Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jönnek a szabadidős sportfesztiválok!

A hölgyeket és a szépkorúakat is átmozgatja a Magyar Szabadidősport Szövetség. Szeptember 8-án és 9-én a budapesti Kopaszi-gáton nagyszabású ingyenes szabadidősportos eseményt rendeznek.

Ha ősz, akkor Coca- Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivál! Idén is több ezer hölgy csatlakozik mindazokhoz, akik az elmúlt években jól érezték magukat a sportfesztiválon. A rendezvényen a sok-sok aktív hölgyön kívül élsportolók is tiszteletüket teszik majd. Apropó helyszín! A Kopaszi-gát először ad otthont a rendezvénynek. Szeptember 8-án Budapest egyik legelegánsabb parkjában számtalan sportágak ki lehet próbálni bárkinek. Rá egy napra a szépkorúak sportolnak majd. A rendezvényeken különböző szűréseken, egészségügyi felméréseken is részt vehetnek az érdeklődők. „Nálunk ugyan senki sem lesz bajnok, de egyet ígérhetünk: a sportfesztiválozók nem lesznek vesztesek sem. Az aktív, életvidám ’régebb óta fiatalok’ látványa megkönnyíti a rendszeres sportolás elfogadtatását, megszerettetését. Az sem mindegy, hogy a szépkorúak milyen tartalommal, milyen minőségben élik nyugdíjas éveiket. A fizikailag és szellemileg aktív nyugdíjas minta adása fontos a társadalom számára. Kevés olyan sportrendezvény van, amely kifejezetten a nyugdíjasokat célozza meg, országos egyáltalán nincs. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja ezt az űrt igyekszik betölteni.” – mondja Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, az események főszervezője. 

0 Tovább

Ezen a hétvégén elrajtol a 4. Velencei Tóúszás

A múlt hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat véleményét figyelembe véve a szervező Budapest Sportiroda elhalasztotta a 4. Velencei Tóúszás megrendezését. Azonban erre a hétvégére, augusztus 17-ére szintén az OMSZ egyetértésével vízre szállhatnak a versenyzők.

 

Három táv közül választhatnak idén is a résztvevők. Az 1500 méteres távot azoknak ajánlja a szervező Budapest Sportiroda - BSI, akik csak kedvtelésből szoktak természetes vízben úszni, míg a gyakorlottabbakat a 3000 méteres táv várja. A nádasok és kis szigetek között kanyargó, különleges útvonal végig biztosított, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

 

A gárdonyi Sport Beach zöldövezeti strandja ad otthont az egész napos nyári családi programnak, ahol a nézők akár a vízből is szurkolhatnak! Az 500 méteres családi távra akár nevezhetnek is!

 

Azoknak, akik az úszáson kívül kerékpározni és egy kicsit túrázni is szeretnének, kiváló alkalom a Velence-tavi Túra Triatlon. A nevezők három távon is kipróbálhatják magukat, attól függően, hogy a családi, rövid vagy a hosszú távú úszásra neveznek. Ezt követően még mindenkire 6,8 kilométer gyaloglás, és két szakaszban 13,2 és 15,5 kilométer kerékpározás vár.

 

Helyszín: Gárdony, Sport Beach

 

Program:

9:00-15:00: Rajt folyamatos indítással

9:00-11:00:Túra Triatlon úszását 11:00-ig be kell fejezni, hogy kerékpárral el lehessen indulni

16.00: Az esemény vége

0 Tovább

Kihívás Napja 2013 – Kajakot vagy kenut tol a világbajnok búvárúszó

Kanyó Dénes harmadik Világjátékok-szereplésére készül, és egyre jobb formában van. Világbajnok búvárúszónk számára így a Kihívás Napi mozgás nem mondható megterhelőnek, hiszen átlagosan napi három edzéssel tökéletesíti technikáját, és fejleszti erőnlétét. Kanyó azonban semmiképp sem maradna ki egy egyedi Kihívás Napi sporttevékenységből, ezért egyesületével, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubbal kitalálták, hogy a Maty-éri kajak-kenu pályán, uszonnyal a lábukon kajakot, vagy egy kenut fognak tolni.

 

„A Caliban megrendezendő Világjátékok számomra az év főversenye minden edzést annak rendelek alá. Kőkemény tréningeket vezénylek magamnak, mivel saját magam edzője vagyok, de mindez nem jelenti azt, hogy kimaradnék egy Kihívás Napi őrületből” – mondta Kanyó.

A Kihívás Napja május 22-én lesz. Az esemény 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági és szabadidősportos megmozdulása. Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 48 millió percnyi testmozgást végeztek, idén az 50 millió perc teljesítése a cél.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

 

 

Bővebb információ: http://www.kihivasnapja.hu

 

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Salga Péter: A Kihívás Napján megcélozzuk az 50 millió percnyi testmozgást

Május 22-én megrendezik az idei Kihívás Napját. Hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseményén az a cél, hogy idén 50 millió percnyi testmozgást végezzenek a résztvevők.

Salga Péter szerint erre megvan minden esély. „2011-ben 46 millió percig jutottunk, tavaly pedig 48 milliónál állt meg a számláló. Arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a Kihívás Napján, és járuljon hozzá a közös sikerhez. Bár falvak és városok versenyéről beszélünk, a www.kihivasnapja.hu honlapon azok is csatlakozhatnak, akiknek a településük nem nevezett a Kihívás Napjára” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Természetesen nem leszünk csalódottak, ha negyven akárhány millióval zárunk majd május 22-én. A lényeg, hogy ráirányítsuk a figyelmet a mozgás örömére, a testmozgás szükségességére” – tette hozzá Salga.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben Magyarországon.

Idén május 8-ig lehet még nevezni az eseményre. A Magyar Szabadidősport Szövetség 2013-ban megállapodott a SZEMETISZ programmal, így egy-egy nagyobb szemétdomb eltakarítása is testmozgásnak számít.

Ugye Ön sem szeretné, hogy szűkebb és tágabb környezetét ellepje a szemét? Ha nem szeretne egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozzon a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltse le az alkalmazást a mobiltelefonjára.

Regisztráljon, járjon nyitott szemmel és készítsen minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre ön talál rá valahol, majd szervezzen csapatot, hívja meg barátait, kollégáit és vegyenek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!

0 Tovább

Meghosszabbodott a nevezési határidő 2013-as Kihívás Napjára!

A Magyar Szabadidősport Szövetség, a települési önkormányzatok kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy 2013. május 8-ig kitolja a nevezési határidőt.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 48 millió percnyi testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

A Kihívás Napja idei újdonsága a SZEMETISZ programjával közösen meghirdetett versenye.

Ugye Te sem szeretnéd, hogy szűkebb és tágabb környezetedet ellepje a szemét? Ha nem szeretnél egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozz a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltsd le az alkalmazást mobiltelefonodra.

Regisztrálj, járj nyitott szemmel és készíts minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre te találsz rá valahol, majd szervezz csapatot, hívd meg barátaidat, kollégáidat és vegyetek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!

Vajon melyik település fogja elnyerni a 2013. évi Kihívás Napja Zöldbarát címét elnyerni?

 

Bővebb információ: http://www.kihivasnapja.hu/index.php?WG_NODE=WebHirek&WG_OID=NSTf_25d6646&WG_FUSK0=2

 

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

28. TELEKOM VIVICITTÁ VÁROSVÉDŐ FUTÁS

0 Tovább

Bárkiből lehet Vasember!

Hétvégén rendezett egy nagyszabású maratont, de már a Balatonman előkészítésén dolgozik. A magyar szabadidősportnak sok ilyen egyéniségre lenne szüksége, aki hitelesen tud beszélni a sportolás öröméről.

 Zelcsényi Miklós – több maratonnal a háta mögött - úgy határozta el, hogy teljesíti az iron man távot (3,8 km úszás, 180 km bringa, 42,2 km futás), hogy nem tudott úszni. Megtanult, felkészült, és iron man lett. Most azon dolgozik, hogy minél több emberrel megszerettesse a sportot, a futás, az úszást és a kerékpározást. Zelcsényi Miklós a Juventus Lights vendége volt.

 

Hájas Barnabás és Thuróczy Richárd beszélgetős műsora március óta hallható a Juventus Rádióban minden szombaton és vasárnap 20 órától.

 

Az adás meghallgatható itt: http://juventus.hu/hangok/344_1.mp3

 

________________________________________

Sportime Magazin

• Ha szereti a sportokat, és nem csak a bulvárra kíváncsi!

• Ha fontosnak tartja a hiteles információkat!

• Ha támogatni szeretné a magyar sportutánpótlást!

Válassza a kéthavonta megjelenő Sportime magazint, ahol színes sportválasztékkal a sportolók szólnak Önhöz, és mindezzel a sportutánpótlást is támogathatja.

 

Legyen az előfizetésével a TÖMASU Program támogatója!

0 Tovább

Nordic walkingról tanácskoztak

A Magyar Szabadidősport Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával 2013. április 11-én szakmai napot szervezett a nordic walking sportágról.

A szövetség szervezésében zajló Országos Nordic Walking Program (NOWA) részeként megtartott tanácskozáson az ország minden részéről, összesen 110 nordic walking szakember sereglett össze, hogy megvitassák és egyeztessék a sportág népszerűsítése érdekében teendő lépeseiket.

Fábián László MOB sportigazgató köszöntőjét követően minden, a témához köthető és kapcsolható tudás megosztására volt lehetőség. A vitaindítókat Monspart Sarolta MOB alelnök kezdte, majd Horváth Rita nordic walking tréner, Géczi Anikó a Program szakmai vezetője, és Salga Péter MSZSZ főtitkár folytatta. A résztvevők kiselőadásaival kibővült programban főleg programszervezésről, a mozgósításról, a nordic walking foglalkozások kockázati tényezőiről, esett szó, de foglalkoztak az edzéshatékonyság növelése eszközeivel továbbá a nordic walking és a láb kapcsolatával is.

Végül a jelenlévők szavazata alapján a legjobb, legeredetibb, leghasznosabb résztvevői ötletek előadóinak Horváth András elnök adott át a programszervezésben használható díjakat.

A megjelentek közül a 80 fő NOWA instruktor és tréner egy az oktatói munkához a napi gyakorlatban jól használható, sportágspecifikus „készséget” is kapott, amely a nordic walking oktatáskor, túravezetéskor segítségül hívható elsősegély felszerelést tartalmazó övtáskát, és emellett egy kis módszertani füzetecskét tartalmazott.

A szakmai napon a Podiart Kft. ingyenes talpvizsgálatot tartott.

A Kopint-Datorg Kft. újszerű, az informatikai fejlődést kiaknázó programjának megvalósításához kért partnerséget a nordic walking oktatóktól, mely mint Dr. Nagy József ügyvezető igazgatója elmondta, segíthet a természetben fellelhető rengeteg szemét eltűntetésében.

A NOWA programmal kapcsolatos ismeretek bárki számára hozzáférhetők a program honlapján: www.nowa.hu

0 Tovább

Szakmai nap az egyik leghatékonyabb fizikai képességjavító sportágról

Az egyik legkönnyebben elsajátítható mozgásforma, egyben az egyik leghatékonyabb fizikai képességjavító sportág – ez a nordic walking, amelyről országos szakmai napot szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség. Az eseményt a Magyar Olimpiai Bizottság támogatja és a Magyar Sportházban rendezik meg április 11-én.

A nordic walking műveléséhez kevés eszközre (1 pár speciális botra, kényelemes ruházatra és jó lábbelire) van szükség, ezért kiváló, és a legtöbb ember számára elérhető mozgásforma a mozgásszegény életmód leküzdésére.

A szakmai napon minden olyan tudás megosztására lehetőséget kívánnak biztosítani a szervezők, amely segíti az emberekkel való foglalkozást a nordic walking oktatás során. Szeretnék, ha a szakmai nap résztvevői közül minél többen osztanák meg a közösséggel tapasztalataikat, a tervezett gondolati ráhangoló (vitaindító) előadásokhoz kapcsolódóan. A legjobb, legeredetibb, leghasznosabb résztvevői ötletet, gondolatot a jelenlévők szavazata alapján helyben díjazzák.

A megjelent oktatókat, trénereket egy állandó sportág-specifikus „készséggel” tervezik felszerelni, amely a nordic walking oktatáskor, túravezetéskor segítségül hívható kis egységcsomag. Benne elsősegély felszerelések mellett egy kis, osztogatható módszertani füzetecskét (leporelló) is tartalmaz, mely a legfontosabb ismétlendő mozgáselemeket mutatja be, jól hasznosíthatóan azokon a napokon, melyeken a résztvevők már oktató nélkül folytatják a nordic walking elsajátítását.

Bővebb infók itt olvashatók!

0 Tovább

Közösen az európaiak rendszeres sportolásáért

Tíz európai város és kilenc nemzeti szabadidősport szervezet részvételével Németországban tanácskoztak az európaiak rendszeres sportolásáért. A napokban a németországi Hesse tartomány festői fővárosa, Wiesbaden, adott otthont a TAFISA "SportCityNet" Európai Unió által támogatott szabadidősport témájú projekt első találkozójának, ahol az érintett városok és szervezetek tapasztalataira építve, a lakosság aktív szabadidő, lehetőleg sportos eltöltésének ösztönzésére ültek össze a képviselők. Rajtuk kívül, hesseni városok is résztvevői voltak a találkozónak.

Hazai nagyköveteink, Horváth Rita (jobbról, első álló sor negyedik) és Papp Gábor (jobbról, első álló sor második)

A "SportCityNet" projekt, amely része a TAFISA Triple AC programjának, célja, hogy elkészítsen egy tapasztalati és tudástárat a lakosság sportolására szolgáló legjobb európai mintákból, hogy kiépítsen egy európai városi hálózatrendszert a szabadidősportban dolgozóknak, hogy mindezek segítségével hozzájáruljon az európai városok EU rendelkezéseinek alkalmazásához. A Wiesbaden-i esemény támogatója volt a német állam Belügy- és Sportminisztériuma, valamint Wiesbaden városa.
             
A találkozónak voltak megfigyelő képviselői, így Liverpool, mint az úttörő városok egyike a témában, de jelen volt Törökország, Omán és Makaó egyaránt.
Résztvevő szabadidősport szervezetek: Sport for All Association (Bulgária), Gerlev Physical Education & Sports Academy (Dánia), National Olympic Committee & Sports Confederation (Dánia), Sport for All Association (Finnország), Magyar Szabadidősport Szövetség, Sport for All Association (Lettország), Institute for Sport & Physical Activities (Hollandia), Ministry of Sport and Tourism (Lengyelország), Institute of Sport and Youth (Portugália), Cultural and Scientific Association of Tourism, Leisure and Sport Studies (Spanyolország)
Résztvevő városok: Varna (Bulgária), Slagelse (Dánia), Tampere (Finnország), Wiesbaden (Németország), Győr (Magyarország), Jurmala (Lettország), Enschede (Hollandia), Lublin (Lengyelország), Guimarães (Portugália), és a Cáceres (Spanyolország)
A "SportCityNet" projekt a lakosság életminőségének javítására, testmozgásának tudatos növelésére törekszik Európa szerte, a résztvevő szervezetek, városok programjain keresztül. A projekt résztvevői folyamatos együttműködéssel, a legjobb példák megosztásával, a lehetőségek alkalmazhatóságának számbavételével egy európai szintű szabadidősport eseményt terveznek létrehozni, ami a maga nevében is egy egyedülálló lesz.
A projekt következő találkozójáig sok feladat vár a résztvevő szervezetek, városok képviselőire. Az eredményt mindenki bizakodóan várja, a projekt 2014. márciusában zárul le.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum