Folyamatosan érkeznek a nevezések a 2014-es Kihívás Napjára. A Magyar szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint egészen május 15-ig lehet nevezni az ország legnagyobb szabadidősportos megmozdulására. Idén először nem csupán települések nevezetnek, hanem iskolák is. Eddig több, mint 50 iskola adta le a nevezését a május 21-i Kihívás Napjára.

 

Salga Péter szerint a magyar Szabadidősport Szövetség küldetése nem az, hogy minél nagyobb rendezvényt bonyolítson le.

„Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák a különféle mozgások okozta örömet, és reméljük, hogy ehhez majd a mindennapokban is ragaszkodik majd az, aki egyszer belekóstolt ebbe az egészbe. Számításaink szerint körülbelül 800 ezren sportolnak a Kihívás Napján” – mondja a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

 

A Kihívás Napját 1991 óta rendezik meg. Az országos verseny koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, míg a települési rendezvények szervezését és lebonyolítását a versenykiírás alapján helyi partnereink - általában az önkormányzatok - végzik.

Ebben a programban eddig 1580 falu és város - a magyar települések 50 %-a vett részt. Az esemény folyamatosan részét képezte a sportfőhatóság "Mozdulj Magyarország" rendezvénysorozatának. A vetélkedés lényege, hogy a benevezett településeken zajlik a verseny, a résztvevőknek nem kell utazniuk, ez adja népszerűségét. A résztvevők száma évente megközelíti az 1 millió főt, s ezzel ez az egyik legjelentősebb hazai szabadidősport rendezvény.