A Liebherr asztalitenisz-vb jegyében készülnek az ETTU Kupa elődöntőjére. Március 9-én lesz a Budaörsi Pingpong Napja.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata, azaz az SH-ITB Budaörsi 2i SC fennállásának egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé az ETTU Kupában. A március 9-i ellenfele a spanyol Cartagena lesz. A klub azonban mindenki számára emlékezetessé tenné a jeles dátumot, ugyanis egy egész napos családi rendezvénnyel vezeti fel az elődöntő első meccsét.

Szvitán Krisztina, a Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztályvezetője elmondta, minden évben megrendezik a városi amatőr bajnokságot, ezt most a második legrangosabb európai sorozat, az ETTU Kupa felvezetéseként bonyolítják le.

 „Sporttörténelmi időszaknak vagyunk a részesei. Hamarosan Magyarország megrendezi az eddigi legnagyobb hazai asztalitenisz versenyt, ez az április 21-én kezdődő egyéni világbajnokság lesz. Mi korábban játszottunk már BL-döntőt, az ETTU Kupában még nem jutottunk el a végjátékig. Most a döntő kapuja előtt vagyunk, és bízom abban, hogy a március 9-i programsorozatunkkal reflektorfénybe tudjuk állítani a sportágat.” – mondta a világbajnokság sajtócsapatának a sportvezető.

A Pergel Szandra, Fazekas Mária, Nagyváradi Mercédesz Lovas Petra alkotta Budaörs a március 9-i első meccs után március 24-én játssza le a spanyolországi visszavágót. A két meccs során dől el, hogy melyik csapat jut a fináléba.

A Budaörsi Pingpong Napján érdekes sportági bemutatók lesznek, ki lehet próbálni többek között a teqballt és a split-pongot is.

Bővebb infók a www.budaorsisc.hu –n és a www.budaorsiasztalitenisz.hu oldalon