Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar sikerek és bajnokavatók Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklóson lebonyolították a TáncSport Magyar Bajnokságok első versenynapját. A szombat késő este befejeződött versenyeken a magyar bajnokságokon kívül a nemzetközi viadalokon több magyar páros is érmet szerzett. Ugyanezt tette egy magyar profi duó is Bassanóban.

WDSF Senior I Open Standard kategóriában Balogh Csongor és Szabó Anita arany-, Kemény Tamás és Princz Nóra pedig ezüstérmes lett. A WDSF Senior II Open Latin döntőjét is egy magyar páros nyerte: Kiss Mihály és Farkas Mónika volt a legjobb. Neagu Sorin Andrei és Elek Réka a WDSF Youth Open Standard mezőnyben lett dobogós. Ők bronzérmesként zártak.

Az utánpótlás korosztályokban szombaton a gyermek tíztánc és a junior II-es standard mezőnyben avattak magyar bajnokot, előbbiben Kohon Patrik és Kávási Éva, utóbbiban pedig Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra lett magyar bajnok. Vasárnap újabb rangos versenyekkel folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok, emellett több nemzetközi viadalt is láthat a közönség. További részletek a magyar bajnokságok hivatalos honlapján: www.tancsportmb.com

A szigetszentmiklósi versennyel párhuzamosan Bassanóban is zajlik egy több napos táncfesztivál. Olaszországban parkettre lépett Gellai Tamás és Vorobchenko Darya is. A magyar duó a profi latin kategóriában bronzérmesként zárt.

 

0 Tovább

TáncSport – A magyar bajnokságok következnek

A magyar táncsportban élők számára az év versenyei következnek, az előttünk álló hétvégén ugyanis megkezdődnek a magyar táncbajnokságok. A versenyeknek ezúttal a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok ad majd otthont.

 

Február 7-én és 8-án rendezik meg a bajnokságok első hétvégéjét, amely részeként a közönség láthatja a Hungarian Dance Open WDSF-verseny párosait is parkettre lépni. Húsz országból érkezett nevezés a WDSF-versenyre.
A nemzetközi versenyekkel párhuzamosan több kategóriában rendeznek magyar bajnokságot. A győztesek képviselhetik Magyarországot a világ- és Európa-bajnokságokon.
A táncsportos magyar bajnokságok második hétvégéjét február 21-én és 22-én bonyolítják le, ugyancsak Szigetszentmiklóson.
A bajnokságokkal kapcsolatos infók elolvashatók a http: www.tancsportmb.comoldalon.
0 Tovább

Táncsport - Újabb magyar érmek

A magyar versenytáncosok ezúttal is jól szerepeltek. Olaszországban két standard ezüstöt, Oroszországban pedig egy rock and rollos aranyérmet szereztek a mieink.

Standardpárosaink Riminiben jeleskedtek. A Világjátékok-résztvevő László Csaba-Páli Viktória kettős a profik mezőnyében ezüstérmes lett, Balogh Csongor és Szabó Anita a senior kategóriában lett második. A László-Páli duónak ez volt az első profi nemzetközi versenye.

A táncsportosoknál az akrobatikus rock and rollosok is remekeltek. Idén az oroszországi Kalinyingrád adott otthont a serdülő, junior és felnőtt páros Európa-bajnokságnak. A kontinensbajnokságon a junior párosok között a Király Ádám, Czetl Fanni győzött.

 

0 Tovább

Bútor Róbert: Iszonyatosan megromlott a hangulat a ralibajnokságban...

A SportBánya legutóbbi adásában Bútor Róbert (képünkön) 20-szoros kategóriabajnok raliversenyzővel beszélgettem hosszabban. A versenyző a tavalyi szezon végén bejelentette: ezt így tovább nem csinálja. Hétfőn este az okokról, és a folytatásról mesélt a Juventus 103-9-en.

Molnár Mátyás kollégámmal ezúttal a közelgő téli olimpiára hangolódtunk, de a sportmagazinban megszólalt az immár háromszoros tíztánc magyar bajnok páros mindkét tagja, Hegyes Bertalan János és Kis Violetta is, dr. Molnár Szabolcs ortopéd-traumatológus pedig a sportágválasztással kapcsolatos anomáliákra hívta fel a figyelmet.  (Bányász Árpád)

Az interjúk meghallgathatók a SportBányában. Kattintson ide a részletekért!

0 Tovább

Táncsport - Hegyes Berciék ismét magyar bajnokok lettek!

Megvannak az első 2014-es magyar bajnokok a táncsportosoknál! A Magyar TáncSport Szövetség rendezésében túl vagyunk az első versenynapon, amelyen a felnőttek tíztánc kategóriájában a Hegyes Bertalan János, Kis Violetta duó megvédte bajnoki címét és idén is kiharcolta, hogy alanyi jogon képviselje Magyarországot a világbajnokságon, valamint a kontinenstornán.

A Pestszentimrei Sportkastélyban megrendezett magyar bajnokságon a Filotás Márk, Barkóczi Zsófia kettősé lett az ezüstérem, a bronzérmet pedig Kósa András és Prozlik Anna vihette haza.

Ugyancsak tíztáncban az ifiknél Sorin Andrei Neagu és Elek Réka, a junioroknál Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta lett bajnok.

A tíztáncon kívül további utánpótlás magyar bajnokságokat is láthatott a közönség szombaton. Rischák Balázs és Dajka Csenge, valamint Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána is duplázni tudott. Előbbi kettős megnyerte a junior I-es latin, illetve standard bajnokságot, utóbbi páros pedig a gyermek kategóriában lett aranyérmes (ugyancsak latinban és standardtáncokban).

A táncsportoknál két hét múlva folytatódnak a magyar bajnokságok. Február 15-én, illetve 16-án – többek között – kiderül, hogy kik állhatnak dobogóra a felnőtt standardtáncosoknál és a latinosoknál.

Eredmények

A 2014-es felnőtt tíztánc magyar bajnokság döntőjének végeredménye:

1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta           

2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia     

3. Kósa András, Prozlik Anna

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Budai Attila, Barna Lilla

6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

2014-es utánpótlás bajnokok

Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság:

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

Junior II. Tíztánc Magyar Bajnokság:

Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta

Junior I. Latin Magyar bajnokság:

Rischák Balázs, Dajka Csenge

Junior I. Standard Magyar bajnokság:

Rischák Balázs, Dajka Csenge

Gyermek Latin Magyar bajnokság:

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

Gyermek Standard Magyar bajnokság:

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

Fotó: szilver.hu

 

0 Tovább

Az év egyik legnagyobb megmérettetése előtt állnak a táncosok

Megkezdődnek a magyar bajnokságok a táncosoknál. Az első versenynapot február 1-én rendezik meg a Pestszentimrei Sportkastélyban, ahol több versenykategóriában is bajnokot avatnak.

A felnőtteknél most bonyolítják le a 2014-es Tíztánc Magyar Bajnokságot. Az itt aranyérmet szerző páros képviselheti alanyi jogon Magyarországot az idei világbajnokságon, valamint a kontinensbajnokságon. Ez a versenykategória a legösszetettebb, hiszen itt az öt standardtánc mellett az öt latintáncban is jól kell teljesíteni.

 

A felnőtt tíztáncosokon kívül a következő versenykategóriákban avatnak bajnokokat szombaton:

-          Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Junior II Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Standard Rising Star verseny

-          Gyermek Standard Magyar Bajnokság

-          Gyermek Latin Magyar Bajnokság

-          Junior I Standard Magyar Bajnokság

-          Junior I Latin Magyar Bajnokság

0 Tovább

Táncsport – Egy arany, egy ezüst és egy bronz a Világkupán

Dobogós magyar helyezésekkel tértek haza rokisaink Bulgáriából. A sikereknek köszönhetően meghatározó helyen vannak a mieink a világranglistákon.

Jól szerepeltek a fiatal magyar rock and rollosok a szófiai Világkupán. A serdülő kategóriában Czanik László, Bujtor Sára duó aranyérmes lett. A párosnak ez volt az idei második VK-elsősége, ezzel átvette a vezetést a világranglistán.

A junioroknál Ilcsik Márk és Novák Dorottya bronzérmes lett, míg a B-kategóriában Bánhidi Dániel és Révész Panna másodikként zárt. Bánhidiéknek a szófiai második hely volt a harmadik VK-ezüstjük, ők a világranglista 2. helyén várják a folytatást.

 

0 Tovább

Markó Robiék nyílt napja

Markó Róbert a legutóbbi Szombat esti láz óta folyamatosan dolgozik. A táncos azóta is együtt van műsorbeli partnerével, Tóth Gabival, és a versenyzést is folytatja Mara Gattanellával.

 

Robi jelenleg is Angliában van, ahol táncórákat vesz azért, hogy tökéletesítse tudását. Október 9-én pedig nyílt napot tart Marával.

 

Részletek a plakáton:

0 Tovább

GOC - A Mészáros-Szatmári duó volt a legjobb magyar kettős latinban

Focis hasonlattal élve tippmix-gyilkos szereplést produkált a German Openen a Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya. A latinpáros a Rising Staron és a Grand Slam-versenyen is a legjobb magyar kettősként végzett. 


A GS-en 154.-157., a Risingen pedig a 74.-78. helyezést csípték el. Előbbi kategóriában 345, utóbbiban 288 páros indult. „Mindkettőnknek ez volt az első German Open. Egy éve dolgozunk együtt, és a korábban elért ranglista-döntőzés, mellett természetesen a stuttgarti versenyzésünket is komoly sikernek könyveljük el” – meséli Mészáros Mihály. „Amióta hazajöttünk, azóta egyfolytában hívogatnak ismerősök, és gratulálnak, ami jól esik nekem. Edzőinkkel, Tóth Szilárddal, Juhász Ágnessel és Andrea Silvestrivel, valamint Váradi Martinával sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban. Bekerültünk a válogatott keretbe, és reméljük, hogy a világranglistás helyezésünket is tudjuk majd kozmetikázni. Mindehhez minél jobb eredmények kellenek, elsősorban külföldön” – tette hozzá a táncos.

A magyarok helyezései a German Openen a latin RS-en és a GS-en:

Grand Slam

154-157. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya
202. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
214-218. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
234-238. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
239-243. Püspöki Dávid, Markó Ágnes
288-289. Horváth Kristóf, Szatmári Orsolya

Rising Star

74-78. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya
84-85. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
135-140. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
189-197. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
210-214. Horváth Kristóf, Szatmári Orsolya
234-237. Tóth Bence Ákos, Bondár Dóra
245-249. Oroszlán Krisztián, Papp Anna
250. Farkas Gellért, Fodor Zsófia
0 Tovább

TOP 12-ben a magyarok, német siker a Savaria Táncversenyen

A kitűzött célt maximálisan teljesítve, a magyar bajnok páros a középdöntőig menetelt a WDSF Tíztánc Európa-bajnokságon. A 48. Savaria főversenyeként megrendezett kontinensbajnokságot a németek duója nyerte meg.

A döntő pasója

Újabb rangos versenyt rendezett Magyarország a táncsportban: a 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny csúcspontja az idei tíztánc Európa-bajnokság volt. Az Eb-n a magyar színeket a Hegyes Bertalan János, Kis Violetta kettős képviselte, amely a középdöntőben fejezte be a kontinensviadalt, és végül a 12. lett. „Nagyon örülünk, hogy a kitűzött célt teljesítettük. Jól ment a tánc, de mivel nagyon fiatalok, szükségük lesz még rutinra, hogy ennél is jobb eredményeket érjenek el” – értékelt László Csaba, a páros egyik trénere.

A szombathelyi versenyen a nagyon erős középdöntőből hat páros kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a német Anton Skuratov, Alena Uehlin kettős szerezte meg az aranyérmet. A szlovén Miha Vodicar, Nadiya Bychkova duó állhatott fel a dobogó második fokára, míg a bronzérmet a finn Jaak Vainomaa, Taina Savikurki páros nyakába akasztották. A fináléban helyet kapott egy lengyel, egy ukrán és egy olasz kettős is.

A nagy múltra visszatekintő Savarián az Eb zsűrijében Sándor Zoltán személyében volt magyar pontozóbíró. A Savaria betétversenyeként a WDSF ifi latin opent bonyolítottak le, ahol a Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna – legjobb magyar párosként – az ötödik helyet szerezte meg a hatos döntőben.

A 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny érmesei, és a legjobb magyar helyezések:

WDSF Tíztánc Európa-bajnokság

  1. Anton Skuratov - Alena Uehlin (Németország)
  2. Miha Vodicar - Nadiya Bychkova (Szlovénia)
  3. Jaak Vainomaa - Taina Savikurki (Finnország)

…12. Hegyes Bertalan János – Kis Violetta (Magyarország)

WDSF Ifjúsági Latin Open

1. Winson Tam - Anastasia Novikova           (Kanada)

2. Sergejus Skripcenko - Marija Kozhuhar (Litvánia)

3. Arthur Ankerstein - Vivien Kreiter (Németország)

…Hidi Balázs – Szőke Zsuzsanna (Magyarország)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum