Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

GOC - A Mészáros-Szatmári duó volt a legjobb magyar kettős latinban

Focis hasonlattal élve tippmix-gyilkos szereplést produkált a German Openen a Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya. A latinpáros a Rising Staron és a Grand Slam-versenyen is a legjobb magyar kettősként végzett. 


A GS-en 154.-157., a Risingen pedig a 74.-78. helyezést csípték el. Előbbi kategóriában 345, utóbbiban 288 páros indult. „Mindkettőnknek ez volt az első German Open. Egy éve dolgozunk együtt, és a korábban elért ranglista-döntőzés, mellett természetesen a stuttgarti versenyzésünket is komoly sikernek könyveljük el” – meséli Mészáros Mihály. „Amióta hazajöttünk, azóta egyfolytában hívogatnak ismerősök, és gratulálnak, ami jól esik nekem. Edzőinkkel, Tóth Szilárddal, Juhász Ágnessel és Andrea Silvestrivel, valamint Váradi Martinával sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban. Bekerültünk a válogatott keretbe, és reméljük, hogy a világranglistás helyezésünket is tudjuk majd kozmetikázni. Mindehhez minél jobb eredmények kellenek, elsősorban külföldön” – tette hozzá a táncos.

A magyarok helyezései a German Openen a latin RS-en és a GS-en:

Grand Slam

154-157. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya
202. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
214-218. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
234-238. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
239-243. Püspöki Dávid, Markó Ágnes
288-289. Horváth Kristóf, Szatmári Orsolya

Rising Star

74-78. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya
84-85. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
135-140. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
189-197. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
210-214. Horváth Kristóf, Szatmári Orsolya
234-237. Tóth Bence Ákos, Bondár Dóra
245-249. Oroszlán Krisztián, Papp Anna
250. Farkas Gellért, Fodor Zsófia
0 Tovább

TOP 12-ben a magyarok, német siker a Savaria Táncversenyen

A kitűzött célt maximálisan teljesítve, a magyar bajnok páros a középdöntőig menetelt a WDSF Tíztánc Európa-bajnokságon. A 48. Savaria főversenyeként megrendezett kontinensbajnokságot a németek duója nyerte meg.

A döntő pasója

Újabb rangos versenyt rendezett Magyarország a táncsportban: a 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny csúcspontja az idei tíztánc Európa-bajnokság volt. Az Eb-n a magyar színeket a Hegyes Bertalan János, Kis Violetta kettős képviselte, amely a középdöntőben fejezte be a kontinensviadalt, és végül a 12. lett. „Nagyon örülünk, hogy a kitűzött célt teljesítettük. Jól ment a tánc, de mivel nagyon fiatalok, szükségük lesz még rutinra, hogy ennél is jobb eredményeket érjenek el” – értékelt László Csaba, a páros egyik trénere.

A szombathelyi versenyen a nagyon erős középdöntőből hat páros kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a német Anton Skuratov, Alena Uehlin kettős szerezte meg az aranyérmet. A szlovén Miha Vodicar, Nadiya Bychkova duó állhatott fel a dobogó második fokára, míg a bronzérmet a finn Jaak Vainomaa, Taina Savikurki páros nyakába akasztották. A fináléban helyet kapott egy lengyel, egy ukrán és egy olasz kettős is.

A nagy múltra visszatekintő Savarián az Eb zsűrijében Sándor Zoltán személyében volt magyar pontozóbíró. A Savaria betétversenyeként a WDSF ifi latin opent bonyolítottak le, ahol a Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna – legjobb magyar párosként – az ötödik helyet szerezte meg a hatos döntőben.

A 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny érmesei, és a legjobb magyar helyezések:

WDSF Tíztánc Európa-bajnokság

  1. Anton Skuratov - Alena Uehlin (Németország)
  2. Miha Vodicar - Nadiya Bychkova (Szlovénia)
  3. Jaak Vainomaa - Taina Savikurki (Finnország)

…12. Hegyes Bertalan János – Kis Violetta (Magyarország)

WDSF Ifjúsági Latin Open

1. Winson Tam - Anastasia Novikova           (Kanada)

2. Sergejus Skripcenko - Marija Kozhuhar (Litvánia)

3. Arthur Ankerstein - Vivien Kreiter (Németország)

…Hidi Balázs – Szőke Zsuzsanna (Magyarország)

0 Tovább

Új elnök a táncsportban

Sági István személyében új elnök irányítja a Magyar TáncSport Szakszövetséget (MTáSZ). Az már a tisztújító közgyűlés előtt kiderült, hogy Somkuti Annamária nem jelölteti magát, így lehetett tudni, hogy változás lesz a szövetség irányításában. Somkuti nyolc évig volt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

 

Sági István országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP). Ezer szállal kötődik a sporthoz: többek között teniszezett, ugyanebben a sportágban edzősködött is. Ő alapította a Martfűi VSE versenytánc szakosztályát.

A tisztújítás során Elek István lett az elnökhelyettes, aki – többek között – a pénzügyekért, a marketingért, valamint a kommunikációért felel majd.

 

Az elnökség további tagjai:


- Fischer Mariann (a versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tag)
- Juhász Péter (az akrobatikus Rock & Roll szakág versenysportjáért felelős elnökségi tag)
- Szatmári Nagy Szilvia (az oktatásért, továbbképzésért felelős elnökségi tag)
- Jegonyán Okszána (szabadidős, fogyatékosok sportjáért felelős elnökségi tag)

- Kiss Noel (Sportolói Bizottság elnöke)

- Németh Péter (a versenytánc szakág versenybírói testületeiért felelős elnökségi tag)
- Kis Katalin (az akrobatikus Rock & Roll szakág versenybírói testületeiért felelős elnökségi tag)

0 Tovább

Táncsport - Lászlóék dobogóra álltak Ungváron

Bronzérmet szerzett a Világjátékok-résztvevő magyar páros. László Csaba és Páli Viktória Ungváron lett harmadik a Standardtáncok World Open versenyén.

Az ukrajnai versenyen a magyar bajnoki duót csak egy ukrán és egy orosz páros tudta megelőzni a döntőben. „Remek felkészülési állomás volt ez nekünk. Most fejeztünk be egy olaszországi edzőtábort. Igyekszünk mindent tökéletesíteni az év versenyére, a kolumbiai Világjátékokra. A júliusi nem olimpiai sportágak versenyéig több nemzetközi megmérettetésen is részt vennénk, és egy újabb olaszországi edzőtábort is beterveztünk” – mondta Páli Viktória.

Táncsportban a László Csaba, Páli Viktória kettős az egyedüli magyar páros, amely kvalifikálta magát a Caliban megrendezendő Világjátékokra. A duó férfi tagja rutinos Világjátékok-résztvevőnek számít, hiszen különböző partnerekkel, 2005-ben és 2009-ben is parkettre lépett a nem olimpiai sportágak legnagyobb viadalán.

A kolumbiai játékokon jelen állás szerint egy 50 fős magyar csapat vesz részt, a versenyek július 25-én kezdődnek.

Fotó: Szilver.hu

0 Tovább

Új bajnok a latintáncosoknál!

Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes nyerte meg az idei latintáncok magyar bajnokságát, amelyet Budapesten rendeztek meg. Az újdonsült bajnok mögött Zilahi Szabolcs és Mikes Anna lett az ezüstérmes, a bajnoki dobogó harmadik fokára Süttő Roland és Tombácz Anikó állhatott fel.

A hatos döntő végeredménye: 1. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, 2. Zilahi Szabolcs, Mikes Anna, 3. Süttő Roland, Tombácz Anikó, 4. Kovács László, Kelemen Erika, 5. Lehoczky György, Czina Boglárka, 6. Vas Zsolt, Kiss-Nemes Veronika. A latintáncosoknál az elmúlt évben valósággal kicserélődött az élmezőny, így hatalmas érdeklődés övezte a magyar bajnokságok vasárnapi versenynapját.

Közel volt a döntőhöz a Szombat esti lázban érdekelt Angyal András Pandur Petrával, ők végül a 8. helyen fejezték be a bajnokságot. Angyal „szombat esti” partnere, Bálint Antónia is a helyszínen szurkolt, de a március 9-én kezdődő műsor több résztvevője is a Folyondár Sportközpontban biztatta a táncosokat. Ott volt többek között Tóth Gabi, Markó Róbert, Práger Kitty, Molnár Andrea és Mészáros Máté is.

A rising star standard mezőnyben Tejeda Tamás és Nyitrai Edina, az ifi standard kategóriában Bencze István és Kilin Dóra, a junior tíztáncosok között Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka, a senior standard döntőben pedig Csiszár Ferenc és Emesz Krisztina szerzett aranyérmet.

A táncsportosoknál hátra vannak még az akrobatikus rock and roll, a formációs és a kűr magyar bajnokságok.

0 Tovább

Kétszeres magyar bajnokként utazhat a Világjátékokra a László Csaba, Páli Viktória duó

A Világjátékok-résztvevő László Csaba és Páli Viktória megvédte címét a 2013-as Standardtáncok Magyar Bajnokságán. A szentesi páros így továbbra is jó formában készül a nyári kolumbiai Világjátékokra, amelyet Caliban rendeznek meg.

Az országos bajnokságon Szepesi József és Farkas Bettina szerezte meg az ezüstérmet, míg Hegyes Bertalan János és Kis Violetta lett a bronzérmes.

László Csaba 2011 óta versenyez Páli Viktóriával. A páros a magyar bajnoki címeken túl többször állt dobogón rangos nemzetközi versenyeken is. Eddigi legnagyobb sikerük a hongkongi Világkupa-ezüstérem.

„A László-Páli kettős számára a vb és az Eb mellett a kolumbiai nem olimpiai sportágak világversenye lesz a legfontosabb megmérettetés. A szövetség igyekszik a lehető legtöbb dologban segíteni Lászlóék felkészülését” – mondta a magyar bajnoki eredményhirdetés után Domokos István, a táncsportos bajnokságokat rendező Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) főtitkára. „Természetesen 2013-ban a sportágban lesznek még rangos nemzetközi versenyek: nyáron a Savaria Táncfesztiválon tíztánc Európa-bajnokságot láthatnak a szurkolók, valamint ősszel Kisteleken is megrendezik a hagyományos nemzetközi versenyt” – hangsúlyozta a sportvezető.

Az ifjúsági latin mezőnyben Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna, a rising star latin kategóriában Suti András Zsolt és Deminger Korinna, a junior standardtáncosoknál Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka, a senior latinosoknál pedig Szabó Zsolt és Ónodi Szabó Valéria szerzett magyar bajnoki címet.

0 Tovább

A Hegyes-Kis duó másodszor is magyar bajnok lett

Címvédés a tíztánc magyar bajnokságon!  A Hegyes Bertalan János, Kis Violetta kettős – csakúgy mint tavaly – aranyérmes lett a sportág legösszetettebb versenyszámában.

A Budapesten megrendezett bajnokságon Hegyesék mögött Budai Attila és Barna Lilla szerezte meg az ezüstérmet, míg a dobogó harmadik fokára a Süttő Roland-Tombácz Anikó duó állhatott fel.

Hegyes Bertalan János és Kis Violetta az U21-es standard magyar bajnokság döntőjében is érdekelt volt, ahol szintén elsők lettek. Ifjúsági tíztáncban Horváth Kende Soma és Karcagi Laura, junior latinban Pellei Mihály és Sedlakova Tereza, U21-es latinban pedig Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna szerzett magyar bajnoki címet.

A táncbajnokságok első versenynapján díjazták a bajnoki sorozat legjobbjait. Versenytánc szakágban az idei Világjátékokra kvótát szerzett László Csaba és Páli Viktória, akrobatikus rock and rollban pedig Király Ádám és Novák Dorottya vehette át az év párosának járó díjat.

 

Fotó: szilver.hu

Szombat esti láz

Tóth Gabi metálvillát villantott 

Dundika és Istenes is tánccipőben 

Maradonának meggyűlt a baja a lábaival 

0 Tovább

Tíztánc: Bajnokavatás előtt

Megkezdődik a nagyüzem a táncsportosoknál, az előttünk álló hétvégén ugyanis lebonyolítják az első idei magyar bajnokságot. A Folyondár Vasas Tánc- és Sportközpontban szombaton az ország legjobb tíztáncosai lépnek parkettre.

A Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) keddi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a magyar bajnoki cím elnyerésén túl arról is dönt a bajnokság, hogy kik képviselhetik hazánkat a világ- és Európa-bajnokságokon. A bajnokság után az MTáSz nagyszabású díjátadó gálát tart, ahol átadják a tavalyi bajnoki sorozat győzteseinek járó elismeréseket.

A gálán Magyarország legjobb táncosai is fellépnek, majd egy bállal zárul a táncbajnokságok első versenynapja. „Külföldön nagyszerűen működik az a modell, hogy a nagy versenyek után a közönséget is megtáncoltatják, azaz a hivatalos műsort követően szabad a parkett! Bízunk benne, hogy Budapesten is sokan tánccipőt húznak” – mondta Inotai Csaba, a magyar bajnokság egyik szervezője.

A latin és standard magyar bajnokságig február közepéig kell várni. Ezeket a versenyeket február 16-án és 17-én bonyolítják le.

Bővebb információk: http://www.tancsportmb.com/

0 Tovább

Érmeket hoztak a rokisok

Magyar rock and rollos sikerek Belgiumban! A lommeli Világkupán Bánhidi Dániel és Révész Panni (Rock&MagicSe) ezüstérmes lett a felnőtt B-kategóriában.

Ugyanitt Pető Gábor és Gölöncsér Adrienn (4MSe.) hatodikként zárt. Junior korosztályban Deli Alex és Varga Alexandra (Rock&MagicSe) 2., míg Krivenkó Krisztián és Mészáros Nikolett (FortunaTse-4MSe) a 3. lett.

Ebben a mezőnyben volt még egy magyar döntős: a Jurecska Bálint-Kispál Luca duó (Fortuna Tse) 4. lett.

0 Tovább

László Csabiék 15. helye a vb-n

Melbourne-ben megrendezték az idei Standardtáncok Világbajnokságát, amelyen 70 páros indult. Magyarországot László Csaba és Páli Viktória, valamit Zsom Olivér és Vozár Boglárka képviselte.

A két Világjátékokat megjárt László Csaba és partnere Viki bejutott a legjobb 24-be, ahol végül az előkelő 15. helyen végzett, míg a Zsom-Vozár duó a 48. helyen zárt. A többszörös világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes Benedetto Ferruggia, Claudia Koehler páros visszavágott a dánoknak a tavalyi moszkvai vereségért, és megszerezte az aranyérmet.

A regnáló világbajnok, a dán Emanuel Valeri, Tania Kehlet kettős végül második lett, megelőzve a német Simone Segatori, Annette Sudol egységet.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum