Kanyó Dénes harmadik Világjátékok-szereplésére készül, és egyre jobb formában van. Világbajnok búvárúszónk számára így a Kihívás Napi mozgás nem mondható megterhelőnek, hiszen átlagosan napi három edzéssel tökéletesíti technikáját, és fejleszti erőnlétét. Kanyó azonban semmiképp sem maradna ki egy egyedi Kihívás Napi sporttevékenységből, ezért egyesületével, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubbal kitalálták, hogy a Maty-éri kajak-kenu pályán, uszonnyal a lábukon kajakot, vagy egy kenut fognak tolni.

 

„A Caliban megrendezendő Világjátékok számomra az év főversenye minden edzést annak rendelek alá. Kőkemény tréningeket vezénylek magamnak, mivel saját magam edzője vagyok, de mindez nem jelenti azt, hogy kimaradnék egy Kihívás Napi őrületből” – mondta Kanyó.

A Kihívás Napja május 22-én lesz. Az esemény 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági és szabadidősportos megmozdulása. Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 48 millió percnyi testmozgást végeztek, idén az 50 millió perc teljesítése a cél.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

 

 

Bővebb információ: http://www.kihivasnapja.hu

 

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu