Szombaton újabb táncsportos világversenyt rendez Magyarország. Az idei Savaria Nemzetközi Táncversenyen Latin Európa Kupa-győztes avatnak. A szombathelyi EK-ra 22 páros adta le a nevezését – derült ki a Magyar TáncSport Szakszövetség budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar színeket Stefano Vidoni és Tóth Orsolya képviseli.

Tóth Orsolya 2010 szeptembere óta versenyez az olasz Stefano Vidonival. Kétszeres magyar bajnoki ezüstérmesek, a latin világranglistán az egyetlen magyar párosként ott vannak a TOP 100-ban. Jelenleg az 54. helyet foglalják el. Egyre jobb formában versenyeznek, az elmúlt versenyeken egyenletesen meggyőző teljesítményt nyújtottak. Aranyérmet szereztek a Lignano Openen,  valamint itthon a Bükön megrendezett ranglista-versenyen. A legjobb magyar párosként az 52. helyen végeztek az angliai Blackpool Fesztiválon az amatőrök között, ahol kategóriájukban közel 300  táncospár indult.

Ugyancsak június 9-én rendezik meg Szombathelyen a WDSF Senior Open Standard versenyt is. Ebben a mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika indul magyar színekben. A szombathelyi Művelődési és Sportházban az elődöntők 14 órakor, a döntők pedig este 19 órakor kezdődnek.