Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A pingpong körül érzékelhető megnövekedett figyelmet a nyári veterán Eb-re is átmentenék a szervezők

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke úgy gondolja, hogy sikeres világbajnokságot bonyolított le Budapest. A Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság zárónapján Nátrán Roland kijelentette: ezt a megnövekedett figyelmet, amit a vb alatt tapasztalt a sportág, megpróbálják átmenteni, illetve felhasználni a veterán Európa-bajnokságon. A kontinensviadalnak a BOK-csarnok ad otthont.
 

„Amikor elkezdtük a világbajnokság szervezését, igyekeztünk sok mindent előre modellezni. Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült, és az esetleges megoldandó problémákból az érintettek, azaz a nézők, a játékosok, a delegáltak, valamint a szponzorok nem sokat érzékeltek. Mi azon voltunk, hogy a vb minden egyes érintettjének valami pluszt adjunk” – összegzett Nátrán Roland, aki már a következő nagy világversenyre koncentrál.

„Júliusban a BOK-csarnokban lesz a veterán Eb. Közel 5000 embert akkreditálunk, a BOK mindhárom nagycsarnokát használjuk majd. Most az asztalitenisz körül megnövekedett figyelem érzékelhető. Ezt az érdeklődést szeretnénk átmenteni a nyári világversenyre is, és bízom benne, hogy egyre többen kezdenek el országszerte pingpongozni.” – mondta Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság nyolc napja alatt 143 ország közel 600 versenyzője állt asztalhoz. A Hungexpón megrendezett világverseny a nemzetközi szövetségtől megkapta a „kiváló rendezvény" minősítést. (fotó: wttc2019.hu)

0 Tovább

Thomas Weikert: Örülök, hogy Magyarország újra felkerült az asztalitenisz térképére

A több mint 150 országból érkező versenyzőivel a Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság minden idők egyik legnagyobb eseménye. Magyarország erőfeszítése, hogy 69 év után stílusosan térjen vissza a szervező országok közé nem is maradt figyelmen kívül. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) elnöke, Thomas Weikert ismét üdvözölte a magyarokat, mint a sportág egyik nagy múltú nemzetét a „nagy asztalnál”.

 

 

A 2006-os és 2012-es világbajnokság, illetve a 2009-es Európa bajnokság szervezőbizottságának is az elnöki pozícióját töltöttem be. Ezek közül az Eb volt a legsikeresebb, mert ott rengeteg projektet szerveztünk kifejezetten a fiatalok számára. A siker könnyen mérhető volt, hiszen abban az évben jócskán megemelkedett a sportágra jelentkezők száma. Úgy gondolom, hogy a fiatalok számára kifejlesztett hosszútávú programok elengedhetetlenek egy nemzet fejlődéséhez ebben a sportban. Természetesen a pénz sokat nyom a latba, de a világbajnokság is nagy hatással bír. Remélhetőleg Magyarország elegendő többletbevételt tud kitermelni, amit utána az utánpótlásképzésre fordíthat” – mondta az ITTF elnöke.

Weikert korábban már kifejezte reményeit arról, hogy az asztalitenisz az olimpiai sportágak között az öt legnépszerűbb között legyen. Arra a kérdésre, hogy jó úton jár-e ennek az elképzelésnek a megvalósítása pozitív választ adott, melyet egy egészen lenyűgöző adattal támasztott alá:

„Úgy gondolom, hogy jelenleg ott vagyunk a top ötben. Ne felejtsük el, hogy a következő olimpiát Tokióban rendezik, ami előnyös számunkra. Már megkezdődött a jegyértékesítés és az asztalitenisz a második a rangsorban a jegyigény tekintetében.” – emelte ki a sportvezető.

„A szálláshelyek Budapesten kiválóak és az infrastruktúra is tökéletes. Körülbelül 15 perc a játékosoknak eljutni a vb helyszínére, ahol finom ételek széles választéka várja őket, mely így megfelel minden nemzetnek és kultúrának a táplálékbevitelre, amit egyáltalán nem egyszerű így összeválogatni. Szerintem minden játékos élvezi az itteni hangulatot, főleg a hazai pályán játszó sportolók, akiknek a teljesítményére jó hatással lehetnek a szurkolók. Természetesen néhány mérkőzést meg kell nyerni, hogy teljesen át tudd élni az atmoszférát, de világbajnokok közelében leni önmagában is felemelő érzés.”

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság vasárnapig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

A vb két arca

A végjáték zajlik a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon. A szervező bizottság több szempontból is komoly kihívások előtt állt, ugyanis a Hungexpón tulajdonképpen két rendezvényt kellett jól megtervezni, és megszervezni – mondta Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

 

 

„Az első, amikor több csarnokban zajlottak a mérkőzések, a második pedig gyakorlatilag a vb jelenlegi szakasza, amikor van egy centercsarnok, amelyre koncentrálódik a figyelem. A vb első felében egy sportfesztivál jellegű rendezvénynek lehettek részesei azok, akik kilátogattak ide, most már egy letisztult világverseny zajlik, ahol a legjobbak kerülnek reflektorfénybe. Minden gördülékeny, ha voltak is előre be nem tervezett megoldandó feladatok, a szervezők megoldották azokat, a televíziós közvetítéseknek köszönhetően több százmillió néző figyeli a budapesti eseményeket” – nyilatkozta Nátrán Roland.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság vasárnapig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Sporttörténelmi lett ez a vb!

Több szempontból is sporttörténelmi asztalitenisz-világbajnokságnak számít a budapesti világverseny. Faragó Judit, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) korábbi versenyigazgatója elmondta, a Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság az utolsó olyan vb, ahol selejtező nélkül el lehetett indulni.

„A következő egyéni világbajnokságot, a 2021-ben megrendezendő hustoni vb-t már megelőzi egy kvalifikációs sorozat, így Budapesten láthatunk utoljára ilyen nagy létszámú mezőnyt” – mondta a sportvezető, aki tanácsadóként segített, illetve segít a budapesti vb megszervezésében és lebonyolításában.

„Rendhagyó vb-t láthatunk abból a szempontból is, hogy a női egyest leszámítva egyetlen számban sem lesz kínai házi döntő. Ez egyrészt a sorsolásnak köszönhető, de több meglepetés eredmény is közrejátszott abban, hogy ilyen végjáték elé nézünk. A nemzetközi szövetségnek 1999 óta van egy olyan sportágfejlesztési programja, amelynek hatására egyre népszerűbb az asztalitenisz. Az ITTF a világ legnagyobb sportszövetsége a maga 226 tagországával. A fejlesztési programnak köszönhetően olyan asztalitenisz nagyhatalmak jöttek létre, mint például Brazília, amely mára meghatározó pontnak számít a sportág világtérképén, de Afrikában és Ázsiában is vannak nagyon komoly fejlődést mutató államok. Ilyen Nigéria vagy India, így a középmezőny megerősödött” – összegzett Faragó Judit.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság vasárnapig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Bátorfi Csilla: a külföldiek csak elismerően nyilatkoznak

Bátorfi Csillának tetszik az asztalitenisz-világbajnokság hangulata. A kilencszeres Európa-bajnok klasszis úgy látja: a budapesti vb-t jól előkészítették, és a külföldiek is elismerően nyilatkoznak a magyar rendezésről.

 

„Mindegyik csarnoknak más hangulata van itt a Hungexpón, az egésznek van egy fesztivál jellege, és ezt jó látni, hogy a nézők szórakoznak, szurkolnak és kikapcsolódnak” – mondja Bátorfi, aki jelenleg edzőként Németországban dolgozik.

„A külföldiek közül akikkel beszéltem, mindenki pozitívan nyilatkozott a budapesti vb-ről. Szerintem a magyarok is helyenként erőn felül teljesítettek, illetve teljesítenek. Bízom benne, hogy a vb hatására többen kezdenek el versenyszerűen versenyezni. Érdekes a sportág megítélése, mert magát a pingpongot nagyon sokan játsszák, de ezt próbálom megértetni a gyerekekkel, hogyha komolyan akarják venni az asztaliteniszt, akkor szakítaniuk kell azzal az érzéssel, amit a pingong nyújt például a strandon vagy egy játszótéren. Az élsportos asztalitenisz egy minden elemében abszolút profi sportág.„ – fogalmazott Bátorfi Csilla.

 

A világbajnokság szurkolói zónájában szerdán Bátorfi Csillán kívül a birkózó Növényi Norberttel és Bárdosi Sándorral, valamint a labdarúgó Hrutka Jánossal és Sebők Vilmossal lehetett ütögetni.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Az aranycsapat tagjai pingpongoztak a vb-n

A legendás asztalitenisz aranycsapat tagjai is játszottak a Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokságon. Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor a Hungexpón zajló világverseny szurkolói zónájában ragadt ütőt. A trió – több veretes eredményt produkálva – 40 évvel ezelőtt nyert csapat-világbajnoki aranyérmet.

 

A legendák ellen kedden, előzetes regisztrációt követően, bárki ütögethetett. Gergely Gábor a vb sajtócsapatának elmondta, folyamatosan edzésben van.

„Ezt a játékot nem lehet abbahagyni. Rendszeresen asztalhoz állok a mai napig, és edzéseket is tartok, így nem esett nehezemre itt játszani.” – fogalmazott a korábbi világklasszis, aki világbajnok társaival együtt a fotósok előtt pózolt a sportnapilap vasárnapi számában, a phenjani vb-arany 40 éves évfordulója alkalmából megjelent, korabeli tudósításokat tartalmazó oldallal.

Gergely Gábor elmondta, rendszeresen játszanak bemutató mérkőzéseket is.

„Ezek a meccsek általában jó hangulatúak, és arról szólnak, hogy a játék szépségét megmutassuk. Ilyenkor rendre azt tapasztaljuk, hogy az embereket érdekli ez a sportág, de hát ezt lehet tapasztalni a jelenleg zajló vb-n is” – tette hozzá Gergely.

A vb ideje alatt a Fun Zone-ban folyamatosan játszanak az asztalitenisz hazai és nemzetközi sztárjai, illetve más sportágak jeles képviselői.

 

Kedden a birkózó Lőrincz fivérek, azaz Tamás és Viktor, valamint az Éjjel-Nappal Budapest szereplői is megfordultak a szurkolói zónában. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás otthonosan mozgott a pingpongasztal előtt. „Kollégiumi éveim alatt beleszerettem ebbe a sportágba, azóta rendszeresen játszom, fantasztikus élmény volt a világbajnok legendákkal játszani” – mondta Lőrincz.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Kiváló rendezvény minősítést kapott a világbajnokság

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság megkapta az „outstanding organisation”, azaz a kiváló rendezvény minősítést. Az ezt jelképező elismerést Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) elnöke adta át Nátrán Rolandnak, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnökének az ITTF budapesti közgyűlésén.

 

 

Lajtai Kristóf, a világbajnokság versenyigazgatója szerint igyekeznek a vb hátralévő időszakában ugyanezt a színvonalat biztosítani.

„Hatalmas elismerés, és roppant megtisztelő. Azért dolgozunk, hogy a hátralévő versenynapok alatt is ilyen legyen a világbajnokság megítélése” – mondta a sportvezető, aki hangsúlyozta: ezt a díjat mindenki megkapta jelképesen, aki részt vett a vb előkészítésében, és most is azért dolgozik, hogy zökkenőmentes legyen a budapesti világbajnokság.

„Kiemelkedő munkát végez a szervező bizottság, odaadó hozzáállást tanúsítanak az önkéntesek, de a médicsapat is éjt nappallá téve dolgozik. Örülök, hogy ennek a jól működő gépezetnek az egyik alkatrésze lehetek – mondta Lajtai Kristóf.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Asztalitenisz-vb: Nem volt olyan kérés, amit a szervezők ne tudtak volna teljesíteni

Kiváló volt az asztalitenisz-világbajnokság előkészítése – ez a nemzetközi delegációk egyöntetű véleménye Budapesten. Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára a világbajnokság sajtócsapatának értékelte a vb-előkészületek hajráját.

 

„Úgy gondolom, hogy minden a helyére került, nagyjából 150 csapatot és 1500 delegáltat akkreditáltunk, igyekeztünk minden kérést teljesíteni. Nagyot hajráztunk, mert ahogy lenni szokott, egy sor olyan feladattal találtuk szembe magunkat, amilyenekre nem is számítottunk. Ilyen volt például az, hogy a vb előtt mindössze egy héttel kiderült: Észak-Korea legjobbjai elfelejtettek vízumot kérni. A lengyel és a magyar külügy hathatós közreműködésével minden megoldódott. Nagyon jó partnerre találtunk a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségben, úgy néz ki, hogy minden szinten tudunk eredményesen együtt dolgozni” – mondta a főtitkár.

A LIEBHERR 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

LIEBHERR 2019 Asztalitenisz Világbajnokság - A főváros felkészült

Budapest készen áll arra, hogy megrendezze minden idők legjobb asztalitenisz-világbajnokságát. A vasárnap kezdődő vb nemzetközi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy gyakorlatilag teltházas világverseny lesz a LIEBHERR 2019 Asztalitenisz Világbajnokság.

Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség elnöke úgy fogalmazott: biztos abban, hogy csodálatos világbajnokság lesz Budapesten. „Magyarország megannyi ikonikus és emlékezetes asztalitenisz pillanatot adott nekünk a sporttörténelem során. Gratulálok a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek a remek munkáért, amit az előkészületek során végeztek” – mondta Thomas Weikert

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy Budapest ismét készen áll arra, hogy bizonyítson egy népszerű sportágban. „Az elmúlt években természetesen a sport területe és a sportág is sokat változott, de mondhatjuk, hogy az asztalitenisz népszerűsége töretlen. Ezt nagyon jól mutatja, mekkora igény mutatkozott a bérletekre és napijegyekre, hiszen a bérletek 90 százaléka már az első héten elfogyott. Az elmúlt években Magyarország bebizonyította, hogy a legnagyobb világversenyeket is képes kiemelkedően, magas színvonalon megrendezni” – mondta az esemény sajtótájékoztatóján az államtitkár.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke köszönetet mondott a támogatóknak, valamint a partnerszervezeteknek, mint fogalmazott: mindenki segítsége, munkája kellett ahhoz, hogy vasárnap egy teltházas vb vegye kezdetét. „2019-ben Budapest a sport fővárosa, de mi pingpongozók, azt mondjuk, hogy a főváros egyben az asztalitenisz városa is, hiszen idén több emlékezetes eseménynek, versenynek adtunk, illetve adunk otthont, ezek közül természetesen kiemelkedik az asztalitenisz-világbajnokság” – mondta az elnök.

Kulcsár Krisztián szerint egy olimpia előtti évben fokozott figyelem irányul erre a világbajnokságra. „Hatalmas nemzetközi érdeklődés övezi a vb-t, de természetesen itthon is nagyon szeretik az asztaliteniszt. Mindenki, aki ennek a világbajnokságnak az előkészítésében részt vett, jó munkát végzett.” – jelentette ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke megjegyezte, hogy az asztalitenisz egy sportszerűségre épülő sportág. „Büszke vagyok arra, hogy Budapest, amely a sport fővárosa ismét egy nagy világversenynek adhat otthont” – tette hozzá Kamuti Jenő.

 

A magyar válogatottakat Bátorfi Zoltán (női szövetségi kapitány) és Aranyosi Péter (férfi szövetségi kapitány) készítette fel. A két szakember megjegyezte sikeres edzőtáborokon vannak túl, és a lányok valamint a fiúk is készen állnak sportkarrierjük egyik legfontosabb versenyére.

Csen Meng, a női világranglista 3. helyezettje, aki háromszoros világbajnok, a vb 2. kiemeltjeként áll asztalhoz Budapesten. „Januárban sikeres versenyen vettem részt itt Budapesten, miután megnyertem a World Tourt. Bízom benne, hogy ezúttal is minden úgy sikerül, ahogy elterveztem” – mondta a kínai játékos. A férfi világranglista 6. helyezettje is részt vett a sajtótájékoztatón. A dél-koreai Li Szang Szu úgy nyilatkozott, hogy bár mindenki a kínai hegemóniáról beszél, ő mindent megtesz azért, hogy ezt a sorozatot megszakítsa.

A világbajnokság 21-én kezdődik és 28-áig tart a Hungexpón.

0 Tovább

7000 labda pattoghat asztalitenisz-világbajnokságon

Az asztalitenisz világbajnokság közel hetven év után tér vissza Magyarországra. Oda, ahonnan nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a sportág első egyeduralkodói származnak. Barna Viktor és Mednyánszky Mária után Póta Georgina és Majoros Bence lehet jövőbeni sikereink kulcsa.

 

Több mint 500 millió szurkoló TV-n keresztül, valamint közel 50 ezer néző a helyszínen izgulhatja végig 2019 legnagyobb pingpong eseményének izgalmait. A vb méreteit hűen tükrözi az 1561 akkreditált résztvevő, akik összesen 141 országot képviselhetnek Budapesten április 21 és 28 között a Hungexpón.

A pingpong a folyamatos fejlődés mellett, a digitális elvárásoknak is szeretne megfelelni. A közvetítést emiatt 56 kamerával készítik és még egy különleges úgynevezett „beauty cam-et” és elhelyeznek a szervezők a Citadellán, mellyel fővárosunk legszebb részeit lehet majd élőben megjeleníteni. Tízezer méter kábel a technikának, 1000 lámpa a nézőknek, 68 asztal, majdnem 7000 labda az 579 versenyzőnek segít majd, hogy a kiosztható 32 érem egyikét megszerezze.

A vb-re 147 bíró érkezik. A versenynapok gördülékeny lebonyolítását 350 önkéntes segíti, a televíziós közvetítések, a világító berendezések és a különféle elektronikus berendezésekhez összesen 10.000 méternyi kábelt használnak fel a Hungexpón. TV-k mellett, több mint 300 fotóst és újságírót vár a szervező bizottság, de a nyolcnapos rendezvény nem csupán a pingpong szerelmeseinek szól. A jegyárak kialakításánál fontos szempont volt, hogy egy teljes család is meg tudja fizetni a belépőket, ahogy a diákoknak, valamint a nyugdíjasoknak is külön kedvezményeket biztosítottak a szervezők. A január 7-én kezdődött jegyértékesítés pedig felülmúlta az előzetes várakozásokat. A bérletek 90 százaléka már egy hét után elfogyott, nem beszélve a döntők napjairól.

Pingpong-csaták mellett számos kísérőrendezvénnyel készülnek a szervezők, ahol a tervek szerint a sportágat szerető hírességek és más sportágak képviselői, valamint hazánk aktív és már visszavonult legjobbjai egyaránt megjelennek. A közönség tagjai pedig a vb kabalájával, Pongival is találkozhatnak majd.

Az 55. Egyéni Asztalitenisz Világbajnokság ráadásul pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer-Klampár-Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben. Utoljára lesz a jelenlegi a formájában megrendezve az esemény. Ugyanis, a következő világbajnokságot már selejtezőkhöz szeretné kötni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség, az ITTF.

A 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokságot április 21 és 28 között rendezik a Hungexpo területén.

0 Tovább
«
123

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum