Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tájékozódási búvárúszó Eb – Újabb két érem

A Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság második napján is szereztek két érmet a magyarok.

 

A kontinensbajnokságon ezúttal a csillag gyakorlatban versenyeztek a búvárúszók.  Balázs Péter egy cseh versenyzővel holtversenyben Európa-bajnoki ezüstérmes lett, míg a junior fiúknál magyar győzelem született, Szász Tamás révén.

Az Eb nyitányán a MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin duó, míg a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen kettős másodikként zárt.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb - Magyar sikerek az első napon

A Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság első napján a magyarok egy aranyérmet és egy ezüstérmet szereztek – tudtuk meg Szászné Bundy Erzsébettől, a magyar csapat vezetőjétől.

 

A kontinensbajnokság nyitányán a MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin duó, míg a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen  kettős másodikként zárt az ukránok párosa mögött.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

Világkupát nyert a Zalaegerszeg, a Győr pedig aranyérmes lett az NBC Kupában!

Jól teljesítettek a magyar együttesek a nemzetközi teke csapatkupákban. A magyarok két aranyérmet szereztek, emellett két bronzérmet is begyűjtöttek. 

taekwondo uszonyosúszás búvárúszás akrobatikus rock and roll szumó Túraautó-világbajnokság

Aranyérmet szereztek a zalaegerszegiek a teke Világkupán. A Zalaegerszegi TK a csehországi Blanskóban megrendezett VK-n a döntőben a német Zerbst együttesét verték 5-3-ra. A nőknél a Rákoshegyi VSE indult a Világkupán, amely az ötödik helyet szerezte meg Csehországban.

Az NBC Kupában a nőknél magyar győzelem született: az Ipartechnika Győr SE ugyanis megnyerte a rangos nemzetközi viadalt. Ugyancsak a nőknél a Balatoni Vasas SE a 6. helyen zárt. A férfiaknál az NBC Kupában nem volt éremszerzés. A Répcelaki SE - tekeshop.hu a 7., a Győr - Szol TC pedig a 10. lett. Az NBC Kupát idén Münchenben rendezték meg.

Az Európa Kupában két bronzérmet szereztek a magyar csapatok a németországi Hirschauban. A férfiaknál az Alabárdos Szegedi TE, a nőknél pedig a ZTE-ZÁÉV TK lett harmadik.

0 Tovább

Kanyó Dénes élvezni fogja a Világkupát

Heti 15 edzéssel készül az egri Világkupára Kanyó Dénes. A világklasszis magyar búvárúszó a Heves megyei világversenyen a 200 és 400 méteres felszíni úszásban indul, és nagyon jól érzi magát a bőrében.

A 10. CMAS Uszonyosúszó Világkupát 2015. február 27-március 1. között rendezik meg az egri Bitskey Aladár uszodában. „Ismerősök lesznek az ellenfelek, hiszen a sportág élmezőnye részt vesz az egri VK-n” – mondta Kanyó Dénes, aki legutóbb november végén versenyzett utoljára. „Úgy néz ki, hogy a nagy klasszisok ki vannak éhezve a sikerre, és már a VK-sorozat februári állomásán bizonyítani szeretnének. Hál’ Istennek jó formában vagyok én is. Heti 15-ször edzek, úgy érzem, hogy a sebességem is megfelelő, és a felszerelésem is tökéletes. Azt gondolom, hogy élvezni fogom a versenyt”– állítja Kanyó Dénes.

Az uszonyosúszás a nem olimpiai sportágak közül Magyarországon a legsikeresebb sportágnak számít. A magyar versenyzők rendre jól szerepelnek a világ- és Európa-bajnokságokon, valamint a Világjátékokon. 

0 Tovább

Éremeső a Tájékozódási Búvárúszó Eb-n

Három arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyert a magyar válogatott a Gyékényesen megrendezett Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságon. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke a Klubrádiónak elmondta: sikeresnek értékeli a gyékényesi szerepelést. Szerinte Magyarország újra bebizonyította, hogy világklasszis versenyzőkkel rendelkezik.

 

KATTITSON A KÉPRE, ÉS HALGASSA MEG A BÚVÁROK ELNÖKÉNEK NYILATKOZATÁT!

Versenyzőink közül különösen Balázs Péter remekelt, akinek minden éremből jutott a hazai rendezésű Eb-n. Az Amphora Búvár Klub sokszoros világ- és Európa-bajnok sportolója két győzelme mellett két második és két harmadik helyet is magáénak mondhatott. Versenyzőnk - aki egyben a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke - a csillag és az 5-bója versenyszámokban nem talált legyőzőre.

A sportoló-sportvezető mellett Európa-bajnoki címet szerzett még a csapatversenyben női együttesünk.

A magyar férfi csapat a dobogó második fokára állhatott fel, Mede Márton pedig két bronzérmet gyűjött: egyet a csillag versenyszámban, egyet pedig Balázs Péter párjaként a MONK gyakorlatban.

A felnőttek kontinensviadalával párhuzamosan rendezték a junior Eb-t is. A magyar fiatalok is kitettek magukért: három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárták a gyékényesi világversenyt.

 

 

A magyarok eredményei:

 

Felnőttek:

Férfiak:

Csillag versenyszám: 1. Balázs Péter, ... 3. Mede Márton

5-bója versenyszám: 1. Balázs Péter

Szlalom versenyszám: 2. Balázs Péter

MONK gyakorlat (páros versenyszám): 3. Balázs Péter, Mede Márton

Parallel versenyszám: 3. Balázs Péter

 

 

Csapatverseny: 2. Magyarország (Balázs Péter, Dunszt Károly, Mede Márton, Vilhelm Szilárd)

Csapatverseny: 1. Magyarország (Wágner Zsófia, Hatházi Katalin, Berekméri Dóra, Gurisatti Lilla)

 

Parallel versenyszám: 3. Hatházi Katalin

 

Juniorok:

Szlalom: 1. Német Roland

Parallel: 1. Német Roland

5-bója: 2. Láng Péter

Csillag: 3. Német Roland

 

 

Lányok:

Csillag: 1. Gurisatti Lilla

Parallel: 2. Gurisatti Lilla

Szlalom: 2. Berekméri Dóra

0 Tovább

A búvárok elnöke lehet a Világszövetség első embere

Magyar elnöke lehet a Búvár Világszövetségnek (CMAS)! A nemzetközi szervezet első embere, az olasz Achille Ferrero visszavonul, az április 19-i tisztújító közgyűlésre pedig (eddig) három jelölés érkezett: dr. Nyíri Ivánon kívül az oroszok és az írek is állítanak elnökjelöltet.

Nyírinek, aki itthon a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, egyben a CMAS alelnöke is, gyakorlatilag az elmúlt nyolc évben végzett munkájára épül a pályázata, valamint a sportág tovább népszerűsítését tűzte ki célul. A magyar sportvezetőnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a CMAS gazdaságilag talpra tudott állni, de kiemelkedő munkát végzett a szövetség kommunikációjában is.

„Az elmúlt években elvégzett munkám feljogosít arra, hogy bizakodjak az április 19-i választást illetően. Az eseménynek a Fülöp-szigeteki Cebu ad otthont. Ha azonban mégsem úgy sikerülne, ahogy azt mi magyarok szeretnénk, az csak amiatt történhet meg, hogy a kampányom során nem rendelkeztem annyi pénzzel gazdálkodni, mint a többi jelölt, igazából semennyi kampánypénzzel nem gazdálkodhattam” – mondta Nyíri Iván, aki hangsúlyozta: a sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1986 óta elismeri, és megválasztása esetén azon dolgozik majd, hogy az uszonyosúszás belátható időn belül megmérettessen az olimpiai programba való kerülésért.

A Magyar Búvár Szakszövetség szervezésében 2011-ben Hódmezővásárhelyen rendezték meg minden idők legjobb uszonyos és búvárúszó világbajnokságát. A magyar versenyzők közül Székely Lilla és Kanyó Dénes, valamint a női váltó kvalifikálta magát az idei kolumbiai Világjátékokra. 2013-ban Magyarország két kiemelkedő eseményt is rendez: tavasszal rangos uszonyosúszó Világkupának ad otthont Eger, és ugyancsak a hevesi megyeszékhelyen bonyolítják le augusztusban a víz alatti hoki-világbajnokságot.

0 Tovább

Székely, Kanyó és Kosina is jó formában van

A tavalyi emlékezetes búvárúszó-világbajnokság helyszínén, Hódmezővásárhelyen rendezték a sportág erőfelmérőjét, a Tavasz Kupát! 

A viadalon a magyar válogatott néhány tagja világszínvonalú időeredményt produkált. Kosina Gergő nem egész 0,4 másodpercre megközelítette a 200 m uszonyos gyors világcsúcsát, Székely Lilla négy versenyszámban is győzött, Kanyó Dénes 200 m felszíni úszásban volt rendkívül gyors. Kosinára a júliusi grazi junior vb vár.

Székely és Kanyó pedig az augusztusi  lignanói Európa-bajnokságra hangol, mely egyben a jövő évi kolumbiai Világjátékokra kvalifikál. 



0 Tovább

Lekéste a sörivó versenyt a világbajnok

Kanyó Dénes nem éppen átlagos fazon. A világbajnok és Világjátékok-érmes uszonyosúszó rendszerint szolgáltat érdekes információkat. A szegedi sportember ugyan nem zárt olyan évet, amilyet igazán szeretett volna, de összességében fejlődött.

2010-ben négy alkalommal javított országos csúcsot. Kétszer a 200 méteres uszonyos úszásban, két alkalommal pedig 100 méteres búvárúszásban. Bronzérmet szerzett a kazanyi Európa-bajnokságon, és nyert egy Világkupa-aranyat Hajdúszoboszlón. A már hagyományosnak mondható szegedi víz alatti sörivó versenyt azonban lekéste, így nem tudta megvédeni címét ebben a számban…

 

Kanyó Dénes örömmámora a Világjátékokon

 

- A Csongrád megyei sportolóknak rendezett díjátadóra voltam hivatalos, ahol az Év Sportembere díjat vettem át. Ezért nem tudtam én is csobbanni azon a versenyen, amelyet december végén tartunk vízilabdázók, úszók, triatlonosok és búvárúszók. A házi viadal helyszíne az újszegedi versenyuszoda, ahol víz alatti sörivásban mérjük össze a tudásunkat - foglalta össze a furcsa verseny lényegét a tavalyi győztes. Idén a volt triatlonos, Imre Zsolt szerzett első helyet ebben a számban.

A szegedi uszonyos- és búvárúszók nem sokat pihennek, már január 3-án megkezdik a felkészülést a szezonra. 2011-ben a legrangosabb esemény ebben a sportágban a kolumbiai rendezésű világbajnokság lesz.

Kanyó egyébként a versenyzésen kívül edzőként is tevékenykedik. Körülbelül 140 tanítványa van, ebből 70 igazolt versenyző. És hogy hogy végzi a munkáját, arról sok mindent elárul az, hogy tanítványát, Dimák Dávidot az év legjobb magyar junior búvárúszójának választották.

- Hihetetlenül büszke vagyok a tanítványaimra. Remélem jövőre is sikeresek lesznek, és nekem jönnek majd az eredmények 2011-ben. A világbajnokság ideje alatt fogom ünnepelni a szülinapomat, és ez egyszer már bejött. Szentpéterváron megleptem magam egy világbajnoki győzelemmel, erre hajtok most is – mondta Kanyó Dénes.

 

 

 


0 Tovább
12345
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum