Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Négy magyar érem a korosztályos karate Eb-n​​​​​​​

Négy bronzéremmel zárt a magyar válogatott a Tbilisziben megrendezett kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságon. A kontinens szinte valamennyi országát felvonultató – 49 nemzet csaknem 1200 karatésa lépett tatamira Grúziában – viadalon Bárdos Ádám, Fleischer Dóra, Loyal Lili és Dalnoki Szófia lett harmadik. A válogatottak a teljesítményükkel teljesítették a célkitűzéseket, hiszen a szakvezetés előzetesen három-négy érem megszerzését fogalmazta meg

A korábbi Eb-kről már ezüst- és bronzéremmel is rendelkező Bárdos Ádám az ősszel a felnőttek Karate1 Series A elnevezésű világkupa sorozatáról is elhozott egy bravúros második helyet, és Tbilisziben is bizonyította, hogy minden versenyen komolyan kell vele számolni. A formagyakorlatban induló U21-es (18-20- évesek) korosztályú karatés a selejtezők során vitatható pontozással kikapott német riválisától, ezáltal a döntő lehetőségétől elesett, de a vigaszágon javított és a horvát Relic legyőzésével megszerezte a bronzérmet.

Küzdelemben a nők +68 kg-os súlycsoportjában a tavaly őszi nagysikerű budapesti felnőtt világbajnokságon is lehetőséget kapott Fleischer Dóra megmutatta, hogy korosztályában Európában a legjobbak közé tartozik, és a harmadik helyért vívott küzdelemben remek teljesítménnyel múlta felül a német Lückét.

A junioroknál (16-17 évesek) a 2022-es vb-ezüstérmes Loyal Lili most már Európa-bajnokságon is dobogósnak mondhatja magát, miután egy remek vigaszágas versenyzés végén a bronzéremért magabiztosan múlta felül a cseh Tinavskát.

A legfiatalabbak, a kadetek (14-15 évesek) között is lett érmük a magyaroknak. A 47 kg-os súlycsoport elődöntőjében Dalnoki Szófiát csak kevés választotta el a fináléba kerüléstől, a helyosztón azonban győzni tudott az ukrán Hnes ellen, így megszerezte pályafutása első komoly érmét.

Közel állt az éremhez junior formagyakorlatban Fodor Amira is, aki végül az ötödik helyen zárt. A hetedik helyen végzett Gáspár Laura, Szilágyi Emma, Kovács Gergely, Török Panka és Nagypál Ibolya.

"Elégedettek vagyunk a csapattal, hiszen három-négy érem megszerzését vártuk, és ez meg is lett. Formagyakorlatban örömteli, hogy a legerősebb kategóriában, egy nagyon komoly U21-es férfi mezőnyben tudtunk bronzérmet szerezni. Küzdelemben pedig mind a három korosztályban sikerült egy-egy magyar versenyzőnek dobogóra állnia. Amit pedig az edző kollégákkal együtt valamennyien kiemeltünk, hogy a korábbi évekkel ellentétben most sikerült a legnagyobb téttel bíró mérkőzéseken jól szerepelnünk, hiszen az öt éremmeccsünkből négyet is meg tudtunk nyerni" – értékelt Büchler Zsolt szövetségi kapitány. 

0 Tovább

Elutazott az Eb-re a korosztályos karate válogatott​​​​​​​

Kedden este elutazott a hétvégén péntektől vasárnapig Tbilisziben sorra kerülő kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságra a magyar korosztályos válogatott. A Grúzia fővárosában megrendezendő kontinensviadalon Európa szinte valamennyi nemzete ott lesz: 49 ország csaknem 1200 fiatal karatésa lép tatamira. A magyar színeket 29 sportoló képviseli, akiktől a szakvezetés három-négy érem megszerzését reméli.


A karate sportág két szakágában, küzdelemben (kumite) és formagyakorlatban (kata) az Eb-részvételt kivívott legjobb hazai versenyzők a múlt héten a Mátraházi Edzőtáborban készültek a megméretésre – Szathmáry Renáta, Hecker Balázs, Tóth Beatrix és Büchler Zsolt válogatott edzők irányításával.

Az utazó csapat tagja a tavalyi Európa-bajnokságon küzdelemben aranyérmet nyert Tóth Máté, aki a kadet korosztályt elhagyva ezúttal már a juniorok között próbálkozik. Szintén az indulók között van az emlékezetes 2020-as budapesti kontinensbajnokság egyik aranyérmese, Jakubovics Dalma, aki még mindig nem töltötte be a 21. életévét. De ott lesz Tbilisziben a 2022-es vb-ezüstérmes Loyal Lili, akárcsak a 2021-ben Európa-bajnoki második helyezett Dévényi Bence és Hecker Bojána. A formagyakorlatosok mezőnyében pedig az idén is megmutathatja tudását a korábbi Eb-kről már ezüst- és bronzéremmel is rendelkező Bárdos Ádám, aki az ősszel a felnőttek Karate1 Series A elnevezésű világkupa sorozatáról is nagy bravúrt végrehajtva elhozott egy második helyet.

 A nagysikerű tavaly októberi budapesti felnőtt világbajnokságon indult magyar válogatottból két fiatal is versenyez Grúziában: a már említett Jakubovics Dalma mellett Fleischer Dóra is kipróbálhatta magát a világ legjobbjai között a hazai rendezésű világversenyen.

"Egy sajnálatos sérülést leszámítva jól sikerült a felkészülés, a mátraházi edzőtáborban jól dolgozott a válogatott és remek volt a hangulat is. Azt gondoljuk, hogy több olyan sportolónk is van, aki képes lehet az éremszerzésre. Örülnénk, ha közülük hárman-négyen odaérnének a végén a dobogóra" – nyilatkozta Büchler Zsolt szövetségi kapitány, a válogatott egyik edzője. 


A korosztályos Európa-bajnokságon induló magyar válogatott:

Formagyakorlat:
Fiúk:
Kadet: Gulyás Gergely
Junior: Bérczes Botond
U21: Bárdos Ádám
Lányok:
Kadet: Szilágyi Emma
Junior: Fodor Amira
U21: Kiss Maja
Csapat: Hógenburg Luca, Kiss Kitti, Rubinek Antónia

Küzdelem:
Kadet:
Fiúk:
52 kg: Hecker Ármin
57 kg: Kovács Gergely
+70 kg: Czudor Olivér
Lányok:
47 kg: Dalnoki Szófia
54 kg: Török Panka
61 kg: Nagypál Ibolya

Junior:
Fiúk:
55 kg: Tóth Zsombor
61 kg: Dévényi Bence
68 kg: Tóth Máté
+76 kg: Szodorai Bence
Lányok:
48 kg: Gáspár Laura
53 kg: Hecker Bojána
59 kg: Molnár Virág
66 kg: Loyal Lili

U21:
Férfiak:
60 kg: Nagy Máté
75 kg: Knirsch Patrik
+84 kg: Freund Péter
Nők:
55 kg: Jakubovics Dalma
61 kg: Lipcsey Dorottya
+68 kg: Fleischer Dóra

0 Tovább

Két érem a jesolói ifjúsági karate világkupán​​​​​​​

Két magyar érem született a fiatal karatésok legrangosabb sorozata, a Karate1 Youth League széria idei utolsó állomásán. Az olaszországi Jesolóban megrendezett ifjúsági karate világkupán a kadet (14-15 évesek) lányok küzdelmeiben Török Panka ezüstérmes lett, míg a junioroknál (16-17 évesek) Gáspár Laura bronzérmet nyert.

A verseny hatalmas mezőnyeit mutatja, hogy mindkét érmesünknek hat győzelem kellett a dobogós helyhez! 

 

Török Panka a kadet lányok 54 kg-os súlycsoportjában sorrendben montenegrói, szlovén, belga, bolíviai, spanyol és chilei ellenfelet győzött le, mígnem a fináléban alulmaradt egy újabb montenegrói karatéssal szemben.

A junioroknál a 48 kg-ban Gáspár Laura algériai, olasz, lengyel és német riválisának legyőzése után 3-2-re kikapott egy olasz lánytól. Mivel azonban ellenfele bejutott a döntőbe, a magyar tehetség a vigaszágon folytathatta, ahol szlovén és német ellenfelét felülmúlva megszerezte a bronzérmet. 

A harmadik helyért mérkőzhetett az U21-eseknél – az október végi nagysikerű budapesti felnőtt világbajnokságon is tatamira lépett – Fleischer Dóra is, ő azonban végül nem állhatott fel a dobogóra a +68 kilogrammosok mezőnyében, hanem az ötödik helyen végzett.

0 Tovább

A karatés Hárspataki Gábor kijutott a következő Világjátékokra​​​​​​​

Az október végi budapesti karate világbajnokságon nyújtott teljesítményével Hárspataki Gábor kvótát szerzett a soron következő Világjátékokra, amelyet Csengduban rendeznek meg 2025-ben. A korábbi tokiói olimpiai bronzérmes magyar karatés azzal szerezte meg az indulás jogát, hogy a Papp László Sportarénában megrendezett vb-n, a hazai közönség fantasztikus szurkolása közepette, a 75 kg-os súlycsoportban ezüstérmet nyert.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport eseménye, a Világjátékok 1981 óta íródó történelmének a karate sportág állandó résztvevője, és 2025-ben, a kínai Csengduban is mindkét nemnél formagyakorlatban, valamint öt-öt küzdelmi súlycsoportban avatnak bajnokokat.

A rangos viadalon valamennyi kategóriában nyolc versenyző méri majd össze a tudását, és ebből három helyet a budapesti világbajnokság eredményei alapján osztottak ki. A Karate Világszövetség, a WKF hivatalosan is közzétett kvalifikációs rendszere alapján ugyanis a hazánkban első alkalommal lebonyolított karate világbajnokságról a két döntős, valamint a két bronzérmes közül az aktuális világranglistán előkelőbb helyet elfoglaló sportoló jutott ki már most a Világjátékokra.

Így immár hivatalossá vált, hogy a vb-n a 75 kg-osok mezőnyében ezüstérmet nyert Hárspataki Gábor is bekerült az első körös résztvevők közé!

Az MTK világklasszisa a 2022-es, az egyesült államokbeli Birminghamben megrendezett Világjátékokon is már ott volt. Akkor egy utolsó másodpercben bekapott pont választotta el végül a dobogós helyezéstől, de Kínában ismét megpróbálkozhat az éremszerzéssel.

(Fotó: Jani Martin)

0 Tovább

Ott lesznek a magyar nők a 2024-es karate csapat vb-n​​​​​​​

A budapesti világbajnokságon nyújtott teljesítményével sikeresen kvalifikált a magyar női kumite (küzdelem) válogatott a jövő esztendőben első ízben külön megrendezett csapat világbajnokságra. A Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású együttes bronzmeccset vívhatott a Papp László Sportarénában, és végül az ötödik, kvótát jelentő helyen zárt.

Mint ismert, a Budapesten október végén megrendezett 26. Karate Világbajnokság az utolsó "nagy vb" volt, ahol egyéniben és csapatban is kvalifikáció nélkül lehetett a Karate Világszövetség, a WKF tagországainak kategóriánként egy-egy indulót nevezni. 2024-től azonban külön évben rendezik meg az egyéni és a csapat világbajnokságokat, és mindkettőn csak azok a karate versenyzők léphetnek tatamira, akik részvételi jogot szereztek a vb-ket megelőző kvalifikációs sorozatokban.

A magyar női kumite válogatott a vb hazai közönsége előtt előbb Szerbiát verték 2-0-ra, majd a nyolcaddöntőben Ausztriát is 2-0-ra múlták felül. A négy közé jutásért aztán a mieink egy fordulatos meccsen 2-1-re alulmaradtak a későbbi győztes spanyolokkal szemben. A vigaszágon a magyar lányok hatalmas bravúrt végrehajtva 2-0-ra diadalmaskodtak a korábbi címvédő Egyiptommal szemben. A bronzmeccsre viszont már elfogyott a lendület, és Horvátországtól 2-0-ás vereséget szenvedtek.

A budapesti eseményről a csapat küzdelmekben és formagyakorlatokban alapvetően négy-négy gárda szerzett indulási jogot a jövőre november 22. és 24. között Pamplonában sorra kerülő csapat világbajnokságra. Ugyanakkor mivel a női csapat kumitében a Pamplonában a házigazda jogán induló spanyolok is az első négyben végeztek, így a végső győztessel szemben alulmaradt ötödik helyezett is kvótához jutott. Ez a jog így a magyarokhoz került, és ezzel máris biztossá vált, hogy lesz magyar résztvevője az első karate csapat világbajnokságnak. 

0 Tovább

Karate-vb – Mészáros János: Hárspataki ezüstérme számomra arany​​​​​​​

Mészáros János, a hazai szövetség elnöke több szempontból is sikeresnek értékelte a vasárnap véget érő karate világbajnokságot, és azt is elárulta, hogy számára Hárspataki Gábor második helyezése ugyanolyan aranyérmet jelent, mint Kákosy Olíviáé.

"Több szempontból is nagysikerű világbajnokság volt, a szereplésünket tekintve két érmet szereztünk: Kákosy Olívia aranyérmes lett, és megvédte a világbajnoki címét, Hárspataki Gábor ezüstérme pedig számomra ugyanúgy arany, mivel Gábor mindent megtett érte" – mondta az MTI-nek Mészáros János, majd Hárspataki döntőjével kapcsolatban kifejtette, a mérkőzés első akciójánál az egyiptomi egy olyan megmozdulásra kapott két pontot, mely szerinte nem volt valós, értékelhető rúgás.

Az MTK olimpiai bronzérmese az utolsó pillanatokban egy hárompontos technikával úgy tűnt, megfordítja az összecsapást, ezt azonban 0.2 másodperccel a háromperces menetidő lejárta után vitte be. "Minden vonatkozásban vezette a mérkőzést, technikailag is jobb volt, de sajnos a sorsunk és a jelenlegi helyzet úgy hozta, hogy végül ezüstérmet vehetett át. Remélem, előbb vagy utóbb még eljut oda, hogy valóban a fényesebb érem kerüljön a nyakába" – fejtette ki az elnök.

Mészáros a női kumite csapat ötödik helyét is rendkívülinek értékelte, mivel még sosem voltak ennyire közel az éremszerzéshez, de kiemelte a formagyakorlatban (kata) hetedik Nagy Botondot is, aki 0,2 ponttal maradt el a továbbjutástól és az éremcsatától.

"Több mint 117 ország volt a csarnokban, el tudja képzelni mindenki, hogy milyen nehéz innen bejutni a legjobb nyolc közé. Ahhoz, hogy Hárspataki döntőt vívhasson, előtte hat mérkőzést kellett megnyernie" – hangsúlyozta, majd azt is elárulta, a vb előtt az volt az elvárása a csapattal szemben, hogy mindenki tegye meg azt, amire képes. Ezt pedig a magyarok maximálisan teljesítették, mivel elmondása szerint a fiatalok is remekül helytálltak.

Mészáros szerint nemzetközi viszonylatban is sikeres szereplést tudhatnak maguk mögött, mivel Magyarországnál nagyobb országok is boldogok lehetnek, ha akár csak egy bronzérmet haza tudnak vinni a vb-ről. Arra is kitért, hogy 1250 indulóval legalább 15-20 százalékkal meghaladták a korábbi legnagyobb világbajnokság versenyzői létszámát, ezért a szervezésért nemzetközi elismerést is kaptak.

"Mindenütt jönnek hozzám és gratulálnak ahhoz, hogy milyen fantasztikus volt a szervezés, és ezt a világszövetség vezetői is közölték" – mondta. A nézettséggel és a kilátogató szurkolókkal kapcsolatban elárulta, hogy kétezer helyet tartottak fenn a résztvevő csapatoknak, emellett péntekre és szombatra csaknem minden eladásra szánt belépő elkelt, sőt utóbbira újabb szektorokat kellett megnyitni. A nyitóünnepségre pedig körülbelül 5-6 ezer néző maradt a Papp László Budapest Sportarénában.

A magyar válogatott Kákosy Olívia révén – a tanulásban akadályozottak között – egy aranyéremmel, Hárspataki Gábornak köszönhetően egy ezüstéremmel, továbbá a női kumite csapat, valamint a para-karatés Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra ötödik helyével zárta a hazai világbajnokságot.

0 Tovább

Karate-vb – Ötödik a női kumite csapat​​​​​​​

Ötödik helyen zárt a magyar női kumite csapat a karate-világbajnokság zárónapján a Papp László Budapest Sportarénában.

A Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású női együttes az Európa-bajnok horvátokkal nézett szembe a vasárnapi bronzmérkőzésen, és 2-0-ás vereséget szenvedett.

Elsőként Boussebaa Aicha lépett küzdőtérre, aki 8-0-ra kikapott, majd Molnár Réka sem tudott szépíteni, így az ötödik helyen végeztek a magyarok.

"Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, pedig nagyon hittem benne, mert sokat dolgoztunk érte" – mondta az MTI-nek Molnár Réka, majd hozzátette, ezt most csalódásként élték meg csapattársaival, de idővel majd kielemzik és átértékelik a történteket.

A magyar csapat pénteken Szerbiát és Ausztriát is legyőzte, majd kikapott a spanyoloktól, akik végül bejutottak a döntőbe. Ezt követően a vigaszágon a világbajnoki címvédő Egyiptom várt a magyarokra, amelyet hatalmas bravúrral 2-0-ra felülmúltak, így a sportág történetében először harcolták ki az éremcsatát.

A magyar válogatott Kákosy Olívia révén – a tanulásban akadályozottak között – egy aranyéremmel, Hárspataki Gábornak köszönhetően egy ezüstéremmel, továbbá a női kumite csapat, valamint a para-karatés Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra ötödik helyével zárta a hazai világbajnokságot.

0 Tovább

Karate-vb – Hárspataki ezüstérmes, Kákosy világbajnok

Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert a 75 kilogrammosok között küzdelemben (kumite) a Papp László Budapest Sportarénában zajló 26. karate-világbajnokságon. Para-karatéban Kákosy Olívia megvédte világbajnoki címét.

Az MTK olimpiai bronzérmes karatékája, Hárspataki Gábor az egyiptomi Abdalla Abdelazizzal csapott össze a szombati döntőben, és egy határozott fejre mért ütéssel megszerezte a vezetést, de ellenfele a videóbíró segítségével fordított, testrúgásért két pontot kapott.

A folytatásban taktikai csata zajlott a tatamin, majd az utolsó percre fordulva felpörögtek az események: Hárspataki támadott, Abdelaziznak ítéltek azonban pontot a bírók, aztán egy újabb ütéssel szépített a magyar versenyző. Az utolsó pillanatokban úgy tűnt, egy hárompontos akcióval Hárspataki eldöntötte a világbajnoki cím sorsát, de a videós elemzés során kiderült, hogy támadása időn túl történt, így végül maradt a 2-3-as eredmény, azaz a vereség.

A mérkőzést követően óvást nyújtottak be a magyarok, mivel az egyiptomi versenyző menekülés közben elesett, amiért egy újabb intést is kiérdemelhetett volna a korábbi négy mellé. A vizsgálat során kiderült, hogy a földre érkezés is időn túl történt, így végül az ötödik intés begyűjtéséért nem léptették le Abdelazizt, így a végeredmény nem változott.

A csaknem harmincperces csúszást követően került sor az eredményhirdetésre, melyen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke adta át az érmeket.

A 27 éves magyar karatéka koszovói, francia, üzbég, olasz és - semleges színekben induló - orosz ellenfelet legyőzve menetelt az elődöntőig, melyben a bosnyák U21-es vb-ezüstérmes Hamza Turulját is felülmúlta, ezzel verekedte be magát szerdán a fináléba.

Az óvás okozta szombat délutáni kisebb felfordulás után aranyéremnek is örülhetett a magyar közönség, ugyanis a tanulásban akadályozottak között szereplő Kákosy Olívia para-karatés megvédte világbajnoki címét, ezzel megszerezte a magyar válogatott második érmét.

"Csodálatos itt állni, a magyar színeket képviselni, és nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem, főleg hogy ez itthon történt, Budapesten. Nagyon örülök annak, hogy mi rendezzük a világbajnokságot, mert ez egy újabb motivációt adott, ezekben a pillanatokban mutatkozik meg, milyen is igazán az ember" – mondta az MTI-nek Kákosy Olívia, majd hozzátette, nagyon sokat jelent számára, hogy az edzője mellett ott volt a lelátón a családja és a barátai.  

A vasárnapi zárónapon küzdelemben a Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású női csapat a bronzéremért küzdhet a Papp László Budapest Sportarénában.

(MTI)

0 Tovább

Bronzéremért küzdhet női csapatunk a budapesti karate vb-n

A csapatküzdelmekkel és a para-karate bronzmeccsekkel folytatódott pénteken a Budapesten keddtől vasárnapig tartó budapesti 26. Karate Világbajnokság. A magyar női kumite (küzdelem) csapat sporttörténelmi sikert aratott: kiharcolta a bronzmérkőzés jogát, míg négy para-karatésunk ötödik lett. 

A férfiaknál a csütörtökön a németeket legyőző magyar válogatott (Botos Botond, György Dániel, Hárspataki Gábor, Kapdebo Botond, Kiss András, Nichols Dávid, Tadissi Martial) a 16 közé jutásért Románia ellen lépett tatamira, és 2-1-re győzött. A győzelmek Tadissi Martial és Hárspataki Gábor nevéhez fűződtek. A folytatásban azonban Bosznia-Hercegovina 3-0-ra jobbnak bizonyult a mieinknél, és mivel utána a bosnyákok is kikaptak, a magyar csapat helyezetlenül zárt.

A nőknél a magyar együttes (Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya) is két szép sikerrel kezdett. Legjobbjaink előbb Szerbiát verték 2-0-ra, majd a nyolcaddöntőben Ausztriát is 2-0-ra múlták felül. A négy közé jutás már biztos hétvégi éremmeccset jelentett volna, de hiába nyerte meg az első küzdelmet Molnár Réka, a spanyolok 2-1-re fordítottak.

 

A későbbiekben a spanyol lányok bejutottak a döntőbe így a magyar válogatott a vigaszágon javíthatott. És javított is, hiszen a hazai közönség fantasztikus szurkolása közepette Boussebaa Aicha és Molnár Réka szenzációs teljesítményével 2-0-ra győzött a világbajnoki címvédő Egyiptom ellen. Ez a diadal pedig azt jelenti, hogy a női kumite csapat a karate sportág történetében először a bronzéremért mérkőzhet. A harmadik helyért vasárnap Horvátország lesz az ellenfél.

 

A világbajnokság para-karate versenyszámaiban pénteken a bronzmérkőzéseket rendezték meg. A helyosztókon négy magyar para-karatés volt érdekelt, de valamennyien alulmaradtak ellenfelükkel szemben, ami azt jelenti, hogy Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra is az ötödik helyen végzett.

0 Tovább

Öt éremesély para-karatéban a budapesti karate vb-n

A világbajnoki címvédő Kákosy Olívia döntőbe jutott para-karatéban a Budapesten keddtől vasárnapig tartó 26. Karate Világbajnokságon. Rajta kívül további négy para-karatésunk mérkőzhet majd bronzéremért. Az épek között hatalmas csatában nyerte meg első mérkőzését a magyar férfi kumite (küzdelem) csapat. A mieink 0-2-ről fordítva győzték le a németeket.

Csütörtökön elkezdődtek a para-karate versenyszámok is a hazai rendezésű karate világbajnokságon. A magyarok közül a tanulásban akadályozottak között induló Kákosy Olívia szerepelt a legjobban. A világ- és Európa-bajnoki címvédő versenyző hozta a papírformát, és csoportját megnyerve bejutott a szombati fináléba. Szintén a tanulásban akadályozottak között Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra is kiharcolta az éremmeccs lehetőségét: valamennyien a bronzéremért lépnek majd pénteken tatamira.

Az épek mezőnyében a férfi csapatküzdelmek során a Kapdebo Botond, György Dániel, Botos Botond, Tadissi Martial és Hárspataki Gábor felállású együttes elképesztő küzdelemben, 0-2-ről hozta vissza a mérkőzést Németország ellen. A végeredmény 2-2 lett, de a pontkülönbséget tekintve 13-6-ra a mieink győztek és kerültek a 32 közé. A mieink két diadalát Tadissi Martial és a szombaton döntőző Hárspataki Gábor aratta.

A folytatásban pénteken Románia lesz Hársiék ellenfele. A női együttes pénteken kezd, miután a lányokat erőnyerőnek sorsolták, így nem kellett küzdeniük csütörtökön a selejtezők első körében.

Szépen helytálltak kata csapataink. Férfi együttesünk – Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung és Szilágyi Gergő összeállításban – csoportjában az ötödik helyen végzett. Női csapatunk – Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda összetételben – csoportjában hetedik lett. És hiába mutatott be mindkét csapat színvonalas katát, az első fordulóból csak a legjobb négy-négy együttes jutott tovább, a magyarok egyaránt búcsúzni kényszerültek.

Pénteken 9 órától a csapatküzdelmek további selejtezőit, majd vigaszági csatáit bonyolítják le, ezután kerül sor a para-karatésok helyosztóira, a nap végén pedig, este fél héttől a vb ünnepélyes megnyitó ünnepsége következik.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum