A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) az elmúlt évtizedekben többször is bizonyította, hogy az egyes rendezvényein igyekszik minden korosztálynak felhívni a figyelmét az egészséges életmódra. A sportos megmozdulásaikon a kisiskolásoktól kezdve az idősekig mindenki megtalálhatja a korának és edzettségi állapotának megfelelő mozgásformát. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját követően a szövetség munkatársai az Idősek Világnapján az időseket ellátó és gondozó otthon lakóira is gondoltak.

„Október 1-én három vidéki városban, Békéscsabán, Szegeden, Csákváron voltunk idősek otthonában, ezen kívül Budapesten két intézményt látogattunk meg. Az ott élők életkorának, és állapotának megfelelő programokat szerveztünk nekik, hiszen a testedzés minden életkorban érték, és követendő minta a ma fiataljai számára. Sehova sem mentünk üres kézzel, mindenhol ajándékokat adtunk át az otthonokban élőknek, ahol megható pillanatokat éltünk át” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az MSZSZ következő nagy országos rendezvénye október 12-én és 13-lesz. Akkor rendezik meg ugyanis a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogy számos országban ismerik, a World Walking Day-t. A két nap alatt túrákkal, egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, sportversenyekkel és sok más színes rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

További információk:

http://www.masport.hu/rendezvenyek/vilag+gyaloglo+nap+/vilag+gyaloglo+nap+1.html