Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy fantasztikus táncos hétvége előtt

Folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok. Az előttünk álló hétvégén megrendezik többek között a felnőtt standard és latin bajnokságokat.

A hazai szervezet pénteki tájékoztatása szerint a Magyar TáncSport Szövetség szervezésében megrendezendő rangos sporteseményt a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban bonyolítják le. Szombaton többek között eldől, hogy 2015-ben melyik páros teheti vitrinjébe a bajnoki trófeát a standardtáncosoknál, vasárnap pedig a latin bajnokságot láthatja a közönség.

Ezeken kívül igazi sportcsemegének számítanak a kűrbajnokságok, de parkettre lépnek a fiatalok is: több korosztályban avatnak bajnokot szombaton és vasárnap. A versenyeket látványos bemutatók tarkítják. Az egyes kategóriákban bajnoki címet szerző párosok képviselhetik Magyarországot az idei világ- és Európa-bajnokságokon.

Részletes program és még több infó a bajnokságokról a verseny hivatalos honlapján található.

0 Tovább

A magyar bajnok megnyerte a Hungarian Dance Opent

Fantasztikus hangulatban, kiváló magyar sikerekkel zárult a TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapja. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a magyar bajnokságokon kívül a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) először rendezett nemzetközi versenyeket, amelyeken közel 20 ország táncosai indultak.

Kiemelt figyelem kísérte a  felnőtt tíztánc magyar bajnokságot, melyen végül a címvédő Hegyes Bertalan János, Kis Violetta páros győzött. Ugyancsak komoly rangot adott a rendezvénynek a Latin International Open, ahol ráadásul magyar siker született. A magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina ugyanis megszerezte az első helyet, maga mögé utasítva a kategória 53 párosát. A Junior II. Latin Openen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra győzött, Nagy Márk és Vörös Liza pedig bronzérmes lett. Szalaiék a Junior II. Standard Openen is parkettre léptek, ahol a harmadik helyen zártak. A Senior III Standard Open döntője is magyar sikerrel ért véget, miután  Kránicz József és Dobó Erika nyert.

„Pörgős versenyeken vagyunk túl. Örömmel konstatáltuk, hogy a Bassano Opennel párhuzamosan rendeztük meg a Hungarian Dance Opent, közel ugyanannyi páros indult Szigetszentmiklóson is, mint Olaszországban. A jó hangulatú versenyekből és a népes mezőnyből kiindulva 2016-ra hatalmas táncfesztiválra készülhetnek a sportág szerelmesei” – mondta Jenei Éva, az MTáSZ versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

A TáncSport Magyar Bajnokságok következő versenynapjai február 21-én és 22-én lesznek. Bővebb infók a www.tancsportmb.com oldalon.

 

A Magyar bajnokok 2015-ben (a vasárnapi döntők után):

 

Tíztánc Magyar Bajnokság

Hegyes Bertalan János, Kis Violetta

 

Senior I-II. Tíztánc Magyar Bajnokság

Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria

 

Senior III. Tíztánc Magyar Bajnokság

Savanya László, Savanyáné Árvai Margit

 

Ifjúsági Standard Magyar Bajnokság

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

 

Junior I. Latin Magyar Bajnokság

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

 

Gyerek Standard Magyar Bajnokság

Kohon Patrik, Kávási Éva

 

Formáció Latin A Liga:

Gála TE 'A' - Tribute to Diana Ross

 

Formáció Latin 'B' Liga:

Savaria TSE B Csapat - Hello Africa

0 Tovább

Magyar sikerek és bajnokavatók Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklóson lebonyolították a TáncSport Magyar Bajnokságok első versenynapját. A szombat késő este befejeződött versenyeken a magyar bajnokságokon kívül a nemzetközi viadalokon több magyar páros is érmet szerzett. Ugyanezt tette egy magyar profi duó is Bassanóban.

WDSF Senior I Open Standard kategóriában Balogh Csongor és Szabó Anita arany-, Kemény Tamás és Princz Nóra pedig ezüstérmes lett. A WDSF Senior II Open Latin döntőjét is egy magyar páros nyerte: Kiss Mihály és Farkas Mónika volt a legjobb. Neagu Sorin Andrei és Elek Réka a WDSF Youth Open Standard mezőnyben lett dobogós. Ők bronzérmesként zártak.

Az utánpótlás korosztályokban szombaton a gyermek tíztánc és a junior II-es standard mezőnyben avattak magyar bajnokot, előbbiben Kohon Patrik és Kávási Éva, utóbbiban pedig Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra lett magyar bajnok. Vasárnap újabb rangos versenyekkel folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok, emellett több nemzetközi viadalt is láthat a közönség. További részletek a magyar bajnokságok hivatalos honlapján: www.tancsportmb.com

A szigetszentmiklósi versennyel párhuzamosan Bassanóban is zajlik egy több napos táncfesztivál. Olaszországban parkettre lépett Gellai Tamás és Vorobchenko Darya is. A magyar duó a profi latin kategóriában bronzérmesként zárt.

 

0 Tovább

TáncSport – A magyar bajnokságok következnek

A magyar táncsportban élők számára az év versenyei következnek, az előttünk álló hétvégén ugyanis megkezdődnek a magyar táncbajnokságok. A versenyeknek ezúttal a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok ad majd otthont.

 

Február 7-én és 8-án rendezik meg a bajnokságok első hétvégéjét, amely részeként a közönség láthatja a Hungarian Dance Open WDSF-verseny párosait is parkettre lépni. Húsz országból érkezett nevezés a WDSF-versenyre.
A nemzetközi versenyekkel párhuzamosan több kategóriában rendeznek magyar bajnokságot. A győztesek képviselhetik Magyarországot a világ- és Európa-bajnokságokon.
A táncsportos magyar bajnokságok második hétvégéjét február 21-én és 22-én bonyolítják le, ugyancsak Szigetszentmiklóson.
A bajnokságokkal kapcsolatos infók elolvashatók a http: www.tancsportmb.comoldalon.
0 Tovább

Táncsport - Újabb magyar érmek

A magyar versenytáncosok ezúttal is jól szerepeltek. Olaszországban két standard ezüstöt, Oroszországban pedig egy rock and rollos aranyérmet szereztek a mieink.

Standardpárosaink Riminiben jeleskedtek. A Világjátékok-résztvevő László Csaba-Páli Viktória kettős a profik mezőnyében ezüstérmes lett, Balogh Csongor és Szabó Anita a senior kategóriában lett második. A László-Páli duónak ez volt az első profi nemzetközi versenye.

A táncsportosoknál az akrobatikus rock and rollosok is remekeltek. Idén az oroszországi Kalinyingrád adott otthont a serdülő, junior és felnőtt páros Európa-bajnokságnak. A kontinensbajnokságon a junior párosok között a Király Ádám, Czetl Fanni győzött.

 

0 Tovább

Bútor Róbert: Iszonyatosan megromlott a hangulat a ralibajnokságban...

A SportBánya legutóbbi adásában Bútor Róbert (képünkön) 20-szoros kategóriabajnok raliversenyzővel beszélgettem hosszabban. A versenyző a tavalyi szezon végén bejelentette: ezt így tovább nem csinálja. Hétfőn este az okokról, és a folytatásról mesélt a Juventus 103-9-en.

Molnár Mátyás kollégámmal ezúttal a közelgő téli olimpiára hangolódtunk, de a sportmagazinban megszólalt az immár háromszoros tíztánc magyar bajnok páros mindkét tagja, Hegyes Bertalan János és Kis Violetta is, dr. Molnár Szabolcs ortopéd-traumatológus pedig a sportágválasztással kapcsolatos anomáliákra hívta fel a figyelmet.  (Bányász Árpád)

Az interjúk meghallgathatók a SportBányában. Kattintson ide a részletekért!

0 Tovább

Táncsport - Hegyes Berciék ismét magyar bajnokok lettek!

Megvannak az első 2014-es magyar bajnokok a táncsportosoknál! A Magyar TáncSport Szövetség rendezésében túl vagyunk az első versenynapon, amelyen a felnőttek tíztánc kategóriájában a Hegyes Bertalan János, Kis Violetta duó megvédte bajnoki címét és idén is kiharcolta, hogy alanyi jogon képviselje Magyarországot a világbajnokságon, valamint a kontinenstornán.

A Pestszentimrei Sportkastélyban megrendezett magyar bajnokságon a Filotás Márk, Barkóczi Zsófia kettősé lett az ezüstérem, a bronzérmet pedig Kósa András és Prozlik Anna vihette haza.

Ugyancsak tíztáncban az ifiknél Sorin Andrei Neagu és Elek Réka, a junioroknál Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta lett bajnok.

A tíztáncon kívül további utánpótlás magyar bajnokságokat is láthatott a közönség szombaton. Rischák Balázs és Dajka Csenge, valamint Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána is duplázni tudott. Előbbi kettős megnyerte a junior I-es latin, illetve standard bajnokságot, utóbbi páros pedig a gyermek kategóriában lett aranyérmes (ugyancsak latinban és standardtáncokban).

A táncsportoknál két hét múlva folytatódnak a magyar bajnokságok. Február 15-én, illetve 16-án – többek között – kiderül, hogy kik állhatnak dobogóra a felnőtt standardtáncosoknál és a latinosoknál.

Eredmények

A 2014-es felnőtt tíztánc magyar bajnokság döntőjének végeredménye:

1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta           

2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia     

3. Kósa András, Prozlik Anna

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Budai Attila, Barna Lilla

6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

2014-es utánpótlás bajnokok

Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság:

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

Junior II. Tíztánc Magyar Bajnokság:

Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta

Junior I. Latin Magyar bajnokság:

Rischák Balázs, Dajka Csenge

Junior I. Standard Magyar bajnokság:

Rischák Balázs, Dajka Csenge

Gyermek Latin Magyar bajnokság:

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

Gyermek Standard Magyar bajnokság:

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

Fotó: szilver.hu

 

0 Tovább

Az év egyik legnagyobb megmérettetése előtt állnak a táncosok

Megkezdődnek a magyar bajnokságok a táncosoknál. Az első versenynapot február 1-én rendezik meg a Pestszentimrei Sportkastélyban, ahol több versenykategóriában is bajnokot avatnak.

A felnőtteknél most bonyolítják le a 2014-es Tíztánc Magyar Bajnokságot. Az itt aranyérmet szerző páros képviselheti alanyi jogon Magyarországot az idei világbajnokságon, valamint a kontinensbajnokságon. Ez a versenykategória a legösszetettebb, hiszen itt az öt standardtánc mellett az öt latintáncban is jól kell teljesíteni.

 

A felnőtt tíztáncosokon kívül a következő versenykategóriákban avatnak bajnokokat szombaton:

-          Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Junior II Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Standard Rising Star verseny

-          Gyermek Standard Magyar Bajnokság

-          Gyermek Latin Magyar Bajnokság

-          Junior I Standard Magyar Bajnokság

-          Junior I Latin Magyar Bajnokság

0 Tovább

Táncsport – Egy arany, egy ezüst és egy bronz a Világkupán

Dobogós magyar helyezésekkel tértek haza rokisaink Bulgáriából. A sikereknek köszönhetően meghatározó helyen vannak a mieink a világranglistákon.

Jól szerepeltek a fiatal magyar rock and rollosok a szófiai Világkupán. A serdülő kategóriában Czanik László, Bujtor Sára duó aranyérmes lett. A párosnak ez volt az idei második VK-elsősége, ezzel átvette a vezetést a világranglistán.

A junioroknál Ilcsik Márk és Novák Dorottya bronzérmes lett, míg a B-kategóriában Bánhidi Dániel és Révész Panna másodikként zárt. Bánhidiéknek a szófiai második hely volt a harmadik VK-ezüstjük, ők a világranglista 2. helyén várják a folytatást.

 

0 Tovább

Markó Robiék nyílt napja

Markó Róbert a legutóbbi Szombat esti láz óta folyamatosan dolgozik. A táncos azóta is együtt van műsorbeli partnerével, Tóth Gabival, és a versenyzést is folytatja Mara Gattanellával.

 

Robi jelenleg is Angliában van, ahol táncórákat vesz azért, hogy tökéletesítse tudását. Október 9-én pedig nyílt napot tart Marával.

 

Részletek a plakáton:

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum