Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Táncsport - Tóth Orsiék megszerezték első ranglista-győzelmüket

A magyar bajnoki ezüstérmes páros nyerte az év első latin ranglistaversenyét. A Hajdúböszörményben megrendezett viadalon Stefano Vidoni és Tóth Orsolya győzött, megelőzve a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, valamint a Kovács László, Kelemen Erika párosokat. A ranglistán nem indult a magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina.

A Vidoni-Tóth duónak ez volt az első magyar ranglista-győzelme. A Pro-Art és a Szilver vegyespárosát először tavaly láthatta a közönség a Hajdú Kupán, akkor ezüstérmet szereztek, jelenleg ott vannak a TOP 100-ban a világranglistán, és a 63. helyet foglalják el.

A döntő végeredménye

1. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

3. Kovács László, Kelemen Erika

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Bódi Ferenc, Gyurits Diána

6. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

Fotó: Vörös Nándor

 

0 Tovább

Az év egyik legnagyobb táncsportos eseménye következik

Február 11-én és 12-én rendezik meg idén a standard- és latintáncok magyar bajnokságát. A Magyar TáncSport Szakszövetség szervezésében szombaton a standard mezőnyben hirdetnek bajnokot, míg vasárnap az ország legjobb latinpárosai lépnek parkettre.

Az év egyik kiemelt táncsportos eseményének fővédnöke Klapka György üzletember, akitől nem áll távol a tánc. A Folyondár Vasas Sport- és Táncközpontban megrendezendő versenyen az aranyérmes párosok indulási jogot szereznek a világ- és Európa-bajnokságokon való indulásra.


Standardtáncokban biztos, hogy nem lesz klasszikus címvédés, mivel a 2011-es László Csaba, Mikes Anna bajnoki duó felbomlott. A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csaba most új partnerrel, Páli Viktóriával lép parkettre. A latinosoknál az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros négyszeres magyar bajnokként indul a kiemelt versenyen. 

0 Tovább

Hegyesék győztek a magyar bajnokságon

Új bajnokot avattak tíztáncban. A Mezőkövesden megrendezett magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta győzött, megelőzve Süttő Rolandot és Tombácz Anikót, valamint Budai Attilát és Barna Lillát. Ezzel lezárult egy korszak, és egy új kezdődött, hiszen az elmúlt 10 évben László Csaba nevéhez fűződtek a magyar bajnoki címek. A Szilver kiválósága Németh Anikóval később Szögi Szilviával, majd Mikes Annával folyamatosan nyerte a tíztánc magyar bajnokságokat.


A hatos fináléban táncolt még Püspöki Dávid és Markó Ágnes, Kovács László és Kelemen Erika, valamint Bódi Ferenc és Gyurits Diána.
Az idei bajnokságok sorában ez volt az első verseny. Február 11-én rendezik a standardtáncok bajnokságát, míg 12-én a latinosok között hirdetnek győztest. Ezt a két versenyt Budapesten bonyolítják le.   
A döntő végeredménye az xek.hu szerkesztésében

1.    Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2.    Süttő Roland, Tombácz Anikó
3.    Budai Attila, Barna Lilla
4.    Püspöki Dávid, Markó Ágnes
5.    Kovács László, Kelemen Erika
6.    Bódi Ferenc, Gyurits Diána



0 Tovább

Második lett a magyar bajnok Nagyváradon

Ezüstérmes lett a magyar bajnok a Nagyvárad Openen. Az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a latintáncok nyílt nemzetközi kategóriájában állhatott fel a dobogó második fokára.

A magyar duót csak az orosz Vitalij Pantelejev, Darija Glukhova kettős tudta megelőzni a 74 párost felvonultató versenyen. A bronzérmet Miha Vodicar és Nadiya Bychkova (Szlovénia) szerezte meg.

Váradi Martina szerint jó formában versenyeztek. „Végig kiegyensúlyozott produkcióval sikerült érmet szereznünk Romániában, elégedettek vagyunk” – nyilatkozta a SPORTbányászatnak az eredményhirdetés után a magyar bajnok páros hölgytagja.

A legjobb 24-ben volt még egy magyar kettős: dr. Faluvégi András és Pandur Petra a 20-21. lett.

0 Tovább

Táncsport - Aranyérmes lett a magyar bajnok Szombathelyen

Magyar győzelemmel ért véget a nyílt nemzetközi latin verseny az Isis Openen. A szombathelyi viadalon Andrea Silvestri és Váradi Martina végzett az első helyen.


A magyar bajnok páros a hatos döntőben egy szlovén, egy szlovák, egy román, és két cseh duót előzött meg.

A WDSF Standard kategóriában is volt egy magyar döntős: Szepesi József és Farkas Bettina hatodik lett, az első helyet az olasz Moshenin Evgeny, Favero Genny kettős szerezte meg.

Isis Open, Szombathely
International Open, Latin
A döntő végeredménye:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
2. Burazer Kristijan, Plohl Martina (Szlovénia)
3. Hein Jiri, Krncanova Lucia (Szlovákia)
4. Zsolt Cseke, Ioana Degau (Románia)
5. Karasek Filip, Piskova Sabina (Csehország)
6. Drmota Jakub, Florová Tereza (Csehország)

0 Tovább

Táncsport - A világranglista-éllovas László-Mikes duó képviseli Magyarországot a Savarián

A hétvégén 46. alkalommal rendezik meg a Savaria Nemzetközi Táncversenyt Szombathelyen. A június 11-i esemény budapesti sajtótájékoztatóján – amelyet a Magyar TáncSport Szakszövetség szervezett – elhangzott, hogy Magyarország legrégebbi és legpatinásabb táncsportos eseményén idén az IDSF Tíztánc Világkupa lesz a főverseny.


Mikes Anna és László Csaba

A VK-n a világ elitjébe tartozó párosok vesznek részt, a magyar színeket a tíztánc világranglista-éllovas László Csaba és Mikes Anna képviseli. A tíztánc a legösszetettebb versenykategória a táncsportban, hiszen itt az öt latintáncon kívül (szamba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive) a standardtáncokat (angolkeringő, bécsi keringő, slowfox, tangó, quickstep) letáncolják több körben a párosok.

A Savariáról

Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték meg, azóta a táncsport legjobb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket. A rendezvény négy évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette Szombathelyt nemzetközi szinten elismertté. A vasi megyeszékhelyen a tánckultúrára nevelés már óvodás korban kezdődik. A tüzes ritmusoknak, a táncosok közötti tökéletes összhangnak, gyönyörű táncruháknak és kecses mozdulatoknak köszönhetően a nagyobb befogadóképességű helyszín ellenére is mindig teltház előtt zajlik a rendezvény.

A magyar párosról

László Csaba és Mikes Anna többszörös standard- és tíztánc magyar bajnok. A szentesi Szilver TSE versenyzői 2010-ben tíztáncban a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is dobogóra álltak, mindkétszer bronzéremmel zártak, 2009-ben pedig Világjátékok-résztvevők voltak. Jelenleg vezetik a tíztánc világranglistát. Anna és Csaba 2007 júniusa óta versenyeznek együtt, és a magyar táncsport meghatározó alakjai.

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Táncsport – Eredményes hétvége

 

Több párosunk is jól szerepelt hétvégén, a különböző nemzetközi versenyeken.

A latintáncok magyar bajnokai, Andrea Silvestri és Váradi Martina (képünkön) a Ruse Openen, Bulgáriában szereztek ezüstérmet. A magyar duót csak az Európa-bajnoki bronzérmes olasz Aniello Langella, Khrystyna Moshenska kettős tudta megelőzni.

A szlovákiai Nagyszombatban Kovács László és Kelemen Erika lett második a Tyrnavia Grand Prix-n az IDSF latin versenyben. Ugyanitt a Zilahi Szabolcs György és Kovács Krisztina hatodik lett a nyolcas döntőben. Zilahiék az ifi mezőnyben aranyérmesek lettek.

A horvátországi Rijekában Alex Infusino és Czina Boglárka egy meghívásos latin versenyen vett részt és másodikként zárt.

 

0 Tovább

Táncsport – Aranyérmes lett a magyar kettős Ungváron

Magyar győzelem az Uzhgorod Openen. Az ungvári verseny nemzetközi nyílt latin kategóriájában Süttő Roland és Tombácz Anikó (Ködmön TSE) szerzett aranyérmet. Turcsány Gergely és Bendó Csilla a legjobb 24 között végzett. A Süttő-Tombácz kettős korábban még soha nem nyert IDSF-versenyen.


- Az elmúlt egy évben többször döntőztünk nemzetközi versenyeken, álltunk dobogón is, de ez az első győzelmünk, amit IDSF-versenyen értünk el. Igyekeztük kihozni magunkból a maximumot, ez sikerült. Úgy éreztük, hogy jó formában voltunk, és mindazt megmutathattuk a parketten, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk." -  nyilatkozta Tombácz Anikó a verseny után.

0 Tovább

Táncsport: Eb-negyedik a László-Mikes páros

Negyedik lett a magyar bajnok duó az IDSF Tíztánc Európa-bajnokságon Moszkvában.


A László Csaba, Mikes Anna páros évek óta a világ élvonalába tartozik ebben a táncsportos szakágban. Tavaly például az Eb-n és a vb-n is bronzéremmel zárt a szentesi kettős, most azonban nem sikerült felállniuk a dobogóra.
Az aranyérmet az orosz Timur Imametgyinov, Jekatyerina Nyikolajeva szerezte meg, míg a címvédő dán Bjorn Bitsch, Ashli Williamson páros második lett.

A moszkvai tíztánc Eb döntőjének végeredménye:

1.Timur Imametgyinov – Jekatyerina Nyikolajeva (Oroszország)
2.Bjorn Bitsch – Ashli Williamson (Dánia)
3.Miha Vodicar – Nadiya Bychkova (Szlovénia)
4.László Csaba – Mikes Anna (Magyarország)
5.Janick Glud Lowe – Pia Engelberg Lundanes (Norvégia)
6.Valentin Lusin– Renata Bushejeva (Németország)

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

A zalaiak legyőzték az osztrákokat

Elsöprő magyar győzelemmel ért véget az idei Zala Open. Zalaegerszegen a latintáncok formációs nyílt nemzetközi versenyén, a Gála TE megnyerte az A-ligát az osztrák TSC Schwarz-Gold első számú formációja előtt.


Az A-ligában győztes zalaiak

A B-ligában a felnőtteknél az osztrák HSV Zwölfaxing győzött, míg a junioroknál a lengyel CMG Junior lett első.

A zalaegerszegieknek először sikerült megnyerniük a hazai rendezésű nyílt versenyt

 

 

A 2011-es Zala Open érmes formációi:

 

A-liga

1. Gála TE (Magyarország)

2. TSC Schwarz-Gold A (Ausztria)

3. TSC Schwarz-Gold B (Ausztria)

 

B-liga/felnőtt

1. HSV Zwölfaxing (Ausztria)

2. Bonita TE (Magyarország)

3. Gála TE(Magyarország)

 

B-liga/junior

1. CMG Junior (Lengyelország)

2. Gála TE (Magyarország)

3. Bonita TE(Magyarország)

 

 

1 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum