Biztató kassai kezdés a szlovák élvonalban! Az újonc FC Kassa hazai pályán – telt ház előtt – a címvédő Slovan Bratislavát fogadta a labdarúgó Nike Liga nyitófordulójában, és végül 0-0-ra végzett a pozsonyiakkal.

A szlovák bajnokságban a párosítás önmagában rangadónak számít, erre nyolc évet kellett várni a szurkolóknak, hogy az első osztályban megmérkőzzenek kedvenceik, de miután a Kassa az elmúlt idényben megnyerte a másodosztályt, borítékolható volt a telt ház és a felfokozott hangulat a nyitófordulóban. A szlovák labdarúgó bajnokságban ugyanis hagyomány, hogy a címvédő a másodosztály bajnokával csap össze az első fordulóban.

 A találkozó pörgős futballt hozott, és az elején nem látszott az, hogy a hazaiak az utóbbi években nem az első osztályban pallérozódtak. A mérkőzés előrehaladtával helyenként mezőnyfölényt alakítottak ki a fővárosiak, de a vendéglátók jól védekeztek, és Kira kapus remekül védett. A pozsonyiak a labdát többet birtokolva, többek között Abubakari révén többször is veszélyeztettek, de ezen a nyitófordulós összecsapáson nem esett gól.

FC Kassa - Slovan Bratislava 0-0

 

FC KOŠICE: Kira - Golikov, Šindelář, Krivák, Mizerák - Pačinda (90.+7. Sovič), Greššák, Faško (90. Sagna), Qose (70. Gallovič), Turčák (90. Petrák) - Medved.

Edző: Anton Šoltis.

 

ŠK SLOVAN: Borjan - Blackman (70. Pauschek), Križan (80. Savvydis), Wimmer, Vojtko - Kucka, Agbo (64. Tolič) - Marcelli (80. Zuberu), Lichý, Zmrhal (70. Barseghyan) - Abubakari

Edző: Vladimír Weiss