Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Debrecenbe mennek a Bátor Táborosok

Magyarország legnagyobb jótékonysági futóközössége egy napra Debrecenbe költözik! Március 16-án, szombaton 11 órától a Debreceni Sportcentrum és Sportiskolában Bátor Táboros futóedzés és közös játékok lesznek. Az eseményen bárki részt vehet, aki szabad levegőre, mozgásra, tavaszi hangulatra, jó társaságra vágyik!

A programból:

- Közös játékok – a Bátor Táborban honos játékok

- Futóedzés – Szilágyi László edző (Nike Futóklub) vezetésével

- „Családi kör” – családi futás lufival, lufiért

 A Bátor Táboros futók évről évre a versenyeken a súlyos beteg gyermekeknek és családjaiknak gyógyító, megerősítő élményterápiára gyűjtenek.

Bővebb információk: http://www.facebook.com/events/264636393671093/

0 Tovább

Indul a Maratonman-sorozat

Április második hétvégéjén nagyszabású maratoni futóversenyt rendeznek Balatonfüreden. Az esemény a Maratonman-sorozat első állomása lesz. A festői szépségű üdülőhelyen a Vitorlás tér lesz a központi helyszín, de a futók érintik – többek között – a Tagore sétányt is.

„Első Maratonman versenyünkön nagyon oda fogjuk tenni magunkat, mindent megteszünk azért, hogy a nevezők és kísérőik a lehető legjobb körülmények között fussanak és szurkoljanak” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

A prémium kategóriás megmérettetésen a szervezők gondoskodnak a kiváló minőségű frissítőkről is, így segítve a versenyzőket abban, hogy valóban a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. A célbaérést követően finom ételekkel és szórakoztató programokkal teszik felejthetetlen élménnyé ezt a napot.

„A nevezési díjak tartalmazzák a versenyzők komplett frissítését! Minden olyan kiegészítőt megtalálnak a frissítő asztalokon, amelyek segítik a célba érkezést, például energiaszelet, gél, magnézium, izotóniás ital és műzliszelet. A célban érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket” – tette hozzá Zelcsényi.

 És hogy kiknek szól a Maratonman? Azoknak, akik imádnak futni! Mindazoknak, akik úgy állnak a futáshoz, hogy a célig nincs megállás. A versenyen egykori élsportolókkal is találkozhatnak majd a résztvevők.

 Az eseménysorozat következő állomása a II. Balatonman Triatlon Fesztivál lesz, azt is Balatonfüreden tartják, június 15-én.

 További információkat a futássorozat honlapján, a www.maratonman.hu oldalon lehet olvasni.

0 Tovább

Monspart: Mindenkinek szüksége van arra, hogy edzésben tartsa a szívét!

Monspart Sarolta szerint szükséges lenne, hogy ne csak Sport Nemzet legyünk, hanem sportoló nemzet is! Ezért a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mindenkit arra sarkall, hogy sosem késő elkezdeni a testedzést, a sportolást!

„Vannak olyan karcsú alkatúak, akik azt hiszik, hogy nekik nem szükséges mozogniuk. Tévednek. A szívét, azaz a ’motort’ mindenkinek edzésben kell tartania! Kezdésnek nézzünk egy első edzést: például ma, még világosban vagy vacsora után egy órával este sietősen járjunk egy félórát. A lábunk futna, de mi csak gyalogolunk. Egyedül vagy társsal, emberrel vagy kutyával. Aztán ugyanez holnap. A héten négyszer. A második héten lehet már az első 10 perc gyaloglás után 20 dupla futólépés, majd gyaloglás és újra futás. Az ’ötször 20 dupla’ edzéstervvel lehet kezdeni az új életmód sportos mindennapjait” – nyilatkozta a tőle megszokott vehemenciával a sportvezető, aki a Magyar Szabadidősport Szövetség, alelnöke is egyben.

A szövetség egyébként idén is megrendezi a hagyományos konferenciáját. „Idén 22. alkalommal lesz konferencia. A március 8. és 10. közötti velencei eseményen – többek között – a magyar szabadidősportban 2013-ban elvégzendő feladatok és a kitörési lehetőségek kerülnek terítékre”- mondta Monspart Sarolta.

 

0 Tovább

A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség budapesti tanácskozása

Budapesten tartotta a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) a „jó kormányzás a szabadidősport terén” elnevezésű, a sport szervezésével, szervezetirányítással, a források és támogatások felhasználásával foglalkozó munkaprogramjának nemzetközi tanácskozását.

A tanácskozást dr. Radák Zsolt a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kar (TF) dékánja valamint Szekeres Pál az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára nyitották meg.

A budapesti több napos munkában hazánk képviseletében felkért előadóként részt vett a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Monspart Sarolta, és a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára Salga Péter, továbbá résztvevőként két munkatársa: Horváth Rita és Kutenics Judit.

A budapesti szervezést a TF részéről dr. Farkas Judit koordinálta.

A munkaprogram teljes körű programjában hazánkat Vass Henriett a MOB szabadidősport koordinátora képviselte, aki tapasztalatait ekként foglalta össze:

A három alkalommal megrendezett tréning sok tapasztalatot, új gondolatot, különböző szervezetek gyakorlatát sorakoztatta fel. Segített a szervezetek vezetőivel felvenni a kapcsolatot és a további együttműködés alapjait megteremteni.”

„Meglepetéssel olvastam a tanácskozás egyik főüzenetét: a „jó kormányzás” az alulról építkező sportszervezetekben, de a 3 napos program során egyre érdekesebb, izgalmasabb, érthetőbb és tanulságokat adó téma lett, mondta Monspart Sarolta. A „jó kormányzás”, tartalmi helyessége révén, fontos lenne Nálunk is, de a társadalmi változás lassú folyamat, s a volt „szovjet régióban” így Magyarországon is, a politika ma is még túlzottan rátelepszik a társadalmi életre. Kicsit ki is sajátítja, amint korábban is, nem hogy teret teremtene, segítené a civil szektor fejlődését. Látható a sportban is, hiszen egyetlen sportszervezetbe központosították a civil sportélet irányítását, forrásait.

Itthon, ma még nem jelentős „tömegek” tudnak csak saját pénzből sportolni, a legtöbbjüknél még a belső, egyéni „kényszer” sincs meg a rendszeres sportolás életmódba iktatásához. A lakosság 10 %-a azaz kb. egy millió ember sportol kellő mennyiségben. Közülük közel 300.000 igazolt sportoló, amelynek nagyobb fele labdarúgó. A lakosság fele, a nők pedig alig képviseltetik magukat e-számban. A fennmaradó 700.000 magyar ember leginkább teniszezik, táncol, fut, kerékpározik, fitneszterembe jár, valamelyik harcművészet képviselője, gyalogol, Nordic Walking gyalogol, télen síel. Saját pénzen, általában minimális állami támogatás nélkül!

Segítség szükséges, a jó kormányzásra nagyon nagy lenne az igény itthon is, mint az EU sok más országában, ahogy az előadásokból is hallottuk: például Spanyolországban, Angliában, Írországban és Németországban. A „jó kormányzás” az anyagi támogatás mellett mindenhol biztosítja az átláthatóságot az alulról építkező sportszervezetek számára, a vezetői potenciálfejlesztést, mindezt természetesen utókövetéssel, ellenőrzéssel.

A tanultak alapján kellene:

-        sok-sok lakossági igény az alulról jövő sportszervezetek létrehozására,

-        az állam segítsége is - ma még – a kialakításhoz és működéshez, 

-        majd az átláthatóság biztosítása a jó – helyi, járási, megyei, országos - sportvezetés segítségével,

-        s végül a sportszervezetek, a sportolók létszámának növekedése országosan.” fejezte be Monspart Sarolta

Az uniós pénzből támogatott rendezvényen jelen volt Mogens Kirkeby, az ISCA elnöke is, akivel a Magyar Szabadidősport Szövetség vezetői tárgyaltak a hazai szabadidősport helyzetéről, és a további együttműködésről.

Salga Péter

0 Tovább

Évértékelő a szabadidősportosoknál

A Magyar Sport Házában értékelte az idei esztendő történéseit és elemezte a várható folyamatokat és azok hatásait a Magyar Szabadidősport Szövetség közgyűlése. Megállapította, hogy a sportigazgatásban történtek kedvező, jövőbe mutató változások, de a lakosság rendszeres sportolásához szükséges feltételek 2012-ben összességében romlottak. A tendencia megfordítása egyúttal kijelölte a jövő évi feladatokat is.

A fórum jóváhagyta a 2013. évi szövetségi költségvetést.

Elismerések a szabadidősportban

A Magyar Szabadidősport Szövetség évről-évre, a „mindenki sportja” területén tevékenykedő önkéntesek, sportszervezők és sportvezetők legkiemelkedőbbjeinek elismerésével motiválja a szektorban dolgozókat.

A szabadidősport területén végzett kiemelkedő munkájukért, állhatatos szervezési- és népszerűsítési törekvéseik elismeréseként, a Magyar Szabadidősport Szövetség Elnöksége idén

dr. Kecsmárik Lászlónénak

a Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Szolnok Városi Szabadidősport Szövetség tagjának, és

Pántos Jánosnak,

Horvátzsidány sportélete vezetőjének munkásságát ismerte el a Lakosság Sportjáért emlékplakettet adományozásával.

A testület a jövő évi feladatok ismeretében módosította a Magyar Szabadidősport Szövetség alapszabályát. A hazai szabadidősport élet meghatározó szervezete a jövőben olyan belső szervezet átalakítást tervez, amellyel lehetővé válik, hogy minden, a szabadidősportért felelősséget érző szervezet tagként vehessen részt a magyar lakosság egészséges életmódjának alakításában.

0 Tovább

Több ezren gyalogoltak

Már az eddig megérkezett beszámolók alapján is biztos, hogy sok ezren gyalogoltak és nordic walkingoztak országszerte 2012. október 6-7-én a Világ Gyalogló Napja (World Walking Day) alkalmából. A szabadidősport világszervezete programjában már évek óta szerepel a World Walking Day, melynek hazai változata a Világ Gyalogló Nap. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával a Magyar Szabadidősport Szövetség – idén már tizennegyedik alkalommal koordinálta és bonyolította a rendezvényt, magukat az események szervezését a helyi szervezők végezték.

A gyönyörű idő, a kellemes városi vagy természeti környezet, egy ismeretlen hely felfedezése vagy akár egy kedves társaság, mind kiváló indok volt arra, hogy kényelmes gyaloglócipőt húzzunk és sétáljunk a friss levegőn. Azok, akik a városi sétát választották, kicsit másképp nézhettek körül lakóhelyük vagy éppen az ismeretlen környék jellegzetességein, útba ejthettek egy-egy nevezetes parkot, de a vízparton vagy erdőben gyaloglók is emlékezetes túrát tudhattak magukénak, kihasználva az őszi kellemes napsütéssel töltött gyaloglást. Szövetségünk felhívására ebben az évben 18 megyéből, valamint Budapestről érkeztek nevezések ezek alapján közel 120 helyszínen bonyolítottak a helyi sajátosságoknak és látnivalóknak megfelelően 5-10 km hosszú gyalog- és nordic walking túrákat, valamint nagyobb távú teljesítménytúrákat. A szervezők szinte mindenhol gondoskodtak érdekes és hasznos kiegészítő programokról (sportfesztivál, egészségfesztivál, szüreti sokadalom, sportverseny, tombolasorsolás, az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatók, fittségi mérések), így téve még emlékezetesebbé ezt a napot az egészségesebb életmód mellett szavazóknak. A Magyar Szabadidősport Szövetség például nordic walking-os városnézésre hívta a résztvevőket a budapesti Duna partra. A résztvevők teljesítményük ellenőrzéséhez egy-egy lépésszámlálót és az esemény logójával ellátott pólót kaptak ajándékba. Más helyszíneken is osztottak ajándék- és emléktárgyakat a célba érkezők között, egyes helyszíneken pedig tombolasorsoláson nyerhettek a szerencsések. Mivel a gyaloglás különösebb anyagi ráfordítást nem igényel, bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető. Ezért is érdemes mindent el kell követni azért, hogy a Világ Gyalogló Nap népszerűsége és ismertsége tovább növekedjen, ezáltal minél több ember életének meghatározó részévé válhasson a mindennapi testedzés. Így ezzel is hozzá lehet járulni ahhoz, hogy a magyar lakosság a szabadidő egészséges és hasznos eltöltése tekintetében is felzárkózzon az EU szabadidősport kultúrájához.

0 Tovább

Hölgyinvázió a Millenárison – olimpikonjaink társaságában több ezren sportoltak

Hölgyek ezrei lepték el vasárnap a budapesti Millenáris Parkot. Nagy sikerrel rendezték meg ugyanis a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált. A Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományos őszi rendezvényén immár 14. alkalommal sportolhattak a hölgyek. Magyarország egyik legnívósabb szabadidősportos megmozdulásán több londoni olimpikonunk is részt vett. Többek között a vívó olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a többszörös olimpiai aranyérmes, Londonban ezüstérmet szerző Kammerer Zoltán (kajak), Marosi Ádám (olimpiai bronzérmes öttusázó), valamint a Simon Béla, Széll Domonkos evezőspáros látogatott ki az eseményre.

Az olimpikonok egyet értettek abban, hogy az ilyen szabadidősportos rendezvényekre nagy szükség van, hiszen mint Kammerer fogalmazott: a versenysporttal kiegészülve ezeknek az akcióknak az az üzenete, hogy minél többen sportoljanak, és előbb-utóbb kevesebben lesznek az orvosi várótermekben. „Nagyon jó érzés ennyi sportoló hölgyet látni. Ahhoz, hogy egészségesebbek legyenek a magyarok, ahhoz elengedhetetlen a nők ilyen szintű rendszeres ’átmozgatása’. Örülök, hogy itt lehettem” – mondta Kammerer Zoltán.

Szilágyi Áront valósággal megrohamozták a Millenáris Parkban. Az újdonsült vívó olimpiai bajnok elmondta, jól viseli a népszerűséget. „Öröm nézni, hogy a meleg ellenére milyen sokan választották a sportolást ma. Sok élménybeszámolóra hívnak, de egyelőre jól állom a sarat. Jó érzés, hogy ilyen sokan kíváncsiak rám” – nyilatkozta Szilágyi.

Salga Péter főszervező szerint a Sportolj párban! jelmondat telitalálat volt. Lányok, asszonyok ezrei mozogtak. „Több mint 80 sportágba, illetve mozgásformába lehetett belekóstolni. A testébresztő rendezvénysorozat részeként a Millenárison az olimpikonok és hétköznapi hősök oszthatták meg sportolással kapcsolatos motiváló gondolataikat a Töltsd meg lélekkel! üzenőfalon. Idén először a hagyományos sportágak mellett az Xbox 360 Kinect mozgásérzékelős sportjátékait is kipróbálhatták az érdeklődők.”

A több száz motiváló üzenet a facebook.com/testebreszto oldalon nézhető meg.

0 Tovább

Szilágyi Áron, Kammerer Zoltán és Marosi Ádám ott lesz a Millenárison

Több ezer hölgy, valamint több londoni olimpiai bajnok részvételével vasárnap ismét megrendezik a XIV. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált.

A Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint – többek között – a vívó olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a londoni játékokon ezüstérmet szerző kajakos Kammerer Zoltán (kajak), valamint az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádám (öttusa) is ott lesz a budapesti Millenáris Parkban. Az eseményen való részvétel díjmentes, és délelőtt 10-órától 17 óráig tart.

A hagyományos sportágakon és mozgásformákon túl a hölgyek az Xbox 360 Kinect mozgásérzékelős sportjátékait is kipróbálhatják.

Az idei mozgásfesztivál jelmondata: Sportolj párban!

Ezért szólj a barátnődnek, anyukádnak, nővérednek, leányodnak, menyednek, kolléganődnek... és gyertek el a fesztiválra, "sportoljatok párban"!   

Fotó: DigiSport

0 Tovább

Londoni sztárok a XIV. Testébresztő Női Mozgásfesztiválon!

A londoni nyári játékokon eredményesen szerepelt magyar olimpiai csapatból többen is részt vesznek a XIV. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválon. A Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományos sportfesztiválját idén is a budapesti Millenáris Parkban rendezik szeptember 2-án, vasárnap. A délelőtt 10-től délután 5-ig tartó esemény díjmentes, a fővédnök pedig Monspart Sarolta MOB-alelnök lesz, de a londoni olimpikonokon kívül több korábbi ötkarikás aranyérmes – köztük Kovács Antal, Barcelona cselgáncs olimpiai bajnoka – is ott lesz.

Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára elmondta, az idei fesztivál jelszava a „Sportolj párban!”, de aki esetleg egyedül tud megjelenni, az sem gond, mert számtalan mozgásformába belekóstolhatnak az érdeklődők. „Közel 84 sportolási lehetőség lesz a Millenárison. A hagyományosnak mondható sportágaktól kezdve az xboxos játékokig mindent ingyenesen kipróbálhatnak” – mondta a sportvezető. 

Sportolj párban!

Ezért szólj a barátnődnek, anyukádnak, nővérednek, kolléganődnek... és gyertek el a fesztiválra, "sportoljatok párban"!

0 Tovább

Sportolj párban! Sport, mozgás, szórakozás, egészségmegőrzés egy helyen

Coca-Cola Testébresztő XIV. Női Mozgásfesztivál

 Szeptember 2-án, vasárnap, a Magyar Szabadidősport Szövetség újra megrendezi a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált. Az eseményen délelőtt 10-től délután 5-ig ötleteket, segítséget, motivációt kaphatnak a hölgyek a megfelelő életmód kialakításához, a kinek-kinek tetsző mozgásforma megtalálásához.

A Millenárison tartandó szabadidősportos rendezvény fővédnöke Monspart Sarolta MOB-alelnök lesz.

Az idei jelszó: Sportolj párban!

Ezért szólj a barátnődnek, anyukádnak, nővérednek, kolléganődnek... és gyertek el a fesztiválra, "sportoljatok párban"!

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum