A múlt hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat véleményét figyelembe véve a szervező Budapest Sportiroda elhalasztotta a 4. Velencei Tóúszás megrendezését. Azonban erre a hétvégére, augusztus 17-ére szintén az OMSZ egyetértésével vízre szállhatnak a versenyzők.

 

Három táv közül választhatnak idén is a résztvevők. Az 1500 méteres távot azoknak ajánlja a szervező Budapest Sportiroda - BSI, akik csak kedvtelésből szoktak természetes vízben úszni, míg a gyakorlottabbakat a 3000 méteres táv várja. A nádasok és kis szigetek között kanyargó, különleges útvonal végig biztosított, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

 

A gárdonyi Sport Beach zöldövezeti strandja ad otthont az egész napos nyári családi programnak, ahol a nézők akár a vízből is szurkolhatnak! Az 500 méteres családi távra akár nevezhetnek is!

 

Azoknak, akik az úszáson kívül kerékpározni és egy kicsit túrázni is szeretnének, kiváló alkalom a Velence-tavi Túra Triatlon. A nevezők három távon is kipróbálhatják magukat, attól függően, hogy a családi, rövid vagy a hosszú távú úszásra neveznek. Ezt követően még mindenkire 6,8 kilométer gyaloglás, és két szakaszban 13,2 és 15,5 kilométer kerékpározás vár.

 

Helyszín: Gárdony, Sport Beach

 

Program:

9:00-15:00: Rajt folyamatos indítással

9:00-11:00:Túra Triatlon úszását 11:00-ig be kell fejezni, hogy kerékpárral el lehessen indulni

16.00: Az esemény vége