Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 2013-as budapesti Eb jegyében zajlott le a magyar bajnokság

Egyre népszerűbb a magyar WKF-karate. A mezetközi versenyekről már nem csupán S. Kovács Ádámtól várhatunk érmet, 2013-ban pedig Budapest ad otthont a sportág Európa-bajnokságának...


...mindez azt jelenti, hogy Magyarország egyre markánsabban körvonalazódik a karate világtérképén.

A magyar bajnokság gyakorlatilag a legfontosabb hazai verseny. Itt lehet bekerülni a válogatott keretbe, és minden indulónak nagy megtiszteltetés az ob-n való részvétel” – mondta a SPORTbányászatnak dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke.

"2013-ban a Papp László Sportarénában Európa-bajnokságot rendezünk. Minden nagyobb hazai viadalon egy picit teszteljük a rendezői csapatot, hogy a kontinensviadalon már egy tapasztalt stáb láthassa el a különböző szervezői feladatokat" – tette hozzá a sportvezető.

Karate-válogatottunk jelenleg a májusi zürichi Európa-bajnokságra készül, ahol már tatamira lép a Világjátékok S. Kovács Ádám is.

0 Tovább

WKF-karate magyar bajnokság

A hétvégén rendezték meg a WKF-karate magyar bajnokságot. A felnőtteknél Guba Milán, Bisztrony Balázs, Tadissi Yves Martial, Domján Áron, Hübner András, Meztger Sandra, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett szerzett magyar bajnoki címet. A budaörsi versenyen nem indult el Magyarország legeredményesebb karatékája, a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám.

Eredmények:

 

Felnőtt férfi +84 kg
1. Guba Milán - BVSC Fighter
2. Járó Gábor- Sankudo

Felnőtt férfi -84 kg
1. Bisztrony Balázs - Sozsin
2. Grozdanov Philip - "Pest-Budai' Shotokan Karate Klub
3. Peller Ádám - Dynamic
3. Széni István - Sporting Budo

Felnőtt férfi -75 kg
1. Domján Áron - Arashi
2. Hargitay Róbert - MTK
3. Virág Ádám - Sankudo
3. Zoltán Tamás - Bátaszék

Felnőtt férfi -67 kg
1. Tadissi Yves Martial - KONO KK
2. Romhányi Vid - Bátaszék
3. Balázs Zoltán - Arashi
3. Koburger Soma - Arashi

Felnőtt férfi -60 kg
1. Hübner András - Arashi
2. Horváth Ottó - MTK

Felnőtt női -68 kg
1. Meztger Sandra -MTK
2. Köbli  Kata - Bátaszék
3. Dalton Zsófia - Budaörsi SC

Felnőtt női -61 kg
1. Lassingleitner Fruzsina - Senshi
2. Konkoly Dominika - Sankudo
3. Rostár Annamáris - Budaörsi SC

Felnőtt női -50 kg
1. Juhász Nikolett - Budaörsi SC
2. Bánházi Zsófia - Budaörsi SC
3. Kerékgyártó Flóra - Újbuda- Budai XI

 

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat

0 Tovább

Olasz Open - Három BVSC-s érem

Szombaton rendezték meg a WKF-Karate Golden League versenysorozat  olasz állomását, ahonnan a BVSC-Fighter Zugló versenyzői két ezüst, és egy bronzéremmel térhettek haza.


 

Elsőként a fiatalabb korosztályok léphettek tatamira, a BVSC-Fighter Zugló karatésai közül , Szegedi Döme kezdett a -61 kgban, aki a döntőig jutott és végül második helyen zárt, majd Jurca Dániel a 68 kilósok bronzérmes lett. A felnőtt 60kg-ban Szebeni József négy ellenfelét legyőzve jutott a döntőig, ahol az Európa-bajnok olasz Giulianin már nem tudott felülkerekedni, így ő is ezüstéremes lett.

 

BVSC-Fighter Zugló

0 Tovább

Karatés bronz

Metzger Sandra bronzérmes lett a karatésok Horvát Nagydíján. A zágrábi viadalon az MTK versenyzője a 60 kilósok kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Sandra következő versenye az Európa-bajnokság lesz, amelynek a szerbiai Újvidék ad otthont február elején.

0 Tovább

Indul a Karate1 Premier League, Eb-re készül a válogatott!

Az Európa-bajnokságra készül a magyar karate-válogatott. A májusi kontinensviadal előtt azonban több nemzetközi versenyen is elindulnak a mieink. A Nemzetközi Karate Szövetség (WKF) közben elindítja a Karate1 Premier League elnevezésű versenysorozatát.

S. Kovács küzdelemben

Ilyen még nem volt. Hat állomásból álló Karate1 Premier League veszi kezdetét Párizsban, a versenyek mindegyike pénzdíjas lesz – tudtuk meg S. Kovács Ádámtól, a Világjátékok-győztes karatéstól.

- Egyelőre három helyszín biztos: Párizsban indul a sorozat, majd Isztambul és Szalzburg következik a versenynaptárban. A válogatottal azonban mi elsősorban a májusi Európa-bajnokságra készülünk, amelyet Zürichben rendeznek meg. Találkoztam Büchler Zsolt szövetségi kapitánnyal, aki tájékoztatott az idei edzőtáborok időpontjairól. A betervezett négy edzőtáboron kívül a magyar bajnokságon, a holland és az olasz nyílt bajnokságon, valamint a Szlovák Grand Prix-n indulunk - nyilatkozta S. Kovács, aki az eddigi felnőtt Európa-bajnokságokon két bronzérmet gyűjtött be.

A kép csalóka! A Világjátékok-győztes a küzdőtéren nem ismer tréfát

- Mindenképpen fényesebb éremmel szeretnék hazajönni Zürichből, és szeretném, ha minél jobb küzdelmekkel zárhatnám az Eb-t. Visszanéztem a világbajnokság meccseit, és annál én jobb vagyok, mint amit a felvételeken láttam.


A Világjátékokon szerzett aranyéremmel

Az MTK színeiben versenyző S. Kovácsot 2010-ben egy makacs kézsérülés is hátráltatta, meg is kellett műteni, így nem tudott teljes erőbedobással meccselni a pekingi Küzdősportok Világjátékán, de még a belgrádi vb-n is kímélnie kellett a bal kezét.

S. Kovács legjobb pillanatai a tavalyi vb-n

Fotók: www.skovacs.hu és Vörös Nándor

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum