Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Liebherr asztalitenisz-vb: Power plate-tel kerül egyre jobb formába Pergel Szandra   

Pergel Szandra a pingpong mellett power plate-tel tartja karban a kondiját. Az Eb-ezüstérmes asztaliteniszező az áprilisi világbajnokságra készül, amelynek Budapest ad otthont. Az edzések mellett rendszeresen feláll a vibrációs edzőgépre, ahol power plate trénerétől személyre szabott gyakorlatsort kap. A válogatott versenyzőt egyéniben, párosban és vegyespárosban láthatja a közönség áprilisban.

„Voltak derékproblémáim, így kifejezetten személyre szabott edzést kapok. Ez számomra a pingpong mellett amolyan kikapcsolódás, és egyben természetesen remek kondizási lehetőség is. A vb egyelőre még annyira nem foglalkoztat. Persze tisztában vagyok azzal, hogy egy óriási világbajnokságot rendez Magyarország, és ezen a világversenyen én is indulok, de az előttünk álló hetekben, hónapokban annyi meccs meg torna van előttem, hogy észben tartani is alig győzöm, így mindig csak a következő megmérettetésre koncentrálok” -  mondta Pergel Szandra, aki a vb hazai főpróbájának számító World Touron ezüstérmet szerzett vegyespárosban, Szudi Ádámmal az oldalán.

„A világbajnokságon három fronton leszek érdekelt.  Egyéniben, párosban Madarász Dórival, és vegyespárosban Szudi Ádámmal is versenyzek majd. Bízom benne, hogy jó lesz a sorsolásom, és a Word Tourhoz hasonlóan a lehető legkésőbb kerülök/kerülünk össze kínaival, kínaiakkal” - tette hozzá az egyéni világranglistán 68. helyezett asztaliteniszező.

Az április 21. és 28. közötti egyéni asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.

0 Tovább

Pergelnek sok versenyen kell helyt állnia még a vb előtt

Pergel Szandra három fronton is érdekelt lesz az áprilisi asztalitenisz-világbajnokságon. Az egyéni világranglistán a 68. helyen álló magyar asztaliteniszező gőzerővel készül a vb-re, bár elmondása szerint ő mindig csak a következő lépésre koncentrál.

„A világbajnokságig sok versenyen kell helyt állni, ezért én szeretek mindig csak az előttem álló feladatra koncentrálni. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a legnagyobb asztalitenisz verseny lesz a Hungexpón megrendezendő vb, amit a magyarok valaha is láttak, és nagyon büszke vagyok arra, hogy mindennek részese lehetek, így az idei legnagyobb célom nem lehet más, mint a lehető legjobb világbajnoki szereplés” – mondta az Eb-ezüstérmes pingpongos.

Pergel Szandrának jól sikerült a világbajnokság hazai főpróbájának számító World Tour, ahol vegyespárosban, Szudi Ádámmal az oldalán ezüstérmet szerzett.

„Minden azon múlik, hogy milyen sorsolást kapsz. A lehető legkésőbb kell összekerülni a kínaiakkal, és akkor minden jobban alakul. Ez így volt a World Tour-on is” – tette hozzá Pergel Szandra, aki az egyénin kívül párosban Madarász Dórával, míg vegyespárosban Szudi Ádámmal áll asztalhoz a világbajnokságon.

Az idei egyéni asztalitenisz-világbajnokságot április 21. és 28. között rendezik meg a Hungexpón.

0 Tovább

A legendák is pingpongoztak

Kínai újév és asztalitenisz ünnep a BVSC-ben! Az alapításának 70. évfordulóját ünneplő BVSC-Zugló asztalitenisz szakosztályában utánpótlás versenyzőkkel pingpongozott hétfőn a legendás Jónyer István, Klampár Tibor, Gergely Gábor világbajnoki trió is, amely 40 évvel ezelőtt érte el a sportág hazai legnagyobb sikerét, miután a phenjani vb-n aranyérmes lett. A Molnár János Emlékverseny megrendezésére készülő BVSC-ben tiszteletét tette Kína küldöttsége a daliani utánpótlás központból, amelynek tagjai a kínai újévet Budapesten köszöntötték. Az ázsiai versenyzők egyébként asztalhoz állnak a hétvégi emlékversenyen.

A BVSC-Zugló asztalitenisz szakosztályához hasonlóan a daliani utánpótlás központ is 70 éve alakult, de nem ez az egyetlen kerek évforduló Kína kapcsán. „Pontosan hetven évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot Magyarország Kínával” – nyilatkozta az eseményen dr. Hetényi Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium diplomáciai főosztályvezető-helyettese.

„A sport fantasztikus kapocs a nemzetek között, ezért is tartottuk fontosnak, hogy ezen a rendezvényen a minisztériumunk is képviseltesse magát. Mi is készülünk az idei világbajnokságra, elsősorban a beutaztatással, vízumkiadással kapcsolatos teendőkben segítünk” – tette hozzá a diplomata.

Gergely Gábor szerint a sportág sokat profitálhat abból, hogy idén a világ legjobbjai Magyarországra látogatnak. „Fantasztikus világverseny elé nézünk. A legjobbak lesznek itt. Bízom benne, hogy ennek komolyabb lenyomata lesz majd például az utánpótlásban. Világsztárok sora áll asztalhoz ebben a gyönyörű sportágban” – mondta a világ- és Európa-bajnok Gergely Gábor.

 Az április 21. és 28. közötti egyéni asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.

0 Tovább

Elégedetten távoztak Budapestről az ITTF képviselői

Elégedetten távoztak Budapestről a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) képviselői, akik a múlt heti World Tour-versenyen és azt követően terepszemlét tartottak az áprilisi egyéni világbajnokság helyszínén.

(fotó: MTI)

A WT-viadalon 51 ország közel 400 sportolója vett részt, az esemény a vb főpróbája is volt, a szervezők különböző technikai megvalósításokat és lebonyolítási feladatokat tudtak modellezni.

"A budapesti World Tour méltán híres, hiszen a világ legjobbjai vesznek részt rajta évről évre, habár a japán versenyzők idén nem szerepeltek hazájuk kvalifikációs, országos bajnoksága miatt. Nagyon örültem a sok remek mérkőzésnek" - értékelte az eseményt Munir Besszah, az ITTF versenyigazgatója.

A nemzetközi szövetség vezetői bejárták a vb helyszínét, a Hungexpót is.

"Ez a második alkalom, hogy Budapesten járok a világbajnoksággal kapcsolatosan és a három-négy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest óriási előrelépést tapasztaltam - nyilatkozott Steve Dainton, az ITTF vezérigazgatója. - Nagyon örülök a hazai partnerek felkészültségének és biztos vagyok abban, hogy nagyszerű lesz a vb."

A szervezők pénteki hírlevelükben ismét hangsúlyozták, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a 68 felállítandó asztalt, valamint az egyéb kiszolgáló egységeket kizárólag az Albertirsai út 10. szám alatti épületegyüttes tudja biztosítani.

"Nagyon tetszik a versenyhelyszín, mert elég tágasnak tűnik, ami egy jó vb alapja. Sőt, a 2017-es, düsseldorfi vb központjához tudnám hasonlítani, amely az eddigi egyik legjobban sikerült asztalitenisz-világbajnokság volt. A Hungexpo különlegessége, hogy a közönség nem csupán egy sporteseményre érkezik, hanem egy parkba is. Ennek külön örülünk, hiszen célunk, hogy egyre több család látogassa a pingpong eseményeket" - jegyezte meg a versenyigazgató a bejárás végeztével.

Az egyéni asztalitenisz-vb-t április 21. és 28. között rendezik a Hungexpo területén.

0 Tovább

Pongi a sikerekért!

A 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokság előkészületei az utolsó szakaszba léptek. Az idei év legnagyobb pingpong eseményéig már csak 94 nap van hátra. A szervezők által január 8-án bemutatott kabala pedig már nevet is kapott a közönség által.

 

Kabalát választani nem egyszerű. A Szervező Bizottság tagjainak célja egy olyan szerethető karakter kiválasztása volt, melynél visszaköszön a magyar kultúra világa és magáénak tudhatja az asztaliteniszhez szükséges képességek sorait. Hazánk számos területén fellelhető a vörös róka és a népmesék egyik legfoglalkoztatottabb állata. Mind közül, Fekete István Vuk c. könyve a legismertebb, ahol az olvasó végigkísérheti a kis bundás felcseperedését és megismerheti a fajra jellemző ravaszságot, furfangosságot, valamint kitartást.

A róka elnevezéséhez egy több lépcsős folyamat vezetett. Elsőként a Magyar Asztalitenisz Szövetség közösségi média oldalain lehetett javaslatokat tenni. Több száz ötlet érkezett a határon innen és túl egyaránt. Egy szakmai zsűri végül a három legjobbnak véltet kiválasztotta és ismételten a közönségre bízta a döntés jogát. A döntősökre közel ezer szavazat érkezett és lett végül a vb kabalájának neve Pongi.

A kabala mellé és neve mellé megfelelő szlogen is dukál. Az angol nyelvet beszélők egyik kedvenc szójátékának átdolgozása adta az ihletet a jelmondathoz: „Hung(a)ry for succes”. Zárójel nélkül „Sikerre éhes”, zárójellel pedig „Magyarország a sikerért” mottót kapunk.

Pongi lesz tehát a 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokság sikerre éhes kabalája, melyet április 21 és 28 között rendeznek a Hungexpo területén.

0 Tovább

A szurkolók adnak nevet a vb kabalaállatának

Komoly nemzetközi érdeklődés övezi az áprilisban megrendezendő asztalitenisz-világbajnokságot. A budapesti világverseny sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy két lépcsőben kezdték értékesíteni a jegyeket a vb-re.

Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) főtitkára elárulta: a nemzetközi jegyértékesítés hétfőn kezdődött. „A bérletek 80 százaléka rövid idő alatt gazdára talált, és kedden megkezdődött a jegyértékesítés itthon is. Minden túlzás nélkül kijelenthető: hatalmas az érdeklődés” – tette hozzá a sportvezető. A különböző jegy- és bérletkonstrukciókat a jegy.hu-n online és az irodákban, illetve a vb honlapján, a wttc2019.hu-n lehet megvásárolni.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke leszögezte: ez a világbajnokság lesz Magyarország történetének legnagyobb asztalitenisz eseménye. „A számok szintjén ez azt jelenti, hogy több, mint félmilliárd tévénézőre számítunk világszerte. A világbajnokságot előkészítő csapat jelenleg száz fős, és mindenki azért dolgozik, hogy Magyarország egy újabb jól sikerült világversenyt rendezzen.” – mondta az elnök.

Lajtai Kristóf versenyigazgató ismertette, hogy a nemzetközi szövetség egy teljesen új informatikai rendszert fejlesztett erre a világbajnokságra. „Bízom benne, hogy a rendszer és rendezőként mi is jól vizsgázunk áprilisban” – jelentette ki a versenyigazgató.

A sajtórendezvényen kiderült többek között az is, hogy megvan a világbajnokság kabalafigurája. A vörös rókát be is mutatták az újságíróknak. A kabalafigurának nincs még neve, ebben a szurkolók segítségét kérték, illetve kérik. Két lépcsőben dől el, hogy mi lesz a vb kabalájának a neve. A Facebookon leadott voksok alapján három név közül választhatnak a szurkolók, így eldőlt, hogy Ropi, Pongi vagy HUba lesz a róka neve.

Az április 21. és 28. közötti egyéni asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.

0 Tovább
123
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum