Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

TáncSport – Vb-aranyérmet szerzett a magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina duó!​​​​​​​

Magyar győzelemmel ért véget a hazai rendezésű profi latintánc-világbajnokság! A Ludovika Arénában a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina vb-aranyat nyert az utolsó versenyén. A mezőny másik magyar párosa, Suti András és Tóth Katalin a 22.-23. helyen fejezte be a világbajnokságot – adta hírül a Magyar TáncSport Szakszövetség.

Andrea Silvestri és Váradi Martina a magyar táncsport emblematikus alakjainak számítanak. Hosszú, és eredményekben gazdag pályafutásuk során korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szereztek,  kétszeres Európa-bajnokok. A legfényesebb érmet ezúttal hazai parketten sikerült begyűjteniük. A Ludovikában egy lett, egy moldáv, egy izlandi, valamint két kínai páros mellett bejutottak a hatos döntőbe. A Silvestri-Váradi kettős a tőle megszokott dinamikával és eleganciával táncolta végig a finálét, és végül átvehette a vb-aranyat a hazai közönség előtt. A duónak ez volt az utolsó versenye.  Az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős 2003-ban mutatkozott be. Lépésről lépésre haladtak előre. Kitartó munkával felküzdötték magukat a világ legjobbjai közé. Előadásmódjuk, technikájuk egyre kifinomultabb lett, és ez az eredményeiken is megmutatkozott.

Az újdonsült világbajnokok kétszer képviselték a magyar színeket az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén, a Világjátékokon. Mindkét alkalommal döntőztek. Ezúttal világranglista éllovasként, és profi világbajnokként vonulnak vissza.

Világbajnoki nyilatkozatok:

Váradi Martina

„Leírhatatlan, felfoghatatlan az egész. Ezt csak az álmaimban éltem át, egyben reméltem, hogy magyar közönség előtt ilyen lesz megszerezni a vb-aranyat.”

Andrea Silvestri

„Elmondhatatlanul boldogok vagyunk. Furcsa, de egyben felemelő, hogy mostantól a parkett másik oldalán állunk majd pontozóként, de természetesen edzőként is maradunk a sportágban.”

 WDSF Professzionista Latin Világbajnokság, Budapest

Döntő

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

2. Marts Smolko, Tina Bazykina (Lettország)

3. Maruster Sergiu, Anastasia Stan (Moldova)

4. Li Mingxuan, Zhou Wanting (Kína)

 5. Wang Jun, Jia Yiwen (Kína)

6. Nikita Bazev, Hanna Run Bazev (Izland)

 ..22.-23. Suti András Tóth Katalin (Magyarország)

0 Tovább

A hétvégén profi latintánc-világbajnokság lesz Budapesten!​​​​​​​

Minden idők legnagyobb hazai rendezésű táncsportos eseménye következik. A hétvégén Budapest ad otthont a profi latin világbajnokságnak úgy, hogy a kétnapos eseményen a magyar bajnokság mezőnye is parkettre lép a Ludovika Arénában. A vb-re szombaton kerül sor, a két nap alatt 20 kategória versenyzőit láthatja a közönség a gyermekektől egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig.

A világbajnokságon két pár képviseli a magyar színeket: a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros, valamint a Suti András, Tóth Katalin duó.

A Silvestri-Váradi kettős korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti-Tóth páros is, amely első profi versenyén indul.

Váradi Martina szerint megtisztelő és felemelő lesz hazai közönség előtt világbajnokságon szerepelni. Izgatottan, de annál nagyobb várakozással és örömmel várjuk a vb-t. Fantasztikus hangulatra számítunk. Korábban Debrecen rendezett már Európa-bajnokságot, valami hasonló atmoszférára számítunk” – mondta Váradi Martina.

Andrea Silvestri kiemelte: karrierjük egyik legfontosabb  versenye következik. „Egyrészt esélyesek vagyunk, és mint minden sportoló, mi is az aranyra hajtunk, másrészt ne feledjük, hogy a hazai közönséget maximálisan ki szeretnénk szolgálni, és végül számunkra ez lesz az utolsó verseny. Ezért is szeretnénk emlékezetessé tenni.” – nyilatkozta Andrea Silvestri.

Suti András és Tóth Katalin a felszabadult versenyzésre koncentrál. „Úgy érezzük, hogy különösebb teher nincs rajtunk. Egy a célunk, úgy végigversenyezni a világbajnokságot, hogy közben jól érezzük magunkat. Igyekszünk mindent megtenni ezért” – jegyezte meg Tóth Katalin.

„Egy élsportoló esetében a legnagyobb dolog, ha hazai környezetben versenyezhet nagy világeseményen. Nekünk ez a vb megadatott. A családjaink, a barátaink ott lesznek a lelátón. Minden szempontból emlékezetes világbajnokság elé nézünk” – tette hozzá Suti András.

Bővebb infók: tancmb.mtasz.hu

0 Tovább

TáncSport – Világbajnokságot rendez Magyarország!​​​​​​​

A legnagyobb hazai rendezésű táncsportos esemény következik. Idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének a WDSF Professzionista Latin Világbajnokságnak. A vb-nek a Ludovika Aréna ad otthont, ahol március 23-án és 24-én a világbajnokság mellett bonyolítják le a TáncSport Magyar Bajnokságokat is.

„A mintegy 1300 férőhelyes aréna a két nap alatt fogadja a világ legjobb latintáncosait, valamint a hazai bajnokság 20 kategóriájának legjobb versenyzőit a gyermek kategóriától egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig.” – mondta Zsámboki Marcell, a hazai szövetség elnöke.

„A világbajnokságra a nemzetközi szövetség, azaz a WDSF 10 magasan kvalifikált pontozóbírót küld hazánkba Kínától Norvégiáig, ahol a magyar színeket Tóth István képviseli.” – tette hozzá az elnök.

A világbajnokságon való magyar szereplés reményeink szerint kimagasló eredményt hoz számunkra, hiszen a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros, amely korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. A hazai szakvezetés szerint, ha a csillagok állása is úgy akarja, magyar himnusz szól március 23-án. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti András, Tóth Katalin páros is, amely első profi versenyén indul.

0 Tovább

Magyar világbajnoki cím akrobatikus rock and rollban!​​​​​​​

Sporttörténelmi vb-cím akrobatikus rock and rollban! Deli Alex és Bihari Luca világbajnoki címet szerzett a genfi világversenyen. A páros a sportág legmagasabb kategóriájában, main class free style kategóriában nyert, eredményük a Magyar TáncSport Szakszövetség Akrobatikus Rock and Roll szakágának valaha volt legmagasabban jegyzett felnőtt páros eredménye.

A main class contact style mezőnyben fináléba jutott Polyánki Benedek és Flórián Kata, ők végül negyedikek lettek. Main class free style-ban Balla Balázs és Lantos Lilla egész napos kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. A döntőben bemutatott akrobatika és lábtechnika koreográfiájuk alapján a világbajnoki 5. helyezést szerezték meg.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke:

„Az akrobatikus szakág 2000-ben került be a Magyar TáncSport Szakszövetség ernyőszervezetébe. Azóta ilyen sikerben nem volt részünk, és előtte sem volt rá példa. Deli Alex és Bihari Luca világklasszis teljesítményt nyújtva érték el a sikert. A szakágban egyébként, főleg formációban folyamatosan voltak vb- és Eb-érmek, de párosban, main class free style-ban sporttörténelmet írt Alex és Luca. Annyit kell tudni, hogy a duó egy éve dolgozik együtt, úgyhogy nagy eredmények várományosai lehetnek”.

0 Tovább

Elhunyt a Magyar TáncSport Szakszövetség korábbi elnöke​​​​​​​

Pótolhatatlan veszteség érte a magyar táncsportot. Elhunyt Balikó Károly, a Magyar TáncSport Szakszövetség alapító tagja, korábbi elnöke, a szakszövetség életműdíjasa. A sportvezető hosszú, méltóságteljesen viselt betegség után hunyt el. 

Balikó Károly Budapesten született, volt a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Erősáramú Karának és a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának hallgatója, majd kézilabda edzéselméletet tanult a Kölni Testnevelési Főiskolán. 2004-ben a Magyar Sumo Szövetség megbízott főtitkáraként tevékenykedett. 1996 – 2001 között volt a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke. Balikó Károly 73 évet élt.

0 Tovább

Profi latin tánc Eb - Továbbra is magyar páros ül Európa trónján!​​​​​​​

Címvédés a profi táncosok latin Európa-bajnokságán! A Lipcsében megrendezett kontinensbajnokságon az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős bejutott a döntőbe, és minden táncot megnyerve, megvédte címét. A Silvestri-Váradi duó világranglista éllovasként érkezett az Eb-re, és magabiztos versenyzéssel hódította el ismét az Eb-trófeát.

A hat párost felvonultató fináléban a magyarok mögött egy lett páros szerezte meg az ezüstöt, megelőzve egy moldáv duót. Latin táncokban szambában, cha-cha-chában, rumbában, paso dobléban és jive-ban mérik össze tudásukat a versenyzők – több körben.

Váradi Martina az eredményhirdetés után elmondta, színvonalas Európa-bajnokságot rendeztek a németek, és jó volt ott versenyezniük. „Fantasztikus hangulatban teltház előtt zajlott az Európa-bajnokság, ez ilyenkor nekünk is több energiát ad. Az külön öröm, hogy magabiztosan győztünk, egyik legkedvesebb győzelmünk lesz ez a címvédés. Ebben az évben már nincs több versenyünk, fellépéseink lesznek főleg Ázsiában.” – mondta Váradi Martina.

0 Tovább

TáncSport- A profi Eb következik

Andrea Silvestri és Váradi Martina a profi latintáncok Európa-bajnokságára készül. A rangos versenyt a hétvégén rendezik meg Lipcsében.

A sokszoros magyar bajnokról, többszörös Világjátékok-résztvevő párosról Zsámboki Marcell, a magyar TáncSport Szövetség elnöke elmondta, hosszú pályafutásuk során a világ élvonalába küzdötték fel magukat. „Profi latin kategóriában jelenleg vezetik a világranglistát, és esélyes párosként lépnek parkettre Lipcsében, hogy megvédjék címüket. A hazai táncsport legnagyobb alakjai jelenleg” – mondta Zsámboki Marcell, aki beszámolt arról is, hogy a sportág hamarosan ráfordul a Világjátékok-kvalifikációra.

„Sajnos a Nemzetközi Világjátékok Szövetsége (IWGA) legutóbbi döntése érzékenyen érint minket, hiszen a nem olimpiai sportágak multisport versenyének programjáról lekerült az akrobatikus rock and roll. Maradt a latin, illetve a standard táncok versenye.” – mondta az elnök, aki kitért a legutóbbi Savaria Táncversenyre is.

„Az 56. Savariát rendeztük idén, méghozzá egy világversennyel, hiszen ifjúsági standard vb-t láthatott a szombathelyi közönség. Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter a nyolcadik, Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke 27. lett. A Kovács-Faludi kettős 8. helye jónak mondható, ám táncaikat látva még jobb eredményt is elérhettek volna. Sajnos volt olyan pontozó, aki nem ezt látta.” – mondta Zsámboki Marcell.

0 Tovább

Ifi-világbajnokságot rendeznek a 56. Savaria Nemzetközi Táncfesztiválon!​​​​​​​

A legendás magyar táncverseny következik! A hétvégén megrendezik az 56. Savaria Nemzetközi Táncfesztivált. A szombathelyi eseményen négy kontinens 33 országának 60 párosa vesz részt.

A Magyar TáncSport Szakszövetség információi szerint idén a WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokság kiemelt verseny lesz az AGORA Savaria Művelődési és Sportházban. A vb-n a hazai színeket a szombathelyi magyar bajnok Kovács Ádám, Faludi Eliza Eszter, valamint a magyar ranglista legjobb párosa, a szentesi Molnár Ákos, Prozlik Melinda Lenke duók képviselik. A két versenynap során egyébként az összes kategóriát beleszámítva összesen 600 táncos lép parkettre.

„A hazai versenytánc élet kiemelkedő eseménye a Savaria táncverseny, melyet minden tánckedvelő és táncos egyaránt ismer.  A kétnapos viadalon latin és standard táncokban szombaton 10 kategóriában, vasárnap pedig 9 kategóriában avatnak bajnokokat”- mondta Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

Hozzátette: az ifjúsági standard világbajnokságot szombaton rendezik meg. „Érdekesség, hogy a WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokságra 22 országból, Japántól az afrikai Lesothóig érkeznek pontozóbírók. A verseny hivatalos szakmai rendezője a Magyar TáncSport Szakszövetség, valamint a helyi Lorigó és Claudius Táncsport Egyesület, amelyek több meglepetéssel is készülnek a tánc szerelmeseinek.” – mondta a sportvezető.

0 Tovább

Táncsport – Európa-bajnok a magyar páros​​​​​​​

Magyar aranyérem a  Standardtáncok Kűr Európa-bajnokságán. A Tiranában megrendezett kontinensbajnokságon Rónyai Zoltán és Busa Dóra állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A magyar duó az elődöntőből a második legmagasabb pontszámmal jutott be a fináléba, ahol aztán nem találtak legyőzőre. Az ezüstérmet az olasz színekben versenyző Matteo Del Gaone, Ekaterina Utkina kettős szerezte meg, a harmadik helyen pedig a cseh Vit Domorad, Simona Tejcova kettős végzett. Magyar versenyzők korábban soha nem szereztek aranyérmet standard kűrben.

Standardtáncok Kűr Európa-bajnoksága

A döntő végeredménye:

1. Rónyai Zoltán, Busa Dóra (Magyarország)

2. Matteo Del Gaone, Ekaterina Utkina (Olaszország)

3. Vit Domorad, Simona Tejcova (Csehország)

4. Lovro Perakovic, Adrianna Glowacka (Bosznia-Hercegovina)

5. Jaroslav Jesensky, Simona Pavlovicova (Szlovákia)

6. Matteo Mandolini, Giulia Bulku (Albánia) 

0 Tovább

Táncsport – A magyar bajnok ezüstérmes lett a vb-n

Ezüstérmet nyert a profi latintáncok világbajnokságán az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros. A Kisinyovban megrendezett világversenyen a magyar duó a moldáv Gabriele Goffredo, Anna Matus kettős mögött végzett másodikként.

A sportágban közben megrendezték a magyar bajnokságokat. Az eseménynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont. A Magyar TáncSport Szakszövetség információi szerint 600 páros lépett parkettre az egyes kategóriákban.

A 2023-as magyar bajnokok:

Felnőtt latin: Miha Zerjav, Karcagi Laura

Senior I. latin: Tóth Árpád, Kelemen Erika

Senior I. standard: Váczi Márk Dr., Váczi Noémi Katalin

Senior II. latin: Kiss Mihály, Nagy Noémi

Senior III. latin: Sámson László dr., Kovács Beáta Gabriella dr.

Senior IV. latin: Savanya László, Savanyáné Árvai Margit

Ifjúsági standard: Kovács Ádám, Faludi Eliza Eszter

Profi standard: Gombkötő Balázs, Balogh-Laskovics Petra

Felnőtt standard: Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra

Senior II. standard: Kemény Tamás, Princz Nóra

Senior III. standard: Kránicz József, Dobó Erika

Senior IV. standard: Bánfi Antal, Salgó Mariann Ágnes dr.

Junior II. latin: Bódis Botond, Balassa Bíbor

Junior II. standard: Farkas Bernát Jakab, Szekeres Lilla Sára

Junior I. latin: Halmóczki Márk, Tran Ngoc Quynh Anh

Junior I. standard: Pető Zoltán, Pintér Mónika Mária

Gyerek latin: Palotai Patrik, Illés Dorka

Gyerek standard: Oszlánczi Mihály Péter, László Léna

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum