Papp Gábor csapatával a jövő évi stratégián dolgozik. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) újonnan megválasztott elnöke bízik abban, hogy a búvárkodást sokkal népszerűbbé lehet tenni Magyarországon. Az elnök a buvar.hu-nak adott interjújában beszélt erről.

„Június 23-án volt a közgyűlés. Hiába jött a nyár, az új elnökséggel, a szövetség irodájával karöltve nagy lendülettel vetettük bele magunkat a munkába. Első lépésként teljesen átvilágítjuk a szövetség működését. Ennek bizonyos lépései tartanak még és vannak aktuális feladatok, ezek egy része összefügg a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel. Bízom benne, hogy hamarosan kommunikálhatók lesznek azok az eredmények, amelyeket kapunk az átvilágítás során. Szeptember végéig lesz még egy közgyűlésünk, ahol a tavalyi évi beszámolót, a következő évi tervet és a költségvetést mutatjuk be. Ezután jöhet a szövetség stratégiájának véglegesítése a 2020-2024. évi időszakra. Közben kiderült, hogy a tájolósok kontinensbajnoksága elmarad, az uszonyosok Európa-bajnokságára a válogatottat egyelőre beneveztük, azonban jelen pillanatban nagyon kevés a nevező ország, meglátjuk valóban megtartják-e a szervezők.” – mondta az elnök.

A tisztújító közgyűlés után Papp Gábor azt nyilatkozta: az az egyik legfontosabb cél, hogy a hazai bázis minél nagyobb legyen. „Ez az egyik legfontosabb, hogy a búvártársadalomban az MBSZ égisze alatt létrejöhessen a technikai és szakmai integráció, legyen minél több aktív búvár Magyarországon! Itt ki is emelném, hogy a technikai bizottság már jelentős lépéseket tudott tenni, az MBSZ egy asztalhoz ült az oktatási szervezetekkel és körvonalazódik a jövőbeni szorosabb együttműködési forma. A sportágak fejlesztésében a versenysportok jövőbeni sikeressége, már csak a hagyományok miatt is kiemelt, de a szabadidős búvárkodás fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk” – tette hozzá a Magyar Búvár Szövetség elnöke.