A kitűzött célt maximálisan teljesítve, a magyar bajnok páros a középdöntőig menetelt a WDSF Tíztánc Európa-bajnokságon. A 48. Savaria főversenyeként megrendezett kontinensbajnokságot a németek duója nyerte meg.

A döntő pasója

Újabb rangos versenyt rendezett Magyarország a táncsportban: a 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny csúcspontja az idei tíztánc Európa-bajnokság volt. Az Eb-n a magyar színeket a Hegyes Bertalan János, Kis Violetta kettős képviselte, amely a középdöntőben fejezte be a kontinensviadalt, és végül a 12. lett. „Nagyon örülünk, hogy a kitűzött célt teljesítettük. Jól ment a tánc, de mivel nagyon fiatalok, szükségük lesz még rutinra, hogy ennél is jobb eredményeket érjenek el” – értékelt László Csaba, a páros egyik trénere.

A szombathelyi versenyen a nagyon erős középdöntőből hat páros kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a német Anton Skuratov, Alena Uehlin kettős szerezte meg az aranyérmet. A szlovén Miha Vodicar, Nadiya Bychkova duó állhatott fel a dobogó második fokára, míg a bronzérmet a finn Jaak Vainomaa, Taina Savikurki páros nyakába akasztották. A fináléban helyet kapott egy lengyel, egy ukrán és egy olasz kettős is.

A nagy múltra visszatekintő Savarián az Eb zsűrijében Sándor Zoltán személyében volt magyar pontozóbíró. A Savaria betétversenyeként a WDSF ifi latin opent bonyolítottak le, ahol a Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna – legjobb magyar párosként – az ötödik helyet szerezte meg a hatos döntőben.

A 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny érmesei, és a legjobb magyar helyezések:

WDSF Tíztánc Európa-bajnokság

  1. Anton Skuratov - Alena Uehlin (Németország)
  2. Miha Vodicar - Nadiya Bychkova (Szlovénia)
  3. Jaak Vainomaa - Taina Savikurki (Finnország)

…12. Hegyes Bertalan János – Kis Violetta (Magyarország)

WDSF Ifjúsági Latin Open

1. Winson Tam - Anastasia Novikova           (Kanada)

2. Sergejus Skripcenko - Marija Kozhuhar (Litvánia)

3. Arthur Ankerstein - Vivien Kreiter (Németország)

…Hidi Balázs – Szőke Zsuzsanna (Magyarország)