Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Videó - Az Európa-bajnok fantasztikus jive-ja

Az elmúlt hétvégén Zoran Plohl és Tatsiana Lahvinovic történelmet írt Marseille-ben. A horvátok latinpárosa megnyerte a 2011-es Európa-bajnokságot. Korábban horvát duó nem jutott ilyen magasságokba...

A döntőben bemutatott szóló jive:

0 Tovább

Magyar győzelem Böszörményben

Magyar győzelmekkel ért véget az idei Hajdú Kupa. Az év első hazai rendezésű nemzetközi táncversenyén latinban Gellai Tamás és Szalai Ágnes szerezte meg az első helyet, míg standardtáncokban Szepesi József és Farkas Bettina lett aranyérmes.

A hajdúk városában lebonyolították az első 2011-es latin ranglista-versenyt is, itt továbbra is az olasz-magyar párosok domináltak: Andrea Silvestri és Váradi Martina  (képünkön) lett első, a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros előtt.

 

Eredmények


 

Az IDSF latin open döntőjének végeredménye:


1. Gellai Tamás, Szalai Ágnes (Magyarország)

2. Vas Zsolt, Szögi Szilvia (Magyarország)

3. Daniele Sargenti, Eleonora Comparini (Olaszország)

4. Alex Infusino, Czina Boglárka (Magyarország)

5. Köcse György, Stana Alexandra (Magyarország)

6. Süttő Roland, Tombácz Anikó (Magyarország)


 

Az IDSF standard open döntőjének végeredménye:


1. Szepesi József, Farkas Bettina (Magyarország)

2. Christoph Santner, Maria Jahn (Ausztria)

3. Fabio Belucio, Ivana Suhankova (Szlovákia)

4. Vsevolod Levytskyy, Yulia Gadyatska (Ukrajna)

5. Ruslan Polusytok, Olena Levytska (Ukrajna)

6. Budai Attila, Barna Lilla (Magyarország)


A 2011-es év első latintáncok ranglista döntőjének végeredménye:

1. Silvestri Andrea Váradi Martina

2. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

3. Köcse György, Stana Alexandra

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Gellai Tamás, Szalai Ágnes

6. Alex Infusino, Czina Boglárka

0 Tovább

Versenytáncos szépségek

Gondoltunk egy merészet, és az egyik legesztétikusabb művészeti sportág magyar bajnokságán rendeztünk egy szépségversenyt.

Mikes Anna

Az elmúlt hétvégén a Magyar TáncSport-szakszövetség szervezésében lebonyolították a magyar bajnokságokat. A budapesti versenyen Andrea Silvestri és Váradi Martina nyert a latintáncok kategóriájában, míg a standardtáncos mezőnyben László Csaba és Mikes Anna szerzett aranyat.

A SPORTbányászat és a versenytanc.com közös szépségversenyt hirdetett, amely csak nevében volt szépségverseny. A helyezések sorrendje ugyanis Vörös Nándor fotói alapján dőlt el. A zsűriben az [origo]-s kollégák kaptak helyet. Mucza Bogáta, Sánta Marietta, Császár Attila, Deák Krisztián és Vincze Sándor vállalta, hogy rangsorolja a fotókat.

Czina Boglárka és partnere Alex Infusino

A hölgyeknél Mikes Anna kapta a legtöbb szavazatot, Czina Boglárka és Tóth Orsolyát megelőzve, a férfiaknál pedig Balázs Zsombor, Budai Attila és Andrea Silvestri volt a sorrend.

Tóth Orsolya

A magyar bajnokságok hétvégéjéről itt olvashat bővebben.

Vörös Nándor Latin est című összeállítását a magyar bajnokságról itt tekintheti meg!


Az urak

Balázs Zsombor, akinek Németh Nikoletta a partnere

 

Budai Attila, a hölgy pedig Barna Lilla

 

A négyszeres magyar bajnok páros férfitagja, Andrea Silvestri

0 Tovább

Szombat esti lázas játék

Az elmúlt időszak egyik legnépszerűbb terméke az Xbox mozgásérzékelős kontrollere, a Kinect. Az eszközhöz néhány tucat játék érhető el, melyekkel inkább az alkalmi játékosokat célozzák meg a kiadók. Az eddig megjelent programok közül a Dance Central c. ritmusjáték használja ki leginkább a Kinect nyújtotta lehetőségeket és akár egy buliban is képes biztosítani a jó hangulatot. Mi is kíváncsiak lettünk a virtuális táncparkettre, de mivel mindannyian többé- kevésbé falábúnak éreztük magunkat, megkértünk egy igazi profit, hogy értékelje velünk a Dance Central-t. Szerencsénkre Molnár Andrea a magyar táncsport egyik jeles alakja segítségünkre sietett. A Szombat esti láz győztesét lekötötte Dance Central, pedig saját bevallása szerint ritkán szokott videojátékkal játszani.


- Alkalomszerűen, inkább csak a baráti társasággal szoktam videojátékokkal játszani. A volt táncpartneremmel nagyon sokat utaztunk különböző versenyekre. Igyekeztünk olyan helyekre menni, ahol ismerősök élnek és ilyenkor gyakran előkerültek a videojátékok.

- Van esetleg saját konzolod, vagy játékra alkalmas PC-d?

- Saját konzolom nincs, sőt a tévémet is alig használom. Viszont ha a baráti társaság összeverődik, akkor egy hatalmas muri szokott lenni, hogy előkerül egy Wii és néhány sportjáték, esetleg egy Guitar Hero. A társaság fiú tagjai focizni is szoktak, de azt inkább csak nézni szeretem, mert kicsit zavar az irányításához szükséges sok gomb. Sokkal jobban élvezem a boksz- és a tenisz-játékokat, amikben a mozgással irányítom a figurákat. Ezektől gyakran izomlázam is van, ami azért furcsa, mert rendszeresen mozgok és edzésben vagyok.

- Tudod-e, mi az a Kinect? *

- A nevét nem tudtam, de már találkoztam ezzel a szerkezettel egy áruházban, ahol egy kislány ugrált egy tv előtt, és próbálta leutánozni a képernyőn történteket. Rengeteg ember állta körbe. Meglepődve néztem, hogy már ilyen is van.

- Bizonyára hallottál már táncos játékokról, próbáltál már ilyeneket?

- Láttam, és próbáltam is táncos játékokat, abból a fajtából, ahol egy szőnyegen kellett a megfelelő helyre lépkedni az embernek, de ezeknek nem sok köze volt a tánchoz, inkább csak ritmusérzék kellett hozzájuk.

- Korábban a Dance Central programról hallottál már?

- Miután meghívtatok elgondolkoztam, hogy mi lehet az a táncos program, amit ki szeretnétek próbáltatni velem. A táncszőnyeges játékok jutottak először eszembe, de az nem egy új dolog, tehát biztos voltam benne, hogy nem ilyen lesz és beugrott az áruházas élmény, bíztam benne, hogy valami hasonlót próbálhatok ki.


szólj hozzá: Kinect

- Mi az első benyomásod a programról?

- Így elsőre kicsit csalódott vagyok, hogy nem lett olyan jó az eredmény, mint amire számítottam. J A program annyira szigorú volt a pontozásnál, mint egy balettmester, és ha nem a megfelelő szögben volt a karom, egyből büntetett. Viszont egy kicsit betegen és szomorkásan jöttem ide, de ahogy kipróbáltam a játékot és elkezdtem táncolni, egyből jobb kedvem lett.

- Mit gondolsz a játék nehézségéről? Könnyen elsajátíthatóak a mozdulatok? Jól eltalálták a készítők a nehézségi szinteket?

- Igen, ez nagyon jól sikerült. A legkönnyebb fokozat egy kezdő kedvét sem veszi el. Az oktató rész nagyon jól elmagyarázza figurákat, illetve a jó teljesítmény díjazása is növeli az önbizalmat. Nagyon jól ki van találva, hogy a nehezebb fokozaton a több és nehezebb mozdulat van, így a profik is találnak kihívást a játékban.

- Mennyire tartod elképzelhetőnek, hogy a hiphop mellett más táncok is feldolgozásra kerüljenek egy ilyen programban? Egyáltalán alkalmas lehet-e egy konzol bármilyen egyéb tánc alapszintű tanítására?

- A program jól illeszkedik a hiphop műfajhoz, hiszen ez egy egyéni tánc, amit egyedül adnak elő, pont mint a képernyőn látható táncosok. El tudom képzelni, hogy társas táncok is bekerüljenek a programba. Ez nagyon izgalmas lenne! De lehet, hogy a párosnál, a takarásban álló sok mozdulatát nem tudná követni a kamera.

- Mit gondolsz, egy ilyen jellegű játék mennyire képes meghozni a játékosok kedvét a tánctanuláshoz?

- Nagy probléma, leginkább a férfiaknál, hogy nem nagyon van önbizalmuk lemenni egy táncstúdióba, elkezdeni a tánctanulást, talán ez a program javíthat ezen. Ha otthon kipróbálják a játékot, megszeretik a táncot, megtapasztalják a mozgás örömét, szereznek egy kis önbizalmat, akkor lehet, hogy könnyebben elindulnak egy tánciskolába. Hiszen ott is ugyanaz történik, először csak le kell utánozni azokat a mozdulatokat, amit a tanár mutat.

- A zenés ritmusjátékokat bírálók általában azt szokták mondani, hogy ha a profi játékosok annyi időt fordítanának a hangszeres zene tanulására, mint amennyit a programmal töltenek, már rég zenészek lehetnének. Szerinted igaz lehet ez a táncos játékokra is?

- Nekem erről más a véleményem. Attól, hogy a kezembe veszek egy műanyag gitárt és játszok egy jót, nem biztos, hogy ezt egy rendes hangszerrel is megtenném. A sikerélmény is biztosan más lenne. A tánc esetében ez kicsit más, hiszen mindenki került már olyan helyzetbe, ahol közel került a tánchoz. Akár egy szalagavatón, akár egy lakodalomban biztosan lejtett már pár lépést, így ez könnyebb. Talán könnyebben meghozza a kedvet a tánctanuláshoz, mint a Guitar Hero a hangszeres zenéléshez.

Mikor és hol láthatunk legközelebb fellépni?

- Sajnos az előző párommal nyolc év után szétváltunk, így egy ideje nem versenyeztem, de már nagyon szeretném elárulni, hogy mikor és hol lépek fel legközelebb, illetve ki az új párom, de erről még nem tudok konkrétumokat mondani.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Lovász Sándor

Molnár Andreát legtöbben a Szombat esti láz című televíziós műsorból ismerhetik. A népszerű produkcióban Katus Attilával táncolt, méghozzá nem is akárhogy. A világbajnok aerobikossal ugyanis megnyerte a vetélkedőt. Nyolc évig versenyzett Schreiner Balázzsal, akivel magyar bajnoki döntőig jutott, és többször táncolt magyar ranglista-verseny fináléjában is.

* A Kinect az Microsoft mozgásérzékelős kontrollere, amit az Xbox 360 játékkonzolhoz fejlesztett. A kütyű lényege, hogy egy kamera, térmikrofon, néhány lézeres távmérő, illetve egyéb általunk sem ismert alkatrész segítségével képes az előtte mozgó játékos mozgását tökéletesen lekövetni, majd a programban eltárolt mintákkal összevetve eldönteni, hogy mit is csináljon az általunk irányítandó karakter. A szerkezet képes akár hang, akár arc felismerés segítségével azonosítani az előtte álló játékost. A játékok vezérlésén túl, a teljes menürendszert képes kezelni, beleértve a multimédia lejátszást is.

Deák Krisztián

0 Tovább

Profik lettek a világbajnokok

A kétszeres amatőr világbajnok latinpáros bejelentette, hogy mostantól csak a profik között versenyzik. Ez gyakori jelenség a táncsportban. Ha valamelyik páros úgy érzi, hogy eleget letett az asztalra az amatőrök között, akkor veszi a tánccipőjét és ’átmegy profiba’ – ahogy versenytáncos berkekben hívják a váltást. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint a műkorcsolyázóknál. Ha lesarkítjuk, akkor mostanig költötték a pénzt, innentől pedig keresni szeretnének. Az orosz Alekszej Szilde és Anna Firsztova az elmúlt évtized üde színfoltjai voltak.


Bejárták a világot, kétszer nyertek világbajnokságot, egyszer győztek Európa-bajnokságon, egy alkalommal pedig megnyerték a nem olimpiai sportágak seregszemléjét, a Világjátékokat.

A tajvani Világjátékokon. 42-es számmal az oroszok

 

Tíztáncosként kezdték közös pályafutásukat, később felhagytak a standardtáncokkal és csak a latinra koncentráltak. A páros igazi egyéniség már a megjelenést illetően is. Anna egy igazi orosz szépség, Alekszej pedig nem éppen versenytáncos alkat, talán egy picit túl sok izom van rajta, de pont ettől jó a produkciójuk. A kirgiz beütésű – csak első ránézésre – nyers erőt árasztó férfi és a törékeny, gyönyörűség. Biztosak lehetünk benne, hogy a profik között is maradandót alkotnak.

Sosem állt távol tőlük a hülyeség

Rumba

0 Tovább

Jeges esések


Amikor nem úgy sikerül egy ugrás, ahogy azt az edzéseken begyakorolták. És a jég azon kívül, hogy hideg, elég kemény is...

0 Tovább

Zsinórban az ötödik magyar bajnoki címet is megnyerték - videó

Tíztáncban az ötödik magyar bajnoki elsőségét szerezte meg László Csaba és Mikes Anna. A szentesi kettős fantasztikus sorozatot produkál: 2007 óta ők nyerik minden évben a magyar bajnokságot a legösszetettebb táncsportos kategóriában, a tíztáncban. Itt az öt latintánc mellett az öt standardtáncban is kimagaslót kell nyújtani egy magyar bajnoki címhez. A László-Mikes páros azonban nem csupán hazai parketteken ’varázsol”, hanem a világversenyeken is. 2010-ben a világbajnokságon és az Eb-n is bronzérmesek voltak.

Anna és Csaba

A páros vb-döntős jive-ja

A 2011-es Tíztánc Magyar Bajnokságot Mezőkövesden rendezték meg, ahol Balázs Zsombor és Németh Nikoletta szerezte meg az ezüstérmet, megelőzve a Süttő Roland, Tombácz Anikó duót. Ifjúsági tíztáncban is szentesi győzelem született: Hegyes Bertalan János és Kis Violetta lett a magyar bajnok.

Az idei magyar bajnokságok sorozatában a külföldön oly népszerű senior standard kategóriában is rendeztek versenyt, itt DanceStation táncosai, Nagy Zsolt, és dr. Szentirmai Katalin szerezték meg a bajnoki címet a Papp Tamás, Kántor Nóra, valamint a Dr. Asztalos Zoltán, Kissné Szegedi Zsuzsanna párosok előtt.

A 2011-es Felnőtt Tíztánc Magyar Bajnokság döntőjének végeredménye

1. László Csaba, Mikes Anna

2. Balázs Zsombor, Németh Nikoletta

3. Süttő Roland, Tombácz Anikó

4. Bódi Ferenc, Gyurits Diána

5. Budai Attila, Barna Lilla

6. Filotás Márk, Balatincz Dóra

A 2011-es Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság döntőjének végeredménye

1. Hegyes Bertalan János, Kis Violett

2. Kis Vencel, Bori Ildikó

3. Paszternák Christopher, Magnucz Dóra

4. Czeglédi Tamás, Tóth Rebeka

5. Szalai Máté, Laskovics Petra

6. Prozlik Ádám, Melis Bettina

 

A Senior Standard Magyar Bajnokság érmesei

1. Nagy Zsolt, Dr. Szentirmai Katalin

2. Papp Tamás, Kántor Nóra

3. Dr. Asztalos Zoltán, Kissné Szegedi Zsuzsanna

 

Fotó: Szilver TSE

1 Tovább

Universiade - Vita a csapatkijelölésről

Nem sikerült valami zökkenőmentesre a csapatkijelölés az idei téli Universiadéra. Az egyetemista-főiskolás sportolók világversenyét a törökországi Erzurumban rendezik meg, a magyar csapat háza táján nem (csak) a felkészülésről, és a várható eredményekről kell beszélni, hanem másról is. Röviden: a műkorcsolyázók és jégtáncosok részéről érzékelhető némi sértődés amiatt, hogy versenyzőik nem kapnak lehetőséget Törökországban – ennek hangot is adtak egy petíció formájában. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnél (MEFS) hangsúlyozták, hogy ők – mint mindig – a szabályok szerint jártak el, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) pedig a nevezési határidőig, többszöri egyeztetést követően sem adott konkrét visszajelzést a műkorcsolyázók és a jégtáncosok részvételéről, nem adta le a kért adatokat.

- A MEFS soha nem avatkozott be egyetlen sportági szövetség belső ügyeibe - kezdte Hédi Csaba, a MEFS főtitkára. – Hangsúlyozom, hogy állami pénzen utazik ki a csapat az Universiadéra, ezért mi a csapatkijelölés előtt alapvető szempontokat adtunk meg a szövetségeknek, határidőkkel, amelyek alapján jelölhettek versenyzőket. Később egy bizottság döntött a végleges listáról. A határidőig, azaz múlt év december 27-ig a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségtől (MOKSZ) nem jöttek be azok az adatok, és szakmai indokok, melyeket megvizsgálva műkorcsolyázók és jégtáncosok, az anyagi források biztosításával, bekerülhettek volna a küldöttségbe.

Később Szilágyi György, a Jobbik sportért felelős országgyűlési képviselője és Nagy Sándor jégtánc-szakágvezető sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentették, hogy petíciót nyújtanak be Czene Attila sportért felelős államtitkárnak, melyben kérik a MOKSZ döntésének kivizsgálását.

A SPORTbányászat természetesen kereste a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget is, de ott senki sem tudott nyilatkozni – tájékoztatást későbbre ígértek, mivel a szövetség elnöke és főtitkára is külföldön tartózkodik.

Pedig beszélhetnénk csak a sportszakmáról, a szerepléssel kapcsolatos elvárásokról. A 16 fős magyar csapat könnyen lehet, hogy az elmúlt 20 év legeredményesebb téli Universiadés magyar szereplését produkálja. Hédi Csaba elmondta, hogy ha csak az utóbbi két évtizedet nézzük, 2001-ben Zarándi András hódeszkásunk szerzett egy ezüstöt, azóta nem volt dobogós eredményünk, csak negyedik/ötödik/hatodik helyünk.

- Úgy gondolom, hogy rövidpályás gyorskorcsolyázóink oda érhetnek a legjobbak közé, sízőink már többször bizonyítottak nemzetközi versenyeken, de a snowboardosok is meglephetnek. Most erre minden esélyünk megvan – mondta a főtitkár.

Akikért szoríthatunk a január 27-én kezdődő téli Universiadén:

Rövidpályás gyorskorcsolyázók: Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Knoch Viktor, Darázs Péter.

Alpesi sí: Berecz Anna, Bene Márton, Szepesi Bertold

Hódeszka: Harmat Rózsa, Viszlay Vanda, Kiss Miklós, Németh Zsolt, Liptay Dávid, Balogh Ádám.

 

0 Tovább

Szakított a magyar bajnoki ezüstérmes duó - videó

A magyar versenytáncos társadalom szegényebb lett egy párossal. Szalkai Szabó Gábor és Markó Ágnes úgy döntött, hogy befejezi a közös munkát.

A háromszoros tíztánc magyar bajnoki ezüstérmes kettőst 2007 óta láthattuk a magyar, és a nemzetközi parketteken.

A legösszetettebb szakágban a világbajnoki bronzérmes László Csaba és Mikes Anna páros mögött háromszor végzett a második helyen a bajnokságban (2008 Mezőkövesd, 2009, Vác, 2010 Mezőkövesd).

Jó hír viszont, hogy külön-külön mindketten folytatják a versenyzést.

Fotó: Szilver TSE

1 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum