzik – jegyezte meg a hazai szövetség vezetője.

"A szövetségi kapitányunk azt mondta, azzal elégedettek lehetünk, ha a magyarok a különböző kategóriákban be tudnak kerülni az első hatba. Egyetértek vele, de azért nagyon örülnék, ha összejönne az éremszerzés is. Biztos vagyok benne, hogy sportolóink mindent meg fognak tenni ezért. Tegyük hozzá, óriási teljesítmény lenne, hiszen például a premier férfiaknak 18 másik legénységgel kell majd megküzdeniük, hogy odaérhessenek a mezőny elejére."

A sárkányhajósok az idei esztendeje ugyanakkor már így is sikeres, hiszen a júliusi sevillai klub legénység Európa-bajnokságon tíz érmet – hat aranyat, három ezüstöt és egy bronzot – szereztek a magyar egységek.

0 Tovább

Rali Eb – Kiálltak a versenyből Herczigék Csehországban

Az 5. gyorsasági szakasz után, mindössze 13 másodpercre a dobogótól, a 6. helyről műszaki hiba miatt kiállni kényszerült a MOL Racing Team párosa. A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős olajnyomás problémákkal küszködött, ezért döntöttek így. Ha megjavítható az autó, akkor a páros vasárnap még folytatni fogja a cseh ralit.

„A versenynapokat külön pontozzák, ezért ha egy kisebb hiba miatt voltak nehézségeink, akkor vasárnap visszatérünk a pályára. Egyébként a műszaki problémáig annyira jól ment minden. Ramónnal jó tempót diktáltunk, a mezőny első felében autóztunk. Nagyon sajnálom ezt az egészet” – mondta a Volkswagen Polo GTI R5 pilótája.

„Úgy néz ki, hogy ebben az évben nehezen áll össze ez az egész, de nem adjuk fel. Kell egy pár nap, hogy összerakjuk magunkban a történeteket és megyünk tovább” – tette hozzá Herczig Norbert.

0 Tovább

Érdi Mária vezet az olimpiai tesztversenyen!

Jól kezdte az olimpiai tesztversenyt Érdi Mária! Enoshimában kezdetét vette a jövő évi olimpia tesztversenye.

Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző az elmúlt időszakban az olimpia helyszínén készült, és úgy látszik sikerült ráhangolódni a tesztversenyre.

Az első napot ugyanis egy 1. és egy 2. helyezéssel zárta, így összetettben az élen áll a női Laser Radial hajóosztályban.

„Mindkét futamban jól elkaptam a rajtot, és a sebességgel sem volt gond. Az első és a második futamban is másodikként értem el az első bóját, a nyitófutamban pedig tudtam hajrázni” – összegzett Érdi Mária.

Az olimpiai tesztverseny 10 futamos lesz, és az éremfutammal zárul.

0 Tovább

Cseh Rali – Herczigék túl vannak a kvalifikáción

A 14. helyen végzett a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a cseh rali kvalifikációján. A MOL Racing Team duója egyben a 14. helyet választotta a szombati rajton.

Herczig Norbert elmondta, kifejezetten jó hangulatban készülnek a rali Európa-bajnokság cseh futamára.

„Fantasztikus a hangulat. Rengeteg magyarral találkoztunk itt Zlín városában. Jó passzban vagyunk, az autó beállítás is jól sikerült.” – mondta Herczig Norbert, a Volkswagen Polo GTI R5 pilótája.

A mezőny szombaton nyolc, vasárnap hat gyorsaságit teljesít a rali Európa-bajnokság cseh futamán.

0 Tovább

Az olimpiai tesztverseny következik Érdi Mária számára

Érdi Mária a 2020-as tokiói olimpia tesztversenyén indul. Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző az elmúlt napokban Enoshimában, gyakorlatilag a jövő évi olimpia vitorlás versenyeinek helyszínén edzett.

 

„Egy kiváló szakmai stábbal dolgoztam az elmúlt napokban. Edzőmmel, az új-zélandi Sara Wintherrel és edzőpartnereimmel, a brit Alison Younggal, valamint a japán Doi Manamival edzettem. A tesztverseny után lesz még egy Világkupa is, szintén Enoshimában, aztán szeptember másodikán hazarepülök, hiszen a Balatonon megrendezik az országos bajnokságot, ahol szeretnék indulni” – nyilatkozta a Laser Radial hajóosztályban versenyző Érdi Mária, akinek a jövő évi ötkarikás játékok lesz a második olimpiája.

Fotó: facebook.com/mari.erdi

0 Tovább

Rali Eb – Csehországban folytatódik a száguldás

Csehországban folytatódik a rali Európa-bajnokság. A Mol Racing Team párosának, Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak nem ismeretlenek a cseh szakaszok.

Herczig Norbert a pályabejárások után elmondta, tavaly már versenyeztek Zlínben, így ismerős közegbe tértek vissza. „A 2018-as tapasztalatok sokat segítenek. Kedden teszteltünk, utána pályabejárás volt. Jó kis versenynek nézünk elébe. Azt tudtuk, hogy Csehországban is nagyon szeretik az autósportot, de minden várakozásunkat felülmúlta a keddi dedikálás. Késő estig a szurkolók rendelkezésére álltunk, és megható volt az a rajongás, ami itt a ralit övezi. Természetesen találkoztunk magyarokkal is.” – mondta Herczig Norbert.

Zlínben pénteken lesz a kvalifikáció, majd este városi gyorsasági. Szombaton nyolc, vasárnap pedig hat gyorsaságit teljesítenek az indulók.

0 Tovább

Sporttörténelmi kick-box Eb lesz Győrben augusztusban

Augusztus 26. és 31. között az Audi Aréna Győr ad otthont az idei utánpótlás kick-box Európa-bajnokságnak. A verseny a sportág eddigi legnagyobb korosztályos kontinensviadala lesz 38 ország közel 1600 versenyzőjének részvételével. A rekordlétszámú Eb-n a magyaroktól minden idők legjobb eredményét várja a szakvezetés – jelentette ki Galambos Péter, az eseményt rendező Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

Magyarország kick-boxban most rendez először utánpótlás Eb-t – hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Győrben. Az esemény különlegessége az is, hogy most mutatkozik be világversenyen a gyermek korosztály, hiszen a pointfighting szabályrendszerben már a 7-9 évesek is küzdhetnek majd. Rajtuk kívül kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korosztályú versenyzők indulnak. A 2017-es budapesti felnőtt vb-hez hasonlóan Győrben is ott lesz a sportág mind a hét szabályrendszere: a küzdelmi szakágak – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick és K1 – és a formagyakorlat. Az Eb-t nyolc tatamin és három ringben bonyolítják le.

"Soha nem vett részt utánpótlás Európa-bajnokságon ennyi ország, sem ennyi versenyző. Büszkék vagyunk rá, hogy sporttörténelmi Eb-t rendezhetünk, és igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Fiatal sportolóinktól pedig azt várjuk, hogy a nemzetek versenyében a legjobb háromban végezzenek" – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A 2028-as Los Angeles-i olimpia szempontjából is fontos lehet a győri utánpótlás Eb – hangsúlyozta Király István, a szövetség alelnöke elmondta: bizakodóak, hogy a 2028-as ötkarikás játékokon ott lehet az amerikai eredetű küzdősport. Az olimpia felé vezető úton fontos lépés volt, hogy tavaly a NOB elismerte a kick-boxot, és a Los Angeles-i szervezők is tapogatóztak a sportág háza táján.

"Győrben éppen azok a fiatalok lépnek küzdőtérre, akik 2028-ra válhatnak felnőtt világklasszissá. Izgatottan várjuk a történéseket, miközben azt gondoljuk, hogy a kick-box megérett arra, hogy bekerüljön az olimpiai programba. Ha esetleg ott leszünk 2028-ban, garantálom, hogy lesz magyar érem" – jelentette ki a sportvezető, aki május óta az európai szövetség elnöke is, így éppen a győri Eb-n debütál új tisztségében.

Sándorfi Róbert, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztályának vezetője elmondta, Győr büszkén ad otthont egy újabb sikersportág kontinentális küzdelmeinek, ahol a fiatal versenyzők nem csak számot adhatnak tudásukról, de reményeink szerint olyan élményekkel is gazdagodhatnak, amelyek az egész későbbi sportpályafutásukra is hatással lesz.

A fővédnökök között olyan rangos személyiségeket tudhat magáénak az esemény, mint Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Utánpótlás kick-box Európa-bajnokság, Győr, a program:

Augusztus 26., hétfő

10:00-11:30 – Megnyitó ünnepség

12:00-20:00 – Selejtező küzdelmek

Augusztus 27., kedd

10:00-20:00 – Selejtező küzdelmek

Augusztus 28., szerda

10:00-20:00 – Selejtező küzdelmek és elődöntők

Augusztus 29., csütörtök

10:00-20:00 – Elődöntők és formagyakorlat versenyszámok

Augusztus 30., péntek

10:00-20:00 – Döntők, formagyakorlat versenyszámok és díjátadások

Augusztus 31., szombat

10:00-20:00 – Döntők, formagyakorlat versenyszámok és díjátadások

0 Tovább

Roppant eredményesen mozgattak meg több tonnát a magyarok Luxemburgban

Remekeltek a magyarok a Luxemburgban megrendezett klasszikus fekvenyomó Európa-bajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint az összes kategóriát beleszámítva a küldöttség hét arannyal, négy ezüsttel és két bronzéremmel térhetett haza.

A felnőtteknél a női open mezőnyben a tokiói világbajnok, korábbi Európa-csúcstartó Szabó Ágnes ezüstérmes lett. Ugyancsak másodikként zárt a kétszeres Európa-bajnok Palágyi Zsanett is 63 kilogrammosok között. Nyers Mónika is dobogóra tudott állni, miután bronzérmes lett az 52 kilósok között.

A junioroknál Véró Alex (+120 kg) megvédte Európa-bajnoki címét, a nőknél pedig az újoncként bemutatkozó Sallai Eszter mindenkit legyőzve, kontinensbajnoki aranyérmet szerzett.

A verseny legeredményesebb magyar versenyzője dr. Lombosi Melinda lett akinek, még a tokiói világbajnokságon elért teljesítményét is sikerült felülmúlnia. Korcsoportjában (40-50 évesek) és az open mezőnyben is diadalmaskodott a 41 éves versenyző aki, 150 kilós új open Európa-csúcsot és masters világcsúcsot teljesített a +84 kilogrammos női mezőnyben.

A masters I-es korosztályban Nyers Mónika (52 kg) és Salamon Erika (57 kg) is Európa-bajnok lett, akárcsak a férfiak masters III-as korosztályában Horváth Tibor hasonló kategóriájában a nehézsúlyúak között. Salamon Erika ráadásul a felnőtt korosztályban is indult, ott bronzéremmel zárt. Petróczki Magdolna és Schauer Kornél is feliratkozott az éremszerzők közé. Mindketten ezüstérmesek lettek Luxemburgban. Petróczki a női masters II-eseknél, Schauer pedig a master I-es korcsoportban állhatott dobogóra.

Az érmeken túl több pontszerző helyezést is elértek a magyar válogatott tagjai, aminek köszönhetően a felnőtt, és a masters fekvenyomó csapat is összetett Európa-bajnoki kupát vehetett át. A csapateredményeket a legjobb 5 helyezést elérő versenyzők pontszámai alapján számítják ki.

0 Tovább

Megérdemelt magyar éremeső az ifjúsági horgász vb-n

Az elmúlt napokban Spanyolországban, Ciudad Real városában, az El Vicario-víztározón az ifjúsági horgász világbajnokság keretein belül került sor a XXIV. Utánpótlás 15, a XXXIII. Utánpótlás 20 és a XII. Utánpótlás 25 Horgász Világbajnokságra. Hazánk képviselete méltó volt az utóbbi évek kiemelkedő eredményeihez: a fiatalok végül bravúros versenyzéssel összesen öt érmet szereztek, köztük Kisjuhász Bencének köszönhetően egy egyéni világbajnoki címet is.

A legfiatalabbak között, az U15 világbajnokságon összesen 32 pontot szerezve a magyar válogatott ezüstérmet szerzett, az egyéniben pedig Nagy Olivér 3 ponttal, a bajnoktól csupán a fogott súlyban elmaradva szintén szépen csillogó ezüstérmet érdemelt ki teljesítményével. Az U15-ös csapat összetétele: Magyar Szilárd utánpótlás szakági vezető, Martin Gábor szövetségi kapitány, Fotyék Péter másodkapitány, Alföldi Bence, Nagy Hunor, Nagy Olivér, Vadon Roland és Zsiga Levente versenyzők, Alföldi Attila, Gyulai Ferenc, Kovács János Krisztián, Nagy András, Nagy József, valamint Vadon Ferenc segítők.

Egy korosztállyal feljebb, az U20 világbajnokságon csapatunk 43 ponttal a negyedik helyen végzett, emellett Bakó Péter révén – aki szintén mindössze 3 pontot gyűjtött – az egyéni versenyben újabb ezüstéremnek örülhettek a magyarok. Az U20-as csapat tagjai: ifj. Szénási Béla szövetségi kapitány, Magyar Szilárd másodkapitány, Bakó Péter, Bodzsár Norbert, Dósa Máté, Skaliczki Ábel és Smányi Szabolcs versenyzők, Arató Soma, Csordás Dávid, Edinger Katalin, Nedvesi János, Magyar Gábor, Smányi Zsolt, valamint Takács Martin segítők.

A közvetlen utánpótlás kategóriában született a legkiemelkedőbb eredmény, mivel az U25 világbajnokságon a nemzeti válogatott 40 pontot szerezve ezüstérmes lett, sőt az egyéni rangsorban Kisjuhász Bence 2 ponttal világbajnoki címet is szerzett. Az U25-ös csapat összetétele: Ambrus Tibor szövetségi kapitány, Szmetán Bálint másodkapitány, Kisjuhász Bence, ifj. Hamar Ferenc, Pocsai Márk, Radácsi Kristóf és Varga Roland versenyzők, Kassai Adrián, Fekete Ferenc, Hamar Ferenc, Radácsi István, valamint Varga József segítők.

Közleményében a Magyar Országos Horgász Szövetség köszöni a nemzeti, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezetei és támogatói segítségét, továbbá a teljes magyar küldöttség és a technikai háttérmunkatársak újabb remek teljesítményét és példás összetartását. Valamennyi sportágnál kiemelkedően fontos a jövő biztosítása, s a magyar horgászsport ezekkel az eredményekkel a nemzetközi porondon ezen téren is megerősítette, hogy a világ élvonalába tartozik. Mindez különösen biztató, mert a korábbi sikeres nemzeti pályázat eredményeként 2019-ben hazánkban kerül megrendezésre a következő ifjúsági horgász világbajnokság, ahol jó volna hasonló sikerről beszámolni!

(forrás: MOHOSZ)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum