Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balázs és Szász is aranyat nyert pénteken

Jól teljesítenek a magyarok a 2019-es tájékozódási búvár kontinensbajnokságon. A nemzeti csapat tagjai eddig tizenkét érmet, közte hét aranyat szereztek Németországban.

Balázs Péter újabb Európa-bajnoki címet szerzett a Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A magyar világklasszis a paralel versenyszámban lett aranyérmes pénteken. A junior fiúknál is volt magyar elsőség, erről Szász Tamás gondoskodott, így a magyar válogatott két arannyal zárta a pénteki napot.

A felnőtteknél Wágner Zsófia a 6. helyet szerezte meg, a junior fiúknál Várszegi Vendel a 2., a lányoknál pedig Kremmer Daniella a 4., Hofmeister Aliz a 10. helyet szerezte meg.

A Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon a magyar válogatott 7 aranyat, 4 ezüstöt és 1 bronzérmet szerzett eddig. Szombaton a csoportos versenyszámot bonyolítják le a 2019-es Európa-bajnokságon.

0 Tovább

​​​​​​​Öt aranynál tartanak a búvárok Berlinben

A csütörtöki nap sem telt el magyar éremszerzés nélkül a búvárok tájolós kontinensbajnokságán. A magyar válogatott tagjai ezúttal egy aranyat és egy bronzérmet gyűjtöttek be.

Hatházi Katalin újabb aranyérmet szerzett a Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A magyar versenyző ezúttal az M-gyakorlatban lett első. A szlalomnak is nevezett versenyszámban Wágner Zsófia a 13. helyen végzett, Poremba Marcell pedig 14. lett. A junior fiúknál Szász Tamás bronzérmesként zárt, Várszegi Vendel 4., Cséplő Kelen pedig a 8. helyig jutott. A junior lányoknál Májer Zsófia szerezte meg a legelőkelőbb helyezést szlalomban, ő 8. lett. Hofmeister Aliz a 11., Kremmer Daniella pedig a 14. pozíciót kaparintotta meg.

A Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon a magyar válogatott 5 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzérmet szerzett eddig.

0 Tovább

Hatházi és Balázs is Európa-bajnok lett

Az 5 bója versenyszámmal folytatódott a tájékozódási búvárúszók Európa-bajnoksága. A berlini kontinensbajnokság 3. napján a felnőtteknél Hatházi Katalin Európa-bajnok lett, akárcsak a férfiaknál Balázs Péter.


A junioroknál Szász Tamás szoros versenyben ezüstérmes lett. A magyar tehetség ugyanis mindössze 2 másodperccel kapott ki orosz ellenfelétől.


További magyar eredmények:
Felnőtt: Wágner Zsófia 12. hely
Junior: Várszegi Vendel 4., Májer Zsófia 10., Hofmeister Aliz 15., Mezei Rozi 16.
A magyar válogatott az összes korosztályt nézve 4 aranyérmet és 3 ezüstöt szerzett eddig a Berlinben zajló Európa-bajnokságon.

A fotón Hatházi Katalin és edzője, Kosztin Tibor látható

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb -  A 2. napon is volt magyar aranyérem

A csillag gyakorlattal folytatódott a Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság.

A kontinensviadal 2. napján a felnőtt férfi kategóriában Balázs Péter ezüstérmet szerzett. A nőknél Hatházi Katalin a 4. helyen végzett, Wágner Zsófia 6. a helyen zárt.

A junioroknál Szász Tamás aranyérmes lett, ugyanitt Cséplő Kelen 2. lett holtversenyben a német Janik Buhr-ral. Várszegi Vendel pedig az 5. helyen zárt. A junior lányoknál Májer Zsófia 9., Hofmeister Aliz 10., Mezei Rozi pedig a 11. helyen végzett.

Korábban Wágner Zsófia és Hatházi Katalin állhatott a dobogó legfelső fokára. A sportágban rendre jól teljesítenek a magyar versenyzők, ez nem volt másképp az Eb nyitónapján sem. A kontinensbajnokság első napján a Wágner-Hatházi duó a MONK kategóriában lett Európa-bajnok.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Aranyérmes a Wágner-Hatházi duó!

Magyar aranyérem a nyitónapon! A Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon Wágner Zsófia és Hatházi Katalin állhatott a dobogó legfelső fokára.

A sportágban rendre jól teljesítenek a magyar versenyzők, ez nem volt másképp az Eb nyitónapján sem. A kontinensbajnokság első napján a Wágner-Hatházi duó a MONK kategóriában lett Európa-bajnok. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen kettős a hatodik helyen végzett, akárcsak a junior vegyesváltóban a Szász Tamás, Hofmeister Alíz kettős.

A MONK versenyszámban a búvárok egy addig ismeretlen térképet kapnak kézhez, amely alapján időre teljesíteni kell a kijelölt pályát.

0 Tovább

A Magyar Búvár Szakszövetség kitünteti a dunai mentésben résztvevő búvárait

A Magyar Búvár Szakszövetség egy olyan – speciális jogosítványokkal felruházott – civil szervezet, ahol a képviselt versenysportokon kívül, szabadidős búvároktatás, technikai búvárképzés, továbbá mentő és ipari búvárok tapasztalatának összegyűjtése, felhasználása folyik. Mint ilyen volt érintett a Viking-Hableány balesetben, mely közel harminc áldozatot követelt.

A Magyar Búvár Szakszövetség elnöksége 2019 június 18-i ülésén úgy döntött, hogy a Hableány hajós baleset mentési munkálatai során minden szakmai és szabályozási ésszerűségen/tapasztalaton is túllépő búvármunkát végző ipari- és mentőbúvároknak áldozatos tevékenységükért odaítéli a legmagasabb búvár-elismerést, a negyedik csillagot.

A köszöntő összejövetelre, beszédekre és a kitüntetések átadására 2019 július 5-én délután 5 órakor a Magyar Sport Háza  ( XIV. ker. Istvánmezei út 1-3) konferenciatermében a Sportállamtitkárság, a TEK, a Katasztrófavédelem, a Vízimentők, a Polgári Védelem és a Tűzoltóság/Honvédség, valamint a Honvédelmi Sportszövetség, továbbá a Nemzeti Versenysport Szövetség, valamint a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetsége részvétele mellett kerül sor.

0 Tovább

Búvár Családi Nap a Duna Arénában

Merülésre felkészülni! A Magyar Búvár Szakszövetség a hétvégén a budapesti Duna Arénában megrendezi a Búvár Családi Napot és ehhez kapcsolódóan a retró búvárfelszerelések bemutatóját.

 

A március 24-én vasárnap 9:00-16:00 között tartandó eseményre várják mindazon fővárosi és vidéki résztvevőket, családokat, akik korábban már kapcsolatba kerültek a búvárkodással és természetesen azon érdeklődőket is, akik most ismerkednének meg a víz alatti tevékenységek és sportok világával.

A rendezvényen – mely minden résztvevő számára ingyenes – színes, tartalmas programok keretében lehetőség lesz a szabadidős búvárkodás és a búvársportok, ezen belül 5 szakág kipróbálására is, mindezt nagy presztízsű szakemberek jelenlétében, illusztris környezetben, a 2017-es FINA vizes világbajnokságnak is otthont adó Duna Arénában.

0 Tovább

Díjazott a Magyar Búvár Szakszövetség

Rendhagyó díjátadón köszöntötte élsportolóit a Magyar Búvár Szakszövetség. A budapesti eseményen a 2017-es és a 2018-as évek legjobbjai vehettek át díjat. Az ünnepségen dr. Nyíri Iván, a szövetség elnöke megköszönte a versenyzőknek, a sportvezetőknek és nem utolsósorban a szülőknek azt, hogy alázatos munkájuknak köszönhetően a nem olimpiai sportágak közül a búvárok a legeredményesebbnek mondhatják magukat.

 

Senánszky Petra mindkét évben az év legjobb női uszonyosúszója lett, elmondása szerint már most nagyon készül a 2021-es Világjátékokra. A szövetség az uszonyosúszókon kívül a víz alatti rögbiseket, a víz alatti hokisokat és a tájékozódási búvárúszókat is díjazta. Utóbbi sportágban Balázs Péter duplázott. A klasszis versenyző az élsport mellett sportvezetőként is jelen van a Magyar Búvár Szakszövetség életében, ugyanis alelnökként tevékenykedik.

 

A legjobbak:

Uszonyosúszás

2017

Felnőtt női kategória:

Senánszky Petra

Felnőtt férfi kategória:

Kanyó Dénes

Utánpótlás leány kategória:

Hamlin Dorothy

Utánpótlás fiú kategória:

Mozsár István Alex

2018

Felnőtt női kategória:

Senánszky Petra

Felnőtt férfi kategória:

Bukor Ádám

Utánpótlás leány kategória:

Szabó Anita

Utánpótlás fiú kategória:

Lengyeltóti Bence

Víz alatti rögbi

2017

Felnőtt női kategória:

Rozovics Éva

Felnőtt férfi kategória:

Vizsolyi Pál

2018

Felnőtt női kategória:

Markovics Dóra

Felnőtt férfi kategória:

Szűrös Márton

Víz alatti hoki

2017

Felnőtt női kategória:

Árendás Vivien

Felnőtt férfi kategória:

Simon Tamás

Utánpótlás leány kategória:

Karlovecz Kamilla

Utánpótlás fiú kategória:

Pap Bálint

2018

Utánpótlás leány kategória:

Gál Kata

Utánpótlás fiú kategória:

Simon Péter

Tájékozódási búvárúszás

2017

Felnőtt női kategória:

Berekméri Dóra

Felnőtt férfi kategória:

Balázs Péter

Utánpótlás fiú kategória:

Szász Tamás

2018

Felnőtt női kategória:

Hatházi Katalin

Felnőtt férfi kategória:

Balázs Péter

Utánpótlás leány kategória:

Hofmeister Alíz

Utánpótlás fiú kategória:

Szász Tamás

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Eredményes kontinensbajnokságot zártak a magyarok

A magyar felnőtt válogatott összesen kilenc érmet szerzett a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

 

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a nemzeti csapat három aranyat, három ezüstöt és három bronzérmet gyűjtött be a hazai rendezésű kontinensbajnokságon, de a fiatalok is eredményesek voltak: a juniorok három arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zártak.

Balázs Péter, aki két aranyával és három ezüstjével a legeredményesebb magyar versenyzőként zárt, a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának elmondta, egyre kiélezettebb versenyeket rendeznek a sportágban.

„Egyre több fiatal kerül be a sportágba, és ez eredményezi a szoros küzdelmeket. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel és a rendezéssel is. A nemzetközi delegációktól nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk” – mondta Balázs Péter, aki a Magyar Búvár Szakszövetség egyik alelnökeként is segíti a sportágat.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Három érem a harmadik napon

A Magyar Búvár Szakszövetség tájékoztatása szerint a nemzeti csapat tagjai újabb három érmet gyűjtöttek a Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság harmadik napján.

 

A kontinensbajnokságon ezúttal az 5 bója gyakorlatban rendeztek versenyt, ahol Balázs Péter a német Max Lauschus-szal holtversenyben aranyérmes lett. Berekméri Dóra és Hatházi Katalin is bronzérmes lett, miután mindketten ugyanazt az időeredményt produkálták, a junioroknál Szász Tamás pedig továbbra is remek formában versenyzik. A fiatal tehetség ugyanis megszerezte idei második Eb-aranyát.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum