Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kick-box Eb: 22 arany a zárónap előtt

A pénteki versenynapon 27 magyar érdekeltségű döntő várt a magyar versenyzőkre Győrben a rekordlétszámot hozott utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon, amiből 18 arany- és 9 ezüstérem született. A Magyar Kick-box Szakszövetség beszámolója szerint a korábbi eredményekkel együtt – a szombati zárónap előtt – a magyar csapatnak 22 első, 16 második és 49 harmadik helye van.

A hatalmas számok mögött az áll, hogy az Audi Aréna Győrben zajló Eb-n a sportág mind a hét szabályrendszerében – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – 8 és 18 éves kor között több korosztályban osztanak érmeket, egy kategóriában pedig nemzetenként két versenyző indulhat.

Az Eb legnépesebb csapatát a magyarok indították, összesen 179-en képviselik a magyar színeket. Az eredményekkel Magyarország a második helyen áll az éremtáblázaton, egyedül az oroszok előzik meg a mieinket.

Szombaton további 11 magyar érdekelt a finálékban, emellett a csapat versenyszámokat is a zárónapon rendezik.

0 Tovább

Több mint száz magyar érem a győri kick-box Eb-n

Elképesztő mennyiségű éremmel gazdagodik a magyar kick-box a sportág Győrben szombat estig tartó utánpótlás Európa-bajnokságán. A csütörtöki küzdelmeket követően ugyanis eldőlt, hogy a magyar fiatalok nyakába egyéniben összességében 110 érmet akasztanak.

A nagy számok mögött az áll, hogy az Audi Aréna Győrben zajló Eb-n a sportág mind a hét szabályrendszerében – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – több korosztályban osztanak érmeket, egy kategóriában pedig nemzetenként két versenyző indulhat.

Arra, hogy pontosan melyik színű éremből mennyi lesz a végén a magyaroknak, a döntők után lehet választ adni, mindenesetre a hazai versenyzők közül pénteken és szombaton 37-en küzdhetnek az aranyéremért.

A magyar kick-boxosok a hétfőtől tartó küzdelmek során már eddig is begyűjtöttek 4 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet, amivel a csütörtöki versenynapot követően Magyarország a harmadik helyen állt a nemzetek éremtáblázatán.

Aranyérmes: 
Hadra Bíborka (gyermek pointfighting 36 kg)
Jancsó Lili (gyermek pointfighting +36 kg)
Annus Marcell (gyermek kreatív formagyakorlat)
Bárdos Inez (kadet2 kick-light 37 kg)

Ezüstérmes: 
Kurunczi Noémi (gyermek pointfighting +36 kg)
Annus Marcell (gyermek pusztakezes formagyakorlat)
Petrovszki Márton (gyermek fegyveres formagyakorlat)
Kis Réka (kadet2 kick-light 37 kg)
Tar Petra (kadet2 kreatív formagyakorlat)
Karai Zétény (junior1 full-contact 45 kg)
Kiss Panna (junior2 full-contact 48 kg)

Bronzérmes: 
Lázár Noel (gyermek fegyveres formagyakorlat)
Nagy Boglárka Boróka (junior2 kreatív formagyakorlat)
Gerencsér Ádám (kadet2 fegyveres kreatív formagyakorlat)
Laurinyecz Emma (gyermek pusztakezes formagyakorlat)
Pap Nikola (junior1 full-contact 48 kg)
Szabó Kitti (junior1 full-contact +60 kg)
Csipkés Krisztián (junior1 full-contact 48 kg)

0 Tovább

Kick-box - A sportág legnagyobb utánpótlás Eb-je zajlik Győrben

1600 harcos küzd Győrben. A Rába-parti városban a sportág eddigi legnagyobb utánpótlás kontinensbajnokságát rendezték meg. A hazai szövetség elnöke szerint fantasztikus hangulatban találnak gazdára az Eb-érmek – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

„Mindent megtettünk azért, hogy ez az Európa-bajnokság zökkenőmentesen induljon. Úgy gondolom, hogy ez sikerült. Egy nagyon látványos és hangulatos megnyitó után megkezdődtek a küzdelmek. Komoly feladat volt megtervezni az 1600 indulónak a versenyeit, és lebonyolítani” – mondta Galambos Péter, az MKBSZ elnöke.

A sportvezető kitért arra is, hogy a magyar csapat eredményes felkészülésen van túl.

„Az edzőink jól végzik a munkájukat, és sikeres edzőtáborokkal vezették fel ezt az Európa-bajnokságot, így biztos vagyok abban, hogy a kitűzött céljainkat elérjük” – fogalmazott Galambos Péter.

Az Európa-bajnokság, amelynek az Audi Aréna Győr ad otthont, szombatig tart. Az Eb legnépesebb csapatát a magyarok indították, összesen 179 versenyző képviseli a magyar színeket.

0 Tovább

A magyar csapat a legnépesebb a győri kick-box Eb-n

Nagyszerű hangulatban vette kezdetét a hétfőtől szombatig zajló utánpótlás kick-box Európa-bajnokság, amelynek hétfő délelőtti megnyitóján az Audi Aréna Győrben különleges atmoszférát teremtettek a csapatok és szurkolóik. Elhangzott, hogy a sportág történetében először a magyar versenyzői csapat a legnagyobb egy világversenyen. Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár szerint ez is bizonyítja a sportág népszerűségét hazánkban – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Még el sem kezdődött, máris több rekordot megdöntött a győri kick-box Eb: 39 ország 1600 versenyzőjének részvételére még nem volt példa a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly elismert sportág utánpótlás kontinensviadalain. Magyar részről pedig első ízben fordult elő, hogy 179 fővel a mieink alkotják a legnagyobb csapatot a sportág mind a hét szabályrendszerét több korosztályban felvonultató Eb-n.

A kick-box világszövetség, a WAKO kiemelten kezeli az utánpótlás ügyét, ezért is büszkeség, hogy idén Magyarország lehet a házigazda – hangsúlyozta a megnyitón Galambos Péter. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke szerint az is növeli a hazai rendezésű Eb presztízsét, hogy a kick-box immár az olimpiai család tagja. Megköszönte az Eb megrendezéséhez nyújtott támogatást az állami szerveknek, Győr városának és a szervezésben segítőknek.

Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár méltatta az Európa-bajnokság rekordszámait, és külön örömnek nevezte, hogy minden idők legnagyobb utánpótlás kick-box Eb-jén az eddigi legnépesebb magyar csapat indul. "Ez azt is jelzi, hogy népszerű Magyarországon a sportág" – jelentette ki Sárfalvi Péter.

Győrben szeretik a sportot és minél több nagy rendezvényt igyekeznek a városba hozni – mondta beszédében Borkai Zsolt. Győr polgármestere felidézte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, mondván, akkor sétálgatott ilyen sok, nemzeti melegítőkbe öltözött fiatal az utcákon.

A sportág további hazai népszerűsítésének rengeteget jelent, hogy itthon tudnak világversenyeket rendezni – emelte ki Király István, az MKBSZ alelnöke, aki május óta az európai szövetség elnöke is, így új tisztségében éppen a győri Eb az első világversenye.

(Fotók: Emily Aston)

0 Tovább

Hammer Máté lehet a győri kick-box Eb egyik csillaga

Hétfőtől rekordlétszámú utánpótlás kick-box Európa-bajnokságnak ad otthont Győr, amelyen a hazai fiataloktól minden idők legjobb szereplését várja a szakvezetés. A magyarok egyik legjobbja lehet a 14 éves Hammer Máté, aki több aranyéremre is pályázik. A Halker-Király Team kétszeres korosztályos világbajnok versenyzője ugyanis mindhárom tatamis szabályrendszerben kivívta az indulás jogát, és esélyesnek is számít – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

„Nekem jobb érzés lesz hazai pályán versenyezni, mint külföldön. Nem izgulok, inkább inspirál az ismerős közeg, sokkal nagyobb lelkesedéssel tudok így nekiállni az Európa-bajnokságnak. Elindulok light-contactban, kick-lightban és természetesen a pointfightingban is. Mind a hármat komolyan veszem, mert az a célom, hogy mind a három szabályrendszerben nyerjek. Imádom a kick-boxot és igyekszem a lehető legjobb formámat hozni.”

A fiatal csepeli reménység hosszú távú és komoly versenyzői karrierről álmodik, amelynek csúcspontja az olimpián való szereplés lenne. Vágya akár teljesülhet is, hiszen a NOB tavaly hivatalosan elismerte a kick-boxot, amelynek kedvelői abban bíznak, hogy a sportág már a 2028-as Los Angeles-i olimpián bekerülhet a versenyprogramba. Ez tükröződik a hazai szövetség által szervezett Eb mezőnyén is, amely eddig soha nem látott résztvevői létszámmal, 38 ország közel 1600 versenyzőjével startol a jövő héten.

„Szerencsére a kick-box igazi sikersportágnak számít Magyarországon, így joggal bízhatunk benne, hogy sportolóink Győrben is kiemelkedő eredményeket fognak elérni, és az aranyérmeket tekintve megdöntik a válogatott eddigi rekordját” – fogalmazott Jároszkievicz Krisztián edző, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnökségi tagja. A korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnok kick-boxos szerint a feltörekvő hazai versenyzői generációnak komoly esélye van arra, hogy már érett, tapasztalt felnőtt sportolóként olimpián szerepelhessen.

„Több olyan versenyzőnk is van, aki mind motiváltságban, mind fizikai és szellemi adottságait tekintve kiemelkedő, és a tehetsége kibontakoztatásához a megfelelő családi, szakmai és anyagi háttér is adott. Ilyen Hammer Máté is. A kadet 2-es korosztályban, vagyis a 13-15 évesek között indul a 37 kg-os súlycsoportban, ami az ő fejlett mozgáskoordinációjával és magasságával nagy adomány. Egész évben nem volt, aki legyőzze, ezért abszolút aranyesélyes a győri kontinensviadalon is.”

Az Audi Aréna Győrben augusztus 26-tól 31-ig tartó utánpótlás kick-box Eb-n ott lesz a sportág mind a hét szakága: a tatamin zajló pointfighting, light-contact és kick-light szabályrendszerektől a ringben sorra kerülő full-contact, low-kick és K1 versenyszámokon át a formagyakorlatokig.

0 Tovább

Sporttörténelmi kick-box Eb lesz Győrben augusztusban

Augusztus 26. és 31. között az Audi Aréna Győr ad otthont az idei utánpótlás kick-box Európa-bajnokságnak. A verseny a sportág eddigi legnagyobb korosztályos kontinensviadala lesz 38 ország közel 1600 versenyzőjének részvételével. A rekordlétszámú Eb-n a magyaroktól minden idők legjobb eredményét várja a szakvezetés – jelentette ki Galambos Péter, az eseményt rendező Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

Magyarország kick-boxban most rendez először utánpótlás Eb-t – hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Győrben. Az esemény különlegessége az is, hogy most mutatkozik be világversenyen a gyermek korosztály, hiszen a pointfighting szabályrendszerben már a 7-9 évesek is küzdhetnek majd. Rajtuk kívül kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korosztályú versenyzők indulnak. A 2017-es budapesti felnőtt vb-hez hasonlóan Győrben is ott lesz a sportág mind a hét szabályrendszere: a küzdelmi szakágak – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick és K1 – és a formagyakorlat. Az Eb-t nyolc tatamin és három ringben bonyolítják le.

"Soha nem vett részt utánpótlás Európa-bajnokságon ennyi ország, sem ennyi versenyző. Büszkék vagyunk rá, hogy sporttörténelmi Eb-t rendezhetünk, és igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Fiatal sportolóinktól pedig azt várjuk, hogy a nemzetek versenyében a legjobb háromban végezzenek" – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A 2028-as Los Angeles-i olimpia szempontjából is fontos lehet a győri utánpótlás Eb – hangsúlyozta Király István, a szövetség alelnöke elmondta: bizakodóak, hogy a 2028-as ötkarikás játékokon ott lehet az amerikai eredetű küzdősport. Az olimpia felé vezető úton fontos lépés volt, hogy tavaly a NOB elismerte a kick-boxot, és a Los Angeles-i szervezők is tapogatóztak a sportág háza táján.

"Győrben éppen azok a fiatalok lépnek küzdőtérre, akik 2028-ra válhatnak felnőtt világklasszissá. Izgatottan várjuk a történéseket, miközben azt gondoljuk, hogy a kick-box megérett arra, hogy bekerüljön az olimpiai programba. Ha esetleg ott leszünk 2028-ban, garantálom, hogy lesz magyar érem" – jelentette ki a sportvezető, aki május óta az európai szövetség elnöke is, így éppen a győri Eb-n debütál új tisztségében.

Sándorfi Róbert, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztályának vezetője elmondta, Győr büszkén ad otthont egy újabb sikersportág kontinentális küzdelmeinek, ahol a fiatal versenyzők nem csak számot adhatnak tudásukról, de reményeink szerint olyan élményekkel is gazdagodhatnak, amelyek az egész későbbi sportpályafutásukra is hatással lesz.

A fővédnökök között olyan rangos személyiségeket tudhat magáénak az esemény, mint Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Utánpótlás kick-box Európa-bajnokság, Győr, a program:

Augusztus 26., hétfő

10:00-11:30 – Megnyitó ünnepség

12:00-20:00 – Selejtező küzdelmek

Augusztus 27., kedd

10:00-20:00 – Selejtező küzdelmek

Augusztus 28., szerda

10:00-20:00 – Selejtező küzdelmek és elődöntők

Augusztus 29., csütörtök

10:00-20:00 – Elődöntők és formagyakorlat versenyszámok

Augusztus 30., péntek

10:00-20:00 – Döntők, formagyakorlat versenyszámok és díjátadások

Augusztus 31., szombat

10:00-20:00 – Döntők, formagyakorlat versenyszámok és díjátadások

0 Tovább

Olimpiai álmok a győri kick-box Eb-n

A kick-boxosok világszerte bizakodóak, hogy a 2028-as Los Angeles-i olimpián ott lehet az amerikai eredetű modern küzdősport. Az álmok valósággá válásának útján tavaly fontos lépést tett meg a sportág, amelynek világszervezetét, a WAKO-t elismerte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Király István, a hazai szövetség alelnöke elmondása szerint a Los Angeles-i szervezők is tapogatóztak a sportág háza táján. Az idei utánpótlás Eb-t augusztus végén Győrben rendezik, és éppen azok a fiatalok gyűlnek össze, akik 2028-ra pályafutásuk csúcsán lehetnek – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A sportág olimpiai elismerése is szerepet játszik abban, hogy 2000 fős indulói rekordlétszámot várnak Győrbe – vélekedett Király István, aki az Eb egyik főszervezője. Elmondása szerint a múltban akadt néhány másik kick-box világszervezet, amely magát a legerősebbként hirdette, de a NOB elismerésével egyértelművé vált, hogy a WAKO a sportág hivatalos képviselője. Azóta érezhetően elindult egy beáramlás, és a következő két-három évben legalább ötven százalékkal megnövekedhet a WAKO már most is hárommilliós tagsága.

Király István optimista a 2028-as olimpiai bemutatkozást illetően. Hogyha nem hinnénk benne, akkor ugyan miben hinnénk? – teszi fel a kérdést.

"Létezik egy erős amerikai kick-box, és tapasztaltunk egy nem hivatalos érdeklődést a Los Angeles-i szervezőbizottság felől. Úgyhogy nagy izgalommal várjuk a történéseket, miközben azt gondoljuk, hogy a kick-box igenis megérett arra, hogy belépjen az olimpiai sportágak közé. És nemcsak úgy, mint egy családtag, hanem mint a játékok programján szereplő sportág. Minden adott lehet, hogy a NOB felkarolja a kick-boxot. Tudjuk, hogy az olimpiára kerülésnek az is feltétele, hogy képernyőképes és eladható legyen egy sportág, de azt gondolom, hogy ezeknek is maximálisan megfelelünk. Egy erős lobbira van még szükség, de az is meglesz. Bátran kijelenthetjük, hogy haladunk előre" – bizakodott a május óta az európai kick-box szövetség elnöki tisztét is betöltő sportvezető.

Bár nagyon távoli még, de 2028 szempontjából is nagy fontossággal bírhat a győri utánpótlás Európa-bajnokság – hangsúlyozta Király István.

"Ha belegondolunk, hogy Győrben a fiatalok lépnek küzdőtérre, és hogy hány év van hátra a lehetséges olimpiai debütálásig, akkor nyilvánvaló, hogy pont akkorra válhat ezekből a tizenévesekből felnőtt világklasszis. Merthogy ez a sportág sem olyan, hogy két-három év alatt valaki a semmiből a felnőtt elitben találhatja magát, hanem hosszú, tíz-tizenöt éves versenyzői múlt kell ahhoz, hogy egy tehetség eljusson a csúcsra. Mi pedig éppen most szemezgethetjük ki azokat a tehetségeket, akikből majd kilenc esztendei fáradságos munkával esetleg olimpikonokat faragunk, akik érmeket hoznak Magyarországnak."

A 2019-es utánpótlás kick-box Európa-bajnokságnak augusztus 26. és 31. között az Audi Aréna Győr ad otthont.

0 Tovább

TF-es kick-boxos sikerek az egyetemi Európa-bajnokságon

Hat arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyar kick-boxosok Zágrábban, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) küzdősport Európa-bajnokságán. A sportág képviselői először vehettek részt az egyetemi Eb-n, ahol a kick-box mellett három, a 2020-as olimpián szereplő küzdősport – cselgáncs, tekvandó és karate – képviselői indultak. A kick-boxos diadalok a Testnevelési Egyetemet a felsőoktatási intézmények közötti éremtáblázat elejére repítették – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

Valósággal tarolt a zágrábi multisport-eseményen a felnőtt világ- és Európa-bajnokokat is a soraiban tudó magyar kick-boxos küldöttség.

A tavalyi felnőtt Eb-elsőségével az év legjobb hazai női versenyzőjének választott Busa Andrea két szakágban is diadalmaskodni tudott. A világ- és Európa-bajnok Nagy Henrietta pointfightingban nyert, akárcsak a férfiaknál Rohonczi Jenő. A 2017-es budapesti felnőtt vb-n ezüstérmes Vida Balázs és a fiatal Fésű Lajos light-contactban állhatott fel a dobogó tetejére.

Bálint Zoltán és Harangozó Gábor ezüstéremmel térhet haza Horvátországból, míg Vizsnyiczai Richárd és Gremen Petra harmadik lett.

 

Hazánk ezzel fölényesen lett a legeredményesebb ország kick-boxban az egyetemi Eb-n. Különlegesség, hogy a hat magyar arany mindegyikét a Halker-Király Team egyesület sportolói harcolták ki, közülük pedig öten is a Testnevelési Egyetem színeit képviselték. Ezzel a budapesti felsőoktatási intézmény egycsapásra a második helyre ugrott a kontinens egyetemei közötti éremtáblázaton – amely az EUSA valamennyi sportágának idei Eb-eredményeit magába foglalja.

EUSA egyetemi küzdősport Eb, a magyar érmesek kick-boxban:

Pointfighting:
Férfiak:
74 kg: 3. Vizsnyiczai Richárd (SZTE, Békéscsabai LTP. SE)
84 kg: 2. Bálint  Zoltán (SZTE, Békéscsabai LTP. SE)  
+84 kg: 1. Rohonczi  Jenő (TE, Halker-Király Team), 2. Harangozó Gábor (SZTE, Békéscsabai LTP. SE)  
Nők:
65 kg: 1. Busa  Andrea (TE, Halker-Király Team)  
+65 kg: 1. Nagy Henrietta (BME, Halker-Király Team)
Light-contact:
63 kg: 1. Fésű Lajos (TE, Halker-Király Team)  
+84 kg: 1. Vida  Balázs (TE, Halker-Király Team)  
Nők:
55 kg: 3. Gremen  Petra (ELTE, ZMKBA)  
65 kg: 1. Busa Andrea (TE, Halker-Király Team)

0 Tovább

Debütál a kick-box az egyetemi Európa-bajnokságon

Újabb lépést tesz előre a napokban a kick-box sportág, amely – miután tavaly év végén elnyerte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerését – először vehet részt egyetemi Eb-n. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) július 31. és augusztus 3. között Zágrábban rendezi meg küzdősport Európa-bajnokságát, amely az EUSA idei legnagyobb eseménye lesz: 35 ország 400 felsőoktatási intézményének 1300 sportolója indul rajta. A felnőtt világ- és Európa-bajnokokat is a soraiban tudó, 13 fős magyar kick-boxos küldöttség érmekkel szeretne hazatérni Horvátországból.

A zágrábi multisport-eseményen négy sportágban avatnak bajnokokat: a kick-box mellett három, a 2020-as olimpián szereplő küzdősportban, cselgáncsban, tekvandóban és karatéban.

 

A magyar kick-boxosok között ott lesz 2018 legjobb hazai női versenyzőjének választott Busa Andrea, aki tavaly felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett, és az idei rangos budapesti világkupán is győzedelmeskedett. Szintén tatamira lép a világ- és Európa-bajnok Nagy Henrietta. A 2017-es budapesti világbajnokságon Vida Balázs két ezüstérmet is nyert, szintén második lett Nagy Rita, Bálint Zoltán pedig harmadik helyezést ünnepelhetett. Gremen Petra és Fésű Lajos állhattak már dobogóra Eb-n, és a többi magyar induló között is akadnak korosztályos világversenyek érmesei és helyezettjei.

"Először szerepel a kick-box az európai egyetemi játékokon, és bár az őszi világbajnokság az év fő versenye, fontosnak tartjuk, hogy itt is jó eredményeket érjünk el. Ennek megfelelően ütőképes csapatot állítottunk ki, amelytől mindenféleképpen érmeket várunk, már csak abból is kiindulva, hogy többen is felnőtt világbajnokok vagy érmesek. Nem könnyű a nyár közepén csúcsformába kerülni, de több edzőtábort is úgy időzítettünk, hogy sportolóink megfelelően felkészülhessenek az egyetemi Eb-re. Az esemény presztízsét az is növeli, hogy három olimpiai sportág képviselőivel leszünk együtt. Nagyon remélem, hogy makulátlan versenyt fogunk majd lebonyolítani, ami referencia is lehet az ötkarikás sportágak felé, hogy talán mi is megértünk az olimpiára, és szeretnénk minél hamarabb bekerülni a programba" – nyilatkozta a csapat vezetője, Olasz Attila.

EUSA küzdősport Eb, a magyar indulók kick-boxban:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: Fésű Lajos
74 kg: Vizsnyiczai  Richárd, Kulcsár Márió
84 kg. Bálint  Zoltán
+84 kg: Harangozó Gábor, Rohonczi  Jenő
Nők:
65 kg: Busa  Andrea
+65 kg: Nagy Henrietta

Light-contact:
63 kg: Fésű Lajos
74 kg: Mészáros  Attila
84 kg: Jánosi Máté
+84 kg: Vida  Balázs
Nők:
55 kg: Gremen  Petra
65 kg: Nagy  Rita, Busa Andrea

0 Tovább

Sporttörténelmi kick-box Eb lesz Győrben augusztusban

Éppen egy hónap múlva kezdődik a győri Audi Arénában az idei utánpótlás kick-box Európa-bajnokság, amelyet augusztus 26. és 31. között rendeznek meg. A verseny – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly elismert kick-box világszövetség – a WAKO története eddigi legnagyobb korosztályos kontinensviadalának ígérkezik: mintegy 2000 fiatal sportoló indulása várható. A magyaroktól a nemzetek versenyében az első háromba kerülést várja a szakvezetés – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 



A két évvel ezelőtti, szkopjei Európa-bajnokságon a sportág közel 1400 tehetsége lépett tatamira és szállt ringbe, ezzel szemben Győrben 35-40 ország 2000 kick-boxosára és 3000 feletti nevezésre számít a verseny főszervezője, Király István. A sportvezető, akit májusban az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe elnökévé választottak, elmondta: különlegesség az is, hogy most először mutatkozik be világversenyen a gyermek korosztály, hiszen a pointfighting szabályrendszerben már a 7-9 évesek is küzdhetnek majd.

Az utánpótlás Eb-n a gyermekeken kívül kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korosztályú versenyzők indulhatnak. A két évvel ezelőtti, budapesti felnőtt világbajnoksághoz hasonlóan Győrben is ott lesz a sportág mind a hét szabályrendszere. Vagyis a küzdelmi szakágakban – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick és K1 –, valamint formagyakorlatban is avatnak bajnokokat. A kontinensviadalt nyolc tatamin és három ringben bonyolítják le hat napon keresztül, hétfőtől szombatig az Audi Arénában.

A szabályok szerint az egyes súlycsoportokban országonként két sportoló nevezhető, ennek köszönhetően hatalmas, több mint 150 fős magyar válogatottat állít csatasorba a hazai szövetség.

"Kvalifikációs sorozat alapján alakult ki, hogy kik képviselhetik a magyar színeket az utánpótlás Eb-n" – számolt be Király István, aki a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke is egyúttal. – "A minél tökéletesebb felkészülés érdekében valamennyi szakágnak lesz központi edzőtábora a válogatott szakvezetők irányításával. Mi magunkat az éremtáblázat első három helyének egyikére várjuk, nem engedhetjük meg, hogy kisebb célokkal álljunk az Európa-bajnokság elé. Tudom, hogy ez kemény feladat, de a srácok is keményen dolgoznak."

A sportvezető arra is kitért, hogy a szervezés során az EMMI-től és Győr városától is rengeteg segítséget kaptak. A fővédnökök között pedig olyan rangos személyiségeket tudhatnak, mint Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum