Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tájékozódási búvárúszó Eb – 17 éremmel Magyarország az éremtáblázat 2. helyén végzett​​​​​​​

Magyarország az éremtáblázat második helyét szerezte meg a csehországi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Jablonec Nad Nisou-ban megrendezett kontinensbajnokság zárónapján a csoportos számban a nemzeti csapat tagjai egy bronzérmet szereztek, így 17 éremmel fejezték be az Eb-t. Az élen a csehek végeztek, míg a harmadik helyen a horvátok zártak.

Szombaton a felnőtteknél a Balázs Péter, Cséplő Kelen, Várszegi Vendel, Szász Tamás alkotta kvartett bronzérmesként végzett.

Kiss Bence csapatvezető szerint sikeres Európa-bajnokságot zártak a búvárok. „Aki ismeri a sportágunkat tudja, hogy egy összetett teljesítményről van szó, hiszen napról napra újabb versenyszámokban kell teljesíteni csaknem egy héten keresztül. Ennek fényében kiegyensúlyozott volt a válogatott, és külön öröm, hogy a felnőttek mellett a juniorok is eredményesek voltak, hiszen az ő eredményük is beleszámít az éremtáblázatba.” – összegzett a csapatvezető.

Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek vesenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak. 

A 2023-as tájékozódási búvárúszó Eb magyar érmesei

Felnőttek

-         Férfiak

Monk: Szász Tamás, Balázs Péter – ezüst

Csillag: Balázs Péter – ezüst

Öt bója: Balázs Péter – arany

Szlalom: Szász Tamás – arany

Szlalom: Balázs Péter – bronz

Paralel: Várszegi Vendel – bronz

Csoport: Balázs Péter, Cséplő Kelen, Várszegi Vendel, Szász Tamás – bronz

-         Nők

Monk: Hatházi Katalin, Virág Anna – ezüst

Csillag: Hatházi Katalin – arany

Öt bója: Hatházi Katalin –ezüst

Szlalom: Hatházi Katalin – ezüst

Juniorok

-         Lányok

Csillag: Rendes Linda – ezüst

Paralel: Rendes Linda – ezüst

-         Fiúk

Csillag: Tamás Dávid – arany

Csillag: Katona Ádám – ezüst

Paralel: Tamás Dávid – arany

Öt bója: Tamás Dávid – ezüst

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Újabb magyar érmek Csehországban​​​​​​​

A Jablonec Nad Nisou-ban zajló kontinensbajnokság pénteken a szlalom illetve a paralel számokkal folytatódott. Előbbiben a felnőtteknél Szász Tamás aranyérmes lett, Balázs Péter pedig Eb-bronzot szerzett.

A nőknél Hatházi Katalin is felállhatott a dobogóra, miután második lett.

Paralelben Várszegi Vendel harmadikként végzett, míg a junioroknál Tamás Dávid győzött, Rendes Linda pedig ezüstérmes lett.

A kontinensbajnokság szombaton a csoportos versenyszámmal zárul.

A magyar válogatott eddig 16 érmet szerzett az Eb-n.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Tíz érmet gyűjtöttek a magyarok eddig Csehországban​​​​​​​

A felnőtt és a junior korosztályt egybevéve 10 érmet szerzett eddig a magyar válogatott a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A csehországi Jablonec Nad Nisou-ban zajló kontinensbajnokságon csütörtökön az öt bója versenyszámban avattak Európa-bajnokokat, itt a felnőtteknél Balázs Péter megszerezte újabb Eb-aranyát, ezen a kontinensviadalon neki ez az első. Hatházi Katalin ezüstéremmel fejezte be a versenynapot.

A junioroknál Tamás Dávid is felállhatott a dobogóra, miután ezüstérmesként zárt.

Korábban Csillag versenyszámban Hatházi Katalin győzött, Balázs Péter pedig másodikként végzett, itt jól teljesítettek a juniorok is, hiszen Tamás Dávid aranyat, Katona Ádám és Rendes Linda pedig egy-egy ezüstöt gyűjtött.

Az Európa-bajnokság első versenyszáma a Monk volt, a párosokra épülő kategóriában a Balázs Péter, Szász Tamás kettős második lett, míg a nőknél a Hatházi Katalin, Virág Anna duó harmadikként zárt.

Balázs Péter így nyilatkozott az Eb-aranya után: „Ideális körülmények vannak, jó itt versenyezni Csehországban.  Örülök, hogy a korábbi versenynapok érmei után a győzelem is összejött. A magyar válogatott hozza a formáját, és bízom benne, hogy a folytatásban is sok magyar dobogós helyezés lesz” – mondta Balázs Péter.

A csehországi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon pénteken a szlalomverseny mellett megrendezik a paralell versenyszám döntőjét, szombaton pedig a csoportküzdelmekkel fejeződik be a viadal. 

0 Tovább

Uszonyos és búvárúszó vk – Nyolc arany, három ezüst, hat bronz a zárónapon

Nyolc aranyérmet szereztek a magyarok az Egerben megrendezett 17. Uszonyos és Búvárúszó Világkupa zárónapján. A magyar válogatott tagjai így a két versenynap alatt 10 felnőtt aranyérmet gyűjtöttek be.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint 400 méteres felszíni kategóriában Mozsár Alex, az 1500 méteres felszíni úszásban Semostyán Róbert nyert. Szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel Cséplő Kelen, aki a 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás fináléjában is a leggyorsabb volt. Duplázott a zárónapon Pernyész Dorottya is, ő ugyancsak nyerte a 100 méter után a 200 uszonyos gyorsot. A 400 méteres uszonyos gyors döntőjében is magyar győzelem született, miután Lengyeltóti Bence csapott be elsőként a célba. A nyolcadik zárónapi aranyat a Szili Ágnes, Turucz Zoé, Losonczi Flóra, Blaszák Lilla Gréta alkotta női 4X100-as felszíni váltó szerezte.

Ezüstérmesek: Kiss Nándor (400 felszíni), Farkas Botond (400 uszonyos gyors), Pernyész Dorottya (400 uszonyos gyors)

Bronzérmesek: Hajnács Lili (1500 felszíni), Blaszák Lilla (200 és 400 felszíni), Suba Sára (50 felszíni), 4X100 méteres férfi váltó, Balázs Levente Márton (1500 felszíni).

A  17. Uszonyos és Búvárúszó Világkupára 14 ország 71 csapatából 380 versenyző nevezett.

0 Tovább

Uszonyos és búvárúszás - Világcsúcs és több érem az egri VK-n!​​​​​​​

Magyar szempontból sikeres szombat az Egerben zajló 17. Uszonyos és Búvárúszó Világkupán. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint Kiss Nándor megjavította saját világcsúcsát 800 méteres felszíni úszásban, és ezzel nyert. Eredménye 6 perc 12.74 másodperc. Ugyanebben a számban Mozsár Alex állhatott fel a dobogó második fokára. Aranyérmet szerzett Pernyész Dorottya a női 50 uszonyos gyors fináléjában. A harmadik magyar elsőség pedig szombaton Turucz Zoé nevéhez fűződik, aki a junior 50 uszonyos gyorson győzött.

Ezüstérmes lett Cséplő Kelen 50 uszonyos gyorson, Blaszák Lilla 800 felszínin, valamint Horpácsy Hanna 400 méteres búvárúszásban. Szintén másodikként zárt a junioroknál Kovács Megyer (800 méter felszíni), Wórum Regő (50 uszonyos gyors), Németh Nóra (800 méter felszíni), és a masters mezőnyben Kozlovszky Miklós (50 m felszíni).

Bronzéremmel zárt Kanyó Dénes 400 méteres búvárúszásban, a junioroknál Mozsárik Levente (50 m uszonyos gyors), és mastersben Papp Gábor (50 m felszíni), aki egyébként az MBSZ elnökeként segíti a sportágat.

Az idei év újdonsága, hogy a szenior kategória képviselői (35 év feletti versenyzők) is megmérettetik magukat a Minaret Szenior Kupáért az egri VK-n, amely része az „55 év 55 esemény” programsorozatnak. A hazai szövetség megalapításának 55. évfordulóját ünnepli ezzel a kezdeményezéssel.

A  17. Uszonyos és Búvárúszó Világkupára 14 ország 71 csapatából 380 versenyző nevezett.

0 Tovább

Uszonyos és búvárúszás - A 17. Egri VK következik

A hétvégén uszonyos és búvárúszó világkupát rendez Magyarország. A XVII. CMAS Uszonyosúszó VK-nak Eger ad otthont.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a magyar válogatott nagyrésze indul majd a nemzetközi megmérettetésen április 14-16. között az egri Bitskey Aladár uszodában.

A 2012. óta minden évben megrendezendő viadal nemzetközi népszerűsége töretlen, az idei eseményre 14 ország 71 csapatából 380 versenyző nevezett.

Az idei év újdonsága, hogy a szenior kategória (35 év feletti versenyzők) is megmérettetik magukat a Minaret Szenior Kupáért. A versenyhétvége a látogatók számára ingyenes.

0 Tovább

55 év, 55 esemény – Ünnepeltek a búvárok

A Magyar Búvár Szakszövetség meghirdette az 55 év, 55 esemény programját. A szervezet idén ünnepli megalapítása 55. évfordulóját. A bejelentés a 2022-es év legjobbjait méltató csütörtöki díjátadó gálán hangzott el.

Papp Gábor elnök köszöntőjében elmondta, minden évben kimagasló munkát végeznek a klubokban felnőtt, és utánpótlás szinten is. „A tavalyi évben a Világjátékokon minden idők legjobb eredményét értük el a nem olimpiai sportágak világversenyén. 4 aranyat, 3 ezüstöt és 4 bronzot szereztek a mieink. Ezenkívül számos nagy versenyen jól szerepeltek az uszonyosaink, tájolósaink, apneásaink, valamint víz alatti hokisaink, rögbiseink és fotósaink.” – összegzett az elnök, aki bejelentette azt is, hogy az 55 év, 55 esemény jegyében többek között Európa-bajnokságot ás világkupát is rendez Magyarország. Az események sorában a versenyeken kívül szakmai és ünnepi rendezvények is lesznek.

A díjátadót megtisztelte jelenlétével Domokos István, a Honvédelmi Minisztérium, sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője, Vargáné Andrejkó Edina, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) főtitkára, valamint dr.Szabó Gergely Balázs a Magyar Antidopping Csoport képviseletében.

A díjazottak

Uszonyosúszás

Senánszky Petra

Mozsár Alex

Az év utánpótlás uszonyosúszói

Pernyész Dorottya

Kiss Nándor

Az év tájékozódási búvárúszói

Hatházi Katalin

Balázs Péter

Az év tájékozódási búvárúszói utánpótlásban

Rendes Lilla

Szász Tamás

Az év sportolói az apneásoknál

Korok Fatima

Sopronyi András

Az év víz alatti rögbisei

Szűrösné Kéri Katalin

Somogyi Péter

Az év víz alatti hokisai

Szomor Anita

Likó István

A Magyar Búvár Szakszövetség – a víz alatti rögbiben végzett munkájáért – elismerő oklevelet adományozott a közelmúltban fiatalon elhunyt Somogyi András részére.

Idén három életműdíjast köszöntöttek: a búvárkodásban végzett több évtizedes munkája elismeréséül Ludvigh Zoltán, Násfay Béla és Vámosi Antal lett kitüntetett. 

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Sporttörténelmi sikerrel zárt a magyar válogatott

A zárónapon egy ezüstérmet szerzett a férfi csapat a hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A kvartettben Balázs Péter, Várszegi Vendel, Szász Tamás és Tamás Dávid kapott helyet. A nőknél a Hatházi Katalin, Rendes Linda, Májer Zsófia, Mezei Rozi összetételű négyes negyedik lett.

Minden korosztályt beleszámítva, a magyarok összesen 21 érmet szereztek, ebből kilenc arany. Korábban soha nem volt magyar szempontból ilyen sikeres Európa-bajnokság.

Gurisatti Róbert csapatvezető szerint történelmet írtak Gyékényesen. „Minden várakozást felülmúlt a csapat. A 21 érem ellenére úgy gondolom, hogy maradt még egy-két dobogós hely a válogatottban, de ne legyünk telhetetlenek. Remek Eb-t rendezett Gyékényes. Köszönet a szervező bizottságnak, a Magyar Búvár Szakszövetségnek, a pályabíróknak és az önkénteseknek. Érdekesség, hogy az egész Eb alatt nem volt óvás. Ez sok mindent elárul a szervezésről.” – összegzett a csapatvezető.

 

A magyar érmesek

1.      Monk-versenyszám:

Bronzérem - férfi páros (Balázs Péter, Szász Tamás)

2.      Csillag gyakorlat

Arany

-        Balázs Péter

-        Hatházi Katalin

Bronz

-         Cséplő Kelen

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Bronz

-        Katona Ádám

-        Rendes Linda

 

3.      Ötbójás versenyszám

Arany

-        Balázs Péter

-        Hatházi Katalin

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Bronz

-        Rendes Linda

4.      M gyakorlat

Ezüst

-        Cséplő Kelen

-        Hatházi Katalin 

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Ezüst

-        Tamás Dávid

Bronz

-        Rendes Linda

5.      Paralel

Arany

-        Balázs Péter

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Ezüst

-        Tamás Dávid

Bronz

-        Katona Ádám

6.      Csoport

Ezüst

-        Balázs Péter, Várszegi Vendel, Szász Tamás, Tamás Dávid

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Húsz érem eddig…​​​​​​​

A záró nap előtt a magyar csapat 20 éremnél tart a hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a gyékényesi kontinensbajnokságon pénteken a paralell versenyszámot bonyolították le, ahol a felnőtteknél Balázs Péter megszerezte az újabb aranyérmet – neki ezen az Eb-n ez már a 3. A junior fiúknál taroltak a magyarok: aranyérmes lett Szász Tamás, Tamás Dávid lett a második, Katona Ádám pedig a harmadik.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 9 aranynál, 4 ezüstnél és 7 bronznál tart.

Szombaton a csoportos versenyszámmal ér véget az Európa-bajnokság Gyékényesen. (MBSZ)

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Csütörtökön is voltak magyar érmek Gyékényesen

Az M gyakorlattal folytatódott a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság! Csütörtökön a felnőtteknél Cséplő Kelen és Hatházi Katalin is ezüstérmes lett, míg a junioroknál Szász Tamás aranyat, Tamás Dávid ezüstöt és Rendes Linda bronzot szerzett – tudtuk meg a Magyar Búvár Szakszövetségtől. Pénteken a paralell versenyszám következik. Gurisatti Róbert csapatvezető elmondta, az időjárás ráijesztett az Eb-mezőnyre.

„Elég rossz idő fogadott minket, ami azért lényeges, mert a vizet rendesen felkavarja a szél, és a látótávolság ilyenkor alaposan lecsökken. Összességében ezúttal is voltak dobogós helyezések. Válogatott versenyzőink többsége kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a kontinensbajnokságon” – mondta a szakember.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 7 aranynál, 3 ezüstnél és 6 bronznál tart. (MBSZ)

0 Tovább
«
12345

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum