A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke úgy gondolja, hogy sikeres világbajnokságot bonyolított le Budapest. A Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság zárónapján Nátrán Roland kijelentette: ezt a megnövekedett figyelmet, amit a vb alatt tapasztalt a sportág, megpróbálják átmenteni, illetve felhasználni a veterán Európa-bajnokságon. A kontinensviadalnak a BOK-csarnok ad otthont.
 

„Amikor elkezdtük a világbajnokság szervezését, igyekeztünk sok mindent előre modellezni. Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült, és az esetleges megoldandó problémákból az érintettek, azaz a nézők, a játékosok, a delegáltak, valamint a szponzorok nem sokat érzékeltek. Mi azon voltunk, hogy a vb minden egyes érintettjének valami pluszt adjunk” – összegzett Nátrán Roland, aki már a következő nagy világversenyre koncentrál.

„Júliusban a BOK-csarnokban lesz a veterán Eb. Közel 5000 embert akkreditálunk, a BOK mindhárom nagycsarnokát használjuk majd. Most az asztalitenisz körül megnövekedett figyelem érzékelhető. Ezt az érdeklődést szeretnénk átmenteni a nyári világversenyre is, és bízom benne, hogy egyre többen kezdenek el országszerte pingpongozni.” – mondta Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság nyolc napja alatt 143 ország közel 600 versenyzője állt asztalhoz. A Hungexpón megrendezett világverseny a nemzetközi szövetségtől megkapta a „kiváló rendezvény" minősítést. (fotó: wttc2019.hu)