Eddigi rangos pozícióik mellett több újabbat is elnyertek a magyarok a – NOB által is elismert – WAKO kick-box világszövetségben. A sportág Antalyában megrendezett világbajnokságán a magyarok a szerzett 30 érem mellett jelentős sportdiplomáciai sikereket is elértek – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. 

Az MKBSZ elnökét, Galambos Pétert a világszervezet etikai bizottságának vezetőjévé választották. A korábbi kiváló bíró elismerése mellett a világszövetség bírói munkájának irányításában is egyre nagyobb szerepet töltenek be a magyarok: a WAKO ringes bírói bizottságát erősíti Szabó Gábor, míg Gasparik Róbert személyében Törökországban a tatamis bizottságba is bekerült magyar bíró. 

"Természetesen nagyon örülünk a kinevezéseknek, és büszkék vagyunk rájuk. Ezek azt jelzik, hogy a világszövetségben Magyarország egyre komolyabb tényező, az érintett személyeket pedig alkalmasnak tartják az adott feladatra és számítanak arra, hogy ki-ki a maga területén segíteni fogja a szervezetet és a sportágat. Ami engem illet, még a választás előtt azt mondta nekem Roy Baker, a WAKO elnöke, hogy azért szeretne engem a posztra, mert az eddigi tevékenységem során mindig ragaszkodtam a szabályokhoz és a semlegességhez, ráadásul megvan a kellő ismertségem is egy bizottság irányításához. Úgy látszik, hogy ezt mások is így gondolták" – nyilatkozta Galambos Péter.   

Még a világbajnokságot megelőzően a WAKO alelnökévé választották Király Istvánt, és bekerült a világszövetség elnökségébe a sportolói bizottság vezetőjeként Mórádi Zsolt is.