Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Búvárfotós magyar arany a világbajnokságon

Magyar világbajnoki cím búvárfotózásban Madeirán. A Nemzetközi Búvár Szövetség (CMAS) megrendezte a 18. búvárfotós és a 4. videós világbajnokságot. Előbbi kategóriában fantasztikus magyar siker született ifj. Lőrincz Ferenc és Takár Yvette jóvoltából. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint ugyanis Magyarország aranyérmes lett a nagylátószögű kategóriában.

Lőrincz Ferenc elmondta, a győztes fotón a Cordeca hajóroncs látható, háttérben a nappal, a kép előterében pedig egy sügér.

„Ez egy rendkívül összetett, művészettel átitatott sportág. Takár Yvette modell segítségével sikerült egy tényleg ütős fotót produkálnunk. Nagyon örültem annak, hogy a koronavírus járvány miatt másfél éves szünet után ismét volt világverseny, melyen maradandót alkottunk” – összegzett Lőrincz Ferenc.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság – 14 éremmel zárt a magyar csapat

A zárónapra is maradt magyar érem. Az észtországi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon két ezüstérmet és három bronzérmet szereztek a magyarok. Másodikként zárt Balázs Péter a parallel döntőben, és ugyancsak felállhatott a dobogó második fokára a férfi csoport. Bronzérmesként végzett Várszegi Vendel, míg a junioroknál Erdős Virág és Szász Tamás lett harmadik.

A magyar küldöttség így az Eb-t – a felnőtteket és a juniorokat is egybevéve – összesen 14 éremmel zárta. A négy aranyérmen kívül öt ezüsttel és öt bronzéremmel térhetnek haza a nemzeti csapat tagjai Viljandiból.

Gurisatti Róbert csapatvezető elmondta, hogy rendhagyó Európa-bajnokságon vannak túl. „Minden tisztelet megilleti a csapat tagjait, hiszen metsző hidegben kellett végigversenyezniük a hetet. A 14 érem magáért beszél, a tájolósok így ezúttal is bizonyították, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak” – értékelt Gurisatti Róbert. 

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Balázs Péter arany-, Szász Tamás ezüstérmet szerzett

Csütörtökre is jutott két magyar érem a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint az 5 bója versenyszámot a férfiaknál Balázs Péter megnyerte, míg a junioroknál Szász Tamás is dobogóra tudott állni, miután harmadik lett. Csütörtökön a szlalomverseny következik.

Az észtországi Viljandiban zajló kontinensbajnokság augusztus 28-ig tart. Az Eb-n a magyar színeket négy felnőtt és négy junior búvárúszó képviseli, akik az Európa-bajnokság ideje alatt csillag, 5 bója, szlalom, paralel, MONK és csoportos versenyszámokban indulnak.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Cudar idő és újabb magyar aranyérem

A junioroknál egy magyar aranyérem született a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. Az észtországi kontinensviadalon Szász Tamás lett első a csillag gyakorlatot teljesítve. Szásznak ez a második aranyérme ezen az Európa-bajnokságon.

Gurisatti Róbert csapatvezető elmondta: továbbra is roppant kellemetlen időjárás van Viljandiban. „Nem nagyon lehet jelzőket találni. 10 fok van, erős szél és szinte egész nap vízszintesen esett az eső. A csapatok a parton nagykabátban, sapkában vannak, egyszerűen mindenki alaposan átfagyott. Ennek tükrében különösen nagy teljesítmény Szász Tamástól, hogy ilyen körülmények között is a legjobb tudott lenni” – mondta a szerdai versenynapról a csapatvezető. 

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Két arany, egy ezüst

Szenzációs magyar kezdés Észtországban. A tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon a felnőtteknél egy aranyat, egy ezüstöt, a junioroknál pedig egy aranyérmet szereztek a nemzeti csapat tagjai.

Viljandiban az első versenynap a párosversenyeket (monk) rendezték meg. A férfi párosban a Balázs Péter, Cséplő Kelen kettős Európa-bajnoki címet szerzett, míg a nőknél a Hofmeister Alíz, Hatházi Katalin duó ezüstérmes lett.

A junioroknál a monk versenyszámban mixduók indulnak, ott Szász Tamás és Rendes Linda aranyérmes lett.

Kedden megrendezték a paralel versenyszám selejtezőit, ahol a nyolc magyarból hat egyenes ágon döntőbe jutott, a nyolcadik helyen holtverseny volt, és szétúszást bonyolítanak le, így egy újabb finálés helyezés lehet ott. A paralel döntőt szombaton rendezik meg.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Kezdődik az Eb!

Észtországban megkezdődik a 2021-es CMAS Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokság. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a 29-éig tartó kontinensbajnokságon négy felnőtt és négy junior korú válogatott versenyző képviseli a magyar színeket Viljandiban.

Gurisatti Róbert elmondta, hogy nehéz verseny elé néz a magyar válogatott. „Az Eb otthonául szolgáló tóról elmondható, hogy bár versenyeztünk ott korábban, mégsem ismerjük, ugyanis kiismerhetetlen. Egy zsiliprendszeres tóról van szó, így teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor áramlik. Ennek a szeszélyes víznek nagy szerepe lesz abban, hogy milyen eredményeket érünk el.” – mondta a csapatvezető.

 A felnőtteknél Balázs Péter, Várszegi Vendel, Hatházi Katalin és Hofmeister Alíz indul az Európa-bajnokságon. A junioroknál ezúttal Cséplő Kelen, Szász Tamás, Rendes Linda Stella és Erdős Virág kapott helyet a csapatban.

0 Tovább

Díjazták a legjobbakat

A Magyar Búvár Szakszövetség rendhagyó módon adta át az "Év Sportolója" díjakat. Az online díjkiosztón ezúttal a 2019-es teljesítmények alapján vehették át az elismeréseket, és fogadhatták a gratulációkat a sportemberek. A szövetség információi szerint az érintetteknek már el is küldték a díjakat.

Az online eseményen Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke beszédében kiemelte a koronavírus járvány miatt alaposan elhúzódott a 2019-es év méltatása. Az elnök hozzátette: a sportemberek a világjárvány ellenére optimisták és tele vannak tervekkel, alig várják, hogy a 2021-es évben, a nagy világversenyeken bizonyíthassanak.

A 2019-es év eredményei alapján Év Sportolója díjat kapott:

Uszonyosúszás

Senánszky Petra

Bukor Ádám

Linzenbold Zsófia (Junior)

Cséplő Kelen (Junior)

Tájékozódási Búvárúszás

Hatházi Katalin

Balázs Péter

Májer Zsófia (Junior)

Szász Tamás (Junior)

Víz alatti rögbi:

Juhász Manuela

Klima András

Szűrös Márton Péter (Junior)

0 Tovább

Készül a jövő stratégiája a búvároknál!

Papp Gábor csapatával a jövő évi stratégián dolgozik. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) újonnan megválasztott elnöke bízik abban, hogy a búvárkodást sokkal népszerűbbé lehet tenni Magyarországon. Az elnök a buvar.hu-nak adott interjújában beszélt erről.

„Június 23-án volt a közgyűlés. Hiába jött a nyár, az új elnökséggel, a szövetség irodájával karöltve nagy lendülettel vetettük bele magunkat a munkába. Első lépésként teljesen átvilágítjuk a szövetség működését. Ennek bizonyos lépései tartanak még és vannak aktuális feladatok, ezek egy része összefügg a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel. Bízom benne, hogy hamarosan kommunikálhatók lesznek azok az eredmények, amelyeket kapunk az átvilágítás során. Szeptember végéig lesz még egy közgyűlésünk, ahol a tavalyi évi beszámolót, a következő évi tervet és a költségvetést mutatjuk be. Ezután jöhet a szövetség stratégiájának véglegesítése a 2020-2024. évi időszakra. Közben kiderült, hogy a tájolósok kontinensbajnoksága elmarad, az uszonyosok Európa-bajnokságára a válogatottat egyelőre beneveztük, azonban jelen pillanatban nagyon kevés a nevező ország, meglátjuk valóban megtartják-e a szervezők.” – mondta az elnök.

A tisztújító közgyűlés után Papp Gábor azt nyilatkozta: az az egyik legfontosabb cél, hogy a hazai bázis minél nagyobb legyen. „Ez az egyik legfontosabb, hogy a búvártársadalomban az MBSZ égisze alatt létrejöhessen a technikai és szakmai integráció, legyen minél több aktív búvár Magyarországon! Itt ki is emelném, hogy a technikai bizottság már jelentős lépéseket tudott tenni, az MBSZ egy asztalhoz ült az oktatási szervezetekkel és körvonalazódik a jövőbeni szorosabb együttműködési forma. A sportágak fejlesztésében a versenysportok jövőbeni sikeressége, már csak a hagyományok miatt is kiemelt, de a szabadidős búvárkodás fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk” – tette hozzá a Magyar Búvár Szövetség elnöke.

0 Tovább

Papp Gábor irányítja mostantól a Magyar Búvár Szakszövetséget!

Papp Gábor lett a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) elnöke. A szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlése egyhangúlag választotta meg a korábbi búvárúszót, aki sportolói karrierje befejezése után a médiában tevékenykedik. Korábban a Viasat3 marketingigazgatója volt, majd a Ringier-nél a Blikk és a Nemzeti Sport Divízió vezetőjeként dolgozott. Versenyzőként uszonyosúszóként és tájolósként is tagja volt a válogatottnak.

Papp Gábor elmondta, a hagyományokat megtartva, azokra építve új lendületet szeretnének adni a sportágnak az új elnökséggel.

„Korábban versenyzőként, később marketing szakemberként is megtanultam, hogy minden egyes eredmény mögött ott van a befektetett munka. Röviden: amit beleteszünk a szövetségbe, azt fogjuk tudni csak kivenni. Továbbra is fontos az élsportos vonal. Fontos, hogy a világversenyeken jól szerepeljenek a magyarok, de legalább ekkora hangsúlyt fektetünk majd a szabadidős, és utánpótlás bázisra, valamint a technikai és a szakmai képzésekre. Az egyik fő feladatunk lesz az, hogy minél népszerűbb legyen a búvárkodás, és minél több gyerek ismerkedjen meg a sportággal” – hangsúlyozta a 48 éves sportvezető.

Az egyik legsikeresebb olimpián kívüli sportszövetség elnöksége több, mint fél éve mondott le, a tisztújító közgyűlés eredetileg április 9-ére volt kiírva, de a koronavírus-járvány miatt végül júniusra tolódott.

A közgyűlés három alelnököt is választott, ezeket a tisztségeket a következő négy évben Kövy Bence (sportalelnök), Szabó Attila (technikai alelnök) és Balázs Gergely (tudományos alelnök). Az elnökségben helyet kapott még Balázs Péter, Kővári Péter és Veress András.

Fotók: Zákány Gergely

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – 7 arany, 6 ezüst és 1 bronz Berlinből

Eredményes Európa-bajnokságot zártak a magyar tájékozódási búvárúszók! A berlini kontinensbajnokságon a nemzeti csapat tagjai a felnőtt kategóriában öt aranyat és két ezüstöt nyertek.

A felnőttek között éremhalmozó lett Hatházi Katalin, aki három aranyat szerzett, miután két egyéni számban győzött és párosban Wágner Zsófiával is a dobogó legmagasabb fokára tudott állni. Emellett a csapatversenyben egy ezüstöt is gyűjtött. A sportág egyik legendája Balázs Péter duplázott, miután két aranyérmet nyert, emellett két ezüstöt szerzett, míg a junioroknál Szász Tamás lett a legeredményesebb. A fiatal tehetség két arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zárt.

A magyar delegáció – az összes korosztályt beleszámítva – 7 arannyal, 6 ezüsttel és 1 bronzzal utazhat haza.

Szászné Bundy Erzsébet szerint sikeres Eb-t zárt a magyar csapat. „Összességében egy jó Európa-bajnokság van mögöttünk, mindenki tudta hozni azt, ami benne van. Számunkra nagyon fontos az utánpótlás, és jó volt látni azt, hogy a nemzetközileg megerősödő junior mezőnyben is helyt tudtunk állni.” – összegzett a csapatvezető.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum