Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes nyerte meg az idei latintáncok magyar bajnokságát, amelyet Budapesten rendeztek meg. Az újdonsült bajnok mögött Zilahi Szabolcs és Mikes Anna lett az ezüstérmes, a bajnoki dobogó harmadik fokára Süttő Roland és Tombácz Anikó állhatott fel.

A hatos döntő végeredménye: 1. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, 2. Zilahi Szabolcs, Mikes Anna, 3. Süttő Roland, Tombácz Anikó, 4. Kovács László, Kelemen Erika, 5. Lehoczky György, Czina Boglárka, 6. Vas Zsolt, Kiss-Nemes Veronika. A latintáncosoknál az elmúlt évben valósággal kicserélődött az élmezőny, így hatalmas érdeklődés övezte a magyar bajnokságok vasárnapi versenynapját.

Közel volt a döntőhöz a Szombat esti lázban érdekelt Angyal András Pandur Petrával, ők végül a 8. helyen fejezték be a bajnokságot. Angyal „szombat esti” partnere, Bálint Antónia is a helyszínen szurkolt, de a március 9-én kezdődő műsor több résztvevője is a Folyondár Sportközpontban biztatta a táncosokat. Ott volt többek között Tóth Gabi, Markó Róbert, Práger Kitty, Molnár Andrea és Mészáros Máté is.

A rising star standard mezőnyben Tejeda Tamás és Nyitrai Edina, az ifi standard kategóriában Bencze István és Kilin Dóra, a junior tíztáncosok között Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka, a senior standard döntőben pedig Csiszár Ferenc és Emesz Krisztina szerzett aranyérmet.

A táncsportosoknál hátra vannak még az akrobatikus rock and roll, a formációs és a kűr magyar bajnokságok.