Pergel Szandra három fronton is érdekelt lesz az áprilisi asztalitenisz-világbajnokságon. Az egyéni világranglistán a 68. helyen álló magyar asztaliteniszező gőzerővel készül a vb-re, bár elmondása szerint ő mindig csak a következő lépésre koncentrál.

„A világbajnokságig sok versenyen kell helyt állni, ezért én szeretek mindig csak az előttem álló feladatra koncentrálni. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a legnagyobb asztalitenisz verseny lesz a Hungexpón megrendezendő vb, amit a magyarok valaha is láttak, és nagyon büszke vagyok arra, hogy mindennek részese lehetek, így az idei legnagyobb célom nem lehet más, mint a lehető legjobb világbajnoki szereplés” – mondta az Eb-ezüstérmes pingpongos.

Pergel Szandrának jól sikerült a világbajnokság hazai főpróbájának számító World Tour, ahol vegyespárosban, Szudi Ádámmal az oldalán ezüstérmet szerzett.

„Minden azon múlik, hogy milyen sorsolást kapsz. A lehető legkésőbb kell összekerülni a kínaiakkal, és akkor minden jobban alakul. Ez így volt a World Tour-on is” – tette hozzá Pergel Szandra, aki az egyénin kívül párosban Madarász Dórával, míg vegyespárosban Szudi Ádámmal áll asztalhoz a világbajnokságon.

Az idei egyéni asztalitenisz-világbajnokságot április 21. és 28. között rendezik meg a Hungexpón.