Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Táncsport – Fitneszmodell vb-indulási jogot szerzett a Szombat esti lázban is megfordult versenytáncos

Molnár Andrea sokoldalú sportember. A latin magyar bajnoki döntős versenytáncos belekóstolt a fitneszmodellek világába, és ha már ott volt, nem adta alább a magyar bajnoki ezüstéremnél.


A Szombat esti lázban Katus Attila párjaként ismerte meg az ország, akivel meg is nyerték a táncos műsor harmadik sorozatát. „Hirtelen felindulásból döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam ebben a műfajban, azonban továbbra is versenytáncosnak tartom magam. Először nem akartam versenyezni, csak formába akartam hozni magam. Aztán az edzőim, Deme Ivett és Németh Dorottya addig fűztek, hogy belevágtam” – emlékezett vissza a kezdetekre Molnár Andi, aki a magyar bajnoki ezüstérmével indulási jogot szerzett a decemberi fitneszmodell világbajnokságra, amelyet Bangkokban rendeznek meg. „A felkészülés mellett szponzorkereséssel is kell foglalkoznom, mert a kiutazás nagyon költséges. Először fogom képviselni Magyarországot világbajnokságon, bízom benne, hogy helytállok” – mondta a táncos.

Fotó: Gyuricz Richárd

0 Tovább

Táncsport – László Csabiék ezüstérmesek lettek a Világkupán!

Fantasztikus eredményt ért el a László Csaba, Páli Viktória párosunk a Standardtáncok Világkupáján. A hongkongi versenyen a magyar duó ezüstérmes lett, az orosz Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova kettős mögött. A bronzérmet a lengyel Krzysztof Musiol, Karolina Aniol páros szerezte meg.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csabának - Páli Viktóriával - ez volt az eddigi legjobb eredménye. A László-Páli duó korábban két nyílt nemzetközi viadalon is győzni tudott (Nagybánya és Ljubljana), több értékes döntős helyezése volt, de kiemelt versenyen most állt először dobogóra. László Csaba 2005-ben Duisburgban és 2009-ben Kaohsiungban is tagja volt a magyar csapatnak. Előbbi játékokon Szögi Szilviával, utóbbin pedig Mikes Annával versenyzett.

A szentesi Szilver Táncsport Egyesületet erősítő László Csaba és Páli Viktória a legelőkelőbb helyezéssel bíró magyar páros. Jelenleg a standard világranglistán a huszonegyedikek.

WDSF Standardtáncok Világkupája – Hongkong

  1. Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova (Oroszország)
  2. László Csaba, Páli Viktória (Magyarország)
  3. Krzysztof Musiol, Karolina Aniol (Lengyelország)
0 Tovább

Táncsport - Hétvégén ranglista!

Vasárnap magyar ranglistaversenyt rendeznek a latintáncosoknál, és a tíztáncosoknál.

Előbbiben a felnőtt és az ifjúsági korosztály, utóbbiban pedig a juniorok érdekeltek. A szeptember 9-i eseményt a Lazúr Kulturális és Táncsport Egyesület a Casa de la Música Kft. és a Savaria Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Magyar Táncsport Szakszövetség közreműködésével bonyolítják le. Felnőtt latinban kifejezetten érdekesnek ígérkezik a verseny, hiszen a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya kettős felbomlásával módosulnak az erőviszonyok az élmezőnyben.

A verseny helyszíne: HOSSZÚRÉTI SPORTCENTRUM 1112 Budapest, Kánai út. 2.
Latin-amerikai és Tíztánc Ranglista versenyek 16.00 – tól

0 Tovább

Táncsport - Magyar érmesek a Szőke Tiszán

Jól szerepeltek a magyarok a Szőke Tisza Nemzetközi Táncversenyen. A felnőtteknél a mieink két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek.

A szegedi viadalon, a latin openen, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes második lett, megelőzve a Süttő Roland, Tombácz Anikó párost. A döntőben volt még két magyar duó: Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a 4., Turcsány Gergely és Bendó Csilla pedig az 5. helyet szerezte meg. Az osztrák Zufar Zaripov, Anna-Ludwig Tschemodourova győzött.

A standard kategóriában Zsom Olivér és Vozár Boglárka lett ezüstérmes.  Itt olasz győzelmet láthatott a szegedi közönség, miután Ivan Iacobbe és Ylenia Dalla Bona szerezte meg az első helyet. A senior standardtáncokban úgy néz ki, hogy van(lesz) egy ütős párosunk: Kránicz József és Dobó Erika bronzérmes lett.

0 Tovább

Táncsport - Süttőék győztek Szlovákiában

Magyar győzelemmel fejeződött be a szlovákiai Rózsahegyen (Ruzomberok) megrendezett WDSF Latin Open.

                                               

Süttő Roland és Tombácz Anikó 17 párost megelőzve végzett az élen Szlovákiában. A döntőben volt még egy magyar páros: Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a hatodik helyet szerezte meg. Süttőék a magyar ranglistán a harmadik helyet foglalják el, a Ruzomberok Open előtt pedig a 112. pozíciót birtokolták a világranglistán.

„A szlovák versenyeken általában jó eredményeket szoktunk elérni. Örülök, hogy ezúttal sem szakadt meg a jó sorozatunk. Következő versenyünk a Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny lesz, addig meg egy miskolci edzőtáborban is helyt kell állnunk” – nyilatkozta a Ruzomberok Open után Tombácz Anikó. 

0 Tovább

TáncSport - Latin show a Savaria Nemzetközi Táncversenyen

Szombaton újabb táncsportos világversenyt rendez Magyarország. Az idei Savaria Nemzetközi Táncversenyen Latin Európa Kupa-győztes avatnak. A szombathelyi EK-ra 22 páros adta le a nevezését – derült ki a Magyar TáncSport Szakszövetség budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar színeket Stefano Vidoni és Tóth Orsolya képviseli.

Tóth Orsolya 2010 szeptembere óta versenyez az olasz Stefano Vidonival. Kétszeres magyar bajnoki ezüstérmesek, a latin világranglistán az egyetlen magyar párosként ott vannak a TOP 100-ban. Jelenleg az 54. helyet foglalják el. Egyre jobb formában versenyeznek, az elmúlt versenyeken egyenletesen meggyőző teljesítményt nyújtottak. Aranyérmet szereztek a Lignano Openen,  valamint itthon a Bükön megrendezett ranglista-versenyen. A legjobb magyar párosként az 52. helyen végeztek az angliai Blackpool Fesztiválon az amatőrök között, ahol kategóriájukban közel 300  táncospár indult.

Ugyancsak június 9-én rendezik meg Szombathelyen a WDSF Senior Open Standard versenyt is. Ebben a mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika indul magyar színekben. A szombathelyi Művelődési és Sportházban az elődöntők 14 órakor, a döntők pedig este 19 órakor kezdődnek.

0 Tovább

Táncsport – Szlovákiában győzött a magyar duó

Magyar aranyérem a Trnava Openen! A szlovákiai versenyen, a latintáncok viadalán, a Süttő Roland, Tombácz Anikó párosunk győzött.

A DanceStation táncosai 2007 óta versenyeznek együtt, és az utóbbi időben egyre jobb helyezéseket érnek el a hazai, és a külföldi megmérettetéseken.

Itthon a latinosoknál ranglistaversenyt rendeztek Bükön, ahol a magyar bajnoki ezüstérmes Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros nyert.

0 Tovább

A dán világbajnokok kisfia már most lenyűgözi a közönséget

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe gyakorlatilag minden címet megszereztek, amit a táncsportban, latin kategóriában meg lehet szerezni. Világ- és Európa-bajnokok lettek, Blackpoolt nyertek, összetett Grand Slam-elsőséggel büszkélkedhetnek. Három évvel ezelőtt abbahagyták a versenyzést , és bejelentették, hogy Kristina gyereket vár. Nos, az utód már a parketten pörög, a versenyek szünteiben a kis William diktálja a tempót.

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe a 2005-ös szombathelyi Európa-bajnokságon...

0 Tovább

Táncsport - Tóth Orsiék megszerezték első ranglista-győzelmüket

A magyar bajnoki ezüstérmes páros nyerte az év első latin ranglistaversenyét. A Hajdúböszörményben megrendezett viadalon Stefano Vidoni és Tóth Orsolya győzött, megelőzve a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, valamint a Kovács László, Kelemen Erika párosokat. A ranglistán nem indult a magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina.

A Vidoni-Tóth duónak ez volt az első magyar ranglista-győzelme. A Pro-Art és a Szilver vegyespárosát először tavaly láthatta a közönség a Hajdú Kupán, akkor ezüstérmet szereztek, jelenleg ott vannak a TOP 100-ban a világranglistán, és a 63. helyet foglalják el.

A döntő végeredménye

1. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

3. Kovács László, Kelemen Erika

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Bódi Ferenc, Gyurits Diána

6. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

Fotó: Vörös Nándor

 

0 Tovább

Az év egyik legnagyobb táncsportos eseménye következik

Február 11-én és 12-én rendezik meg idén a standard- és latintáncok magyar bajnokságát. A Magyar TáncSport Szakszövetség szervezésében szombaton a standard mezőnyben hirdetnek bajnokot, míg vasárnap az ország legjobb latinpárosai lépnek parkettre.

Az év egyik kiemelt táncsportos eseményének fővédnöke Klapka György üzletember, akitől nem áll távol a tánc. A Folyondár Vasas Sport- és Táncközpontban megrendezendő versenyen az aranyérmes párosok indulási jogot szereznek a világ- és Európa-bajnokságokon való indulásra.


Standardtáncokban biztos, hogy nem lesz klasszikus címvédés, mivel a 2011-es László Csaba, Mikes Anna bajnoki duó felbomlott. A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csaba most új partnerrel, Páli Viktóriával lép parkettre. A latinosoknál az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros négyszeres magyar bajnokként indul a kiemelt versenyen. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum