Szeptember első hétvégéjén a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSzSz) ismét megrendezi a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált, amely idén a tizenharmadik lesz. Budapesten a Millenáris Park ad otthont a rendezvénynek, ahol több, mint 75 mozgásformát és sporteszközt próbálhatnak ki a hölgyek teljesen ingyen.


A fesztivál fővédnöke Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség (NSzSz) elnöke, a népszerű vendégek között pedig megtaláljuk Nagy Tímea olimpiai bajnok vívót, és Bánhidi Petra kétszeres argentin tangó világbajnokot is.
Monspart Sarolta szerint mindig a nőnél van az egészséges életmódra való nevelés karmesteri pálcája, ezért fontos, hogy a Női Mozgásfesztiválhoz hasonló rendezvényeken hívják fel a hölgyek figyelmét a rendszeres sportolásra.
„Az egy makacs tény, hogy a férfiak általában hamarabb meghalnak. Magyarországon – beleértve a világháborúk utáni időszakokat is – soha nem volt annyi özvegyasszony, mint most. Mi nők, ha az egész családot egészséges, testedzésben gazdag életmódra neveljük, sokat tehetünk e rémisztő statisztika javításán is” – mondta a sportvezető.
A szervezők szeptember 4-én 10-től 17 óráig várják a mozogni vágyókat a Millenáris Parkban.