Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megalakult a budapesti karate világbajnokság szervezőbizottsága​​​​​​​

Megtartotta alakuló ülését az október 24. és 29. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő karate világbajnokság szervezőbizottsága. Az eseményen a felszólalók hangsúlyozták: az előkészítő munka már hónapok óta zajlik, valamint reményüket fejezték ki, hogy minden idők legjobb vb-jének adhat otthont Budapest, és a magyar versenyzők is jól szerepelnek majd.

A létrejött szervezőbizottság elnökségét Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, valamint Dr. Sas András, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. vezérigazgatója alkotják.

Bevezető felszólalásában Dr. Mészáros János elmondta, hogy hosszú távú stratégiai gondolkodás előzte meg vb Magyarországra hozatalát. Az MKSZ elnöke kifejtette: már 2013-ban, a szintén budapesti karate Eb idején tudni lehetett, hogy a karate bemutatkozhat majd a tokiói olimpián. Ezért jelezték rendezési szándékukat egy világbajnokság lebonyolítására, amely végül a koronavírus járvány miatt 2022-ről 2023-ra tolódott.

A sportvezető megjegyezte: a sportágon belül óriási a várakozás a magyarországi eseményt illetően, hiszen ez lesz az utolsó nagy világbajnokság karatéban, ugyanis 2024-től a nemzetközi szövetség, a WKF megváltoztatja a rendezési szabályokat. Dr. Mészáros János megköszönte az állam támogatását a rendezésben, és kijelentette: reméli, hogy nemcsak nagyon jó vb lesz, hanem a magyarok is eredményesen teljesítenek.

„A magyarok karatéban nagyon jók, a világ élvonalában vannak, de hatalmas a konkurencia, minden kategóriában hat-nyolc versenyző van, aki bármikor képes az éremszerzésre. Nekünk legalább három-öt olyan versenyzőnk van, akik szintén képesek erre. Hárspataki Gábor nemrég olimpiai érmeshez méltó nyilatkozatot tett: azt mondta, hogy világbajnok akar lenni, és a nyakában az éremmel szeretné meghallgatni, hogy ott vagyunk a következő olimpián. Remélem, hogy a magabiztossága beigazolódik” – mondta az MKSZ elnöke.

Bízik abban, hogy jövő januárban a döntéshozók úgy határoznak, hogy a karate visszakerül az olimpiai programba, és 2028-ban Los Angelesben ismét ott lehetnek a karatésok – erről beszélt a sportért felelős államtitkár.

Dr. Schmidt Ádám emlékeztetett rá, hogy az év elejétől a nagy kiemelt nemzetközi sporteseményeket új eljárásrendben bonyolítják le.

„Az első nagy próbatétel az atlétikai vb lesz, ahol ezt teszteljük. Az eddigi munka alapján bízom benne, hogy augusztusban megrendezzük minden idők legjobb atlétikai világbajnokságát, októberben pedig minden idők legjobb karate világbajnokságát” – jelentette ki Dr. Schmidt Ádám.

Az államtitkár szerint egy jól sikerült vb nemcsak a hazai karate világának adhat erőt, de üzenet is lehet a döntéshozóknak, hogy a karate kerüljön vissza az olimpiai programba.

„Bár jogi értelemben a szervezőbizottság most alakul, de az előkészítési munkák már több hónapja folynak” – mutatott rá Dr. Sas András.

Az NRÜ vezérigazgatója elmondta: közelségük miatt a Szent István napi ünnepségek és atlétikai világbajnokság lebegnek most a szemük előtt, de számukra a karate vb is éppen ugyanolyan fontos.

0 Tovább

Két magyar érem karatéban az egyetemi Eb-n​​​​​​​

Tóth Vanda ezüstérmes, Botos Botond pedig bronzérmes lett a Zágrábban megrendezett Európai Egyetemi Küzdősport-bajnokság karate tornáján.

A női formagyakorlat versenyszámban Tóth Vanda 35 induló közül jutott a döntőbe. Ott aztán a Miskolci Egyetem hallgatója alulmaradt a portugál Fernandessel szemben, de így is pályafutása egyik legszebb sikerének örülhet a női kata csapatban az őszi budapesti világbajnokságra készülő fiatal sportoló.

Összességében így két éremmel zárta a magyar küldöttség a horvátországi EUSA-versenyt, miután Botos Botond is dobogóra állhatott a férfiak 84 kg-os súlycsoportjában. Az ELTE-t képviselő felnőtt válogatott karatés négy győzelem után a döntőbe jutásért bírói döntéssel kapott csak ki, de aztán a bronzmérkőzésen legyőzte ukrán ellenfelét, így harmadik lett, ami ugyancsak biztató a hazai rendezésű vb előtt.

Közel állt még az éremszerzéshez Kovács Kiara (TF) is, aki az 50 kg-os nők mezőnyében az ötödik helyen zárt.

0 Tovább

Teltházat várnak a 100 nap múlva rajtoló karate vb-n​​​​​​​

Minden idők legnagyobb karate világbajnokságára számítanak október 24. és 29. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő eseményen. A 100 nap múlva kezdődő hazai rendezésű világversenyen – amelyre a jegyértékesítés már elkezdődött – a Magyar Karate Szakszövetség teltházra számít.

Részvételi rekordokat hozhat a magyarországi rendezvény, hiszen a tokiói olimpián bemutatkozott sportág történetében a budapesti lesz az utolsó „nagy” világbajnokság. 2023-ban ugyanis még szabadon nevezhetnek be a Karate Világszövetség, a WKF 200 tagországából kategóriánként egy versenyzőt a vb-re. 2024-től ugyanakkor különválasztják az egyéni és a csapat világbajnokságot, és a részvételt kvalifikációs sorozaton keresztül kell majd kiharcolni.

Emiatt, valamint azért is, mert a magyarok az általános vélekedések szerint nagyszerű Európa-bajnokságokat rendeztek az elmúlt évtizedben kétszer is – 2013-ban felnőtt, 2020-ban pedig korosztályos Eb-nek voltunk házigazdái –, várhatóan nem kevesebb, mint 120-150 országból érkeznek majd karatésok a világbajnokságra.

„Egyelőre csak az előzetes szállásfoglalásokat látjuk, de úgy számolunk, hogy 1200 és 1800 közötti versenyzői létszámot kell majd vendégül látnunk. Rajtuk kívül további, körülbelül 1000 fővel, versenybírókkal, edzőkkel és egyéb, a csapatokat kísérő hivatalos személlyel kell kalkulálnunk. Tehát csak a karatésok hatalmas tömeget alkotnak majd” – vélekedett Falusi Márton, MKSZ alelnök.

A világbajnokságot az MKSZ a WKF-fel és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel karöltve bonyolítja le. A karate szövetség részéről a rendezés elsőszámú felelőseként tevékenykedő Falusi Márton azt is elmondta, hogy a keddtől vasárnapig tartó vb két utolsó, döntős napján teltházra számít.

„A selejtezők négy napja alatt erős magyar szurkolói jelenlétre számítunk. A hazai karatésokból az MKSZ szurkolótábort szervez, amelynek a stadion egyik oldalát már le is foglaltuk. Szerencsére ebben hagyományosan jók vagyunk, a drukkereink remek hangulatot tudnak varázsolni a stadionba, ami a magyar versenyzőket remélhetőleg minél jobb eredményekhez segíti. A döntők során pedig teltházban bizakodunk, amit arra alapozunk, hogy a felnőtt és a korosztályos Eb-n is a finálékra megteltek a széksorok” – mondta Falusi Márton.

A főszervező arról is beszámolt, hogy az interneten már lehet jegyeket vásárolni a világbajnokságra. Már működik a vb hivatalos honlapja, a karatebudapest2023.hu, amelyről elérhető a jegyvásárlási felület. Keddtől péntekig 2900 forintért kaphatóak a napijegyek, míg szombaton és vasárnap 5900 és 14900 forint között lehet hozzájutni az ülőhelyekhez – kivéve az MKSZ tagjainak, akik szervezett formában és kedvezményes áron tekinthetik meg a versenyt. 

0 Tovább

Éremben bíznak karatésaink az Európa Játékokon​​​​​​​

Tadissi Martial és Nagy Botond személyében két magyar karatés érintett a lengyelországi Európa Játékokon. Mindketten csütörtökön lépnek tatamira a multisport eseményen, amelynek programján immár harmadszor szerepel a karate sportág. Versenyzőink célja az éremszerzés.

Az Európa Játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint küzdelemben (kumite) öt-öt súlycsoportban avatnak bajnokot. Mind a 12 kategóriában nyolc sportoló méri össze a tudását. Tadissi Martial 67 kg-ban, Nagy Botond pedig férfi katában indul majd.

Tadissi Martial a korábbi két Európa Játékokon is részt vett: nyolc éve, Bakuban nem jutott az elődöntőbe, a 2019-es minszki eseményen viszont – az akkori másik magyarhoz, Hárspataki Gáborhoz hasonlóan – bronzérmet nyert. Ezúttal még szebb éremben bízik.

"Még a fogyasztás szakaszában vagyok, ilyenkor nehéz még a versenyre gondolni, először a mérlegelés következik. A karate versenyeket Bielsko-Bialában rendezik, és csak a mi sportágunk lesz ezen a helyszínen, úgyhogy egy, úgymond, egyszerű versenyt várok, ahol nem lesz olyan felhajtás, mint volt az előző két Európa Játékokon. Ami pedig magamat illeti, megmondom őszintén, a legjobbakat várom. Azt, hogy továbbjutok a csoportkörből, aztán az elődöntőből is, és aztán sikerrel veszem a finálét is" – mondta a korábbi többszörös vb- és Eb-érmes klasszis, aki tavaly ezüstérmet nyert a Világjátékokon.

Nagy Botond először lesz ott az Európa Játékokon, amit pályafutása egyik legnagyobb sikerének tart.

"Ha a versenyre gondolok, az jut elsőként eszembe, hogy a csütörtöki nap lesz a legszebb a sportpályafutásomban. Nyolc éve várok erre napra, hiszen a korábbi két Európa Játékokra nem sikerült kijutnom. Ráadásul most a sérülések ellenére sikerült kvótát szereznem. Én ezzel már nyertem, a többi pedig bónusz. Ettől függetlenül teljesen felkészültem érkezem a versenyre, és érmet szeretnék nyerni, amire szerintem van is esélyem" – nyilatkozta az egyetemi Európa-bajnok, többszörös Eb-ötödik helyezett Nagy Botond.

A program szerint a Nagy Botond kategóriája csütörtökön reggel 9-kor kezdődik, Tadissi Martialék pedig 12.30-kor kerülnek sorra.

0 Tovább

Karate magyar bajnokság a budapesti vb jegyében​​​​​​​

Szűk fél évvel a hazai rendezésű világbajnokság előtt a hétvégén rendezték az UTE Megyeri úti Jégcsarnokában az idei karate magyar bajnokságot, amely a felnőtteknél válogató is volt az októberi vb-re. Legjobbjaink többsége újabb arannyal gyarapította éremgyűjteményét – köztük a júniusi Európa Játékokra kvalifikációt szerzett két magyar karatés, Tadissi Martial és Nagy Botond.   

A kétnapos magyar bajnokság – amelyre több mint 800 nevezés érkezett – szombati napján a kadet, junior, U21, felnőtt, veterán és para-karate kategóriákban avattak bajnokokat.

A felnőtteknél egyéni formagyakorlatban (kata) a hazai mezőnyben gyakorlatilag évek óta verhetetlen Nagy Botond és Sterck Laura ezúttal sem talált legyőzőre.

Küzdelemben (kumite) a verseny nagy hiányzója az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor volt, aki még a márciusi Eb-n elszenvedett kézsérülése miatt kénytelen volt kihagyni a bajnokságot. Ott volt viszont az elmúlt évek másik magyar világklasszisa, Tadissi Martial, aki ezúttal egy súlycsoporttal feljebb, a 75 kg-ban szerzett újabb bajnoki címet. A másik négy kategória mindegyikében feltörekvő fiatalok – Nagy Máté, Nichols Dávid, Botos Botond és Kapdebo Botond – diadalmaskodtak.

A nőknél a rutinos Molnár Réka, valamint az egyaránt korábbi korosztályos Európa-bajnok Baranyi Zsófia és Ilankovic Aleksandra esélyeshez méltón végzett az élen súlycsoportjában. Az egyformán U21-es válogatott Ádám Alexandra és Fleischer Dóra nyakába pedig először került felnőtt magyar bajnoki arany.

Az újpesti eseményen immár hagyományosnak mondhatóan para-karatésok is szerepeltek. A márciusi Európa-bajnokságon aranyérmes Kákosy Olívia itthon is első lett kategóriájában, és a spanyolországi Eb-n bronzérmet szerző Csatári János és Szabó Alexandra is a dobogó tetejére állhatott fel.

Magyar bajnokság, a felnőtt érmesek:

Kata:

Férfiak: 1. Nagy Botond (UTE), 2. Bárdos Ádám (Sporting Budo), 3. Barta Roland (Sandan) és Beke Bálint (UTE)

Csapat: 1. Hayashi Shitoryu (Szilágyi, Simák, Elekes, Nguyen)

Nők: 1. Sterck Laura (MTK), 2. Hógenburg Luca (UTE), 3. Kiss Maja (MTK) és Magos Petra (Senshi)

Csapat: 1. MTK (Kiss, Beck, Balogh)

Kumite:

Férfiak:

60 kg: 1. Nagy Máté (Szarvas), 2. Kiss András (UTE), 3. Szabó Marcell (KSI)

67 kg: 1. Nichols Dávid (UTE), 2. Kozsán Balázs (MTK), 3. Angyal Róbert (Tűzmadár)

75 kg: 1. Tadissi Martial (BHSE), 2. Knirsch Patrik (MTK), 3. Szabó Levente (Gankaku)

84 kg: 1. Botos Botond (MTK), 2. György Dániel (Tisza Volán SC), 3. Bazsánt Csaba (Raion) és 3. Kutas Béla (BHSE)

+84 kg: 1. Kapdebo Botond (MTK), 2. Frankó Dániel (Tisza Volán SC), 3. Dochnal Ádám (Nihon) és Freund Péter (Senshi)

Csapat: 1. MTK (Kapdebo, Botos, Csöppü, Knirsch), 2. Tisza Volán SC (Tálas, Frankó, György)

Nők:

50 kg: 1. Molnár Réka (UTE), 2. Lintz Alexandra (UTE), 3. Rónai Lili (UTE)

55 kg: 1. Baranyi Zsófia (MTK), 2. Papp Réka (Gastroyal), 3. Jakubovics Dalma (MTK)

61 kg: 1. Ilankovic Aleksandra (MTK), 2. Erdélyi Virág (Sun-Dome)

68 kg: 1. Ádám Alexandra (BVSC-Zugló), 2. Pap Dorottya (UTE), 3. Mészáros Emese (BHSE)

+68 kg: 1. Fleischer Dóra (MTK), 2. Boussebaa Aicha (MTK), 3. Módos Katalin (Pest-Budai)

Csapat: 1. MTK (Baranyi, Ilankovic, Boussebaa, Jakubovics), 2. (Molnár, Pap, Lintz, Rónai)

0 Tovább

Több mint 800 nevezés a karate magyar bajnokságon

A magyar karate 50 éves jubileumi eseménysorozatának részeként a hétvégén, május 6-7-én rendezik meg az idei WKF Magyar Bajnokságot, amelyre több mint 800 nevezés érkezett. A viadal a bajnoki címek eldöntése mellett fontos felkészülési állomása a sportág idei csúcseseményének, az októberi világbajnokságnak, amelyet a karate történetében először Magyarország rendez.

A magyar bajnokság a presztízsén túl kvalifikációs viadal is a vb-n majd a magyar színeket képviselő válogatottba kerülésre. Szinte kivétel nélkül részt is vesznek rajta a legjobb hazai sportolók, köztük a júniusi Európa Játékokra indulási jogot szerzett Tadissi Martial és Nagy Botond. Az esemény nagy hiányzója az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor lesz, akinek még a márciusi Európa-bajnokságon eltört a keze, azóta megműtötték, és emiatt kénytelen kihagyni a bajnokságot.


A karatésok bajnoki vetélkedése mellett para-karate versenyszámokat is rendeznek, amelyekben elindul az Eb-n aranyérmet nyert Kákosy Olívia, illetve az ugyanott bronzérmet szerzett Csatári János, Kárpáti Petra és Szabó Alexandra.

A magyar bajnokságon szombaton reggel kilenc órától a kadet, junior, U21, felnőtt és veterán korosztályok, illetve a para-karate kategóriák versenyeit rendezik, vasárnap pedig a 14 éven aluli fiatalok lépnek majd tatamira.

0 Tovább

Hat érem az ifjúsági karate világkupán​​​​​​​

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek a magyarok a La Corunában csütörtöktől vasárnapig megrendezett Karate1 Youth League viadalon. A 21 éven aluliak világkupa-sorozatának spanyolországi állomásán négy korosztályban 72 ország több mint 2500 versenyzője indult - köztük 32 magyar karatés -, így az éremszerzők hatalmas mezőnyökben harcolták ki a sikereket.

Az aranyérem a legfiatalabb korosztályban született, ahol az U14-es fiúk 45 kg-os súlycsoportjában öt győzelemmel Tóth János megnyerte kategóriájának küzdelmeit.

A legidősebbek, az U21-esek között nyert ezüstérmet a női 61 kg-ban Ilankovic Aleksandra. A korábbi junior Európa-bajnok és tavalyi U21-es Eb-ezüstérmes már évek óta meghatározó tagja a felnőtt válogatottnak is, mostani dobogós helye pedig azt jelzi, hogy képes lehet szép eredmény elérésére az év csúcsversenyén, az októberi budapesti felnőtt világbajnokságon is.

Ugyancsak ott lehet a vb-n a magyar válogatott színeiben Dvorák Ádám, aki a 2020-as budapesti korosztályos Eb-n már megtapasztalta, hogy milyen hazai közönség előtt dobogóra állni: akkor a juniorok között lett harmadik, és most Spanyolországban is bronzérmet nyert az U21-es férfiak 84 kg-os súlycsoportjában.

További három magyar tehetségnek akasztottak bronzérmet a nyakába La Corunában. A junior (16-17 évesek) lányoknál a 66 kg-ban a tavalyi vb-ezüstérmes Loyal Lili végzett a harmadik helyen, akárcsak a kadeteknél (14-15 évesek) az 57 kg-ban idei Európa-bajnok Tóth Máté, valamint a lányok 54 kg-os kategóriájában Török Panka.

0 Tovább

Magyar karate bíró is lesz az Európa Játékokon​​​​​​​

Turák Péter személyében magyar karate bíró is képviselteti magát a nyári, krakkói központú Európa Játékokon. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó, lengyelországi multisport eseményre karatéban Tadissi Martial és Nagy Botond révén két magyar kiválóság szerzett kvalifikációt. A játékok karate versenyszámait június 22-én és 23-án rendezik Bielsko Bialában.

Az immáron harmadik ízben sorra kerülő, négyévenkénti Európa Játékokon a karate sportág is harmadszor kerül a programba. Az első alkalommal, 2015-ben, Bakuban Molnár Tamás működött közre magyar bíróként az eseményen.

Az idei, kétnapos versenyt 22 bíróval bonyolítja le az Európai Karate Szövetség, az EKF. A kiválasztottak egyike lesz Turák Péter, aki tapasztalt bírónak számít, hiszen 2000 óta tagja a nemzetközi testületnek, számos karate vb-n és Eb-n vett már részt - több ízben volt vezetőbíró világversenyek döntőiben is -, de ilyen rangos multisport eseményre először kapott meghívást.

A június 21. és július 2. között sorra kerülő Európa Játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban, valamint küzdelemben öt-öt súlycsoportban avatnak bajnokot. Mind a 12 kategóriában nyolc sportoló méri össze a tudását, köztük Tadissi Martial a 67 kg-ban, Nagy Botond pedig férfi formagyakorlatban.

Az Európa Játékok sportolóink számára remek felkészülési lehetőség a sportág idei legnagyobb versenyére, az októberi magyarországi világbajnokságra, amelyet 200 nap múlva rendeznek a Budapesten. 

0 Tovább

Két magyar karatés is ott lehet az Európa Játékokon​​​​​​​

Tadissi Martial és Nagy Botond személyében két magyar karatés is ott lehet majd a nyári Európa Játékokon. Klasszisaink a múlt heti, spanyolországi Eb-n nyújtott teljesítményüket követően, az európai ranglistáról kvalifikálták magukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisport eseményre, amelynek programján immár harmadik alkalommal szerepel a karate sportág. A két magyar versenyző részvétele biztató lehet az év fő eseménye, az októberi budapesti világbajnokság előtt is.

A Lengyelországban június 21. és július 2. között sorra kerülő Európa Játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint küzdelemben (kumite) öt-öt súlycsoportban avatnak bajnokot. Mind a 12 kategóriában nyolc sportoló méri össze a tudását.

Ebbe a nyolcba a guadalajarai Eb-ről kategóriánként hárman kerültek be: a bajnok és az ezüstérmes mellett a két harmadik helyezett közül az, aki előkelőbb helyet foglalt el a játékokra vonatkozó európai ranglistán. Rajtuk kívül a ranglistáról három-három fő szerzett kvótát: utóbbiak közé tartozik a két magyar. Tadissi Martial a 67 kg-ban a második helyről, Nagy Botond pedig férfi katában a harmadikról került be a kiválasztottak közé. A mezőnyben a házigazda jogán mindenhol lesz hazai versenyző, további egy-egy sportoló szabadkártyával vehet majd részt az "európai olimpiának" is nevezett, négyévenkénti rangos eseményen.

Tadissi Martial a korábbi két Európa Játékokon is tatamira lépett: nyolc éve, Bakuban nem jutott az elődöntőbe, a 2019-es minszki eseményen viszont – az akkori másik magyarhoz, Hárspataki Gáborhoz hasonlóan – bronzérmet nyert hazánknak. A  hétvégén a guadalajarai Eb-n a bronzéremről csupán hajszálnyival lemaradt Nagy Botond most lehet jelen első ízben az Európa Játékokon.

Elmondásuk szerint mindkét versenyzőnk éremért utazik majd ki a Bielsko-Bialában rendezendő karate versenyre, ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy az idén a számukra a legfontosabb a hazai rendezésű októberi világbajnokság, amelynek a sportág történetében első ízben adhat otthont Magyarország.

„Nagyon örülök, hogy Baku és Minszk után immáron harmadik alkalommal is sikerült kvalifikálnom magamat az Európa Játékokra, ahol a kontinens legjobbjaival szemben képviselhetem a magyar színeket és a sportágunkat. Természetesen az idei év legfontosabb megmérettetése a hazai rendezésű vb lesz, de az Európa Játékok fontos állomását képezi a felkészülésemnek” – nyilatkozta Tadissi Martial.

„A múlt heti Eb-t a kiemelkedő teljesítményem ellenére csalódásként éltem meg, mivel egyértelmű célom volt a dobogóra felállni. Az Európa Játékokon való részvétel már nyolc éve célként lebeg a szemem előtt. Négy éve nagyon kevéssel maradtam le, idén pedig sikerült. A múlt heti események még inkább megerősítettek abban, hogy Európa szűk elitjébe tartozom, és hogy a júniusi multisport eseményre nem csupán résztvevőként utazom” – fogalmazott Nagy Botond.

0 Tovább

Magyar aranyérem a spanyolországi karate Eb-n​​​​​​​

Megvédte bajnoki címét a para-karatés Kákosy Olívia a spanyolországi Guadalajarában vasárnap záruló karate és para-karate Európa-bajnokságon. Az épek mezőnyében férfi formagyakorlatban (kata) Nagy Botond egy hajszálnyival maradt le a dobogóról, és végzett az ötödik helyen.

Nehezen megemészthető módon maradt le Nagy Botond arról az Európa-bajnoki bronzéremről, ami a magyar karate történetének első felnőtt formagyakorlat érme lehetett volna a Karate Világszövetség (WKF) Európa- vagy világbajnokságán. A korábban az Eb-ken többször is az éremmeccset vívott magyar katás még soha nem állt ilyen közel az áhított medálhoz, mint most. A harmadik helyért megrendezett mérkőzésen az Ohan Dai formagyakorlatot mutatta be, és erős, színvonalas produkcióját a hét pontozóbíróból négy is jobbnak értékelte, mint török ellenfeléét. Összességében azonban 42.3 tized pontot kapott Duran 42.4 pontjával szemben, így, ha minimális különbséggel is, de végül török riválisa állhatott fel a dobogóra, Nagy Botond pedig ismét az ötödik helyen zárt.

Kákosy Olíviának köszönhetően ugyanakkor az idén sem maradt magyar himnusz nélkül a karate Európa-bajnokság közönsége. Az Eb részeként lebonyolított para-karate kontinensviadalon az értelmileg akadályozottak mezőnyében a korábbi kétszeres Eb-győztes, világbajnoki címvédő magyar lány ezúttal is a legjobbnak bizonyult kategóriájában. Kákosy Olívia a döntőben magabiztosan múlta felül a spanyol Sanchez Rosadót, ezzel továbbra is őrzi azt a különleges rekordját, hogy minden világversenyéről aranyéremmel tér haza.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum