Bár a sportvilág ezen a nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia lázában ég, a mozogni vágyók egy sor szabadidősport eseményen vehetnek részt. Az eseményeket támogatni hivatott pályázatok kiírása azonban késik…

A januárban életbe lépett sporttörvény értelmében a sportközélet egészére kiterjedő hatáskörrel felruházott Magyar Olimpiai Bizottság átérzi a megnövekedett felelősségét. Hiszen már nem csak az olimpiai élsportért, hanem a lakosság egészséges, mozgásgazdag életmódjáért is számot kell adnia az ország közvéleményének.

A MOB 2012-ben 3 kategóriában tervez pályázatokat hirdetni a rendszeres fizikai aktivitás, és a testmozgásban gazdag életmód széleskörű lehetőségének biztosítás érdekében.

Váratlan hírként érte a MOB-ot, hogy az Emberi Erőforrás Minisztérium a tervezett 350 millió forintból 200 milliót vont el erről a területről. A megjelentetésre már kész szabadidősport pályázatok sorsa így bizonytalanná vált. Az Magyar Olimpiai Bizottság vezetése keresi a megoldást, hogy saját forrásaiból miként és milyen mértékben tudná pótolni az 57 %-os forráskiesést.

MOB Szabadidősportért felelős tagozata