Rangos nemzetközi utánpótlás tornákat rendez az FTC 2013. május 11. és 19. között. Az első alkalommal megrendezendő női u18-as megmérettetésen pályára lép az FC Barcelona (spanyol), az Amasone Asker FK (norvég), a ZNK Agram (horvát), az SK Slavia Praha (cseh), az FK Duslo Sala (szlovák) és a Ferencváros.

A férfiaknál az u16-os korosztályban az FTC vendégei az SC Braga (portugál), mint címvédő, a Slavia Praha (cseh), az FC Brugge (belga), az 1. FC Nürnberg (német) és az Újpest lesznek.

„A tavalyi, nagy sikerű pünkösdi u16-os torna megrendezése után meg sem fordult a fejünkben, hogy idén kihagyjunk egy, a fiatal játékosaink számára remek megmérettetési lehetőséget. Idén talán még jobb csapatok fogadták el a meghívásunkat, így színvonal emelkedésre számítok.

Igyekszünk lehetőséget biztosítani női labdarúgóinknak is a fejlődésre, így ebben az évben a Fradi hét keretein belül nekik is rendezünk egy tornát, ahol a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb klubjának csapata, az FC Barceolna is képviselteti magát. Kíváncsian várom a mérkőzéseket.” – mondta el Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója.

 „Sok tapasztalatot szereztünk a 2012-es pünkösdi tornán. Láthattuk, hogy hol tartanak magasan jegyzett európai klubok az utánpótlás nevelésben, a mérkőzéseken látottakat hasznosítottuk is. Idén talán még jobb csapatokat sikerült Magyarországra csábítanunk. Nagy örömömre szolgál, hogy a portugál Braga idén is elfogadta meghívásunkat, hogy megpróbálja megvédeni tavalyi kupagyőzelmét. Természetesen azon leszünk, hogy ez ne sikerüljön nekik” – mondta Dragóner Attila az FTC utánpótlás menedzsere, aki bízik a hölgyek sikerében is. „Komoly munkát végzünk a női labdarúgásban is, ezért bizakodom a jó szereplésben és a végső győzelemben, egy olyan mezőnyben, ahol az FC Barcelona is szerepel.”

 

A női u18-as torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Amasone Asker SK, ZNK Agram, FTC. B-csoport: FC Barcelona, SK Slavia Praha, FK Duslo Sala), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő 2x40 perc

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

A férfi u16-os torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Slavia Praha, FC Brugge, FTC. B-csoport: 1. FC Nürnberg, SC Braga, UTE), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő csoportmérkőzéseken 2x30 perc, a helyosztókon 2x40 perc.

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

2013. május 11-12. Női U-18 torna programja:

2013. május 11. szombat:

1-es pálya: 09.30 óra  FTC - ZNK Agram

2-es pálya: 10.30 óra  FC Barcelona - SK Slavia Praha

1-es pálya: 15.30 óra  FTC - Amasone Asker SK

2-es pálya: 16.30 óra  FC Barcelona - FK Duslo Sala

 

2013. május 12. vasárnap:

1-es pálya: 09.30 óra  ZNK Agram - Amasone Asker SK

2-es pálya: 09.30 óra  FK Duslo Sala - SK Slavia Praha

1-es pálya: 14.00 óra  V. helyért

1-es pálya: 15.30 óra  III. helyért

Centerpálya: 17.00 óra           Döntő