Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sporttörténelmi kick-box Eb lesz Győrben augusztusban

Éppen egy hónap múlva kezdődik a győri Audi Arénában az idei utánpótlás kick-box Európa-bajnokság, amelyet augusztus 26. és 31. között rendeznek meg. A verseny – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly elismert kick-box világszövetség – a WAKO története eddigi legnagyobb korosztályos kontinensviadalának ígérkezik: mintegy 2000 fiatal sportoló indulása várható. A magyaroktól a nemzetek versenyében az első háromba kerülést várja a szakvezetés – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 



A két évvel ezelőtti, szkopjei Európa-bajnokságon a sportág közel 1400 tehetsége lépett tatamira és szállt ringbe, ezzel szemben Győrben 35-40 ország 2000 kick-boxosára és 3000 feletti nevezésre számít a verseny főszervezője, Király István. A sportvezető, akit májusban az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe elnökévé választottak, elmondta: különlegesség az is, hogy most először mutatkozik be világversenyen a gyermek korosztály, hiszen a pointfighting szabályrendszerben már a 7-9 évesek is küzdhetnek majd.

Az utánpótlás Eb-n a gyermekeken kívül kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korosztályú versenyzők indulhatnak. A két évvel ezelőtti, budapesti felnőtt világbajnoksághoz hasonlóan Győrben is ott lesz a sportág mind a hét szabályrendszere. Vagyis a küzdelmi szakágakban – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick és K1 –, valamint formagyakorlatban is avatnak bajnokokat. A kontinensviadalt nyolc tatamin és három ringben bonyolítják le hat napon keresztül, hétfőtől szombatig az Audi Arénában.

A szabályok szerint az egyes súlycsoportokban országonként két sportoló nevezhető, ennek köszönhetően hatalmas, több mint 150 fős magyar válogatottat állít csatasorba a hazai szövetség.

"Kvalifikációs sorozat alapján alakult ki, hogy kik képviselhetik a magyar színeket az utánpótlás Eb-n" – számolt be Király István, aki a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke is egyúttal. – "A minél tökéletesebb felkészülés érdekében valamennyi szakágnak lesz központi edzőtábora a válogatott szakvezetők irányításával. Mi magunkat az éremtáblázat első három helyének egyikére várjuk, nem engedhetjük meg, hogy kisebb célokkal álljunk az Európa-bajnokság elé. Tudom, hogy ez kemény feladat, de a srácok is keményen dolgoznak."

A sportvezető arra is kitért, hogy a szervezés során az EMMI-től és Győr városától is rengeteg segítséget kaptak. A fővédnökök között pedig olyan rangos személyiségeket tudhatnak, mint Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

0 Tovább

Címvédésre készül a kick-box világbajnok Rákóczi Renáta

Rövid nyári pihenése után gőzerővel készül szeptemberi címmérkőzésére a Titán SE klasszisa. A profi kick-box világbajnoki övet tavaly elnyert Rákóczi Renáta hamarosan ismét 12 menetes meccsen bizonyíthat, az év végéig pedig további két profi gálán szeretne győzni. A tavasszal az Exatlon Hungary című tévés sportreality-ben is szerepelt kick-boxos a szabadidejét is aktívan tölti: épp egy formabontó, kutyás akadályfutó verseny szervezésében segédkezik.

A májusi világkupa óta minden erejével a címvédésre gyúr a számtalan amatőr bajnoki elsőséggel és a WAKO kick-box világszervezet profi világbajnoki övével is büszkélkedő Rákóczi Renáta. A ringes szabályrendszerek legjobb magyar női versenyzőjének tartott sportoló szeptemberi ellenfelét meghívásos alapon választják majd ki a világranglista élvonalából, és bár a személye még nem eldöntött, a címvédő mindenképpen kemény összecsapásra számít.

 „Az jár a fejünkben, hogy visszahívjuk a norvég Kristin Vollstadtot, aki ellen megszereztem tavaly a világbajnoki övet. Ők nagyon szeretnének egy visszavágót, és én sem vetem el az ötletet, mert erős ellenfél, és ha újra legyőzném, nyomatékosítanám, hogy jó helyen van nálam a profi cím. Mivel tavaly óta már tudom, mennyi lemondással jár ez a felkészülés, mentálisan kicsit többet kell most érte dolgoznom, de kitartó leszek, mint mindig” – ígérte Rákóczi Renáta.

A 32 éves kick-boxos idén további két profi megmérettetéssel számol: novemberben egy magyar-japán K1-es találkozóra kaphat meghívást, decemberben pedig a profi Európa-bajnoki címért is harcba száll a tervek szerint. Mindazonáltal az edzések közötti időt is a mozgásnak szenteli, mostanában a kutyás futást népszerűsíti egy szeptember végi amatőr verseny apropóján.

Nagyon szeretem az állatokat és futni is szoktam a két kutyámmal, nemrég pedig megkeresett az Akela Kutyaiskola azzal, hogy mi lenne, ha az exatlonos élményeimet velük együttműködve kamatoztatnám. Most azon dolgozunk, hogy a helyszínül szolgáló motocross pályára olyan plusz ügyességi feladatokat találjunk ki, amit mindenki teljesíteni tud. Szerintem ez remek program lesz azoknak is, akik csak mozogni szeretnének egyet a kutyájukkal, és azoknak is, akik versenyeznének, hiszen mindenkinek követhető lesz az időeredménye.”

Juhász Gábor tanítványa május óta a tapasztalat átadásának klasszikus formáját is gyakorolja: heti két alkalommal edz egy 10-12 éves gyerekekből álló kezdő csoportot. Mint mondja, nagy álma válik ezzel valóra, hiszen továbbadhatja a kick-box azon fortélyait, amiket ő is a mesterétől tanult.

„Sok örömöm van ezekben a gyerekekben, mert ugyan csak két hónapja dolgozom velük, de már látom rajtuk a fejlődést, és klassz érzés, hogy anélkül is a maximumot hozzák ki magukból, hogy én hajtanám őket. Nem is szeretnék szigorú edző lenni” – fogalmazott a később edzői karriert tervező profi kick-box világbajnok.

0 Tovább

Remekeltek a magyar hölgyek a kick-box világkupán

Öt első, egy második és hat harmadik helyezést szereztek a magyarok a WAKO kick-box világszervezet Riminiben megrendezett világkupáján. A 42 ország közel 1400 sportolóját felvonultató világversenyen valamennyi aranyérmünket a nők szerezték: egyéniben Nagy Henrietta duplázott, a két Busa-nővér közül Andrea és Gabriella is felállhatott a dobogó tetejére és a pointfightingos kétfős női csapat is diadalmaskodott – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


Egy hónappal a nagysikerű budapesti kick-box világkupát követően a vk-sorozat olaszországi – létszámában a magyar viadalt megközelítő – állomásán léptek tatamira és szálltak ringbe legjobbjaink.


A pointfighting szabályrendszerben Nagy Henrietta megnyerte saját, 70 kg-os súlycsoportját, majd a nehézsúlyúak között sem talált legyőzőre. Busa Andrea a 60 kilóban a bronzéremig jutott, viszont négy győztes küzdelemmel sikerült megnyernie a legnagyobb presztízsű versenyszámot, a Grand Championnak nevezett nyílt kategóriát, ahová súlycsoportoktól függetlenül bárki nevezhetett.

Az egyéni sikerek mellett a csepeli Halker-Király Team képviseletében a Busa Andrea és Nagy Henrietta alkotta magyar duó nyerte a nők kétfős csapat versenyszámát is.


A ringben kiütésre menő full-contact szabályrendszerben Busa Gabriella a nők 52 kg-os mezőnyében előbb 3-0-ra verte a lengyel Lewandowskát, majd 2-1-es pontozással jobbnak bizonyult a norvég Bergnél is, ezzel ő is aranyérmet szerzett.

Kick-box világkupa, Rimini, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
84 kg: 3. Veres Alex
Kétfős csapat: 2. Halker-Király Team
Nők:
60 kg: 3. Busa Andrea
70 kg: 1. Nagy Henrietta
+70 kg: 1. Nagy Henrietta
Grand Champion: 1. Busa Andrea
Kétfős csapat: 1. Halker-Király Team

Kick-light:
Férfiak:
Kétfős csapat:
+74 kg: 3. Contact Kick-box és Thai-box Egyesület
Nők:
Kétfős csapat: 3. Halker-Király Team

Full-contact:
Nők:
52 kg: 1. Busa Gabriella

Zenés formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív fegyveres: 3. Puravecz Péter
Akrobatikus: 3. Brebovszky Zoltán

0 Tovább

A kick-box célja az Európa Játékokra kerülés

Az Európai Olimpiai Bizottság elnöke személyesen gratulált Király Istvánnak ahhoz, hogy májusban megválasztották a kick-box sportág európai vezetőjének, a WAKO Europe elnökének. A kinevezést követően a szlovén Janez Kocijancic meghívta magához Ljubljanába a magyar sportvezetőt, ahol sok sikert kívánt a tavaly év vége óta a NOB által is elismert sportágnak. A megbeszélést követően Király István kijelentette: reális cél, hogy a kick-box ott legyen a 2023-as Európa Játékokon – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


"Nagyon jó érzés, hogy ilyen komoly figyelem övezi ezt a magyar sportdiplomáciai sikert. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár levélben gratulált és hatalmas eredménynek nevezte a magyar kick-box és a magyar sport számára egyaránt, most pedig az Európai Olimpiai Bizottság szlovén elnöke hívott meg és biztosított a támogatásáról. Ez egy bemutatkozó látogatás volt azután, hogy a sportágunk nemrég bekerült az olimpiai családba. Kocijancic úrral arról is beszéltünk, hogy mostantól együtt dolgozunk a kick-box előmenetelén" – számolt be a találkozóról Király István.

A megbeszélésen szóba került, hogy a sportág jövője szempontjából fontos állomás lehet a négyévente sorra kerülő Európa Játékok programjába kerülés. Kifejezetten előnyös a kick-box számára, hogy a most júniusi minszki multisport-eseményt követően 2023-ban Krakkó lesz a házigazda – hangsúlyozta Király István.

"Lengyelországban a sportág roppant népszerű és az ottani kick-box szövetség nagyon erős, ami bizakodással tölt el bennünket, és hiszünk abban, hogy ott lehetünk majd Krakkóban."

Az új európai elnök – aki egyben a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke is – hozzátette: a magyar szövetség szeretné vendégül látni Janez Kocijancicot a nyár végén Győrben. Augusztus 26. és 31. között ugyanis hazánk rendezi a 18 év alatti korosztály nagyszabású utánpótlás kick-box Európa-bajnokságát, amelyen várhatóan több ezer fiatal reménység küzd majd meg egymással.

0 Tovább

Tizenkét magyar arany a budapesti kick-box világkupán

Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést. A vk nagy sportdiplomáciai sikert is hozott: Király István lett a sportág európai szövetségének elnöke – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A tatamin zajló, félerős technikákat engedélyező szabályrendszerek közül a pointfightingban a Halker-Király Team jóvoltából magyar győzelem született a csapat versenyszámban. Light-contactban – szintén a csepeli klub révén – további két csapataranynak örülhettek a magyarok, míg egyéniben Busa Andrea lett első. Remekeltek a kick-light hazai legjobbjai: Debre Bence, Vida Balázs, Nagy Rita és Boros Petra valamennyien megnyerték súlycsoportjukat.

 

A ringben kiütésre menő szakágakban is állhattak magyarok a dobogó legfelső fokára. Full-contactban a 91 kg-os Baros Tamás diadalmaskodott. A K1 63.5 kilós súlycsoportjában a 2017-es budapesti vb-n győztes Habash Antoine ezúttal is ellenállhatatlan volt: három nap alatt négy győztes csatával érdemelte ki az aranyérmet.

 

A vártnál jobban szerepeltek a formagyakorlatban indult magyarok. Közülük a szakág vezetésével tavaly megbízott Puravecz Péter két elsőséget – és mellette egy harmadik helyezést – is elkönyvelhetett.

„A minden eddigit felülmúló létszám ellenére is sikerült magas színvonalon levezényelnünk a világkupát, amiben a visszajelzések is megerősítettek” – értékelt Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. – „Versenyzőink is kitettek magukért, örömteli, hogy a hagyományosan erős számainknak számító tatamis szabályrendszerek mellett a ringben és formagyakorlatban is sikerült aranyakat nyernünk. Az pedig, hogy a szövetségünk alelnöke, Király István lett az európai szervezet vezetője, még tovább erősítheti a magyar kick-boxot.”

A vk éremtáblázatán Magyarország végzett az élen, megelőzve Ukrajnát és Olaszországot.

25. Magyar Kick-box Világkupa, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak: 
57 kg: 3. Cselovszki Patrik
79 kg: 3. Veres Alex
+94 kg. 2. Csikós Péter
Nők: 
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 2. Busa Andrea

Grand Champion: 2 Busa Andrea

Csapat: 1. Halker-Király Team     

 

Light-contact:

Férfiak:

57 kg: 3. Didenko Alexander

63 kg: 3. Mádi Bálint

74 kg: 3. Zsarkó Dániel Péter

79 kg: 3. Virág András

94 kg: 2. Szachán Bolivár, 3. Tápai Dávid Tamás

+94 kg: 2. Vida Balázs, 3. Vida Ádám és Balassa Tibor

Csapat:

74 kg felettiek: 1. Halker-Király Team

Nők:

50 kg: 3. Bécsi Nikolett

55 kg: 3. Gremen Petra

60 kg: 1. Busa Andrea, 3. Nagy Rita

65 kg: 3. Fülöp Eszter

70 kg: 3. Lukács Anett

Csapat: 1. Halker-Király Team, 3. ZMKBA-Combat

 

Kick-light:

Férfiak:

57 kg: 2. Didenko Alexander, 3. Oláh Bence és Mozsonyi Dániel

63 kg: 3. Mádi Bálint

69 kg: 1. Debre Bence, 3. Hammer Martin

79 kg: 3. Veres Alex és Szmolek Emánuel

84 kg: 3. Szmolek Emánuel

89 kg: 3. Kondor Sándor és Leisz Attila

94 kg: 2. Igaz Ramón, 3. Tápai Dávid Tamás és Szabó István

+94 kg: 1. Vida Balázs, 2. Vida Ádám

Nők:

55 kg: 2. Gremen Petra

60 kg: 2. Busa Andrea, 3. Nagy Rita

65 kg: 1. Nagy Rita, 3. Fülöp Eszter

70 kg: 3. Takács Viktória

+70 kg: 1 Boros Petra

 

Full-contact: 

Férfiak:

60 kg: 3. Benedek Dániel

75 kg: 2. Bárdosi Sándor

81 kg: 3. Magyar Gyula

91 kg: 1. Baros Tamás

Nők:

52 kg: 2. Busa Gabriella

60 kg: 2. Rákóczi Renáta

K1:

Férfiak:

63.5 kg: 1. Habash Antoine

81 kg: 3. Koncz Attila

91 kg: 3. Mihajlov Dávid

Nők:

52 kg: 3. Zsiga Melinda

+70 kg: 2. Pallás Zsimonetta
 

Formagyakorlat:

Férfiak:

Kreatív: 2. Friedl Flórián
Kreatív fegyverrel: 1. Puravecz Péter 
Zenés: 1. Puravecz Péter, 2. Schersing András, 3. Friedl Flórián

Zenés fegyverrel: 2. Schersing András, 3. Puravecz Péter

0 Tovább

A karatés Hárspataki Gábor olimpiai kvalifikációs érme

A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor az Isztambulban megrendezett olimpiai kvalifikációs karate versenyen. A 102(!) ország 1800 sportolójának részvételével lebonyolított viadalon az MTK versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban 190 induló között lett bronzérmes.

 



A hatalmas mezőnyben Hárspataki Gábor a selejtezők során öt nyertes küzdelemmel – sorrendben az azeri Ibrahimov, a macedón Iszmail, a belga Okimela, a török Oz és a horvát Martinac legyőzésével – bejutott a legjobb négy közé, ott azonban alulmaradt a korábbi világbajnok olasz Busa ellenében. A bronzmeccsen a tavalyi Eb-ezüstérmes magyar karatés ismét ellenállhatatlan volt: ellenfele, a belga Mahauden 12 másodperccel a csata vége előtt fel is adta a küzdelmet.

A magyar versenyző márciusban, a salzburgi olimpiai kvalifikációs tornán első lett, isztambuli sikerével pedig újabb lépést tett a nagy cél, a 2020-as tokiói ötkarikás részvétel felé. Az eredmény ugyanakkor biztató a minszki Európa Játékok előtt is, ahová Hárspataki Gábor – Tadissi Martiallal együtt – már korábban kivívta az indulás jogát.

Karate1 Series A, Isztambul, Hárspataki Gábor eredményei:

A 62 közé jutásért: Ibrahimov (azeri) 3-0
A 32 közé jutásért: -Iszmail (macedón) 2-0
A 16 közé jutásért: -Okimela (belga) 3-1
Nyolcaddöntő: -Oz (török) 4-3
Negyeddöntő: -Martinac (horvát) 1-0
Elődöntő: -Busa (olasz) 0-3
A 3. helyért: -Mahauden (belga) 8-0

0 Tovább

Remekeltünk formagyakorlatban a pesti kick-box vk-n

Több szakágban is szereztek érmeket a felnőtt magyar versenyzők a budapesti kick-box világkupa szombati napján. A verseny megnyitóján bejelentették, hogy Király István, a hazai szövetség alelnöke lett a sportág európai szövetségének első embere. A világkupa keretén belül ringbe lépett az elmúlt hónapokban a TV2 Exatlon vetélkedőjében országos népszerűséget szerzett három kick-boxos, Rákóczi Renáta, Jóni Máté és Murvai Lívia.

 

A vártnál jobb szereplést tudhatnak maguk mögött a formagyakorlatban indult magyarok. Közülük a szakág vezetésével tavaly megbízott Puravecz Péter két aranyérmet – és mellette egy bronzot – is nyert.

Küzdelemben a pointfighting szabályrendszer felnőtt súlycsoportjaiban ezúttal nem avattak magyar győztest. Az elmúlt időszakban remeklő Busa Andrea második, Veres Alex pedig harmadik lett. Méltóképpen helytállt a pénteken a veteránok mezőnyében két aranyérmet nyert korábbi klasszis Csikós Péter, aki bejutott a döntőbe.

Tavalyi eredményét megismételte a ringben Busa Gabriella, aki a kiütésre menő full-contactban ugyancsak ezüstéremmel zárta a világkupát.

A világkupa ünnepélyes megnyitóján az európai szövetség első embere, az ír Roy Baker bejelentette: a jövőben csak a WAKO világszövetség elnökeként kíván tevékenykedni, és gratulált a megválasztott új kontinentális vezetőnek, Király Istvánnak. Az eddig az alelnöki tisztséget betöltő magyar sportvezető köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt abban, hogy ilyen magas pozícióig juthatott, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: mindig a versenyzők érdekét kell szem előtt tartani.

 

A megnyitót követően kötelek közé léptek a közelmúltban a TV2 sport reality-jében szerepelt kiválóságok, akiknek küzdelmét több exatlonos társuk a lelátón szurkolta végig. Hármuk közül Rákóczi Renáta nemcsak bemutatót vívott, hanem meccse beszámított a világkupába is: a norvég Celik elleni győzelme pedig azt jelentette, hogy bejutott a női full-contact 60 kg-os súlycsoportjának döntőjébe.

25. Magyar Kick-box Világkupa, 2. nap, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak: 
57 kg: 3. Cselovszki Patrik
79 kg: 3. Veres Alex
+94 kg. 2. Csikós Péter
Nők: 
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 2. Busa Andrea

Full-contact: 

Nők:

52 kg: 2. Busa Gabriella

Formagyakorlat:

Férfiak:

Kreatív: 2. Friedl Flórián
Kreatív fegyverrel: 1. Puravecz Péter 
Zenés: 1. Puravecz Péter, 2. Schersing András, 3. Friedl Flórián

Zenés fegyverrel: 2. Schersing András, 3. Puravecz Péter

0 Tovább

Király István lett az európai kick-box szövetség elnöke

Hatalmas magyar sportdiplomáciai sikert hozott a péntektől vasárnapig Budapesten zajló kick-box világkupa. Az eseményen az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe elnökének választották az eddigi első alelnök Király Istvánt – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

Tavaly ősszel hunyt el – az immár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert – kick-box világszervezet, a WAKO első embere, a szerb Boriszlav Pelevics. Helyére az eddigi európai vezetőt, Roy Bakert választották.

Az ír sportvezető a rangos budapesti világkupa alkalmával megrendezett igazgatósági ülésén bejelentette: lemond az európai szervezet elnöki tisztségéről. Ezt követően a jelenlévők Király Istvánt, a WAKO Europe eddigi első alelnökét, egyúttal a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnökét választották meg az új vezetőnek.

„Óriási megtiszteltetés ez a tisztség, már csak azért is, mert a kick-boxban Európa messze a legfontosabb és legeredményesebb földrész” – nyilatkozta Király István. – „Magyarként azon fogok dolgozni, hogy a sportágban hazánknak még nagyobb elismertsége legyen, mint ami az eredményességünk alapján eddig is kijárt nekünk. A legfőbb célom, hogy minél több hazai rendezésű világ- és európai eseményt hozzak Magyarországra, legyenek azok versenyek, konferenciák vagy más események. És persze, mint minden pontozásos sportágban, ahol szubjektív eredmények születnek a bírók által, nálunk sem mindegy, hogy ki a kontinentális szövetség elnöke.”

0 Tovább

Csapataranyak a budapesti kick-box világkupán

Rekordlétszámmal, 42 ország közel 1700 versenyzőjének részvételével kezdődött meg pénteken a 25. Magyar Kick-box Világkupa. A budapesti BOK Sportcsarnokban vasárnapig zajló rangos világverseny első napján a magyar csapatok három aranyérmet is szereztek a felnőtteknél – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A ringben a kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszerek küzdelmeivel kezdődött meg az év egyik legnagyobb szabású kick-box viadala. Több magyar klasszis is remek győzelmekkel mutatkozott be.

 

A sort Habash Antoine kezdte, aki K1-ben a 63.5 kg-osok mezőnyében 3-0-ás pontozással nyert a lengyel Kacieja ellen. A 2017-es budapesti vb-n aranyérmet nyert sportoló pár órával később újra kötelek közé lépett, és az osztrák Kahlili ellen is egyhangú pontozással győzött. A nőknél Zsiga Melindát szintén minden bíró jobbnak látta az ukrán Tarannál. Full-contactban a szintén világbajnok, a tavalyi világkupán ezüstérmes Busa Gabriella is fölényesen, 3-0-ra hozta meccsét a norvég Valmestadrod ellen.

A tatamin zajló, félerejű technikákat alkalmazó szakágakban érmeket is osztottak pénteken. A csapatversenyek során három magyar együttes is a dobogó legfelső fokára állhatott: mindhármat a Halker-Király Team sportolói alkották.

Pointfightingban a legdrámaibb pillanat az volt, amikor a döntőben az egy hónappal ezelőtti térdműtéte után most visszatérő ötszörös világbajnok Veres Roland a döntőben a lábához kapott. A 20 éves sportoló az ápolást követően folytatta a küzdelmet, és bár szemmel láthatóan alig tudott mozogni, megőrizte csapata előnyét, amely így 15-12-re verte a németeket és ezzel aranyérmet nyert.

A light-contact csapatversenyek további két elsőséget hoztak a csepelieknek: győzött a női együttes, akárcsak a 74 kg feletti versenyzőkből álló férfi alakulat.

0 Tovább

Nagy visszatérők a hétvégi budapesti kick-box világkupán

Az év egyik legrangosabb kick-box világversenye lesz péntektől vasárnapig Budapesten. A 25. Magyar Kick-box Világkupán hazai részről a tavalyi remek szereplés megismétlése a cél. A nagy visszatérések versenye is lesz BOK Sportcsarnokbeli: a sportág tavalyi legjobbja, Veres Roland térdműtéte után itt küzd először, valamint a TV2 Exatlon vetélkedőjében országos ismertségre szert tett profi világbajnok Rákóczi Renáta és társai is a vk-n térnek vissza. A világkupa szervezésben és a fiatal versenyzők számára is az augusztusi győri utánpótlás Európa-bajnokság főpróbája lesz – hangzott el a Magyar Kick-box Szakszövetség keddi sajtótájékoztatóján.

 


A hétvégi viadal hagyományosan az év egyik legnagyobb létszámú és legrangosabb világversenye a sportágban, amelyen mind a hét kick-boxos szabályrendszerben avatnak bajnokokat. A tavaly év vége óta a NOB által is elismert WAKO világszövetség világkupáján a hazai szakvezetés hasonlóan jó eredményeket vár, mint 2018-ban: egy éve a felnőttek tíz vk-aranyérmet szereztek.

A BOK Sportcsarnokban pénteken mindhárom ringes szabályrendszerben – full-contact, low-kick és K1 – elkezdődnek a három napon át tartó küzdelmek, a tatamikon pedig a csapatversenyek mellett a kezdőbbek és a veteránok kapnak lehetőséget. Szombaton bekapcsolódnak a pointfighting szakág legjobbjai és a zenés formagyakorlat versenyzői is. A vasárnapi zárónapon pedig már tatamira lépnek a light-contact és a kick-light indulói is. 

 



A nagy visszatérések világkupája

Térdműtétje után a BOK Sportcsarnokban versenyez első ízben a tavalyi év legjobb hazai kick-boxosa. A három Eb-aranyával – egyedüli nem olimpiai sportolóként – az Év Sportolója választás jelöltjei közé is bekerült Veres Roland örül, hogy hazai közönség előtt térhet vissza: ha pedig indul, győzni akar. A húszéves létére többszörös felnőtt világ- és Európa-bajnok klasszis március közepén sérült meg, amikor egy szerbiai versenyen kipróbálta magát a kick-box egyik legkeményebb szabályrendszerében, a ringben kiütésre menő K1 szakágban.

A TV2 nagysikerű ügyességi és extrémsport vetélkedőjében szerepelt az elmúlt hónapokban a profi világbajnok Rákóczi Renáta. A tv-show által sokak kedvencévé vált 32 éves sportoló így szintén hosszú kihagyás után küzd először élesben a világkupán, ahol az Exatlonban szerepelt két kick-boxos társával, Jóni Mátéval és Murvai Líviával együtt láthatja őket – szombaton a 13 órai megnyitót követően – a nagyközönség.

Utánpótlás Eb-t rendezünk augusztusban

Idén hazánk rendezi a WAKO utánpótlás Európa-bajnokságát, amelyre augusztus 23. és szeptember 1. között kerül sor Győrben. A korosztályos Eb a rendezés szempontjából még a 2017-es budapesti világbajnokságnál is nagyobb kihívás, hiszen a négy korosztály – gyermek, kadet1, kadet2 és junior – minden kategóriájában országonként két versenyző indulhat, így összességében több ezer fős gigamezőny várható.

A budapesti világkupa a fiatalok kontinensviadalának is főpróbájául szolgál a Világkupa, hiszen az érintett korosztályokban is lesznek küzdelmek a BOK Csarnokban, a Magyar Kick-box Szakszövetség pedig szervezési oldalról gyűjthet értékes tapasztalatokat a győri Eb előtt.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum