Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíztánc Magyar Bajnokság – Szombathelyen léptek parkettre a legjobbak

Kilenc kategóriában avattak győztest a Tíztánc Magyar Bajnokságon. A Magyar TáncSport Szakszövetség információi szerint a felnőtteknél Rónyai Zoltán és Busa Dóra megszerezte harmadik győzelmét Szombathelyen. Másodikként Patkós Máté és Sulyán Lilla Katalin végzett, míg idén a dobogó harmadik fokára Veréb Dániel és Unger Fanni állhatott fel.

Az ifi mezőnyben Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter szerezte meg győzelmet. Tíztáncban az öt latin táncon kívül a standard táncokat is parkettre viszik a versenyzők.

Tíztánc Magyar Bajnokság

Szombathely

Dobogósok:

Felnőtt

1. Rónyai Zoltán, Busa Dóra

2. Patkós Máté, Sulyán Lilla Katalin

3. Veréb Dániel, Unger Fanni

Ifi

1. Kovács Ádám, Faludi Eliza Eszter

2. Molnár Ákos, Prozlik Melinda Lenke

3. Gali Gergő, Kondacs Jázmin Bíborka

Profi

1. Gombkötő Balázs, Balogh-Laskovics Petra

Senior I.

1. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia

Senior II.

1. Csuka László, Csuka-Bíró Hajnalka

Senior III.

1. Sámson László Dr., Kovács Beáta Gabriella Dr.

Junior II.

1. Farkas Bernát Jakab, Szekeres Lilla Sára

2. Ördögh Gergő Dominik, Avram Natália Anna

3. Bódis Botond, Balassa Bíbor

Junior I.

1. Pető Zoltán, Pintér Mónika Mária

2. Halmóczki Márk, Tran Ngoc Quynh Anh

3. Antal Bence Dominik, Békési Csenge

Gyerek Nyolctánc

1. Palotai Patrik, Illés Dorka

2. Oszlánczi Mihály Péter, László Léna

3. Hevesi Péter, Kikillai Anna Boglárka

0 Tovább

TáncSport – A Silvestri-Váradi kettős világkupa-aranyat nyert Bangkokban

Világkupa-győzelemmel fejezte be az idei évet a Világjátékok 4. helyezett magyar páros. Andrea Silvestri és Váradi Martina Bangkokban lépett parkettre a profi latin világkupán, ahol egy thaiföldi és egy izlandi duót megelőzve felállhatott a dobogó legfelső fokára.

 A hatos döntőben táncolt egy másik thaiföldi kettős, valamint egy olasz és egy Fülöp-szigeteki páros.

„Gyönyörű helyen volt a verseny, számítottunk arra, hogy megnyerhetjük, de az különösen felemelő, hogy a táncunkat is jónak éreztük végig. Hosszú és fárasztó szezonunk volt, ez volt az idei utolsó megmérettetésünk, soha rosszabb évet” – értékelt Váradi Martina. A magyar bajnok jelenleg vezeti a világranglistát.

 

Profi latin világkupa, Bangkok

Az érmesek:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

2. Shinawat Lerson, Preeyanoot Patoomsriwiroje (Thaiföld)

3. Nikita Bazev, Hanna Run Bazev (Izland)

0 Tovább

TáncSport - Soha nem látott magyar sikerek!

Sporttörténelmi sikerek táncsportban! Genfben világbajnoki címet szerzett a magyar csapat az akrobatikus rock and roll csúcs kategóriájában, az úgynevezett formation main class kategóriában.

Korábban sosem állhatott még magyar csapat a dobogón. A világbajnoki formáció tagjai: Csényi Fanni, Deli Alex, Király Ádám, Megyesi Veronika, Borek Dávid, Bihari Flóra, Bihari Luca, Jonas Brauer, Mercs Gréta, Szabó Mátyás, Lantos Lilla és Balla Balázs. Közben Lipcsében rendezték meg a versenytáncosoknak a profi latin világbajnokságot, ahol Andrea Silvestri és Váradi Martina ezüstérmes lett. Az aranyat itt a többszörös Világjátékok-győztes és világbajnok moldáv Gabriele Goffredo, Anna Matus duó szerezte meg.

Váradi Martina elmondta, nem sokat pihenhetnek, hiszen lehet, hogy novemberben Bangkokban lépnek parkettre. „Gyönyörű helyen rendezték meg a vb-t. Fantasztikus hangulat és teltház fogadott minket. Nagyon jónak éreztük a táncunkat és azt az eredményt sikerült elérnünk, amire számítottunk. Még kérdéses, de elképzelhető, hogy jövő hónapban Bangkokba megyünk a Világkupára” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Váradi Martina a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának.

„A magyar táncsport kimagasló sikereit érte el 2022-ben az Andrea Silvestri, Váradi Martina profi táncospár” – ezt már Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke mondta Lipcsében. A magyar bajnokok júniusban WDSF PD Latin Show világbajnoki, majd a Szombathelyen megrendezett WDSF PD Latin Európa-bajnoki címük és a csodás Világjátékok 4. helyezés után nagyot táncoltak Lipcsében. Magyar versenytáncos páros ilyen sikersorozatot még nem mondhat magáénak, mint amit Martina és Andrea az idei évben véghezvittek. A 15 magyar bajnoki cím mellett versenysportolói pályafutásuk csodálatos megkoronázása az idén elért eredményeik, melyeknek reméljük, hogy esetleges visszavonulásukig a jövőben is lesz folytatása. Közben sporttörténelmi magyar eredmények voltak Genfben is. Változatlanul nagyon büszke a magyar táncsport valamennyi elhivatott és alázatos sportolói magatartást tanúsító négy szakágának eredményes versenyzőire.” – tette hozzá az elnök. 

0 Tovább

Táncsport – Európa-bajnok lett a Silvestri-Váradi kettős

Európa trónjára ült a legjobb magyar táncospár. Andrea Silvestri és Váradi Martina megnyerte a profi latintáncok Európa-bajnokságát. A kontinensbajnokságnak Szombathely adott otthont a legendás Savaria Nemzetközi Táncfesztivál keretében. A magyar páros a döntőben német, román, izlandi, szlovák és lengyel duókat előzött meg.

A Silvestri-Váradi kettősön kívül a mezőnyben volt még két magyar páros: Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a 9., Gombkötő Balázs és Balogh-Laskovics Petra pedig 14. lett.

Az újdonsült profi Európa-bajnok kettős a nyáron másodszor képviselte a magyar színeket a nem olimpiai sportok négyévente megrendezendő világversenyén, a Világjátékokon. Birminghamben döntőbe jutott és negyedik lett a magyar duó, ezt követően Bécsben megnyerte a latin kűr világbajnokságot. (Magyar TáncSport Szakszövetség)

0 Tovább

TáncSport – Magyar világbajnoki cím latin kűrben

Világbajnoki címet szerzett a Silvestri Andrea, Váradi Martina kettős. A legutóbb a Világjátékokon negyedik helyen végző magyar latinpáros megnyerte a Profi Kűr Latin Világbajnokságot.

A világversenyt Bécsben rendezték meg, ahol a magyarokat a dobogón osztrák és azeri párosok követték. A magyar duó tagjai 2006 óta versenyeznek együtt. Többszörös vb- és Eb-döntősök. Kétszer képviselték a magyar színeket Világjátékokon, mindkétszer negyedikek lettek, és vezették a latinpárosok világranglistáját is.

(fotó: Rácz Tamás)

Profi Latin Kűr Világbajnokság

  1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
  2. Vadim Garbuzov, Kathrin Menzinger (Ausztria)
  3. Dmitry Marchenko, Anastasia Rybalko (Azerbajdzsán)
0 Tovább

TáncSport – Magyar Európa-bajnoki címek

Itthon továbbra is Zsámboki Marcell a hazai szövetség elnöke

A magyar táncsport ismét bizonyított. Budapest adott otthont az akrobatikus rock and roll formációs Európa-bajnokságnak és a páros Világkupának.

A Sportkastélyban megrendezett világversenyen a felnőtt lány formációs kategóriában a Szupergirls Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, megelőzve az ugyancsak magyar Origót, és a Ladies-t. Az aranyérmes a Rock and Magic SE, az ezüstérmes a Négy Muskétás SE, a harmadik a Rockin Board TSE formációja. A győztes Szupergirls zsinórban ötödször lett Európa legjobbja – ilyen korábban nem fordul elő a sportágban. A junior formációk versenyében is elsöprő magyar siker született: a Party Girls lett az első, a QUEEN előtt.

A felnőtt main class free style kategóriában Világkupát rendeztek. Itt 10 éve nem volt magyar döntős. A hazai rendezésű VK-n a Deli Alex,  Csényi Fanni (Rock and Magic SE) ezüstérmes lett, míg a junior VK-n az Ancsák Attila, Ökrös Júlia (Rock and Magic SE)  duó mindenkit megelőzött.

A sportág túl van egy elnökválasztáson. A fővárosban megtartott tisztújító közgyűlésen Zsámboki Marcell, az eddigi elnök újabb három évre kapott bizalmat. „Folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk. A sportágunk rendkívül összetett. Minden szakágat szeretnénk a lehető legmagasabb szinten képviselni, erősíteni. Erre jó példa az akrobatikus rock and roll sikerek is. Készülünk a Világjátékokra, és majd azt követően a break révén az olimpiára. A táncsport soha nem volt ilyen magasan pozicionált. A magyar sportvezetés is ezt a vonalat erősíti” – összegzett Zsámboki Marcell.

VIDEÓ:

https://youtu.be/4k5oWv4AAB8

0 Tovább

TáncSport – Ismét nagyot táncolnának a magyarok a Világjátékokon

A táncsport a Világjátékok egyik ékköve. A négyévente megrendezendő seregszemlén ez a művészeti sportág mindig bizonyítja: helye van a játékokon.

Legutóbb a lengyelországi Wroclawban a táncosok minden idők legjobb magyar eredményét produkálták, ugyanis mindkét páros döntőbe jutott. A cél most is az, hogy a legjobb táncosok ismét maradandót alkossanak a parketten. Ezúttal latintáncokban Andrea Silvestri és Váradi Martina, az akrobatikus rock and rollban pedig Bánhidi Dániel és Czetl Fanni indul.

Az amerikai Birminghamben júliusban megrendezésre kerülő Világjátékokra mind a versenytánc (latin táncok kategóriájában), mint az akrobatikus rock and roll szakágunk versenyzői kivívták az indulás jogát.

„Az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros az előző játékokon is döntőt táncolt, így rutinos résztvevői lesznek a versenynek. Ha a dobogós helyezésekbe esetleg nem is tudnak beleszólni, akkor is nagy versenyre számítunk tőlük, hiszen világbajnoki 4. helyezettként a tőlük megszokott magabiztos és jó formában fognak táncolni.” – vélekedik Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke, aki hozzátette a másik páros is jó formában van. „Bánhidi Dánieltől és Czetl Fannitól döntő közeli eredményt várunk. Elképzelhető azonban, hogy az elvárásainkat majd felülmúlják. Sajnáljuk, hogy az idei Világjátékokon a salsa nem szerepel a programban, mert ott is erős versenyzőink lettek volna. Break szakterületen a fiatal korosztálynak még a 2022-es játékok elérése nem volt elvárható cél, de reménykedünk a gyors felzárkózásban ezen táncágban is”- tette hozzá az elnök.

A sportág rendkívül összetett és látványos. Különösebb szabályismeret nem kell ahhoz, hogy a néző élvezni tudja azt, amit lát. A Világjátékokon rendszerint építenek is erre a rendezők. A kolumbiai Caliban például egy bikaviadal arénában voltak a táncversenyek, Kaohshiungban, Tajvanon pedig egy MVM Dome nagyságú létesítményben, és mindenhol teltház volt.

„Sportágunk varázsa talán abban keresendő, hogy "határtalan". Életkortól függetlenül bármikor bekapcsolódhatsz abba a színes táncos közegbe, amely a sporttáncok valamennyi műfaját magába foglalja. Itt nincs olyan, hogy nem találod meg a számodra leginkább megfelelő táncstílust! Szólóban, duóban, kis- és nagyformációban, akár külön lány szólóban, vagy csapatban a standard, latin, divat, modern, akrobatikus rock and roll, karibi, disco, akrobatikus disco, break és még sorolhatnám megannyi táncstílus közül lehet választani. Óriási ernyőszervezetté váltunk, mely kivívta a nemzetközi elismertséget is. Kitűnő, nemzetközileg is elismert oktatóink, edzőink, pedagógusaink vannak, akik a világ bármely pontján meghívott előadóként megállják helyüket a szakmájukban. A magyar tánckultúra a néptánc hagyományaira épít, azonban ne feledjük el, hogy a társastáncoknak legalább olyan fontos szerepe volt nemcsak a múlt században, de napjainkban is itthon és külföldön egyaránt, amely hagyományokra bátran építhetett a táncsport is.” – mondta Zsámboki Marcell.

Megjegyezte: nem tart attól, hogy belátható időn belül teret veszít a táncsport. „A táncpaletta széles, így egy-egy sporttánc terület iránti érdeklődés csökkenés, inkább egy másik sporttánc terület iránti keresletet indít be. Sportágunkban a zenei trendek változása magával hozza az új táncstílusokat, a hagyományos standard és latin táncok pedig öt-tíz évenként szintén meg-megújulnak. Elég, ha csak a breaket említjük, amely olimpiai státuszt kapott. A Magyar TáncSport Szakszövetség a nemzetközi trendeket folyamatosan követi. Ezért szélesedett ki itthon is a sportág irányítása. A jövőben is azon dolgozunk, hogy minél szélesebb bázist építsünk a táncsportban, rangos nemzetközi versenyeket hozzunk Magyarországra, és ezáltal a négyévente megrendezendő Világjátékokon minél jobban szerepeljünk.” – jegyezte meg a hazai szövetség elnöke.

0 Tovább

TáncSport – Profi bajnokként készülhet a Világjátékokra a Silvestri-Váradi kettős

Új bajnokokat avattak táncsportban. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a táncsport magyar bajnokságoknak, ahol a szervezők exkluzív báltermi hangulatot alakítottak ki. A kétnapos versenyen eldőlt, hogy a felnőtteknél az amatőröknél és a profiknál is új bajnokokat avattak latinban és standardben is.

 

Az eddigi többszörös amatőr magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a profiknál szerzett aranyérmet. Náluk ez a verseny egyben felkészülési állomás volt a Világjátékokra, ugyanis latintáncokban ők képviselik a magyar színeket a nyári multisport versenyen, az egyesült államokbeli Birminghamben. Latin amatőrben a Miha Zerjav, Karcagi Laura páros lett magyar bajnok. A standardtáncok magyar bajnokságán Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, profi standardben pedig Fodor-Kiss Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta győzött.

Zsámboki Marcell szerint a régi Nemzeti Sportcsarnok-beli versenyek hangulatát hozták vissza ezzel a magyar bajnoksággal. „Külön hangsúlyt kapott a fény és hangtechnika. A KIMBA nagyon jó helyszínnek bizonyult. Délután háromra már elfogytak a jegyek, és mindkét nap teltház előtt rendeztük meg a versenyeket” – összegzett a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

A 24 pontozóbíró kapott szerepet a magyar bajnokságon. Náluk sorsolással dőlt el, hogy ki milyen kategóriában pontoz, hiszen egyik nap 11, másik nap pedig 9 korosztályban avattak bajnokokat.

0 Tovább

TáncSport – A világ- és Európa-bajnokság kvótákért versenyeznek a KIMBA-ban!

A hétvégén megrendezik a TáncSport Magyar Bajnokságokat. A rangos sporteseménynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz a KIMBA csarnoka ad otthont. Szombaton és vasárnap összesen 20 kategóriában avatnak magyar bajnokot.

A táncsport egyre népszerűbb Magyarországon. A 2000-es években világviszonylatban is meghatározó magyar párok versenyeztek a hazai és a nemzetközi parketteken. Közülük kiemelkedik a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda duó, amely világbajnoki aranyérmet is nyert 2007-ben. A sportág folyamatosan ott volt a Világjátékok programján. A latin és a standard táncok egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, köszönhetően többek között a különböző kereskedelmi televíziós vetélkedőknek.

„Az idei csepeli magyar bajnokságon a legjobb magyar táncospárokat láthatjuk több korosztályban. A felnőtt kategórián kívül a különböző utánpótláskorú és szenior korosztályok kiválóságai lépnek parkettre. A magyar bajnokságok hagyományosan az év egyik legfontosabb versenyének számítanak, hiszen itt dől el az, hogy az egyes kategóriákban kik képviselhetik a magyar színeket a világ-és Európa-bajnokságokon” – nyilatkozta Zsámboki Marcell, a magyar bajnokságokat szervező Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke.

0 Tovább

Világjátékok – Újabb magyar táncsportos kvóta

Világjátékok indulási jogot szerzett az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős. A többszörös magyar bajnok latin táncos duó így a wroclawi játékok után másodszor képviselheti a magyar színeket Világjátékokon.

A spanyolországi Fene városa adott otthont a Világjátékok-kvalifikációnak, ahol Andrea Silvestri és Váradi Martina az ötödik helyet szerezte meg, ezzel kvótát szerzett a birminghami játékokra.

Váradi Martina elmondta, idén már profiként versenyeznek. „Ebben a sportágban ez egy váltásnak számít, bízunk benne, hogy a legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani a Világjátékokon. A vírushelyzet most már sokkal jobban engedi az utazásainkat, így egyszerűbb lesz a felkészülés és a versenyzés is.” – mondta a táncművész, aki hozzátette a játékokig néhány nemzetközi versenyen lépnek parkettre, valamint a hazai közönség láthatja őket a márciusi magyar bajnokságon is.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke kifejtette: a Világjátékok idei programján a táncsport összes szakterülete képviselteti magát. „A standard, latin, akrobatikus rock and roll és az olimpiai sportágként 2024-ben debütáló break is ott lesz Birminghamben. A már említett Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős mellett a delegációt erősíti a 2021-es Rock and Roll Világbajnokságon kvalifikációt szerzett Bánhidi Dániel, Czetl Fanni párosunk is. A break szakterületen nagyon fiatal és tehetséges versenyzőink vannak, de az ő Világjátékok kijutását jelen pillanatban még nem valószínűsítjük.” – összegzett Zsámboki Marcell.

Világjátékok kvalifikációs latin verseny (a hatos döntő végeredménye):

1. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)

2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)

3. Andrey Gusev, Vera Bondareva (Oroszország)

4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)

5. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

6. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum