Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

László Csabiék 15. helye a vb-n

Melbourne-ben megrendezték az idei Standardtáncok Világbajnokságát, amelyen 70 páros indult. Magyarországot László Csaba és Páli Viktória, valamit Zsom Olivér és Vozár Boglárka képviselte.

A két Világjátékokat megjárt László Csaba és partnere Viki bejutott a legjobb 24-be, ahol végül az előkelő 15. helyen végzett, míg a Zsom-Vozár duó a 48. helyen zárt. A többszörös világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes Benedetto Ferruggia, Claudia Koehler páros visszavágott a dánoknak a tavalyi moszkvai vereségért, és megszerezte az aranyérmet.

A regnáló világbajnok, a dán Emanuel Valeri, Tania Kehlet kettős végül második lett, megelőzve a német Simone Segatori, Annette Sudol egységet.

0 Tovább

Táncsport – Fitneszmodell vb-indulási jogot szerzett a Szombat esti lázban is megfordult versenytáncos

Molnár Andrea sokoldalú sportember. A latin magyar bajnoki döntős versenytáncos belekóstolt a fitneszmodellek világába, és ha már ott volt, nem adta alább a magyar bajnoki ezüstéremnél.


A Szombat esti lázban Katus Attila párjaként ismerte meg az ország, akivel meg is nyerték a táncos műsor harmadik sorozatát. „Hirtelen felindulásból döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam ebben a műfajban, azonban továbbra is versenytáncosnak tartom magam. Először nem akartam versenyezni, csak formába akartam hozni magam. Aztán az edzőim, Deme Ivett és Németh Dorottya addig fűztek, hogy belevágtam” – emlékezett vissza a kezdetekre Molnár Andi, aki a magyar bajnoki ezüstérmével indulási jogot szerzett a decemberi fitneszmodell világbajnokságra, amelyet Bangkokban rendeznek meg. „A felkészülés mellett szponzorkereséssel is kell foglalkoznom, mert a kiutazás nagyon költséges. Először fogom képviselni Magyarországot világbajnokságon, bízom benne, hogy helytállok” – mondta a táncos.

Fotó: Gyuricz Richárd

0 Tovább

Táncsport – László Csabiék ezüstérmesek lettek a Világkupán!

Fantasztikus eredményt ért el a László Csaba, Páli Viktória párosunk a Standardtáncok Világkupáján. A hongkongi versenyen a magyar duó ezüstérmes lett, az orosz Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova kettős mögött. A bronzérmet a lengyel Krzysztof Musiol, Karolina Aniol páros szerezte meg.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csabának - Páli Viktóriával - ez volt az eddigi legjobb eredménye. A László-Páli duó korábban két nyílt nemzetközi viadalon is győzni tudott (Nagybánya és Ljubljana), több értékes döntős helyezése volt, de kiemelt versenyen most állt először dobogóra. László Csaba 2005-ben Duisburgban és 2009-ben Kaohsiungban is tagja volt a magyar csapatnak. Előbbi játékokon Szögi Szilviával, utóbbin pedig Mikes Annával versenyzett.

A szentesi Szilver Táncsport Egyesületet erősítő László Csaba és Páli Viktória a legelőkelőbb helyezéssel bíró magyar páros. Jelenleg a standard világranglistán a huszonegyedikek.

WDSF Standardtáncok Világkupája – Hongkong

  1. Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova (Oroszország)
  2. László Csaba, Páli Viktória (Magyarország)
  3. Krzysztof Musiol, Karolina Aniol (Lengyelország)
0 Tovább

Táncsport - Hétvégén ranglista!

Vasárnap magyar ranglistaversenyt rendeznek a latintáncosoknál, és a tíztáncosoknál.

Előbbiben a felnőtt és az ifjúsági korosztály, utóbbiban pedig a juniorok érdekeltek. A szeptember 9-i eseményt a Lazúr Kulturális és Táncsport Egyesület a Casa de la Música Kft. és a Savaria Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Magyar Táncsport Szakszövetség közreműködésével bonyolítják le. Felnőtt latinban kifejezetten érdekesnek ígérkezik a verseny, hiszen a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya kettős felbomlásával módosulnak az erőviszonyok az élmezőnyben.

A verseny helyszíne: HOSSZÚRÉTI SPORTCENTRUM 1112 Budapest, Kánai út. 2.
Latin-amerikai és Tíztánc Ranglista versenyek 16.00 – tól

0 Tovább

Táncsport - Magyar érmesek a Szőke Tiszán

Jól szerepeltek a magyarok a Szőke Tisza Nemzetközi Táncversenyen. A felnőtteknél a mieink két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek.

A szegedi viadalon, a latin openen, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes második lett, megelőzve a Süttő Roland, Tombácz Anikó párost. A döntőben volt még két magyar duó: Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a 4., Turcsány Gergely és Bendó Csilla pedig az 5. helyet szerezte meg. Az osztrák Zufar Zaripov, Anna-Ludwig Tschemodourova győzött.

A standard kategóriában Zsom Olivér és Vozár Boglárka lett ezüstérmes.  Itt olasz győzelmet láthatott a szegedi közönség, miután Ivan Iacobbe és Ylenia Dalla Bona szerezte meg az első helyet. A senior standardtáncokban úgy néz ki, hogy van(lesz) egy ütős párosunk: Kránicz József és Dobó Erika bronzérmes lett.

0 Tovább

Táncsport - Süttőék győztek Szlovákiában

Magyar győzelemmel fejeződött be a szlovákiai Rózsahegyen (Ruzomberok) megrendezett WDSF Latin Open.

                                               

Süttő Roland és Tombácz Anikó 17 párost megelőzve végzett az élen Szlovákiában. A döntőben volt még egy magyar páros: Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a hatodik helyet szerezte meg. Süttőék a magyar ranglistán a harmadik helyet foglalják el, a Ruzomberok Open előtt pedig a 112. pozíciót birtokolták a világranglistán.

„A szlovák versenyeken általában jó eredményeket szoktunk elérni. Örülök, hogy ezúttal sem szakadt meg a jó sorozatunk. Következő versenyünk a Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny lesz, addig meg egy miskolci edzőtáborban is helyt kell állnunk” – nyilatkozta a Ruzomberok Open után Tombácz Anikó. 

0 Tovább

TáncSport - Latin show a Savaria Nemzetközi Táncversenyen

Szombaton újabb táncsportos világversenyt rendez Magyarország. Az idei Savaria Nemzetközi Táncversenyen Latin Európa Kupa-győztes avatnak. A szombathelyi EK-ra 22 páros adta le a nevezését – derült ki a Magyar TáncSport Szakszövetség budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar színeket Stefano Vidoni és Tóth Orsolya képviseli.

Tóth Orsolya 2010 szeptembere óta versenyez az olasz Stefano Vidonival. Kétszeres magyar bajnoki ezüstérmesek, a latin világranglistán az egyetlen magyar párosként ott vannak a TOP 100-ban. Jelenleg az 54. helyet foglalják el. Egyre jobb formában versenyeznek, az elmúlt versenyeken egyenletesen meggyőző teljesítményt nyújtottak. Aranyérmet szereztek a Lignano Openen,  valamint itthon a Bükön megrendezett ranglista-versenyen. A legjobb magyar párosként az 52. helyen végeztek az angliai Blackpool Fesztiválon az amatőrök között, ahol kategóriájukban közel 300  táncospár indult.

Ugyancsak június 9-én rendezik meg Szombathelyen a WDSF Senior Open Standard versenyt is. Ebben a mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika indul magyar színekben. A szombathelyi Művelődési és Sportházban az elődöntők 14 órakor, a döntők pedig este 19 órakor kezdődnek.

0 Tovább

Táncsport – Szlovákiában győzött a magyar duó

Magyar aranyérem a Trnava Openen! A szlovákiai versenyen, a latintáncok viadalán, a Süttő Roland, Tombácz Anikó párosunk győzött.

A DanceStation táncosai 2007 óta versenyeznek együtt, és az utóbbi időben egyre jobb helyezéseket érnek el a hazai, és a külföldi megmérettetéseken.

Itthon a latinosoknál ranglistaversenyt rendeztek Bükön, ahol a magyar bajnoki ezüstérmes Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros nyert.

0 Tovább

Táncsport – Olaszországban és Romániában is aranyérmet szereztek legjobbjaink

Magyar győzelem Lignanóban és Nagybányán. A standardtáncok kategóriájában László Csaba és Páli Viktória állhatott a dobogó legfelső fokára.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csaba új partnerével egyre jobb formában van, hiszen már a világranglista 37. helyezettjeiként léptek parkettre a romániai viadalon.

Folytatta jó sorozatát a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros is. A latintáncok magyar bajnoki ezüstérmes duója legutóbb Zevenbergenben szerzett ezüstérmet, most az olaszországi Lignanóban megnyerte a nyílt nemzetközi versenyt, 43 párost megelőzve.

0 Tovább

A dán világbajnokok kisfia már most lenyűgözi a közönséget

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe gyakorlatilag minden címet megszereztek, amit a táncsportban, latin kategóriában meg lehet szerezni. Világ- és Európa-bajnokok lettek, Blackpoolt nyertek, összetett Grand Slam-elsőséggel büszkélkedhetnek. Három évvel ezelőtt abbahagyták a versenyzést , és bejelentették, hogy Kristina gyereket vár. Nos, az utód már a parketten pörög, a versenyek szünteiben a kis William diktálja a tempót.

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe a 2005-ös szombathelyi Európa-bajnokságon...

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum