A legendás magyar táncverseny következik! A hétvégén megrendezik az 56. Savaria Nemzetközi Táncfesztivált. A szombathelyi eseményen négy kontinens 33 országának 60 párosa vesz részt.

A Magyar TáncSport Szakszövetség információi szerint idén a WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokság kiemelt verseny lesz az AGORA Savaria Művelődési és Sportházban. A vb-n a hazai színeket a szombathelyi magyar bajnok Kovács Ádám, Faludi Eliza Eszter, valamint a magyar ranglista legjobb párosa, a szentesi Molnár Ákos, Prozlik Melinda Lenke duók képviselik. A két versenynap során egyébként az összes kategóriát beleszámítva összesen 600 táncos lép parkettre.

„A hazai versenytánc élet kiemelkedő eseménye a Savaria táncverseny, melyet minden tánckedvelő és táncos egyaránt ismer.  A kétnapos viadalon latin és standard táncokban szombaton 10 kategóriában, vasárnap pedig 9 kategóriában avatnak bajnokokat”- mondta Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

Hozzátette: az ifjúsági standard világbajnokságot szombaton rendezik meg. „Érdekesség, hogy a WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokságra 22 országból, Japántól az afrikai Lesothóig érkeznek pontozóbírók. A verseny hivatalos szakmai rendezője a Magyar TáncSport Szakszövetség, valamint a helyi Lorigó és Claudius Táncsport Egyesület, amelyek több meglepetéssel is készülnek a tánc szerelmeseinek.” – mondta a sportvezető.