Hódít a zumba – és ez meglátszik a 21. Kihívás Napja programján is. A latin ritmusokra épülő, könnyen tanulható fitnessprogram több településen is megmozgatja majd a sportolni vágyókat május 18-án.


 

A Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezendő Kihívás Napja a legnépszerűbb és legnagyobb szabadidősportos megmozdulás. Az eddig benevezett 135 településen több mint 1,5 millió ember találkozhat a sportolás mozgás élményével.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) idén szinte folyamatosan élő, internetes televíziós közvetítés keretében, értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat sugározunk, melyhez bárhol lehet csatlakozni, ahol internet elérés van.

Nem lehet akadálya tehát annak, hogy helyben zumba, hastánc, aerobik stb. oktató hiányában nyílt órák legyenek. A NAP szervezői közel viszik e programokat az érdeklődőkhöz, és nem csak a Kihívás Napja településeken!

Érdekesebb központi programok megyékre bontva:

Baranya megye

Nagynyárádon éjféltől teremfocival várják az érdeklődőket a sportcsarnokban, majd az iskolába érkező gyerekeket reggeli tornával készítik fel az első órára. 11 órától lufis örömtáncot lejtenek, táncversenyt hirdetnek léggömbökkel. Keszü lakói éjfélkor zseblámpás túrára indulnak, visszatérve a Közösségi Házban ping-pong, csocsó, kosárra dobás, lábtengó várja őket. Napközben nordic walkingra, babakocsis falusétára, kötélhúzásra is lehet jelentkezni. 19 órától „Tour De Keszu” kerékpáros körverseny indul a település területén.

Békés megye

Dévaványa közös tornának és sétának, a különféle labda-, és ügyességi játékoknak, szenteli a napot. Délután 17 órakor a település teljes görkorcsolyával járják be a helyiek. Kardoskút fáklyásfutással kezdik éjfélkor a programot, napközben népi játékokkal, ügyességi vetélkedőkkel folytatódik a sportnap, este 20:45-től levezető tornával zárják az eseményt. Végegyházán munkahelyi testnevelés keretein belül kaszáló, kapáló versenyt, favágó olimpiát, traktorhúzást, talicskatolást és egyéb erőpróbákat hirdettek az önkormányzat udvarára.

Borsod-Abaúj Zemplén megye

Ónod focival, asztalitenisszel, kézilabdával, tollaslabdával, rönkhajító versennyel, íjász bemutatóval, várfutással és lufi taposó versennyel készül e jeles napra.  Hernádszentandráson a település minden korosztályának készülnek színes programokkal: nyugdíjas torna, „Minimotor” verseny az óvodásoknak, Baba- Mama percek, akadályverseny kutyáknak és gazdáiknak, izompárbaj asszonycipeléssel, a nap lezárásaként pedig táncversenyt szerveznek. Cigánd lakosainak és a Bodrogközi Kistérségben élőknek Katus Attila tart alakformáló és erősítő tornát 12 órától. Kazincbarcikán, a városi sporttelepen közös torna, futás, játékos versengések, valamint térítésmentes úszás a program. Serényfalván szerveznek utcaseprést, rókavadászatot, kispályás focit lányoknak és fiúknak, táncversenyeket. Bükkábrányban az éjjeli futballmérkőzéseket és csocsó, darts bajnokságokat, reggeli torna és vetélkedők követik. 13 órától „Traffipaxos futás”-t és görkorcsolyás ügyességi versenyt szerveznek. A nap folyamán lesz még kerékpártúra, táncház, paintball, pilates torna, sor- és váltóversenyek.

Budapesten a IV. kerületben a Ifjúsági Sporttelepen (Bp. IV. Tábor u. 24.) a diákoknak szervezett vidám ügyességi játékok, kispályás labdarúgás, floorball torna mellett egész napos szenior egészségprogram (torna, rekreációs séta, gyaloglás, kocogás, nordic walking, park-tájfutás) látogatható. A Halassy Olivér Sportközpontban (Bp. IV. Pozsonyi u. 4/c.) 09.00 órától 20 óráig lakossági sport, miközben 9 és 14.15 között minden egész órában 15 perces zenés gimnasztikán vehetnek részt az érdeklődők.

Csongrád

Szentes kistérségben aktivizálták az iskolákat, óvodákat, ahová mindenki kerékpárral, rollerrel vagy futva érkezik. A nap folyamán ugrókötelezés, labdás sorversenyek, zenés tornák, táncház, görkorcsolya szerepelnek települések programjában.

Fejér megye

Polgárdi fáklyás futással kezdi a napot. Megmozgatják az iskolásokat, óvodásokat és a felnőtteket is. Egész nap elérhető a ping-pong, csocsó, biliárd. A foci pályán torna, aerobic, kick-box és ÖKO sátor várja a település lakóit. Óvodában kincskeresés, gyerekhordás, babakocsi toló verseny lesz a program. Székesfehérvárott áloműző bemelegítéssel készülnek fel az egész napos sportolásra, amit éjszakai fürdőzés, nordic walking gyaloglás, görkorcsolyázás, gördeszkázás, ketrecfoci követ. Napközben csörgőlabdával, aquafitnesszel és grundbirkózással is megmozgatják a sportot kedvelőket, de további programok is akadnak szerte a városban. Úrhidán az iskolába, munkába igyekvőket már a buszmegállókban megtornáztatják, délután pedig hagyományőrző programokkal várják a mozogni vágyókat.

Hajbú Bihar megye

Vámospércsen asztalitenisszel indul a nap, ami egészen estig eltart. A Városi Sporttelepen táncház, váltó- és sorverseny, görkorcsolya, az iskolákban torna várja az érdeklődőket. Debrecenben több mint 20 helyszínen zajlanak a sor- és váltóversenyek, labdajátékok, futó- és fogójátékok, kötélhúzás, zenés tánc és aerobic órák.

Heves megye

Gyöngyös programjai között villanyfényes foci meccsek, óvodások és iskolások futóversenye, aerobic, tánc, úszás, labdajátékok, gyalogtúrák és családi sportvetélkedők szerepelnek.

Pest megye

Dabason éjszakai biciklitúra és futóverseny, hajnali úszás szerepel a programban. Ebéd helyett pedig városnéző biciklitúrát szerveznek. A nap többi szakában is ajánlják a tollaslabdát, vízitornát, ping-pongot, görkorcsolyát és labdajátékokat.

Somogy megye

Siófokon a Városi sportcentrumban TRX, aerobic, karate és floorball bajnokság várható. A kistérségi települések általános iskoláiban zenés tornát, futóversenyeket, labdás játékokat és túrákat szerveznek a diákoknak é tanároknak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Gégény településen a nagy érdeklődésre való tekintettel napról napra változik a program, de biztosan lesz munkahelyi, nyugdíjas és baba- mama torna, labdajátékok, vetélkedők tanárok- diákok között, a polgármesteri hivatal dolgozóinak és a polgárőröknek. A Zumba aerobic sem maradhat ki a lakosok megmozgatásából.

Tolna megye

Attala az ünnepélyes megnyitó után babakocsi toló versenyt és óvodásoknak szóló vetélkedőt hirdet. Ebéd után pedig folyamatosan indítják a ping-pong, tollaslabda, kidobó, strandröplabda, hullahopp, kispályás foci versenyeket, játékokat. Kora este Zumbázni tanítják a szépkorúakat és a táncházzal zárják a napot.

Vas megye

Ivánc község éjszakai focival és fáklyás futással indítja a napot éjfélkor. A program több helyszínen zajlik, amelyben szerepel Szkander verseny, Zumba aerobic, erősítés, kötélhúzás, tűzoltási gyakorlat, zenés csoporttánc, mezei futás, trambulin, zsákbafutás, „Adj király katonát”, váltó- és sorversenyek. Csepreg kétórás biciklitúrával nyitja meg a sportnapját, amely érinti a környező településeket is. Napközben kispályás bajnokságokat szerveznek kézilabdában, labdarúgásban. Mindenkit táncra hívnak a településen 11 órától. A reneszánsz játszóházban lehetőséget kap bárki íjászkodni, lovagolni.

Veszprém megye

Szentgálon 0.00-21.00 óra között mindenkit várnak egy kis testmozgásra a településen felállított "MOCORGÓ PONTOKON". Ezen kívül lesz csordahajtás, fitt-ball, jóga, baba-mama torna és tűzugrás is.

Zala megye

Felsőrajk hajnalban kezdi meg a versengést zseblámpás focival, bújócskával és számháborúval. A reggeli bemelegítő, erősítő aerobicot pókfoci és step aerobic követi, majd zsákban futás, Trabant-tolás, beteghordás, frizbizés, baba- mama torna, sárkányeregetés és gumicsizma hajíts is várja a település lakosait.

További információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség

Telefon: +36/1/460-6815

info@masport.hu

www.kihivasnapja.hu