A Magyar Sport Házában értékelte az idei esztendő történéseit és elemezte a várható folyamatokat és azok hatásait a Magyar Szabadidősport Szövetség közgyűlése. Megállapította, hogy a sportigazgatásban történtek kedvező, jövőbe mutató változások, de a lakosság rendszeres sportolásához szükséges feltételek 2012-ben összességében romlottak. A tendencia megfordítása egyúttal kijelölte a jövő évi feladatokat is.

A fórum jóváhagyta a 2013. évi szövetségi költségvetést.

Elismerések a szabadidősportban

A Magyar Szabadidősport Szövetség évről-évre, a „mindenki sportja” területén tevékenykedő önkéntesek, sportszervezők és sportvezetők legkiemelkedőbbjeinek elismerésével motiválja a szektorban dolgozókat.

A szabadidősport területén végzett kiemelkedő munkájukért, állhatatos szervezési- és népszerűsítési törekvéseik elismeréseként, a Magyar Szabadidősport Szövetség Elnöksége idén

dr. Kecsmárik Lászlónénak

a Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Szolnok Városi Szabadidősport Szövetség tagjának, és

Pántos Jánosnak,

Horvátzsidány sportélete vezetőjének munkásságát ismerte el a Lakosság Sportjáért emlékplakettet adományozásával.

A testület a jövő évi feladatok ismeretében módosította a Magyar Szabadidősport Szövetség alapszabályát. A hazai szabadidősport élet meghatározó szervezete a jövőben olyan belső szervezet átalakítást tervez, amellyel lehetővé válik, hogy minden, a szabadidősportért felelősséget érző szervezet tagként vehessen részt a magyar lakosság egészséges életmódjának alakításában.