Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kick-boxos Busa és Fésű triplázott Pozsonyban

Magyar aranyesőt hozott a szlovák nyílt nemzetközi kick-box bajnokság, amelyre öt szabályrendszerben közel ezer nevezés érkezett. A felnőtteknél nem kevesebb, mint 21 magyar aranyérem született, a 91 résztvevő egyesület közül pedig a csepeli Halker-Király Team bizonyult a legeredményesebbnek – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A rangos viadalon a ringben Habash Antoine révén született magyar siker. A 2017-es budapesti világbajnokságon is diadalmaskodó klasszis a Szlovák Openen a K1 szabályrendszer 63.5 kg-os súlycsoportjában lett első.

 

A félerejű technikákat alkalmazó tatamis szakágakban – pointfightingban, light-contactban és kick-lightban – sok magyar indult, és közülük öten többször is felállhattak a dobogó tetejére. A legsokoldalúbbnak Fésű Lajos bizonyult, aki mindhárom szabályrendszerben aranyérmet nyert a 63 kilósok között. Szintén három aranyérmet nyert a tavalyi esztendő legjobb hazai női kick-boxosának választott Busa Andrea, aki ezúttal a kick-lightban remekelt: három súlycsoportban is győzni tudott (ki-ki a saját súlycsoportjánál magasabb kategóriában is elindulhatott).

Két aranyérmet gyűjtött 2018 legjobb magyar férfi kick-boxosa. A 20 éves létére már ötszörös világbajnok Veres Roland a light-contactban az 57 kg-ban győzött, a pointfightingban pedig megnyerte a súlycsoportoktól független nyílt kategóriát – a döntőben éppen Fésűt felülmúlva.

Szintén kétszer akasztották a legfényesebb érmet Szmolek Emánuel és Juhász Ábel nyakába: előbbi a light-contact és a kick-light 79 kilósai között maradt veretlen, míg utóbbi két pointfightingos súlycsoportban vívta ki a végső győzelmet.

A fiatalabb, még junior versenyzők közül Szabó-Tóth Dávid, Kajtár Bence és Vígváry Viktor egyaránt azzal büszkélkedhetnek, hogy korosztályuk mellett a felnőttek között is győzni tudtak Pozsonyban.

Szlovák nyílt kick-box bajnokság, a felnőtt magyar győztesek:

K1:

Férfiak:
63.5 kg: 1. Habash Antoine

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Fésű Lajos
79 kg: 1. Szmolek Emánuel
84 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid
Nők:
60 kg: 1. Busa Andrea
65 kg: 1. Busa Andrea
70 kg: 1. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
63 kg: 1. Fésű Lajos
74 kg: 1. Kajtár Bence
79 kg: 1. Szmolek Emánuel
84 kg: 1. Jánosi Máté
94 kg: 1. Vígváry Viktor
Nők:
55 kg: 1. Busa Gabriella
65 kg: 1. Fülöp Eszter

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Fésű Lajos
69 kg: 1. Viczián Roland
74 kg: 1. Czár Tibor
79 kg: 1. Juhász Ábel
84 kg: 1. Juhász Ábel
Nyílt kategória: 1. Veres Roland

0 Tovább

Roy Baker lett a kick-box világszervezet elnöke

A szerb Boriszlav Pelevics közelmúltban bekövetkezett halála után új elnököt választott Milánóban a kick-box sportág világszövetsége, a WAKO közgyűlése. A novemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert modern küzdősport új vezetője az európai szervezet elnöke, az ír Roy Baker lett. 

 

A közgyűlésen megjelent 51 tagállam képviselője közül 47-en a WAKO Europe első emberét támogatták szavazatukkal – számolt be Galambos Péter, aki a Magyar Kick-box Szakszövetség elnökeként vett részt az eseményen.

"Roy Baker az egyik legfiatalabb és legdinamikusabb vezető a sportágban, akinek mindenki emlékszik még a versenyzői múltjára, a nevéhez kapcsolódik a roppant sikeres írországi világkupák megrendezése, nem utolsósorban pedig tevékeny részese volt a sportág NOB általi elismertetésében. Ráadásul egy szimpatikus, integratív személyiség, aki mindenkivel képes szót érteni, nem meglepő, hogy gyakorlatilag mindenki őt várta befutónak. Nagyon nagy most a legitimációja, nemcsak a szavazatok elsöprő aránya miatt, hanem érezni is lehetett, hogy a tagországok képviselői megbíznak benne, és sokat várnak a korától és az aktivitásától. Mi is reméljük, hogy vele még tovább fejlődik majd a kick-box" – mondta az MKBSZ elnöke.

Roy Baker megválasztása érintheti a magyarokat is, hiszen a WAKO Europe első alelnöke Király István, aki egyben a hazai szövetség alelnöke is. Galambos Péter elmondta: egyelőre nincs hivatalos információ, hogy mik az ír sportvezető tervei az európai szervezet élén, de szerinte "a kettőt nem lehet hosszútávon sikeresen vezetni".

Megválasztásával Roy Baker – Mike Anderson, Georg Brückner, Ennio Falsoni és Boriszlav Pelevics után – a WAKO ötödik, teljes jogú elnöke lett. Az eseményen az új vezető valamennyi megjelent szövetségnek emléklapot adott át a világszervezet NOB általi elismerése alkalmából.

0 Tovább

Nagy Henrietta triplázott az athéni kick-box világkupán

Öt magyar aranyérem született a kick-box világkupa sorozat athéni állomásán. A november végén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportág idei első világversenyén Nagy Henrietta egyéniben két kategóriában is győzött, míg társaival együtt a dobogó tetejére állhatott a csapatok versengésében is. A férfiaknál két Veres fivér, Roland és Alex is megnyerte súlycsoportját.

 

 

A nagyszabású athéni viadalon – amelyre 19 országból több mint 2000 nevezés érkezett – hazánkat a Halker-Király Team kick-boxosai képviselték. A legeredményesebbnek ezúttal Nagy Henrietta bizonyult, aki a pointfighting szabályrendszerben a nők 70 kg alatti kategóriája mellett megnyerte a nehézsúlyúak küzdelmeit is. A súlycsoportoktól független csúcsversenyszámban, az openben a csepeli versenyző a harmadik helyen végzett.

A férfiaknál a 2018 legjobb hazai kick-boxosának választott Veres Roland első lett a 63 kilósok között, a nyílt kategóriában pedig Nagyhoz hasonlóan bronzérmet szerzett. A Veres fivérek közül Alex is valamennyi ellenfelét felülmúlta a 84 kg-osok mezőnyében, jelezve, hogy tartja remek formáját: a moszkvai és a watfordi nemzetközi viadalok után – zsinórban a harmadik hétvégén – az athéni világkupán is aranyérmet akasztottak a nyakába.

Az egyéni sikerek mellett a három férfi és egy női küzdő alkotta pointfightingos csapatverseny is csepeli diadalt hozott – vagyis valamennyi döntőbe jutott kick-boxosunk sikerrel vívta meg fináléját. A fiatalok eredményeivel együtt a magyarok összességében hat arany- és hat bronzéremmel zárták a világkupát.

Kick-box Világkupa, Athén, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak: 
57 kg: 3. Cselovszki Patrik
63 kg: 1. Veres Roland, 3. Martin Bálint
84 kg: 1. Veres Alex
Open: 3. Veres Roland

Nők: 
70 kg: 1. Nagy Henrietta
+70 kg: 1. Nagy Henrietta
Open: 3. Nagy Henrietta

Csapat: 1. Halker-Király Team

0 Tovább

Köszöntötték a visszavonult kick-box legendát

Páratlan versenyzői pályafutása elismeréseként köszöntötték a tavaly visszavonult Mórádi Zsoltot a Magyar Kick-box Szakszövetség évzáró, egyben évindító közgyűlésén. A tíz világbajnoki aranyérmével a sportág történetének legeredményesebb versenyzője különleges ajándékban is részesült: a pályafutását a 2017-es budapesti vb-n két aranyéremmel megkoronázó klasszis egy szamuráj kardot kapott. Az eseményen díjazták a 2018-as esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtott versenyzőket, edzőket és bírókat is. 

 

(fotó: Kovács Tamás/MTI)

Az MKBSZ szokásos év eleji közgyűlésén Galambos Péter elnök értékelésében mérföldkőnek nevezte, hogy a kick-box a közelmúltban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportág lett. Az ebből adódó lehetőségek mellett vázolta a klubokat érintő feladatokat és kötelezettségeket is. 


A megjelentek az elnöki értékelést követően meghallgatták az egyes szakágak, illetve a bírói bizottság vezetőjének beszámolóját és elfogadták az idei versenynaptárat. A napirendi pontokat követően került sor 2018 legjobbjainak köszöntésére. A hivatalosan is elbúcsúztatott Mórádi Zsolt mellett elismerésben részesültek a felnőtt Európa-bajnoki érmesek, az utánpótlás világbajnokság junior aranyérmesei, az Eb-n a masters kategóriában indultak, a nagy sikereket elért versenyzőket felkészítő edzők, valamint az Eb-n részt vett nemzetközi bírók.

 

Felnőtt Európa-bajnoki érmesek: 

Busa Andrea, Busa Gabriella, Gremen Petra, Osváth Dóra, Veres Roland, Zsarkó Péter, Bálint Zoltán, Vida Ádám, Murvai Lívia, Nagy Henrietta, Szabó Dorina, Veres Alex, Veres Richárd, Juhász Ábel, Opauszki Dávid, a pointfighting csapat, Brunner Boglárka, Puravecz Péter, Nagy Rita, Fésű Lajos

Utánpótlás vb junior aranyérmesek: 

Laurincz Boglárka, Fésű Lajos, Nagy Zalán, Szentpéteri Bence, Kolozsvári Kinga, Kajtár Bence, Osváth Dóra, Szmolek Emánuel

Masters Eb-résztvevők: 

Gazdagné Pintér Anett, Bertalan Gábor, Bárdosi Sándor, Kovács Imre, Vass Csaba, Vígh Péter, Mészáros Márk, Csikós Péter, Tóth István, Bali Patrik, Gulyás Róbert, Szuknai Zsuzsanna

Felkészítő edzők:
Jároszkievicz Krisztián., Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Debreczeni Dezső, Tóth Gábor, Juhász Gábor, Zrínyi Miklós, Stricz Richárd, Gnyálin István

Nemzetközi bírók:

Szabó Gábor, Gasparik Róbert, Koczka András, Balázs Jácint, Balázs Gábor

0 Tovább

Három magyar kick-box arany Angliában

A Watford Open elnevezésű rangos nemzetközi versenyen szerepelt a hétvégén a magyar kick-boxosok egy maroknyi csapata. A csepeli Halker-Király Team felnőtt sportolói három alkalommal állhattak fel a dobogó legfelső fokára. 

 



A tavaly év vége óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportággá vált kick-box világszervezete, a WAKO hét szabályrendszert különböztet meg: ezek közül a magyarok a pointfightingban jeleskedtek a London melletti kisvárosban.

A 79 kg-os súlycsoportban Veres Alex bizonyult a legjobbnak, míg a 84 kilósok között Rohonczi Jenő diadalmaskodott. A két egyéni győzelem mellett a csepeliek a csapatverseny aranyérmét is bezsebelték.

Az éremkollekció lehetett volna még fényesebb is, azonban a másik két kiutazott, többszörös világbajnok Veres fivér közül Richárdot orrsérülés, a 20-dik születésnapját éppen a hétvégén ünneplő – és tavalyi sikerei révén Magyarországon az Év Sportolója címre is jelölt – Rolandot pedig influenza gátolta meg az újabb dicsőségek megszerzésében.

0 Tovább

Bevette Moszkvát az Év sportolója-jelölt kick-boxos

Nagy sikert hozott élete első külföldön tartott szemináriuma az ötszörös világbajnok Veres Rolandnak. A 20-dik életévét januárban betöltő sportoló egy héten keresztül tréningezte a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszország válogatottját, majd az edzőtábor végén tartott Moscow Openen első idei Grand Champion győzelmét is megszerezte. A fiatal csepeli bunyósnak ugyanakkor nem ez az első sikere 2019-ben, hiszen az Év Sportolója választáson – egyedüli nem olimpiai sportolóként – bekerült a jelöltek közé.

 

Mentorként és versenyzőként is eredményesen indult az év Veres Roland számára, aki az orosz szakszövetség meghívására tartott edzéseket Moszkvában edzőjével, egyben csapattársával, Jároszkievicz Krisztiánnal. A Halker-Király Team kick-boxosai összesen 89 sportolónak – ringes és tatamis szabályrendszerben versenyzőknek egyaránt – mutatták be, miért jár a világ élvonalában a magyar edzéstechnika.

„Már az első alkalmon kiderült, hogy erőnlétben nagyon ott vannak az oroszok, ezért a technikai tudásukat csiszoltuk. Óriási élmény volt számomra, hogy sok K1, illetve low-kick világ- és Európa-bajnok is eljött kipróbálni a szemináriumunkat, és hogy élvezték azt a fajta taktikai repertoárt, ami a tatamis szabályrendszereket jellemzi. Mindenki nagyon odaadóan dolgozott az általunk tartott tizenkét edzésen” – fogalmazott Veres Roland.

A profi ökölvívó karrierrel is kacérkodó sportoló maga is jó tanulási lehetőséget kapott Moszkvában, miután az ottani kick-box szövetség közbenjárására privát edzésen vehetett részt a világszerte elismert trénerrel, Andrej Bupasz Ivicsukkal.

„Azt mondta, hogy technikailag még sokat kell fejlődnöm az ütések terén, de nagyon jól érzem a távolságot, jó a mozgáskészségem és gyorsan tanulok. Vagyis szerinte van tehetségem az ökölvíváshoz, ami pedig a hiányosságom, az teljes mértékben tanulható. Ő jellemzően csak oroszokkal foglalkozik, ennek ellenére felajánlotta, hogy ha belefér az időmbe, menjek vissza hozzá, szívesen lát egy hónapos felkészülésre. Úgyhogy lehet, hogy ennek még lesz folytatása” – nyilatkozott a különleges magánóráról Veres Roland.

A fiatal klasszis elvárásainak megfelelően nem távozott üres kézzel Oroszországból. Az egyhetes vendégszereplés végén tartott Moscow Openen a pointfighting szabályrendszer 63 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett, és megválasztották a verseny legjobb pointfighterének. Ezt követően a királykategóriának számító, súlycsoportoktól független Grand Champion versenyszám 19 fős mezőnyéből is kiemelkedett: a döntőben egy, a hazai pálya előnyét élvező orosz kick-boxos legyőzésével megnyerte idei első Grand Champion címét.

A versenyen a Halker-Király Team hét versenyzője – köztük Roland egyik bátyja, Alex – a különböző szabályrendszerekben összesen nyolcszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

0 Tovább

Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

Az olaszországi Coneglianóban megrendezett Európa Kupán kezdték a nemzetközi szezont a magyar kick-boxosok. A több korosztály számára kiírt Golden Glove elnevezésű versenyen – ahová közel 1500-an neveztek – a 22 résztvevő nemzet közül Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton. 

A felnőttek mezőnyében a mieink elsősorban csapatban jeleskedtek. A pointfighting szabályrendszerben a többszörös világbajnok Veres Richárd vezérletével a Halker-Király Team nyerte a kétfős csapatok küzdelmét a 74 kg-os kategóriában, és a csepeliek egy bronzérmet is begyűjtöttek a 74 kg felettiek között.

Egyéniben Hídvégi Nándor állt legközelebb az aranyérem megszerzéséhez: a békéscsabai kick-boxos a light-contact szabályrendszer 63 kg-os súlycsoportjában végül a második helyen végzett.

A fiatalabbak eredményeit is beleszámítva a – főképp budapestiekből és békéscsabaiakból álló – magyar küldöttség 13 arany-, 8 ezüst- és 14 bronzéremmel a házigazda olaszok és az angolok mögött a harmadik helyen zárt a nemzetek versenyében.

0 Tovább

Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt kick-boxos

A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen, nem olimpiai sportágat képviselő versenyzőként.



Ismét a magyar sportélet elitjébe került a Halker-Király Team kick-boxosa, Veres Roland. A huszadik életévét most januárban betöltő csepeli kiválóság fiatal kora ellenére már tavaly is szerepelt az Év Sportolója jelöltjei között, az idei újabb listára kerülést pedig kifejezetten nagy elismerésnek tartja.

„Igazán nívós dolog, hiszen nem mindenkinek sikerül egymás utáni években bekerülni a top 10-be. Az osztálytársaim, ismerve az eredményeimet, már régebben is kérdezgették, hogyan lehet, hogy nem hallanak rólam az emberek. Szóval nagyon jó érzés, hogy már egyre több figyelmet kapok” – mondta Veres Roland.

A sportágában 2018 legjobb férfi versenyzőjének választott kick-boxos idén minden eddiginél magasabbra tör: az őszi világbajnokságon eddigi négy egyéni aranya mellé még hármat gyűjtene, hogy megdöntse a nyáron visszavonult honfitárs, Mórádi Zsolt világcsúcsát, emellett pedig a profi ökölvívásba is belevág.

“Ha összejönne a hetedik egyéni vb győzelem, ebben a tekintetben egyeduralkodóvá válnék a sportágban, ami húszéves koromra elég szép teljesítmény lenne. Mindemellett szeretnék nekiállni a profi karriernek, és még magasabb szintre lépni azáltal, hogy az ökölvívásba is belekezdek. Idén ugyanúgy ott leszek minden szokásos kick-box versenyen, ahol minél több Grand Champion címet akarok elhódítani, és mellé még tervezek legalább három profi ökölvívó mérkőzést.”

 A roppant céltudatos csepeli sportoló az évet egy újdonsággal kezdi: életében először külföldön tart szemináriumot. Nem is akárhol: edzőjével és egyben csapattársával, a sokszoros világbajnok Jároszkievicz Krisztiánnal a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszországba utaznak.

„Nagy megtiszteltetés, hogy éppen Moszkvában oktathatok először, ráadásul az egész orosz válogatott előtt. Mi magyarok a felkészülés tekintetében a világ élvonalában járunk, és örülök, hogy ezt egyre többen ismerik el. Egyhetes edzőtáborban veszünk részt” – közölte Veres Roland, akinek az orosz vendégszereplés utolsó napján tartott verseny lesz az idei első megmérettetése.

0 Tovább

Az év kick-boxosai: Veres Roland és Busa Andrea

A korszakváltás éve volt 2018 a sportágban

A 19 éves létére már világklasszis Veres Rolandot és a többszörös Európa-bajnok Busa Andreát választotta az év sportolójának a Magyar Kick-box Szakszövetség. Mindkét versenyző halmozta idén a címeket, miközben karrierjükben – akárcsak a sportág hazai életében – új korszak kezdődött 2018-ban.

 

Sokkal felszabadultabban versenyzett idén, ennek is köszönheti kiemelkedő eredményeit – véli az év női kick-boxosának megválasztott Busa Andrea. A civilben tanárként dolgozó sportoló tavalyhoz képest kissé visszavett a tempóból, és 2018-ban arra koncentrált, hogy minden megmérettetést élvezzen. A Halker-Király Teamet erősítő versenyző tavaszra jó formába lendült, ennek köszönhetően három aranyérmet is elhozott a világkupa sorozat egyik legrangosabb állomásának számító budapesti viadalról, a Riminiben megrendezett világkupán pedig saját súlycsoportja mellett a Grand Champion címet is elnyerte. Utóbbihoz fűződik idei legemlékezetesebb mérkőzése, ahol életében először sikerült legyőznie egyik legnagyobb, olasz nemzetiségű riválisát.

Busa Andrea az őszi Európa-bajnokságokat is sikerrel vette. Októberben a pozsonyi kontinensviadalon a számára újdonságnak számító kick-light szabályrendszerben győzedelmeskedett.

„A 70 kg-ban indultam, vagyis 10 kilóval fentebb, mint a saját súlycsoportom, és ez volt az első világversenyem kick-lightban, szóval nagyon örültem, hogy sikerült behúzni az aranyat. Gondoltam, hogy van esélyem, hiszen robbanékonyabb és gyorsabb voltam az ellenfeleknél, de azért féltem a súlykülönbségtől” – emlékezett vissza a szegedi kick-boxos, aki a novemberi Eb-n pointfightingban is elsőséget szerzett.

 

Veres Roland is méltán érdemelte ki az év férfi kick-boxosa címet. A többszörös világbajnok bunyós 2018-ban rekordszámú, összesen tíz Grand Champion trófeát gyűjtött a nagy nemzetközi versenyeken. A nyáron sikeresen mutatkozott be a sportág őshazájának számító Egyesült Államokban is, az őszi Eb-kről pedig három aranyat hozott el. Tette mindezt azzal a szándékkal, hogy nyomdokába lépjen a nyáron visszavonult, minden idők legeredményesebb kick-box versenyzőjének tartott Mórádi Zsoltnak, sőt, túl is szárnyalja a sikereit.

„Nem mondom, hogy ez az évem volt a legsikeresebb, hiszen az edzőim, Király István és Jároszkievicz Krisztián úgy tanítottak, hogy a csapat az első, és idén nem tudtuk megnyerni az Európa-bajnokság csapatversenyét. Ennek ellenére nagyon kemény munkával egyéniben sikerült szinte mindent megnyernem. Korábban Mórádi Zsolt és a bátyjaim hozták el rendszerint a súlycsoportok felett álló Grand Champion versenyek első helyét. Idén viszont egy generációváltás által úgymond segítség nélkül maradtam, egyedül vívtam meg rengeteg döntőt, és erre nagyon büszke vagyok” – fogalmazott Veres Roland.

A csepeli sportoló hozzátette: jövő évi céljai között van a kick-box népszerűsítése és „énmárkájának” építése, ennek jegyében már készíti első dokumentumfilmjét a YouTube-ra.

A távolabbi jövővel kapcsolatban az év kick-boxosai egyaránt óriási sikernek nevezték, hogy a NOB novemberben elismerte a WAKO világszövetséget, és ezzel gyakorlatilag felvette a kick-boxot az olimpiai – bár az ötkarikás játékokon egyelőre nem szereplő – sportágak közé. Egy esetleges jövőbeli szereplés lehetőségéről Roland azt mondta, komoly esélyt lát arra, hogy a 2028-ban Los Angelesben ott legyen a sportág és ő még tatamira állhasson. Andrea ugyanakkor úgy vélte, habár az olimpiára kerülésig ő maga kiöregszik a versenysportból, nem akar elszakadni a kick-boxtól, így az sem kizárt, hogy edzőként a jövő nemzedékét szeretné majd látni az ötkarikás játékokon.

0 Tovább

Veres fivérek: hétből hét kick-boxos arany

Meghódította Rómát a kick-boxos Veres Roland és Richárd: a testvérek az olasz fővárosban kétfős csapatok számára rendezett nemzetközi versenyen hét kategóriában indultak el, és mindegyikben diadalmaskodtak. Az idén három Európa-bajnoki címet nyert Veres Roland elmondta: tavalyhoz hasonlóan idén is szeretne az Év Sportolója gálán részt venni, vagyis bekerülni az esztendő legjobb tíz hazai versenyzője közé.

 

A 2017 őszén megrendezett budapesti kick-box vb-n négy aranyat szerzett Veres Roland az idén is mindent megnyert, amit lehetett. Három Európa-bajnoki címe mellé súlycsoportjában első lett a Világkupa sorozatban, a római évzáró viadalon pedig méltóképpen búcsúztatta az idényt.

Az 1000 versenyzőt felvonultató olaszországi megmérettetésen a még mindig csak 19 éves fiatalember bátyjával, a szintén világbajnok Veres Richárddal alkotott legyőzhetetlen párt. A Halker-Király Team duója a pointfighting szabályrendszerben 69, 84 és +84 kg-ban is elindult, és ugyanígy tettek a szabad nevezéses versenyszámokban is: utóbbiban bárki bárkivel összeállhatott, mégsem sikerült senkinek felülmúlni őket. A csepeli klasszisok emellett egy másik szabályrendszerben, a light-contactban a 69 kilósok között is verhetetlennek bizonyultak.

„Látták, hogy fáradunk, és egyre inkább akartak legyőzni bennünket, de nem sikerült” – mesélte Veres Roland.

A magyaroknak ugyanis összesen 21 mérkőzésük volt, mind hat menetes, ami három-három perc küzdelmet jelentett a versenyzőknek. Ezáltal a Veres fivérek fejenként egy órát(!) töltöttek éles küzdelemben a tatamin.

„Jól sikerült az év, aminek a megkoronázása az lenne, ha ismét bekerülnék az Év Sportolója szavazáson a legjobb tíz magyar férfi sportoló közé. Évről évre szeretnék előrébb lépni, úgy, ahogy a most már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert sportággá vált kick-box presztízse is nő.” – jelentette ki Veres Roland.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum